A szoftveres problémák megoldásához állítsa vissza az iPhone készülékét

Az iPhone szoftver bonyolult vadállat, könnyen elromolhatnak a dolgok. A lassú teljesítménytől a gyenge akkumulátor-élettartamig minden szoftveres probléma eredménye lehet. És kijavíthatja ezeket a problémákat, és még sok mást is, ha visszaállítja az iPhone gyári beállításait.

A legtöbb iPhone-felhasználó számára előnyös lehet eszközének törlése. Függetlenül attól, hogy iPhone-jukat bosszantó hibák sújtják, vagy éveken át tartó adatokkal mérlegelik. A visszaállítás olyan, mint az iPhone szoftverének hangolása, ami ismét gyors és gyors.

Ez a bejegyzés azt vizsgálja, hogy pontosan mit értünk az iPhone visszaállítás alatt, beleértve azt is, hogyan kell ezt megtenni.

Ebben a bejegyzésben minden ugyanaz az iPod touch és az iPad esetében is, függetlenül attól, hogy iOS-t vagy iPadOS-t használ. Ha kevés az idő, használja az alábbi gyors tippeket az eszköz visszaállításához:

 1. Készítsen biztonsági másolatot iPhone-ról az iCloud vagy a számítógép segítségével.
 2. Állítsa vissza iPhone-ját a következő két módszer egyikével:
  1. Válassza a Beállítások> Visszaállítás> Tartalom és beállítások törlése lehetőséget.
  2. Csatlakozzon egy számítógéphez, és válassza az iPhone visszaállítását.
 3. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a készüléken, és válassza a biztonsági másolat helyreállítását, vagy állítsa be újként.

Mi az iPhone visszaállítása?

Az iPhone visszaállítása az összes adat és tartalom törlését vonja maga után.

Valószínűleg sokat hallott már a dobás körül, gyakran kissé eltérő összefüggésekben, de az iPhone visszaállítása általában arra vonatkozik, amikor mindent töröl az eszközről, és visszaállítja a gyári beállításokra.

A visszaállítás után az iPhone úgy viselkedik, mintha csak a dobozból került volna elő, vadonatúj. Minden adata törlődött, és az összes fiókját kijelentette.

Általában az emberek helyreállítják adataikat egy iCloud vagy iTunes biztonsági mentésből, miután helyreállították iPhone-jukat. Ezért hallhatja visszaállítás az iCloudból vagy visszaállítás az iTunes alkalmazásból. A folyamat magában foglalja a visszaállítást, majd a biztonsági másolat helyreállítását.

Miért kell visszaállítanom a készülékemet?

Három oka lehet annak, hogy visszaállítsa iPhone készülékét:

 1. hogy adatait eladás vagy eladás előtt távolítsa el
 2. hibaelhárítási lépésként a lehetséges szoftveres problémák megoldásához
 3. tiszta lapot adni magának, és felgyorsíthatja készülékét.

Ha el akarja adni vagy eladja iPhone-ját, először feltétlenül állítsa vissza. Ez törli az összes személyes adatot az eszközről, és szebb bemutatkozást hoz létre az iPhone új tulajdonosának.

Ha bármilyen problémát tapasztal az iPhone készülékén, a visszaállítás az egyik alapvető hibaelhárítási lépések. Bármilyen szoftveres probléma elméletileg megoldható, ha helyreállítja eszközét. Könnyedén megteheti, hogy elmentse az utazást a Genius bárba.

Mentsen el magának egy utat a Genius bárba, és állítsa vissza maga iPhone készülékét.

Végül néhányunk hébe-hóba kedveli a tiszta táblát. Felizgat, amikor az iPhone-om tele van alkalmazásokkal és adatokkal, amelyeket az évek során letöltöttem. A visszaállítás miatt újszerűnek érzi magát, sőt néha érezhető sebességnövelést is eredményez.

Bár nem ez az egyetlen módja annak, hogy iPhone-ját gyorsabbá tegye.

Milyen problémákat orvosolhatok az iPhone visszaállításával?

Az iPhone visszaállításával meg kell oldania a szoftverrel kapcsolatos problémákat. Ez lassú teljesítmény, reagálhatatlan érintőképernyő, temperamentumos alkalmazások vagy akár rossz akkumulátor-üzemidő lehet.

Meglepő módon még az akkumulátor gyenge élettartama is szoftverprobléma következménye lehet.

Ha problémája van az iPhone készülékével, és ez nem vitathatatlanul fizikai (például repedt képernyő), az Apple Genius egyik első dolga a szoftver visszaállítása. Ha a probléma továbbra is fennáll, valószínűleg hardverjavításra van szüksége.

Az egyetlen olyan eset, amikor az iPhone törlése nem tudja megoldani a szoftverproblémát, az, ha az Apple legújabb iOS-verziójában van hiba. Amikor ez megtörténik, sok ember ugyanazt a problémát tapasztalja, és mindannyiuknak meg kell várniuk, amíg az Apple gyorsan kiad egy jobb frissítést.

Mi történik az iPhone visszaállítása után?

Ez nagyon fontos: az iPhone visszaállításakor az összes tartalmát és beállítását törli.

Ez azt jelenti, hogy az üzeneteket, fényképeket, videókat, alkalmazásokat, naptárakat, emlékeztetőket, egészségügyi adatokat és minden mást kitöröl az iPhone. Ha nem használja az iCloud szolgáltatást, és nincs biztonsági másolata, akkor ezek az adatok örökre elvesznek.

A visszaállítás befejezése után választhatja, hogy beállítja-e új iPhone-ként, vagy helyreállítja az adatokat egy meglévő biztonsági másolatból.

Beállítás újként

Amikor újként állítja be iPhone-ját, csak a részvényalkalmazásokkal és -beállításokkal kezdheti.

Ha úgy dönt, hogy Újként állítja be, akkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy régi adatait nem tudja visszakapni. Minden, amit szinkronizált az iCloud szolgáltatással, továbbra is elérhető és letölthető az iPhone készülékére, amikor újból bejelentkezik Apple ID azonosítójával.

Látogasson el az iCloud.com webhelyre, vagy nézze meg az eszköz iCloud beállításait, hogy megtudja, mit tárol az iCloudban. Ez tartalmazhat névjegyeket, naptárakat, emlékeztetőket, fényképeket, fájlokat, alkalmazásadatokat és még sok mást.

Néhány harmadik féltől származó adat vagy bármi, amit máshol nem tárolnak, azonban elvesznek. Ismét le kell töltenie az összes alkalmazást. És a beállítások visszaállnak az alapértelmezett állapotra.

Visszaállítás a Biztonsági mentésből

Miután helyreállította az adatokat egy biztonsági másolatból, az összes alkalmazás és beállítás visszatér.

Alternatív megoldásként választhatja a visszaállítást az iCloudra vagy a számítógépre már készített biztonsági másolatról. Ha visszaállít egy biztonsági másolatot, az eszközéről szinte minden visszatér.

Az alkalmazások, üzenetek, beállítások és még az egészségügyi adatok is visszatérnek (feltéve, hogy az iCloudot vagy a titkosított számítógépes biztonsági mentést választotta). Az összes adat helyreállítása után az iPhone pontosan úgy néz ki, mint a törlés előtt.

Ez kevesebb munkát jelent Önnek. De ha egy szoftverproblémát elhárított, akkor valószínű, hogy a probléma a biztonsági másolattal együtt visszatér. Ha ez megtörténik, nincs más választása, mint visszaállítani az iPhone-t, és újként beállítani.

Helyre kell állítanom egy biztonsági másolatot, vagy újként kell beállítanom?

A legtöbb esetben iPhone-t kell beállítania újként.

Azért mondom ezt, mert - az extra lábmunka ellenére - nagyobb valószínűséggel oldja meg a szoftverproblémákat és gyorsítja készülékét. És természetesen, biztosan nem akar visszaállítani egy biztonsági másolatot, ha odaadja az iPhone készülékét.

Csak akkor javasoljuk a biztonsági másolat visszaállítását, ha Önnek különösen rövid az ideje, vagy aggódik az adatvesztés miatt. Ha van valami, amire szüksége van, amelyet nem tölthet le újra az iCloud segítségével, akkor nincs más választása, mint a biztonsági másolat visszaállítása.

Hogyan készülhetek vissza az iPhone-om helyreállítására?

A legfontosabb dolog az iPhone visszaállítása előtt alátámasztani! Így nem kockáztatja meg az adatok elvesztését. Még akkor is, ha úgy dönt, hogy készülékét újként állítja be, a jövőben visszatérhet ehhez a biztonsági mentéshez, ha valaha is szüksége van rá.

Biztonsági másolatot készíthet az iCloud vagy a számítógép segítségével. Amíg a számítógép biztonsági másolata titkosítva van, mindkettő ugyanazt az információt tárolja.

Hogyan készíthetek biztonsági másolatot az iCloud használatával?

 1. Győződjön meg arról, hogy eszköze csatlakozik a Wi-Fi-hez.
 2. Válassza a Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud menüpontot.
 3. Görgessen lefelé, és koppintson az iCloud Backup elemre.
 4. Koppintson a Biztonsági mentés most elemre, és várja meg, amíg a mentés befejeződik.

  Az iPhone visszaállítása előtt meg kell várnia a biztonsági mentés befejezését.

Hogyan készíthetek biztonsági másolatot számítógép segítségével?

Az iTunes volt az egyetlen módja annak, hogy biztonsági másolatot készítsen az iPhone-ról a számítógépre. De az Apple eltávolította az iTunes programot a macOS Catalina segítségével; most a Finder használatával kell biztonsági másolatot készítenie egy iPhone-ról.

Kövesse az alábbi utasításokat a számítógépes szoftveréhez.

Biztonsági másolat készítése a macOS Catalina vagy újabb verziójával:

 1. Győződjön meg arról, hogy iPhone-ja nincs nyitva, és a kezdőképernyőn van.
 2. Villám-USB kábel segítségével csatlakoztassa a számítógéphez.
 3. Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza az iPhone-t az oldalsávon a Helyek alatt.
 4. Ha a rendszer kéri, kattintson a Párosítás a keresőben elemre, majd érintse meg a Megbízhatóság elemet, és adja meg a jelszót az iPhone készüléken.
 5. A Finderben lépjen az Általános fülre, és görgessen le a Biztonsági mentések szakaszig.
 6. Jelölje be a Helyi biztonsági másolat titkosítása jelölőnégyzetet, és válassza ki a jelszót.
 7. (Ha elfelejtette ezt a jelszót, akkor a biztonsági másolatból nem lehet visszaállítani.)
 8. Kattintson a Biztonsági másolat készítése gombra, és várja meg, amíg a biztonsági másolat elkészül.
A macOS Catalina alkalmazásban megtekintheti a mentés előrehaladását a Finder oldalsávján.

Biztonsági másolat készítése a macOS High Sierra vagy korábbi verziójával, vagy számítógép segítségével:

 1. Győződjön meg arról, hogy iPhone-ja nincs nyitva, és a kezdőképernyőn van.
 2. Villám-USB kábel segítségével csatlakoztassa a számítógéphez.
 3. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és kattintson a bal felső sarokban található iPhone ikonra.
 4. Ha a rendszer kéri, adja meg jelszavát, és koppintson az iPhone készülékén a Trust this Computer elemre.
 5. Válassza az Összegzés lehetőséget az iTunes oldalsávján.
 6. Jelölje be a Helyi biztonsági másolat titkosítása jelölőnégyzetet, és válassza ki a jelszót.
 7. (Ha elfelejtette ezt a jelszót, akkor a biztonsági másolatból nem lehet visszaállítani.)
 8. Kattintson a Biztonsági másolat készítése gombra, és várja meg, amíg a biztonsági másolat elkészül.

  Ellenőrizze a biztonsági mentés előrehaladását az iTunes tetején, várja meg, amíg befejeződik, mielőtt visszaállítaná iPhone készülékét.

Jegyezze fel a fontos információkat

Az iPhone visszaállítása után újra meg kell adnia a Wi-Fi jelszavát.

Az iPhone törlése után újra csatlakoznia kell a Wi-Fi-hez, függetlenül attól, hogy helyreállítja-e az adatokat biztonsági másolatból vagy sem. Tehát az eszköz visszaállítása előtt győződjön meg róla, hogy kézhez kapta a Wi-Fi jelszavát.

Ha azt tervezi, hogy iPhone-ját újként állítja be, azt javaslom, hogy jegyezze fel a használt alkalmazásokat és a kezdőképernyő elrendezését is. Nem kell letölteni minden a visszaállítás után, de meg akar győződni arról, hogy megvan-e a mindennapi alapja.

Lehetne puskázni a Beállítások között, és rögzíteni mindent, amit replikálni szeretne:

 • Riasztások és lefekvés
 • Ne zavarja ütemezés
 • Kisegítő lehetőségek
 • Képernyő fényereje, Éjszakai eltolás, Szövegméret
 • Csengőhang és rendszerhangok
 • Értesítési beállítások
 • és több.

Te nem van hogy bármit megcsináljon, de a másik végén ez sokkal könnyebbé teheti az életét.

Hogyan állíthatom vissza az iPhone-t?

Az iPhone visszaállításának két módja van: a Beállítások alkalmazás használata vagy a számítógéphez való csatlakozás. Mindkét módszer azonos eredményt ér el, ezért csak akkor van értelme számítógépet használni, ha ott van a biztonsági másolat.

Hogyan állíthatom vissza az iPhone készülékemet a Beállítások használatával?

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és koppintson az Általános elemre.
 2. Görgessen az aljára, és válassza a Visszaállítás> Az összes tartalom és beállítás törlése lehetőséget.
 3. Válassza a Biztonsági másolat készítése, törlése vagy törlése most lehetőséget, ha már készített biztonsági másolatot.
 4. Amikor a rendszer kéri, adja meg a jelszavát és az Apple ID adatait.
 5. Koppintson az iPhone törlése elemre.

  Még egy esélyt kap az iPhone biztonsági mentésére, mielőtt mindent töröl.

Hogyan állíthatom vissza a számítógépet?

Kövesse az alábbi utasításokat a számítógépes szoftveréhez.

Visszaállítás a macOS Catalina vagy újabb verziójával:

 1. Először ki kell kapcsolnia az iPhone keresése eszközt:
  1. Válassza a Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud menüpontot.
  2. Görgessen lefelé, és kapcsolja ki az iPhone keresése lehetőséget.
  3. A kikapcsoláshoz írja be Apple ID-adatait.
 2. Győződjön meg arról, hogy iPhone-ja nincs nyitva, és a kezdőképernyőn van.
 3. Villám-USB kábel segítségével csatlakoztassa a számítógéphez.
 4. Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza az iPhone-t az oldalsávon a Helyek alatt.
 5. Ha a rendszer kéri, kattintson a Párosítás a keresőben elemre, majd érintse meg a Megbízhatóság elemet, és adja meg a jelszót az iPhone készüléken.
 6. A Finderben lépjen az Általános fülre.
 7. Kattintson az iPhone visszaállítása ... elemre, és válassza a biztonsági mentést vagy sem.
 8. Erősítse meg a visszaállítást.
A Finder segítségével szinkronizálhatja, biztonsági másolatot készíthet és helyreállíthatja iPhone-ját a macOS Catalina vagy újabb verzióival.

Visszaállítás a macOS High Sierra vagy korábbi verziójával, vagy egy PC-vel:

 1. Először ki kell kapcsolnia az iPhone keresése eszközt:
  1. Válassza a Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud menüpontot.
  2. Görgessen lefelé, és kapcsolja ki az iPhone keresése lehetőséget.
  3. A kikapcsoláshoz írja be Apple ID-adatait.
 2. Győződjön meg arról, hogy iPhone-ja nincs nyitva, és a kezdőképernyőn van.
 3. Villám-USB kábel segítségével csatlakoztassa a számítógéphez.
 4. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és kattintson a bal felső sarokban található iPhone ikonra.
 5. Ha a rendszer kéri, írja be a jelszavát, és koppintson az iPhone készülékén a Trust this Computer elemre.
 6. Válassza az Összegzés lehetőséget az iTunes oldalsávján.
 7. Kattintson az iPhone visszaállítása ... elemre, és válassza a biztonsági mentést vagy sem.
 8. Erősítse meg a visszaállítást. Győződjön meg róla, hogy nemrégiben készült biztonsági másolata iPhone-járól, mielőtt megerősítené, hogy vissza kívánja állítani.

Hogyan állíthatom vissza a biztonsági másolatot a visszaállítás után?

Az iPhone törlése után választhatja a biztonsági másolat visszaállítását vagy új eszközként történő beállítását.

Az iPhone visszaállítása után nagyon könnyű helyreállítani a biztonsági másolatot az iCloudról vagy a számítógépről. Attól függően, hogy mennyi adatot kell helyreállítani, a folyamat tíz perc és több óra közötti időt vehet igénybe.

Előfordulhat, hogy a helyreállítás során a rendszer arra kéri, hogy jelentkezzen be egy másik Apple ID-fiókba. Ez akkor történik, ha a biztonsági másolaton lévő zenéket, filmeket vagy alkalmazásokat egy másik Apple ID-fiók használatával töltötték le. tudsz Ugrás ezt a tartalmat, ha nem tudja a jelszót.

Bármi, amit az iCloud tárol - fényképek, jegyzetek, emlékeztetők stb. - továbbra is letöltődik a háttérben, valahányszor iPhone készüléke Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik. Eltarthat néhány napig, amíg ezek a letöltések befejeződnek, de addig is használhatja iPhone készülékét.

Hogyan állíthatom vissza az iCloud biztonsági másolatát?

 1. Az iPhone visszaállítása után csúsztassa át a Hello képernyőt.
 2. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az Alkalmazások és adatok oldalig.
 3. Válassza a Visszaállítás iCloud biztonsági mentésből lehetőséget, és adja meg az Apple ID adatait.
 4. Válassza az iPhone legújabb biztonsági mentésének visszaállítását.

  Nem kell sokáig tartania, amíg használhatja iPhone-ját, miközben az alkalmazások és a média letöltődik a háttérben.

Hogyan állíthatom vissza a biztonsági másolatot a számítógépről?

Kövesse az alábbi, a számítógépes szoftverre vonatkozó utasításokat.

Helyreállítás macOS Catalina vagy újabb verzióval:

 1. Villám-USB kábel segítségével csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez.
 2. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és kattintson a bal felső sarokban található iPhone ikonra.
 3. Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza az iPhone-t az oldalsávon a Helyek alatt.
 4. Ha a rendszer kéri, kattintson a Párosítás a keresőben elemre, majd érintse meg a Megbízhatóság elemet, és adja meg a jelszót az iPhone készüléken.
 5. A Finderben lépjen az Általános fülre, és görgessen le a Biztonsági mentések szakaszig.
 6. Kattintson a Biztonsági másolat visszaállítása… lehetőségre, és válassza ki az iPhone legújabb biztonsági másolatát.
 7. Ha a biztonsági másolatot titkosították, írja be a létrehozott jelszót.
 8. Várjon, amíg a visszaállítás befejeződik, mielőtt leválasztaná iPhone készülékét.
Kattintson a Visszaállítás visszaállítása gombra a Finderben, és válassza ki a visszaállítani kívánt legújabb iPhone biztonsági másolatot.

Helyreállítás macOS High Sierra vagy korábbi verzióval, vagy PC-vel:

 1. Villám-USB kábel segítségével csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez.
 2. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és kattintson a bal felső sarokban található iPhone ikonra.
 3. Válassza az Összegzés lehetőséget az iTunes oldalsávján.
 4. Kattintson a Biztonsági másolat visszaállítása… lehetőségre, és válassza ki az iPhone legújabb biztonsági másolatát.
 5. Ha a biztonsági másolatot titkosították, írja be a létrehozott jelszót.
 6. Várjon, amíg a visszaállítás befejeződik, mielőtt leválasztaná iPhone készülékét.
Győződjön meg arról, hogy a visszaállításhoz a legújabb biztonsági másolatot választotta.

Hogyan állíthatom be újként az iPhone visszaállítása után?

Ha el akarja adni iPhone készülékét, akkor ezt a lépést nem kell végrehajtania. Ellenkező esetben dönthet úgy, hogy iPhone-ját újként állítja be, ha tiszta táblára és jobb teljesítményre vágyik.

Ha iCloud-ot használ, akkor is képesnek kell lennie arra, hogy sok adatot visszaállítson eszközére. De akár több napig is eltarthat, amíg befejezi a letöltést a háttérben a Wi-Fi-n keresztül.

Hogyan állíthatom be iPhone készülékemet újként?

 1. Az iPhone visszaállítása után csúsztassa át a Hello képernyőt.
 2. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az Alkalmazások és adatok oldalig.
 3. Válassza a Beállítás új iPhone-ként lehetőséget.
 4. Kövesse az utasításokat, és győződjön meg róla, hogy bejelentkezett az iCloudba.
 5. A beállítás befejezése után töltse le újra az alkalmazásokat és a vásárlásokat, és szerkessze az eszköz beállításait tetszése szerint.

  Még mindig sok adatot visszaállíthat biztonsági mentés nélkül, ha bejelentkezik Apple ID-jébe és szinkronizálja az iCloud segítségével.

Ha továbbra is szoftveres problémákat tapasztal az új iPhone-k beállítása után, akkor nézze meg a készülék visszaállítását DFU módban. Ha pedig ez nem segít, további támogatásért forduljon az Apple-hez. Lehet, hogy javításra szorul.

Mondja el nekünk, ha bármilyen kérdése van az iPhone visszaállításával kapcsolatban az alábbi megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások