Képernyőmegosztás az Üzenetek alkalmazással az OS X Yosemite rendszeren

Az OS X régebbi verziói képernyőmegosztási lehetőséget biztosítottak, amely beépült az iChat alkalmazásba, és az AIM és a Jabber fiókokkal működött. Amikor az iChat helyett az Üzenetek lépett be az OS X Mountain Lion alkalmazásban, a funkció továbbra is elérhető volt, de a Yosemite-ben az Apple még könnyebbé teszi a számítógép képernyőjének megosztását egy másik Mac-felhasználóval, közvetlenül az Üzenetek alkalmazásból.

Mielőtt elkezdené a képernyő megosztását

A képernyő más Mac felhasználókkal való megosztása érdekében először több dolgot kell ellenőriznie, az alábbiak szerint:

  • Győződjön meg arról, hogy Ön és a másik is OS X Yosemite rendszert futtat
  • Mindkét felhasználónak meg kell lennie bejelentkezettaz Üzenetek alkalmazásba. Az üzeneteknek azonban nem kell nyitva lenniük a kérelem fogadásához
  • Bizonyára már elkezdett beszélgetést az Üzenetek alkalmazásban a másik féllel, hogy láthassa a képernyőmegosztás ikont!

A képernyőmegosztás használata

1. lépés: nyissa meg az Üzenetek alkalmazást

A kezdéshez meg kell nyitnia azt a személyt, aki meg akarja kezdeni a megosztást üzenetek (ez található a Dokk alapértelmezés szerint). Ne feledje, hogy amíg a másik személy korábban bejelentkezett, egyáltalán nem kell nyitva tartania az Üzeneteket, mivel a képernyőn értesítést kap.

Nyissa meg az Üzeneteket a kezdéshez ..

2. lépés: válassza ki, kivel szeretné megosztani

Az Üzenetek részben válassza ki azt a személyt, akivel meg szeretné osztani a képernyőt, majd kattintson a gombraRészletek gombot a jobb felső sarokban.

3. lépés: hívjon meg valakit a képernyő megosztására

Kattints a képernyő megosztás gomb, ahogy az ábra piros színnel karikázott be.

Most két lehetőség van: meghívhat valakit a képernyő megosztására, vagy kérheti a képernyő megosztását.

Válassza ki a kívánt lehetőséget a képernyő megosztásának megkezdéséhez az OS X Yosemite alkalmazásban.

4. lépés - kezdje el megosztani

Ebben a példában Drew barátom azt kérte, hogy ossza meg a MacBook Pro képernyőjét. Vagy választhatokElfogad kezdeni, vagy aHanyatlás menü, amely két lehetőséget tartalmaz - Hanyatlás vagy Felhasználó letiltása.

Ha elutasítja a kérést, a másik személy egy üzenetet lát, amely szerint Ön nem érhető el. Ebben az esetben, mivel ismerem Drew-t, és már megbeszéltem egy képernyőmegosztást, csak elfogadom a kérést. Ne feledje, hogy abban a valószínűtlen esetben, ha valaki, akit nem ismer, megpróbálja megosztani a képernyőt, letilthatja őt a Felhasználó letiltása opcióval.

A képernyő megosztása először nézet módban indul, de a másik személy rákattintva húzhatja a képernyőt, hogy létrehozzon egy kiemelt kört a számítógép képernyőjén.

Amikor valaki kéri a képernyő megosztását, válassza a megfelelő opciót az ábra szerint.

5. lépés: A menüsor opciói

Miután csatlakozott a másik személy Mac-jéhez, nézze meg a címsort, és megjelenik a képernyőmegosztás ikon és annak állapota (pl. Csatlakozva).

Ebben a menüben szüneteltetheti vagy befejezheti a képernyőmegosztást, valamint lehetővé teheti a másik számára a képernyő irányítását. A hangcsevegés alapértelmezés szerint engedélyezve van, de ebben a menüben is kikapcsolható.

A vonatkozó opciók a Mac címsorán jelennek meg a hívás során.

Utolsó szavak

Ez valóban csak annyit jelent, hogy az OS X Yosemite-en használjuk a képernyőmegosztást. Rendkívül egyszerű és intuitív a használata, és látszólag késedelem nélkül jól működik. Azoknak a barátoknak, akiknek mindkettőjük rendelkezik Mac-szel, ez egy igazán nagyszerű szolgáltatás, amely különösen hasznos, ha megosztani szeretne egy prezentációt, vagy valamiben segíteni szeretne a másiknak a számítógépén. Vannak más eszközök is (például a Skype), de mivel ez már beépítve van a Mac-be, sokkal zökkenőmentesebb élmény.

Reméljük, hogy élvezni fogja a Yosemite új képernyőmegosztási funkciójának használatát!

Ha többet szeretne megtudni az SMS-ek küldéséről és fogadásáról a Mac-en található Üzenetek használatával, olvassa el korábbi cikkünket, vagy az itt található parancssort.

Legutóbbi hozzászólások