Az iPhone nem tölt? Villámkikötő problémák? Javítás

Az iPhone nem tölt? Amikor nemrég fedeztem fel, hogy ez az én szeretett iPhone -immal történt, ez nem jelentett kihívást; válság volt! És azonnali figyelmet igényelt. Úgy értem, most.

Ha bármi olyan vagy, mint én, akkor folyamatosan használja az iDevice készülékét. Az iPhone-m (és gyakran az iPad-em is) nagyjából bárhová megy, pénztárcákban, zsebekben, különféle táskákban és kabátokban, és természetesen a kezemben utazom. Elég edzésre képes!

De minden utazásnak ára van. Az iDeviceink pedig, mint sok minden, széthullanak, és elhasználódás jeleit mutatják. Az egyik leggyakoribb probléma, amiről az Apple ToolBox-on hallunk, az iDevices problémái, és különösen azok az iPhone-ok, amelyek nem töltődnek a villámporton keresztül.

A történet

Ha egyike a szerencsétlen iFolksnak, akinek problémái vannak az iPhone, iPad vagy más iDevice töltésével a villámkábel használatával, akkor nem vagy egyedül. Valójában nemrégiben tapasztaltam ezt a problémát egy hosszú hétvégi vegasi utazás után, a barátnőimmel, az iPhone -ommal és sok éjszakázóval.

Mondjuk, mi történik Vegasban, jobb maradni Vegasban. Az iPhone-nak minden bizonnyal megvan a maga mókája, személyről emberre és zsebről zsebre terjesztették szelfik és egyéb pillanatfelvételek készítésére, amelyekre csak NEM akarok emlékezni. Mindenesetre, miután hazaértem, azonnal csatlakoztattam az iPhone-t az újratöltéséhez, miközben hosszú ideig szundítottam a feltöltődésemet. Ébredés után gyorsan rájöttem, hogy az iPhone nem fog felébredni, mert egyáltalán nem töltődött fel, még 5+ óra múlva sem a falba dugva. Mi a fene?

Nos, kiderült, hogy mindazok a késő esti tevékenységek nagyon piszkos villámcsatlakozáshoz vezettek az iPhone -mon. Tehát amikor csatlakoztattam a töltőt az iPhone-hoz, a kábel és a világító port között nem történt kapcsolat. És amikor nincs kapcsolat, nincs töltés.

Az iPhone nem töltődik

Számomra az iPhone egyszerűen nem töltődik egyáltalán. De más olvasók arról számolnak be, hogy iPhone vagy iDevice készülékük szakaszosan csatlakozik - néha tölt, néha nem tölt fel, és néha még azt is megmutatja, hogy tölt, amikor valóban egyáltalán nem tölt. Azok a iFolks felhasználók, akiknél ez a probléma jelentkezik, gyakran kapják meg az iDevice-jükön a hiteles kábelüzenetet, amikor csatlakoznak.

Másoknak egyre rosszabb problémákkal kell szembenézniük, amikor a villámcsatlakozóhoz csatlakoznak a töltéshez. Eleinte sikert érhetnek el, ha a kábelt kikötik a port belsejében. Mások úgy találják, hogy az iDevice és a kábel bizonyos szögekben történő elhelyezése összekapcsolást biztosít számukra. Röviden, az iFolks különféle kreatív rendetlenségeket alkalmaz a manőverek körül, amelyek segítenek, de általában nagyon ideiglenesek, gyakran csak egyszer működnek. Bármilyen módon szeletelheti, őrjítő és frusztráló, amikor az iPhone vagy az iDevice nem töltődik fel!

Megoldás (ok) az iPhone töltése nélkül

Tehát, ha hozzám hasonlóan, az iPhone nem tölt fel, akkor néhány dolgot meg kell tennie, mielőtt kivágná a dolgot az ablakon (vagy ami még rosszabb, fizetnie kell egy látogatásért vagy cserealkatért az Apple ügyfélszolgálatával.) a világítási port elzáródása. A most megszűnt fejhallgató-csatlakozóhoz hasonlóan a villámcsatlakozó általában szöszöt, port és egyéb törmeléket gyűjti össze a zsebéből, kézitáskájából vagy bárhonnan, ahol tárolja.

És általában nem túl nyilvánvaló. A villámcsatlakozás baromi kicsi és szabad szemmel nem tűnik sokkal többnek, mint egy sötét lyuk. Tehát a dolgok gyakran blokkolják a kikötőnket anélkül, hogy észre is vennénk, amíg el nem érkezik az elkerülhetetlenség és az iDeviceink nem töltik fel.

Egy másik gyakori ok az enyhe korrózió, amely az érintkezőkön jelentkezik a mindennapi nedvesség hatásának kitéve (ez a levegőben van - ezért nem sokat tehet róla.) Minden levegő nedvességet tartalmaz - néhányan jobban égnek, másoknál kevésbé, általában nevezik páratartalom vagy vízgőz. Egyébként idővel ez a nedvesség vékony korrózióhoz vezet a fémfelületeken, beleértve az iDevice villámcsatlakozójának érintkezőit is.

A jó hír az, hogy a világító portot nagyon könnyű tisztítani. Csak győződjön meg róla, hogy körültekintően jár el, és használja a megfelelő eszközöket és technikákat.

Óvatosan haladjon tovább

Mielőtt felidézné a Mr. Clean tisztát, végezzen el egy gyors ellenőrzőlistát a töltő állapotáról. Győződjön meg róla, hogy a villámkábele nincs kopva, meggörbülve vagy akár átrágva. Ha igen, cseréljen egy új kábelt, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a töltési problémákat.

És ha elérhető, próbáljon meg egy másik töltőkábelt. A legjobb eredmény érdekében győződjön meg arról, hogy a villámkábelek Apple tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ezek a tanúsított kábelek az Apple termékeivel működnek a legjobban.

Ha számítógépén keresztül tölt, próbálja meg tölteni a töltőt a falhoz csatlakoztatva, és ellenőrizze, hogy az iPhone vagy más iDevices töltődik-e. A számítógépeink USB-portjainál néha nincs elegendő energia az iDevice-ok teljes feltöltéséhez.

Végül próbáljon ki egy másik töltőt, és nézze meg, hogy a probléma a töltőegységgel van-e. Ha nincs további töltője, kérdezze meg családtagját, barátját, szomszédját, vagy akár látogasson el egy almaboltot vagy viszonteladót.

A világító port tisztítása

Először is, a nyilvánvaló, de el kell mondani kijelentés: kapcsolja ki iPhone készülékét, mielőtt elkezdené az alábbi tisztítási lépéseket!És ne feledje, hogy amikor a férfi csatlakozót a villámcsatlakozóba csatlakoztatja, hátul szösz vagy por tömörülhet meg. Tehát annak ellenére, hogy nem látsz semmit a villámcsatlakozón belül, nagy az esély, hogy a szennyeződés és a szösz hátulján megrepedt és tömörült.

A feltételezett korrózióra

 • Húzza ki, majd csatlakoztassa ismét a villámkábelt (legalább 7-8 alkalommal)
  • lecsiszolja a korróziót
 • Használjon elektromos kontakt tisztítót
  • Eltávolítja az olajat, a szennyeződéseket és a korróziót
  • Permetezzen rá egy Q-Tip-re, majd helyezze óvatosan a Q-Tip-et a villámcsatlakozóba, vagy először tisztítsa meg a kábel csatlakozóját, majd helyezze be a megtisztított csatlakozót az aljzatba, és mozgassa körül az iDevice port tisztításához.
   • NE permetezzen közvetlenül a villámcsatlakozóba
    • Az elektronikus érintkező tisztítószerek nyomása károsíthatja a közeli alkatrészeket (például mikrofonokat)
  • Tisztítsa meg az összes érintkezőt, a kábelen és az iDevice-n
  • Lehetővé teszi; használat előtt (legalább 30 másodperc)

Por, piszok és törmelék számára

 1. Kaparja el a kikötő belsejét műanyag vagy fa fogpiszkálóval, egy nem használt, nylon sörtés smink ecsettel vagy valami hasonlóval
  1. Eltávolítja a legtöbb zsíros szöszöt, törmeléket és port
  2. Ha lehetséges, borotváljon le egy fa fogpiszkálót egy éles késsel, hogy nagyon vékony legyen
 2. Ellenőrizze a port mélyén zseblámpával és nagyítóval, ha van ilyen
  1. Keresse meg a sarokban és az alján elszennyeződött szennyeződéseket
   1. Ha a sarkai vagy az alja továbbra is piszkos, használjon gemkapcsot vagy más erős szondát (például fogselyem vagy fogközti kefe), és óvatosan kaparja el a szennyeződéseket a kiszabaduláshoz és eltávolításhoz
 3. Permetezze be a villámcsatlakozót néhány konzerv sűrített levegővel
 4. Használjon dörzsölésbe mártott Q-Tipet, és helyezze be a nyílásba
  1. Óvatosan tisztítsa meg a kikötőben
 5. Helyezzen egy kis műtéti gézt vagy egy szitatisztító törlőkendőt a nyílás fölé, és nyomja be a villámkábel fejével
  1. A géz vagy törlő csapdába ejti a szennyeződéseket és a piszkot, amelyek eltömítik a kikötő belsejét

Ne felejtsen el mindig hagyni egy-két percet a kikötő száradására, ha befőttes levegőt használ vagy alkoholt dörzsöl. Ezeket úgy tervezték, hogy gyorsan elpárologjanak, de a legjobb gyakorlat az, hogy várjunk csak egy kicsit, mielőtt visszatérnénk a használatba.

A tisztítás befejezése után kapcsolja be az iDevice készüléket, csatlakoztassa a villámkábelt, és ellenőrizze, hogy a készülék tölteni kezd-e.

További tisztítási tippekért olvassa el cikkünket a fejhallgató üzemmódban ragadt iPhone-ok javításáról.

Még mindig nem tölt?

Amikor az iPhone továbbra sem töltődik, ellenőrizze, hogy a kábel és a töltő is működik-e egy másik iDevice készülékkel. Ha mégis megteszi, hajtsa végre a hardveres visszaállítást: tartsa lenyomva a home gombot vagy a hangerő csökkentő gombot, majd nyomja meg a bekapcsológombot, és engedje el, amikor megjelenik az alma logója. Olyan helyzetekben, amikor az iPhone továbbra sem töltődik, tisztítsa meg újra, és hajtson végre egy újabb kemény visszaállítást.

Olyankor, amikor még mindig elakadt az iPhone töltése nélkül, ellenőrizze, hogy be van-e jelentkezve az AppleCare programba, és ha igen, akkor vegye fel a kapcsolatot az Apple céggel. Ha nem vonatkozik rá az AppleCare, fontolja meg a DYI javítását és saját maga cseréjét.

Megakadt fejhallgató módban?

Nézze meg videónkat!

Csomagolás

Nagyon frusztráló felfedezni, hogy az iDeviceink nem a megszokott énjük. Az iPhone készülékeink nagyon sok részünk, oda mennek, ahová tartunk, és segítenek megkönnyíteni, gazdagabbá és remélhetőleg jobbá tenni életünket. A csatlakozás és a töltés második természet. Eszünkbe sem jut, kivéve, amikor gondolkodnunk kell rajta, vagyis amikor a rohadt dolog nem működik.

Ha úgy találja, hogy iPhone-ja vagy egy másik iDevice éppen nem töltődik fel, vagy sok időszakos töltési viselkedést mutat, a fenti tippek remélhetőleg visszaállították Önt és iPhone-ját vagy iDevice-jét. Előre haladva próbálkozzon az iPhone-val időnként jó tisztasággal. Tehát, amikor az összes ujjlenyomatát áttisztítja, vegye fel a választott tisztítóeszközt, és gyors karbantartást biztosítson villámcsatlakozóján. Gondoljon rá megelőző ellátásra. Egy uncia megelőzés megér egy font gyógyulást - vagy iDeviceink esetében sok angol font font (vagy egyiptomi, libanoni, vagy az Ön által választott ország Font) font az Apple Care.

Szerencsére a legtöbb esetben a megoldás az iPhone port és a töltőkábel csatlakozóinak tisztítása. Ez ennyire egyszerű!

Legutóbbi hozzászólások