Túl halvány, sárga vagy sötét az iPhone kijelzője? Javítsa ki a megjelenítési problémákat

Megpróbálta már elolvasni a telefonján egy hosszú szöveget vagy e-mailt, csak azért, hogy rövidre zárja a lezárási képernyő tompulása? Lehet, hogy éppen a munkahelyén vagy, és elfoglalt gépelés közben gépelsz a telefonod közelében, amikor egy hosszú szöveg érkezik. Szeretné elolvasni, de nem akarja félbeszakítani a tevékenységét azzal, hogy fel kell vennie a telefont. Elkezdesz olvasni, de a rohadt dolog nem fog elég hosszú ideig világítani ahhoz, hogy befejezhesd. Ugh !! Houston, iPhone kijelzőproblémáink vannak ...

Ezek az iPhone kijelzőproblémák egy régi, de jó! Időnként kapunk olvasói kérdéseket az iPhone, iPad vagy más iDevice képernyő fényerejének, színének stb. Beállításáról. Tehát azt gondoltuk, vegyük le egyszerre ezeket a képernyő- és megjelenítési tippeket és trükköket!

Maradj fényes és hosszú

Először is, sok kérdést kapunk arról, hogy a képernyők túl gyorsan sötétednek, és az iFolks meg akarja hosszabb ideig világítani az iDevice kijelzőit. Szerencsére ezt a megjelenítési problémát általában könnyű kijavítani. Válassza a Beállítások> Kijelző és fényerő> Automatikus zár lehetőséget, és állítsa ezt a „Soha” értékre.

Ez a beállítás azt programozza, hogy hány percig tart a képernyő elsötétülése, ha nem használja aktívan az iDevice-t. Figyelmeztetni kell, hogy ennek megváltoztatása Soha nem csökkenti az akkumulátor teljesítményét. Szóval fontolja meg, hogy ezt változtassa 5 percre, mint a Soha. De ha ez a képernyő be- és kikapcsolása valóban zavaró, akkor menjen rá, és állítsa át a Soha értékre. Csak figyelje az akkumulátorát. És ne felejtsen el gyakran tölteni.

Furcsa, de igaz tipp

Egy olvasó érdekes megoldást fedezett fel, amikor új iPhone 7 Plus képernyője túl hamar elhomályosult. Ahelyett, hogy az automatikus zárolást a Soha értékre állította volna, használja a bekapcsoló gombot a nap megmentéséhez. Kimondottan, amikor az iPhone vagy más iDevice zárolási képernyője aktiválódni kezd (ez fontos - csak elsötétedni kell), nyomja meg a bekapcsológombot, és a képernyő korlátlan ideig világít.

Természetesen figyelmesnek kell maradnia, amikor felfedezi az automatikus zárolás elindításának és a képernyő elsötétedésének édes pontját. De ha ezt megtette, akkor megvilágított képernyővel jutalmazza, ameddig csak kívánja. Mindezt a beállítások megváltoztatása nélkül.

Ne tompítsd a Times-szal

Ha azt veszi észre, hogy iPhone vagy más iDevice kijelzője megváltozik vagy tompul a környezettel és a rendelkezésre álló világítással, akkor valószínű, hogy az automatikus fényerő be van kapcsolva. Egy dolog, amit sok olvasó kommentál, az az, hogy a képernyő mennyire fényes az Apple Store-ban vagy más kiskereskedésben. És amikor hazahozzák az új készüléküket, soha nem hasonlít a külsejére.

Ennek oka, hogy az Apple Stores és más kiskereskedők MINDIG végig tartják a képernyő fényerejét, és soha nem kapcsolják be az automatikus fényerőt. Itt nincs titok, könnyen megismételhető. Menjen a Beállítások> Kijelző és fényerő> Automatikus fényerő menüpontra, és csúsztassa el a KI gombot.

Ezután állítsa be a fényerő skálát az Ön ízlése szerint. Jobbra mozgás növeli a fényerőt (a nagy és félkövér ikon felé), a balra mozgatás pedig csökkenti (a kis ikon felé).

Kalibrálja újra az Auto-Brightness beállítást

Végül az iOS automatikus fényerő opciója mellettünk áll. Célja az akkumulátor élettartamának megtakarítása és a töltések közötti idő meghosszabbítása. Előfordul, hogy az iDevice képernyőinket világosító és tompító fényérzékelők kissé eltévednek. Jó hír, hogy ezen érzékelők újrakalibrálása viszonylag egyszerű.

Először lépjen a Beállítások> Kijelző és fényerő elemre, és kapcsolja ki az automatikus fényerőt. Miután kikapcsolt, lépjen be egy sötét helyiségbe vagy helyre, és húzza a fényerő csúszkáját egészen balra és a leghomályosabb beállításig. Most kapcsolja vissza az automatikus fényerőt. Azonnali kiigazításra van szükség. Ezután menjen egy nagyon világos helyre, és ellenőrizze, hogy a telefon megfelelően alkalmazkodik-e a környezeti fényhez.

Ha nem észlel különbséget, próbálja meg fordítva. Maradjon nagyon világos helyen, kapcsolja ki az automatikus fényerőt. Ezután csúsztassa a fényerő csúszkáját egészen a jobb és a legfényesebb beállításig. Most kapcsolja vissza az automatikus fényerőt. Remélhetőleg az iDevice ennek megfelelően módosul. Most menjen egy sötét szobába vagy helyre, és nézze meg, hogy a telefon vagy más iDevice alkalmazkodik-e az új fényhelyzethez.

iPhone megjelenítési problémák: A sárga NEM enyhe

Olvasóink egy része arról számol be, hogy az iDevices képernyője sárga vagy meleg tónusú. Amikor felgyújtják iPadjeiket és más iDevice-jeiket, csodálatosan tiszta, ragyogó és élénk fehér képernyőjük hirtelen és elszántan jelenik meg a sárga meleg árnyalataként. A legtöbb ilyen iPhone megjelenítési probléma idővel jelentkezik használat és normál kopás esetén. Néhány iPad Pro felhasználó azonban leírja ezt a sárgulást, amely közvetlenül a vásárláskor és az első használatkor következik be.

A képernyő sárgulásának ellenőrzése

A probléma legegyszerűbb módja a fehérek megjelenítésének vizsgálata. Nyisson meg egy Apple részvényalkalmazást, amely elsősorban fehér, például naptárat, jegyzeteket vagy emlékeztetőket, és nézze meg, hogyan jelenik meg a fehér. Kéknek vagy hűvösnek vagy melegnek és sárga / narancssárgának tűnik?

Ha Önnek vagy családjának több Apple iDevice-je van, akkor a legegyszerűbb módja annak ellenőrzése, ha megnyitja ugyanazt az Apple részvényalkalmazást (naptár, jegyzetek, emlékeztetők stb.), És összehasonlítja az iDevices programot egymás mellett. Ugyanúgy vagy másként néznek ki?

Az iDevices képernyőjének egyik nagyon alapvető oka az, hogy különböző vállalatok gyártják őket. Tehát az iPhone képernyőjét nem feltétlenül ugyanaz a cég készíti, mint az iPad képernyőjét. Tehát a színhőmérséklet változása gyakran a különböző képernyő szállítóknak köszönhető. Sajnos megtudni, hogy mely cég hozta létre az iDevice képernyőt, nem olyan egyszerű, mint gondolná. Jelenleg a Sharp, a Samsung és az LG egyaránt létrehoz képernyőket az iDevices számára.

Ragasztóban van

Sajnos az ilyen típusú iDevices és iPhone megjelenítési problémák nem újdonságok. Amikor az Apple először bemutatta a Retina képernyőket az iPad-nek, sok felhasználó panaszkodott a sárgás kijelzők miatt. Nyilvánvalóan egyfajta ragasztóanyag, amelyet a sok szitaszit réteg összeragasztására használtak, sárgás szitákhoz vezetett, amikor nem volt elegendő idő száradni a gyártásban.

Azokban az esetekben, amikor a sárga színárnyalatot a ragasztók okozzák, a probléma megszűnik, mivel a ragasztókban lévő oldószerek száradással vagy melegítéssel elpárolognak. Tehát itt az elmélet az, hogy minél tovább használja az iDevice-t, annál kevésbé válik sárgává az idő múlásával.

Tippek a jobban kinéző képernyőhöz

Néhányan az iFolks-tól, köztük én is, inkább a melegebb (sárgás vagy narancssárga) tónusokat részesítik előnyben. Szeretem a melegebb képernyő színét az iPad Pro 12.9-en grafikák, grafikák és filmek nézése céljából. De rengeteg olyan felhasználó van, aki valóban irtózik ettől a melegebb tónustól, és azt szeretné, ha iDevice-jük megőrizné ezt a gyönyörű, hűvös, tiszta és kékes tónust.

Állítsa be a képernyő fényerejét

 • Válassza a Beállítások> Kijelző és fényerő menüpontot
  • Kapcsolja ki az automatikus fényerőt
  • Állítsa be a Fényerő csúszkát tetszés szerint (jobbra a világosabb, és balra a tompábbra)
  • A nagyobb fényerő csökkenti az akkumulátor élettartamát
 • 80% -tól 100% -ig teljes képernyős fényerőnél a képernyők általában egyenletesebben kékek (hűvösebbek)
 • 50% -nál alacsonyabb fényerőnél a kijelzők általában sárgáktól árnyaltak (melegebbek)

Az Igaz hang és az éjszakai váltás be- vagy kikapcsolása

Az iPad Pro 9.7-gyel bemutatott True Tone funkció négy környezeti fényérzékelőt használ, amelyek a fény színét és fényerejét mérik a kijelző automatikus beállításához. A True Tone úgy igazítja a kijelző színét és intenzitását, hogy megfeleljen a környezetében lévõ fénynek, alapvetõen korrigálja a képernyõ fehér pontját az elfogadható fehér tartományokhoz bármely fényforrás mellett. A True Tone azt kívánja elérni, hogy a kijelző papírszerűen viselkedjen, tükrözve a környező fényt és felveszi ezt a színt.

Igazító hang beállítása

 • Válassza a Beállítások> Kijelző és fényerő menüpontot
 • Kapcsolja be vagy ki a True Tone értéket

Az Éjszakai váltás a képernyő színhőmérsékletét naplemente után éjszaka melegebbre váltja, megkönnyítve ezzel a kijelző szemeidet. A Night Sift csúszkával manuálisan állíthatja be, hogy mennyivel melegebb vagy hűvösebb. A True Tone és az Night Shift egyaránt megváltoztatja a kijelző színhőmérsékletét.

Állítsa be az Éjszakai váltást

 • Válassza a Beállítások> Kijelző és fényerő menüpontot
 • Válassza az Éjszakai váltás lehetőséget
 • Csúsztassa a színhőmérsékletet a kevésbé meleg és a melegebb közé

Vegye át az irányítást az iDevice színhőmérséklete felett

Oké, itt van a valóság ellenőrzésünk a képernyőkön és kijelzőkön. Jelenleg egyetlen eszköz (igen, NINCS ESZKÖZ) képes az emberi szem számára látható színek teljes spektrumának reprodukálására. Következésképpen a képernyőnk és kijelzőink az emberi színek számára láthatóaknak csak egy részét adják ki. Ezt a reprodukálható színtartományt az eszköznek nevezik színtér vagy színskála. Az iPhone, iPad és mac minden új modellje bemutatja a színeinek reprodukálhatóságát, és mindegyik modell egyre szélesebb színteret jelenít meg. Tehát, amikor hallja, hogy az Apple (és az iFolks & iFans) elősegíti a színek pontosságát, a képernyő visszaverődését, a csúcsfényességet, a kontrasztértéket a környezeti fényben és a színváltozást a látószög mellett, a színvisszaadás kifinomult technológiájáról beszélnek.

A közelmúltban az Apple elfogadta az úgynevezett Széles színt, amely 2016-tól kezdődően elérhető a termékeken (iPhone 7, iPad Pro 9.7, MacBook Pro.) A széles színtámogatás lehetővé teszi a buja és élénk zöldek és élénk vörösek megjelenését, amelyeket a korábbi kijelzők nem képesek reprodukálni. Ez a széles színtechnika a valós színek pontosabb reprodukcióit jeleníti meg fényképeinkben, videóinkban és egyéb grafikáinkban.

De semmi sem megy könnyen. Ezek a technológiák, beleértve a True Tone és a Wide Color blokk új gyerekeit, sok hardver- és szoftverintegrációt igényelnek a működésükhöz. És ez ugyanaz a technológia ad lehetőséget (a felhasználóknak) arra, hogy módosítsuk az egyes képernyőket és testre szabható megjelenítési élményeket teremtsünk.

Fix sárga az iOS színszűrőkkel

Az iOS 10-től kezdve végre rendelkezünk fejlett színhőmérséklet-szabályozókkal. Tehát, ha megkapja ezt a sárga árnyalatot iPadjén, iPhone-ján vagy más iDevice-jén, és nem érzi magát nagyon lágynak emiatt, mostantól állítható! Tehát most kézzel kalibrálja a képernyő színét tetszése szerint.

Ez a praktikus szolgáltatás kissé el van rejtve. Az Apple ezt a funkciót megjelenítési szálláshelynek tekinti, ezért elhelyezték az Kisegítő lehetőségek között. Az Apple olyan színszűrőket tervezett, amelyek segítenek megkülönböztetni a színvaksággal vagy más látási kihívásokkal küzdő iFolks színeit. De mindannyiunk számára működik, és megoldja a képernyő színes megjelenítésével kapcsolatos problémákat, különösen a sárga vagy meleg tónusú képernyőt (vagy a satu-versa-kék tónusú képernyőt). Bár kissé homályos, ez a funkció nagyon kifinomult, és kisebb-nagyobb színbeállításokat végez a képernyőn. A gyors hozzáférés érdekében állítsa be a Színszűrőket Kisegítő lehetőségek parancsikonként, így a kezdőlap háromszoros kattintásával előkerül.

Állítsa be a képernyőt az iOS színszűrőkkel

 • Általános> Kisegítő lehetőségek> Szálláshelyek megjelenítése> Színszűrők> Színszűrők be- és kikapcsolása> Színárnyalat kiválasztása
 • A Színszűrők bekapcsolásakor négy előre beállított szűrő és színárnyalat közül választhat
  • Szürkeárnyalatos
  • Piros / zöld a Protanopia színvaksághoz
  • Zöld / piros a Deuteranopia színvaksághoz
  • Kék / sárga a Tritanopia színvaksághoz
  • Színárnyalat (ezt használjuk)

Az iPad és iPhone megjelenítési problémáinak kijavításához válassza a Színárnyalat lehetőséget. A Színárnyalat beállítása megváltoztatja az iPhone, iPad vagy iPod Touch teljes kijelzőjének árnyalatát. Állítsa mind a Színárnyalat, mind az Intenzitás csúszkákat a színszűrő testreszabásához, hogy megfeleljen az Ön egyedi képernyő-beállításainak.

A megfelelő színegyensúly megtalálása időt és türelmet igényel. Tehát kísérletezzen, amíg meg nem találja azt a helyet, amely éppen „helyesnek” tűnik számodra. A hűvösebb és kékebb képernyőre vágyók számára a Színszűrők kézi beállítása lehetővé teszi az Apple Store-ban és a többi iDevice-en látható kissé kékebb megjelenítés elérését. Ez a színkalibrálás jó lehetőség az iFolks számára, akik nem elégedettek az iPad profik és más iDevice kijelzők sárga árnyalatával. A Színszűrők segítségével olvasóink arról számolnak be, hogy sikeresen összehangolták iPad pro és iPhone 7 készülékeiket régebbi iDevice készülékeik hűvösségével.

Állítsa be a Kisegítő lehetőségek parancsikont

 • Általános> Kisegítő lehetőségek
  • Görgessen le a tanuláshoz
  • Válassza a Kisegítő lehetőségek parancsikont
  • Koppintson a Színszűrők elemre

A színszűrők beállítása után gyorsan be- vagy kikapcsolhatja őket, csak háromszor kattintva az iDevice Kezdőlap gombjára.

Összecsomagolás

Nem szórakoztató új iDevice-t szerezni, és felfedezni, hogy a képernyője sárga, meleg tónusú, vagy egyszerűen nem néz ki jól. Szerencsére az iOS 10-es és újabb verzióinál vannak olyan eszközök, amelyek az akadálymentességen belül vannak, hogy a képernyőnk színét és tónusát testre szabhassuk ahhoz, amit egyedülállóan jobban szeretünk és élvezünk. A színszűrők képernyőn megjelenő parancsikonként történő megkönnyítése megkönnyíti a váltást a képernyő megjelenítési beállításai között - mindez csak egy kattintás a távoli otthonban. Mivel az iDevice képernyőnk tovább javulnak, egyre szélesebb színskálához jutunk, amelyet színskálának is nevezünk. Következésképpen az iDevices készülékeink már alkalmazkodnak személyes preferenciáinkhoz az egyedi képernyő- és megjelenítési kényelem érdekében, így mindegyikünk ennek megfelelően értékeli és állítja be a képernyő hangját (Színárnyalat).

Az olyan technológiák, mint a True Tone, automatikusan frissítik a kijelző fehér pontját és színegyensúlyát az iDevice képernyőjére eső környezeti fény valós idejű mérésével. Az Night Shift megváltoztatja a színegyensúlyt, hogy csökkentse a kék fény mennyiségét, néhány legújabb kutatásnak megfelelően, amelyek azt mutatják, hogy a képernyő kék fénye befolyásolja az alvásmennyiségünket.

Legutóbbi hozzászólások