Hogyan készítsünk biztonsági másolatot az iTunes könyvtárról, mielőtt frissítenénk a macOS Catalina programra

Ez hivatalos, az iTunes úton van. Amikor az Apple idén ősszel kiadja a macOS Catalina szoftvert, az iTunes eltűnik a Mac-ről, és három új alkalmazásra oszlik. Az iTunes könyvtárának automatikusan át kell lépnie ezekre az alkalmazásokra, de javasoljuk, hogy minden esetre készítsen biztonsági másolatot.

Évek óta az iTunes volt az az ablak, amelyen keresztül a legtöbb médiumot fogyasztjuk Mac gépeinken. Tárolja az összes zenét, filmet, tévéműsort, podcastot és hangoskönyvet. De ez egy problémás alkalmazás, és még az Apple is viccelődik arról, hogy az iTunes mennyire dagadt.

Tehát mi történik a tartalmával, amikor az Apple külön iTunes, Zene, TV és Podcasts alkalmazásokra osztja fel az iTunes alkalmazást?

A Catalina automatikusan továbbítja a tartalmadat

Az Apple nem hivatalos szlogenjének rajongóinak tudniuk kell, mire számíthatnak: Csak működik. A MacOS Catalina verzióra történő frissítéskor a zenegyűjtemény a Zene alkalmazásba, a videók pedig a TV alkalmazásba kerülnek. Minden automatikus, zökkenőmentes.

Az iTunes tartalma az új otthonába költözik a macOS frissítése során. Várnia kell rád, mire először megnyitod az új alkalmazásokat.

A macOS Catalina verzióra történő frissítésnek automatikusan át kell helyeznie a tartalmat az új Zene, Podcastok és TV alkalmazásokba.

Mi van, ha rosszul megy?

Ezért vagyunk itt. A szoftver nem tökéletes, különösen, ha egy új operációs rendszerről van szó, mint például a macOS Catalina. Minden esély megvan arra, hogy egyes felhasználók hibákat tapasztaljanak, amikor tartalmuk átkerül az iTunes alkalmazásból a Zene és TV alkalmazásokba.

A frissítés előtt készítsen biztonsági másolatot a Mac gépéről a Time Machine segítségével.

A MacOS frissítése előtt mindig javasoljuk a Time Machine használatát, hogy biztonsági másolatot készítsen a Mac-ről; a macOS Catalina esetében javasoljuk, hogy lépjen egy lépéssel tovább. Külön biztonsági másolatot kell készítenie az iTunes Media könyvtárról.

Ez általában a Time Machine biztonsági másolatában szerepel, de egy külön másolattal - a Time Machine-en kívül - könnyebb dolgozni, ha szüksége van rá.

Mi az iTunes Media könyvtáram?

Itt általában a zene, filmek, otthoni videók és bármely más iTunes média mentésre kerül a Mac számítógépre. Az iTunes Media könyvtár biztonsági mentése lehetővé teszi a tartalom manuális importálását a macOS Catalina programba, ha a frissítés után valami hiányzik.

Hogyan készíthetek biztonsági másolatot az iTunes Media könyvtárról?

Az iTunes Media könyvtár biztonsági másolatának elkészítése olyan egyszerű, mint egy külső merevlemezre másolás. De mielőtt ezt megtenné, tiszta mappákba kell rendeznie, és meg kell győződnie arról, hogy az összes iTunes-tartalma jelen van-e.

Szervezze meg iTunes Media könyvtárát

Amikor iTunes médiát importál a macOS Catalina programba, manuálisan el kell különítenie a Zene és a TV alkalmazás tartalmát. Ellenkező esetben az összes videód zenei videókként mentésre kerül a Zene alkalmazásba, és a zenéd egyáltalán nem kerül a TV alkalmazásba.

A tartalom elkülönítésének legegyszerűbb módja az, ha az iTunes rendezi a médiatárat. Ez automatikusan áthelyezi az adathordozókat mappákba a tartalom típusa szerint: Zene, Filmek, TV-műsorok stb.

Hogyan érhetem el, hogy az iTunes rendezze a könyvtáramat?

 1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást a Mac gépén.
 2. A menüsoron lépjen az iTunes> Beállítások> Speciális menüpontra.
 3. Jelölje be az iTunes Media mappa rendezettségének megőrzése melletti négyzetet.

  Ez az opció külön mappákba rendezi a zenét, tévéműsorokat és filmeket.

Konszolidálja az iTunes Media könyvtárat

Számos esetben előfordul, hogy a tartalom megjelenik az iTunes alkalmazásban, de nincs elmentve az iTunes Media mappájába:

 • Az iTunes Store vásárlásai, amelyeket nem tölt le a Mac számítógépére
 • Apple Music-tartalom, amelyet nem töltenek le a Mac-re
 • az iTunes-ba máshonnan importált tartalom a Mac számítógépén.

Bármi, amit az iTunes-ból vásárolt, vagy az iCloud segítségével szinkronizált, továbbra is elérhető, ha ugyanazzal az Apple ID-vel jelentkezik be a macOS Catalina programba. Nem kell aggódnia a tartalom biztonsági mentése miatt.

Nem kell letölteni az iTunes vásárlásokat, mert ezek továbbra is letölthetők a macOS Catalina alkalmazásban.

A frissítés során azonban elveszhet az a tartalom, amelyet a Mac számítógépéről importált az iTunes-ba. A beállításaitól függően előfordulhat, hogy az iTunes nem importálta ezt a tartalmat a médiatárba, amikor azt importálta.

Ennek kijavításához konszolidálnia kell az iTunes Media könyvtárat, amely létrehozza a hiányzó tartalom másolatát az iTunes Media mappában. A könyvtár összevonása után a helytakarékosság érdekében érdemes törölnie az eredeti fájlokat a Mac számítógépén.

Hogyan konszolidálhatom az iTunes Media könyvtárat?

 1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást a Mac gépén.
 2. A menüsoron válassza a Fájl> Könyvtár> Könyvtár rendezése lehetőséget.
 3. A megjelenő ablakban jelölje be a Fájlok konszolidálása négyzetet.
 4. Ha elérhető, akkor válassza az „iTunes Media” mappában lévő fájlok átszervezésének lehetőségét is.
 5. Kattintson az OK gombra.

  Ha az „iTunes Media” mappában lévő fájlok átszervezésének lehetősége szürkén jelenik meg, az azért van, mert azok már rendezettek.

Keresse meg az iTunes Media mappát a Mac számítógépén

Most már biztos lehet benne, hogy minden, ami a biztonsági másolat készítéséhez szükséges, elmentésre kerül az iTunes Media mappába, a következő lépés az, hogy megtudja, merre mentette a Mac számítógépén.

Nyissa meg a Finder alkalmazást, és a menüsoron válassza a Go> Home lehetőséget. Az iTunes Media mappa alapértelmezett helye a Music, az iTunes mappában található. Ha hiányzik az iTunes Media mappa, vagy nem tartalmazza az összes tartalmat, akkor máshol kell lennie egy második mappának.

Az iTunes Media mappát általában a Mac otthoni mappájában találja meg.

Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és a menüsoron válassza az iTunes> Beállítások> Speciális lehetőséget. Ez az oldal felsorolja az iTunes Media mappa helyét az ablak tetején. Kattintson a Módosítás ... gombra, ha máshová szeretné helyezni, vagy a Visszaállítás gombra kattintva térjen vissza az alapértelmezett helyre.

Másolja az iTunes Media mappát

Másolja az iTunes Media mappát a külső meghajtóra.

Az iTunes Media könyvtár biztonsági mentéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy átmásolja egy külső merevlemezre. Először feltétlenül zárja be az iTunes alkalmazást.

Vagy húzza és dobja a mappát, vagy a Ctrl-kattintással megtekintheti a Másolás és Beillesztés opciókat. A külső meghajtó eltávolítása előtt várja meg, amíg a macOS befejezi az iTunes Media mappa másolását.

Hogyan állíthatom vissza az iTunes könyvtáramat a macOS Catalina fájlra?

Remélhetőleg a macOS Catalina verzióra történő frissítés után az összes iTunes-tartalma automatikusan átkerül az új Zene és TV alkalmazásokba. Ha nem ez történt, akkor az iTunes Media biztonsági másolatával manuálisan helyreállíthatja a hiányzó elemeket.

Korábban kiválaszthatott egy új iTunes könyvtárat a Mac számítógépén, ha megnyomta a shift vagy az opciót az alkalmazás megnyitása közben. Úgy tűnik, hogy ez nem működik a MacOS Catalina Zene és TV alkalmazásaiban, bár ez változhat az ősszel kiadott nyilvános kiadásukkal.

Ehelyett manuálisan kell importálnia a tartalmat az egyes alkalmazásokba a Fájl menüből.

Hogyan importálhatom az iTunes adathordozókat a Zene vagy a TV alkalmazásba?

 1. Csatlakoztassa a külső meghajtót a Mac-hez.
 2. Nyissa meg a Zene vagy TV alkalmazást a macOS Catalina alkalmazásban.
 3. A menüsoron válassza a Fájl> Import menüpontot.

  Válassza az egyes elemek, az egyesével történő importálást, vagy a teljes iTunes Media mappa importálását egyszerre.

 4. Keresse meg a külső meghajtóra másolt iTunes Media mappát.
 5. Válassza ki az importálni kívánt tartalmat, válassza ki az egyes fájlokat vagy teljes mappákat:
  1. A Zene alkalmazáshoz: importáljon zenét, hangfelvételeket és hangoskönyveket.
  2. A TV alkalmazáshoz: filmek, tévéműsorok és otthoni videók importálása.
 6. Kattintson a Megnyitás gombra a kiválasztott tartalom importálásához. A Zene vagy TV alkalmazásban a Legutóbb hozzáadott rész alatt találja meg.
 7. Lehet, hogy szerkesztenie kell az importált adathordozók metaadatait (név, dátum, grafika stb.). Ehhez kattintson a vezérlőgombra a Zene vagy a TV alkalmazásban, és válassza az Információ beolvasása lehetőséget.

Hogyan importálhatok podcastokat és hangoskönyveket a macOS Catalina programba?

Bár van egy dedikált Podcasts alkalmazás a macOS Catalina alkalmazásban, úgy tűnik, hogy semmilyen módon nem lehet podcastokat importálni az alkalmazásba. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a legtöbb podcast szabadon streamelhető vagy letölthető magán az alkalmazáson keresztül.

Hasonlóképpen, nem importálhatja a hangoskönyveket a Könyvek alkalmazásba, annak ellenére, hogy van külön részük. A Könyváruházból vásárolt hangoskönyvek automatikusan elérhetők.

Alternatív megoldásként importálhatja a hangoskönyveket zene formájában a Zene alkalmazásba.

Hacsak nem underground podcastokat hallgat, valószínűleg már ingyen elérhetők a Podcasts alkalmazásban.

Mi a véleményed az iTunes haláláról? Örül, hogy speciálisabb alkalmazásai vannak Catalinában? Vagy rossz irányba tett lépésnek érzi?

Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben, ha hasznosnak találta ezt az útmutatót, és feltétlenül olvassa el a macOS Catalina-ról szóló többi bejegyzésünket.

Legutóbbi hozzászólások