Az iCloud.com új funkcióinak használata iPhone vagy iPad készülékén

Amint az Apple tovább erősítette ingyenes és beépített alkalmazásokat és szolgáltatásokat, egy dolog hiányzott. Azok, akik az interneten az iCloud különböző funkcióihoz akartak hozzáférni, korlátozott funkciókészlettel találkoztak. Ez lényegében lehetővé tette a webről való bejelentkezés lehetőségét nem kezdőként.

Mivel azonban az általunk napi szinten használt alkalmazások javultak, az Apple részben átirányította a hangsúlyt. Az ötlet az, hogy bárki, aki böngészőből akar hozzáférni az iCloudhoz, megteheti és továbbra is komoly tapasztalatokkal rendelkezik. Ezzel eljutottunk az iCloud.com mai nagy frissítéséhez.

Most iPhone, iPad vagy akár Android készülékével is bejelentkezhet az iCloud.com webhelyre, és sokkal többet tehet, mint korábban.

Mi újság az iCloud az interneten 2020-ban?

A közelmúlt előtt bejelentkezett az iCloud.com webhelyre iPhone vagy iPad készülékén, és zűrös rendetlenséggel találkozott. Persze, technikailag megnyithatja a különböző alkalmazásokat és szolgáltatásokat, de nem sok mást tehetne.

Ez már nem így van, mivel az iCloud az iPhone-on és az iPad-en jelentősen javult. Valójában ez az új frissítés lehetővé teszi, hogy fényképeket közvetlenül az iCloud Fotókba is feltölthessen, más funkciók mellett.

Az alábbiakban felsoroljuk, hogy az iCloud.com milyen funkciókat érhet el az iPhone vagy iPod böngészőjéből:

 • Fotók
 • Megjegyzések
 • Emlékeztetők
 • Keresse meg az iPhone-t

Ez a kínálat nem olyan hatalmas, mint amikor asztali számítógépéről vagy iPadjéről látogatja meg az iCloud céloldalát (iPadOS 13+ alkalmazással). Néhány figyelemre méltó kihagyás közé tartozik az iCloud Drive, a Kapcsolatok és a Naptár. Ha azonban ezeket már iPhone-járól vagy iPad-jéről éri el, akkor valójában nem lehet oka annak elérésére.

Ennek az új funkciókészletnek nyilvánvaló előnye származik azok számára, akiknek van egy másodlagos mobiltelefonjuk, anélkül, hogy személyes adataik be lennének jelentkezve. De azok számára, akik (mint én) Android-eszközt és iPhone-t is hordoznak, mostantól elérhetik az iCloud egyes részeit egy Android-eszköz.

Az iCloud.com használata iPhone vagy iPad készüléken

iCloud.com az iPad Pro-on

A könnyebbel kezdve az iPad különböző iCloud-alkalmazásainak használata megegyezik a Mac-en vagy az asztali számítógépen történő használatával. Hozzáférhet az összes normál szolgáltatáshoz, beleértve a Barátok keresését, az iCloud Drive-ot és az iPhone keresését.

Könnyedén megnyithatja az iCloud fotókat, majd onnan feltöltheti a legutóbbi képeket a könyvtárába. Természetesen, ha engedélyezik a biztonsági mentéseket, akkor nem igazán kell aggódnia emiatt. De ismételten, ha másodlagos Apple ID-hez kell hozzáférnie, ez tökéletes módja a különböző alkalmazások és szolgáltatások kezelésének.

Új iCloud.com az iPhone-on

A változások valóban akkor jönnek létre, amikor megpróbálja elérni ezeket az alkalmazásokat az iPhone készülékről. Amint fentebb említettük, csak a Fotókhoz, a Jegyzetekhez, az Emlékeztetőkhöz és az iPhone kereséséhez férhet hozzá. Az alábbiakban részletezzük az egyes webalkalmazások lehetséges lehetőségeit:

iCloud-fotók

A Fotók ikon megérintésével az iCloud Fotók könyvtárba juthat. Ismerős, mégis alapvető felület jelenik meg a mobil Safari böngészőben. Alul három szakasza van:

 • Fotók - Megtekintheti és szerkesztheti iCloud-fotótárát
 • iCloud-linkek - Készítsen és ossza meg fényképeit barátaival és családjával
 • Albumok - A létrehozott albumok megtekintése és rendezése. Ebből a nézetből új albumot is létrehozhat.

A jobb felső sarokban az Apple elhelyezett egy „Select” gombot, amely lehetővé teszi, hogy több fényképet is kiválasszon. Miután kiválasztott egy képet (vagy több képet), megjelenik egy új megosztási lap menü, amely a megosztás ikont, a kedvencet, a kukát és a hárompontos túlcsordulás menü gombját tartalmazza. Ebben a menüben a következőket teheti meg:

 • Hozzáadás az albumhoz
 • Letöltés
 • Elrejt
 • Megszünteti

Visszaléphet a Fotók főképernyőjére is, és megérintheti a már kijelölt fotó kijelölésének megszüntetését, és kiválaszthat valami mást. Végül, ha a Fotók oldal alján van, van egy apró „Feltöltés” ​​gomb, amely megtalálható.

Ennek a gombra koppintva fényképeket tölthet fel közvetlenül a böngészőből az iCloud Photo Library-be. tudsz Fotót készíteni, nyisd ki Fotókönyvtár, vagy Tallózás a Fájlok alkalmazást a megfelelő kép feltöltéséhez.

Emlékeztetők

Feltéve, hogy már beállította az Emlékeztetők listáját, itt érheti el őket a Safariból. A listák automatikusan megjelennek, beleértve az Ön által létrehozott mappákat is.

Tehát, ha az Emlékeztetőket nem kínálja fel, hozzon létre egy új emlékeztetőt az eszközön az Emlékeztető alkalmazással, majd jelentkezzen be újra az icloud.com webhelyre.

Sajnos ebben a nézetben nem hozhat létre új listákat. Ehelyett a már létrehozott listákra kell hagyatkoznia, vagy később várnia kell egy új felvételére.

A lista megnyitásakor megjelenik azoknak a feladatoknak a listája, amelyekkel cselekednie kell, valamint néhány további lehetőség. Minden oldal alján megjelenik egy gomb, amely „+ Új emlékeztető” felirattal rendelkezik, megkönnyítve ezzel az új emlékeztető hozzáadását.

Van egy hárompontos túlcsordulási gomb is ugyanabban a sorban, mint a Lista címe. Ez lehetővé teszi a Név és megjelenés, a Befejezett megjelenítése (feladatok) és a Mégse módosítás módosítását.

Új emlékeztető hozzáadásakor ezek elég alaposak, mivel még esedékességet sem adhat meg. Az Apple azonban lehetővé teszi további megjegyzések hozzáadását a feladathoz, ha szükséges. Ezután átmehet és ellenőrizheti az Emlékeztetőket közvetlenül a Safariból.

Megjegyzések

Az Emlékeztetők alkalmazás mellett óriási a hozzáférés az összes szinkronizált iCloud Notes-hoz. A szakasz megnyitásakor megtekintheti az összes és minden mappát, amelyet már létrehozott.

Ezenkívül a felhasználók létrehozhatnak egy új jegyzetet, szerkeszthetik a már létező jegyzeteket, és akár bármilyen jegyzet után is kereshetnek. Új jegyzet létrehozásakor néhány ismerős vezérlőt kap, amelyeket a natív Notes alkalmazásban talál.

A tetején a következő lehetőségek közül választhat:

 • Vissza nyíl - Visszalépés az előző képernyőre.
 • Ikon írása - Azonnal készítsen új jegyzetet anélkül, hogy visszafelé navigálna.
 • Rács - Gyorsan hozzon létre egy táblázatot a jegyzeten belül.
 • Jelölőnégyzet - Hozzon létre egy ellenőrzőlistát a jegyzetek elemei közül.
 • Betűtípus - Módosítsa a betűtípust a szerkesztett jegyzetből.
 • Szemetes - Azonnal törölje a szerkesztett vagy létrehozott jegyzetet.

Az Apple által a Notes on Safari használatához nyújtott vezérlések mennyisége meglehetősen robusztus. A beépített Notes alkalmazáshoz képest nem túl sok funkció hiányzik. Ennek ellenére valószínűleg nem ez lesz a végső megoldás, hanem csak egy, amely egy csipetnyi értelemben segít.

Keresse meg az iPhone-t

Az utolsó lehetőség, amelyet a Safari mobil iCloud céloldalának használnak, az iPhone keresése. Érdekesség, hogy az Apple ezt még nem nevezte át „Find My” -re, ahogy ezt natív módon tették.

Miután megérintette az iPhone keresése ikont, újra be kell jelentkeznie Apple ID-jébe. Ha engedélyezte a kétfaktoros hitelesítést, akkor a folytatás előtt meg kell adnia az ellenőrző kódot.

Miután bejelentkezett, áttekintést kap a különböző eszközeiről. Természetesen ezeket be kell jelentkezni, és van némi nedvük, hogy lássuk, hol vannak.

Például a fenti képernyőképen az iPhone keresése az AirPods Pro készülékemet egy másik állapotban mutatja, ahol az akkumulátor lemerülése előtt voltak. A fejhallgató feltöltése és bekapcsolása után a Find iPhone frissül a megfelelő helyen.

Ami még hasznosabbá teszi, az a különböző kezelőszervek száma, amelyeket a különböző eszközökhöz használ. Érintse meg az eszközt, és a következőket kapja:

 • Hang lejátszása
 • Elveszett mód
 • Törölje az iPad alkalmazást

Ez kiegészül a térképen lévő helygel, az akkumulátor hátralévő élettartamával és maga az eszköz nevével. Ez valóban megkönnyíti az életet, ha gyorsan meg kell találnia egy olyan eszközt, amelyet esetleg rosszul helyeztek el. És ha valamit elloptak, távolról törölheti az eszközt közvetlenül a Safari és az iPhone készülékéről.

Következtetés

Még egy dolgot szeretnénk megjegyezni, az a tény, hogy van egy gyors mód az eszközök közötti váltásra. Érintse meg az iCloud ikont a bal felső sarokban, és megjelenik a fent említett szolgáltatások ikonja, valamint egyFiók beállítások gomb.

Nagyon jó látni, hogy ezek a változások megérkeztek az iPhone-ra és az iPad-re. Lehetséges, hogy bejelentkezés nélkül hozzá kell férnie egy másodlagos fiókhoz. Reméljük, hogy további szolgáltatásokat és alkalmazásokat fogunk látni az iCloudhoz az interneten, de legalább megkezdtük.

Ha további kérdése van a Safari iCloud használatával kapcsolatban, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket. Továbbá, ha van valami, ami hiányzott, tudassa velünk, hogy hozzá lehessen adni, hogy mások is láthassák!

Legutóbbi hozzászólások