macOS Catalina hibák telepítése vagy frissítése? Íme néhány hasznos tipp

Az Apple új macOS Catalina számos új funkciót mutat be, például az újratervezett Emlékeztetők alkalmazást, az új Zene és Podcastok alkalmazást az új Apple TV alkalmazással együtt. Az Apple emellett továbbfejlesztette a meglévő népszerű alkalmazásokat, például a Mail-et az új Block sender és a Mute thread funkciókon keresztül. Ez egy részletes hibaelhárítási útmutató, amely segít a gyakori macOS Catalina telepítési / frissítési hibák kijavításában.

Összefüggő:

  Ellenőrizze a macOS Catalina kompatibilitását

  A macOS Catalina 2012-es és újabb verzióiban érhető el a MacBook Air, a MacBook Pro, az iMac és a Mac mini készülékeken. A 2015-ös vagy újabb verziójú MacBook-modellek szintén frissíteni tudják a macOS Catalina-t. Itt vannak a Mac modellek, amelyekre telepítheti a macOS Catalina programot.

  Forrás: Apple

  10 elemből álló ellenőrzőlista a macOS Catalina telepítése előtt

  Mielőtt telepítené a macOS Catalina alkalmazást az Apple Mac számítógépére, érdemes időt szánnia az alább látható elemek ellenőrzőlistájának böngészésére. Az 1., 6., 7. és 10. tétel elengedhetetlen a telepítéssel kapcsolatos problémák elhárításához.

  1. Készítsen biztonsági másolatot a MacBookról, és győződjön meg arról, hogy biztonsági másolatot készít az iTunes médiatáráról
  1. Ellenőrizze, hogy vannak-e 32 bites alkalmazások (nem fogja tudni használni a macOS Catalina rendszeren)
  1. Távolítson el minden régi „Install macOS ..” típusú fájlt az Applications mappából
  1. Telepítéskor távolítsa el a külső meghajtókat és egyéb kiegészítőket a MacBookról
  1. Csatlakoztassa a MacBookot a töltéshez
  1. Deaktiválja a VPN-t a frissítés letöltése előtt
  1. Futtassa a Lemez segédprogramot / Elsősegélynyújtást a problémák későbbi megelőzéséhez. Ügyeljen arra, hogy megfelelő szabad hely legyen.
  1. Győződjön meg róla, hogy erős Wi-Fi hálózattal rendelkezik
  1. Hozzon létre egy macOS USB-meghajtót minden esetre
  1. Harmadik fél eltávolítása ’kext’Fájlokat. Ezek közül néhány köztudottan problémákat okoz

  Miután áttekintettük az alapokat, áttekinthetjük a gyakori telepítési hibákat és azok kijavítását.

  Hiba történt a macOS Catalina letöltésekor

  A macOS Catalina letöltése a folyamat első lépése. A Mac beállításaitól függően előfordulhat, hogy ez már le van töltve és elérhető (ha az Automatikus frissítéseket használja).

  A macOS Mojave programmal kezdve az Apple változtatásokat hajtott végre a gépen a macOS elérésében. Az alkalmazásboltból való letöltés helyett a > Rendszerbeállítások> Szoftverfrissítés lehetőségre kattintva töltheti le a frissítést.

  > Rendszerbeállítások

  Ha a macOS Catalina letöltése időt vesz igénybe, vagy elakadt, akkor a következőket teheti:

  • Ellenőrizze az Apple Server állapotát, és ellenőrizze, hogy a macOS szoftverfrissítés „zöld”

   Ellenőrizze az Apple rendszer állapotát

  • Ellenőrizze, hogy erős-e a Wi-Fi, vagy használjon vezetékes internetkapcsolatot
  • Ha hosszú ideig fennakadt, törölje a letöltést az „X frissítésre” kattintva az „Új frissítések letöltése…” üzenet mellett.
  • Kapcsolja át a DNS-t 8.8.8.4-re, és próbálja újra letölteni a macOS Catalina fájlt

  Előfordulhat, hogy az operációs rendszer letöltéséhez néhány kísérletre lehet szükség, főleg a kezdeti napokban, amikor a szoftver kiadásra kerül.

  Hiba történt a macOS Catalina telepítésének előkészítése során

  A macOS Catalina letöltését követően a rendszer előkészíti a telepítésre. Néhány ritka esetben néhány felhasználó megjelenítheti aHiba történt a telepítés előkészítése során. Futtassa újra az alkalmazást”.

  Olyan üzenetekbe is belefuthat, mint:

  „Az Install alkalmazás ezen példánya nem ellenőrizhető. Lehet, hogy a letöltés során megsérült vagy megváltoztatták ”hiba vagy egy„Az Install alkalmazás ezen példánya nem ellenőrizhető. Lehet, hogy a letöltés során megsérült vagy megváltoztatták ”üzenetet, vagy egy nagyon általános hibát, például„Hiba történt a telepítés előkészítése közben. Próbálja újra futni" hiba üzenet.

  Ha véletlenül a hibaüzenetekkel találkozik a telepítési folyamat során, a legegyszerűbb az, ha újraindítja a Mac-et, és megpróbálja újra telepíteni. Általában kevés újrapróbálkozás gondoskodik erről a problémáról.

  Ha a hibaüzenetek továbbra is fennállnak, és többször megpróbált újraindítani. íme néhány trükk, amely a múltban bevált számunkra, és javasoljuk, próbálja ki őket, amíg a probléma meg nem oldódik.

  Módosítsa a rendszer dátumát és idejét a Mac gépén

  • Kattintson a > Rendszerbeállítások> Dátum és idő elemre
  • Állítsa a „Dátum és idő automatikus beállítása” beállítást BE állásba.
  • Ha már be van jelölve, törölje a jelölést, majd indítsa újra a MacBook-ot
  • Térjen vissza a Dátum és idő beállításaihoz, és ellenőrizze
  • Most próbálkozzon a macOS Catalina telepítésével

  A fenti lépések megkövetelik, hogy csatlakozzon az internethez.

  Törölje a macOS Catalina régi példányát, és telepítse újra

  Ha a fenti dátum / idő trükk nem oldotta meg a problémát, előfordulhat, hogy törölnie kell a letöltött macOS Catalina szoftvert az Applications mappából.

  Törölje a régi telepítő alkalmazást az Applications mappából a Finder használatával

  Keresse meg a telepítő szoftvert az alkalmazások mappájában, és helyezze át a kukába. Miután áthelyezte a fájlt a kukába, ürítse ki a kukát, és indítsa újra a MacBook-ot.

  Miután a MacBook újraindult, lépjen a > Rendszerbeállítások> Szoftverfrissítés elemre, és próbálja meg újra letölteni és futtatni a telepítési folyamatot.

  Ugyanezt a folyamatot kell követnie, ha olyan hibákat lát,Hiba történt a telepítő ellenőrzése során ”. Törölje a macOS telepítő szoftvert az Applications mappából, majd töltse le és telepítse újra.

  Távolítsa el az installinfo.plist fájlt, és próbálja újra kijavítani a makacs telepítési problémákat

  Láttuk ezt a problémát a macOS Mojave és a High Sierra webhelyeken, ahol a telepítés megkísérlése a hibát mutatjaA telepített macOS alkalmazás másolata megsérült, és nem használható a macOS telepítéséhez’. A probléma megoldása az installinfo.plist törlése a telepítő alkalmazás belsejéből, majd az újratelepítés.

  • Lépjen az alkalmazás mappájába
  • Keresse meg a macOS Catalina telepítőjét
  • Kattintson a jobb gombbal a telepítőre, majd kattintson a „Csomag tartalmának megjelenítése” elemre.
  • Kattintson a „Tartalom” nevű mappára
  • Kattintson a ’SharedSupport’ nevű mappára
  • Törölje az ’Installlnfo.plist nevű fájlt
  • A megerősítéshez adja meg adminisztrációs jelszavát
  • Most nyissa meg a telepítőt, és futtassa

  macOS Catalina nem telepíthető, hogyan javítható

  A macOS Catalina Update elakadt a Beállítás képernyőn?

  Néhány felhasználó úgy találja, hogy a frissítési folyamat elakad. Megakadt a „Mac képernyő beállítása”? A másik hely, ahol a frissítés beragadt, a „Find My” alkalmazásban található.

  Ha valamilyen oknál fogva a frissítés elakadt, és egy forgó kerékkel találkozott, akkor a legjobb megoldás a MacBook újraindítása. A kikapcsoláshoz, majd a számítógép újraindításához nyomja meg a Mac bekapcsológombját.

  Ennek a tippnek minden olyan felhasználónak működnie kell, akinek a MacBook órákig elakadt a beállítási képernyőn, miközben megpróbált frissíteni a MacOS Catalina programra.

  Tárhelyhez kapcsolódó hibák a macOS Catalina telepítésekor

  Van, amikor a macOS telepítése nem megy olyan simán, mint szeretné. Néha a felhasználók hibaüzenetekkel találkoznak, például:macOS nem telepíthető, a céllemez túl kicsi ”.

  Előfordul, hogy a telepítési folyamat kifejezetten megmutatja a következő üzenetet: Nincs elég szabad hely a kiválasztott köteten. ”

  Az ilyen hibák általában akkor fordulnak elő, amikor nincs elegendő tárhely a MacBookon. ha még nem optimalizálta tárhelyét, mielőtt frissítené a macOS Catalina programra, akkor ez lehet az idő, hogy felszabadítson bizonyos tárhelyet. A legjobb, ha legalább 18,5 - 20 GB szabad hely van a macOS Catalina telepítéséhez.

  Az Apple közzétett egy részletes fehér papírt, amely bemutatja, hogyan szabadíthatja fel a tárhelyet a Mac számítógépén. Használja ezt az Apple útmutatóját, és szabadítson fel tárhelyet a Mac számítógépén, majd próbálja újra.

  Hálózati hozzáférési hiba a macOS Catalina telepítésekor

  Egy másik hiba, amely a macOS Catalina telepítésekor jelentkezik, hálózati / internet-hozzáféréssel társul. Ez a hiba a ‘hibaüzenettel jelenik megKód = 551’. Kérjük, ellenőrizze a hálózati beállításait Mac számítógépén.

  Ez egy hiba elsősorban azokat a felhasználókat érinti, akik tűzfal vagy harmadik féltől származó biztonsági szoftverek stb. Mögött vannak. Lehet, hogy letiltja az ilyen szoftvereket, és megpróbálja újratelepíteni a macOS Catalina programot.

  Hajtsa végre az SMC Reset általános hiba történt üzenetet, és próbálja újra

  Ha olyan általános hibaüzenetet lát, mint például „hiba történt a macOS telepítésekor”, kövesse az alábbi lépéseket:

   • Állítsa le és indítsa újra a MacBook-ot
   • Végezze el a MacBook SMC visszaállítását
   • Az SMC befejezése után próbálkozzon újra a macOS Catalina telepítésével

  Az SMC visszaállítása a frissítés előtt valóban segít számos macOS telepítéssel kapcsolatos probléma kijavításában.

  A macOS Catalina telepítése nem fejeződik be

  A macOS Catalina telepítése elakadt a ‘ X perc van hátra’Üzenet örökre? Ezen a képernyőn nem halad tovább.

  Ha a macOS Catalina telepítése minden alkalommal meghiúsul az utolsó lépésben (x percet mutat, majd megjeleníti a hibaüzenetet). A hibaüzeneten az „OK” gombra kattintva kikerül a telepítési folyamatból, érdemes ellenőrizni a konzol naplóit. (var / log könyvtár).

  Lehetséges, hogy felhasználói fiókja megsérült, és ez megakadályozza a telepítés befejezését.

   Ennek egyik megoldása lehet egy új rendszergazdai fiók létrehozása a MacBookon, a macOS Catalina telepítése az új rendszergazdai fiók használatával, és a telepítés befejezése után kijelentkezhet az új rendszergazdai fiókból. Később jelentkezzen be a régi rendszergazdai fiókjával, és törölje az újonnan létrehozott rendszergazdai fiókot.

   A Mac nem indul el a macOS Catalina telepítése után

   Egyes felhasználók nem jelentenek problémát a macOS Catalina letöltésével és telepítésével, de Mac-jük a forgó ikonnal lóg, amikor a frissítést követően indítani próbálnak.

   Egy másik probléma, amelyről gyakran beszámolnak, az, hogy a rendszerindítási sorrend helyesen indul, majd megjeleníti a folyamatjelző sávot. A a haladási sáv 90% -nál elakad vagy úgy, és ez nem lép túl ezen.

   A többi felhasználó beszámol arról, hogy elakadt a fekete képernyő és Apple logó órákig.

   Ez általában azt jelenti, hogy van egy harmadik fél kext fájlja, amely problémákat okoz.

   Ennek megerősítésének és kezelésének egyik gyors módja az összes harmadik fél kext fájljának áthelyezése a / Library / Extensions mappából, majd indítsa újra a Mac-et.

   Ehhez indítsa újra Mac számítógépét csökkentett módba (nyomja meg és tartsa lenyomva a „Shift” billentyűt, amikor újraindítja a Mac számítógépet, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Engedje el a Shift billentyűt, amikor megjelenik a bejelentkezési képernyő).

   Ha csökkentett módban van, nyissa meg a Terminal alkalmazást a segédprogramokból, és írja be a következő parancsot:

   mkdir ~ / Extensions-Backup && sudo mv / Library / Extensions / * ~ / Extensions-Backup /

   Miután áthelyezte a Kext fájlokat a fenti paranccsal, indítsa újra a Mac-et, és ellenőrizze, hogy megy-e át.

   Megakadt az iCloud bejelentkezési ciklusán a Catalina frissítés után?

   Számos felhasználó megakadt az iCloud hitelesítési hurokban, miután frissítette Mac-jét a macOS Catalina-val.

   Itt van Tony Citrano (@acitrano) tippje, amely több felhasználónak segített a probléma megoldásában.

   Még mindig vannak problémái? Szüksége lehet egy új telepítésre

   Ha még mindig nincs szerencséd, és új telepítést szeretnél kezdeni, kövesd az alábbi lépéseket. Részletesebb lépések sorrendjét és további információkat az Apple macOS Recovery eljárásról szóló fehér könyvében kaphat.

   • Állítsa le a Macbookot
   • Nyomja meg a Bekapcsolás gombot, majd nyomja meg a COMMAND és az R gombokat. Tartsa lenyomva a gombokat, amíg meg nem jelenik a forgó földgömb képernyője.
   • Indul a macOS segédprogramok képernyőjére
   • Válassza a MacOS újratelepítése lehetőséget
   • Válassza a Lemez segédprogram lehetőséget. Törölje a merevlemezt
   • Telepítse az operációs rendszert innen.

   A következő útmutatókat is felfedezheti:

    Reméljük, hogy a harmadik féltől származó kext fájlok eltávolítása és a macOS újratelepítése között sikerült megoldani a macOS Catalina telepítési / frissítési problémáit. Ha továbbra is problémákat tapasztal, érdemes megkeresnie az Apple ügyfélszolgálatát, és kérni, hogy segítsen neked.

    Kérjük, jelezze nekünk, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van. Nyugodtan osszon meg minden olyan tippet vagy megoldást, amely segített a macOS Catalina telepítési hibáinak kezelésében. Folyamatosan frissítjük a bejegyzést, amint többet megtudunk és megkapjuk észrevételeit.

    Legutóbbi hozzászólások