Az iPhone alkalmazások bétatesztelése

Az App Store teljesen fantasztikus, mivel valóban iPhone-t és / vagy iPadünket hordozható erőművé alakítja. Azonban ezek közül az alkalmazások közül szinte mindegyik szigorú béta teszten ment keresztül, mielőtt valaha is napvilágot látott volna.

Ez magában foglalja a Twitter, az Instagram, az OmniFocus, a Things, a Spark Mail és sok kedvencét. Ma megosztjuk veletek, hogy mit jelent az alkalmazások bétatesztelése, és ezt megtehetitek iPhone vagy iPad eszközükön.

Mik azok a béta frissítések?

Amikor az alkalmazásokról van szó, a folyamatnak van néhány különböző lépése, amelyekről esetleg nem tudott. Először is, az alkalmazásnak valóban meg kell valósulnia, és a fejlesztőnek valamivé kell alakítania. Innentől kezdve az alkalmazás szigorú tesztelésen megy keresztül az alfa előtti szakaszban.

A tesztelés „alfa” fázisa az, hogy ki kell dolgozni az esetleges nagyobb hibákat, biztosítani kell a megfelelő integráció működését, és a fejlesztő egyéb feladatait. Ezután megkapjuk a szórakoztató részt - a béta tesztelést. Itt léphetnek be hozzád és hozzám hasonló emberek, és valóban segíthetnek az alkalmazás fejlesztési folyamatában.

A fejlesztők bétatesztelést kínálnak a felhasználók kiválasztására azzal a céllal, hogy az alkalmazást több ember kezébe adják. Ezáltal jobban szemügyre veszi az alkalmazást annak érdekében, hogy megtalálja a repedéseken átsiklott problémákat. A hibák bejelentése segít a fejlesztőnek azonosítani a lyukakat, mielőtt kiadná az alkalmazást az App Store-ba.

Miután egy alkalmazást már kiadtak a tömegeknek, a béta tesztelés továbbra is rendkívül hasznos. A fejlesztők arra használják, hogy kipróbálják az új közelgő szolgáltatásokat, és megtudják, milyen új funkciókat kívánnak a felhasználók.

Milyen az iPhone Beta tesztelési folyamata?

Miután felvettek egy bétatesztelő programba, nem csak a kiadatlan alkalmazáshoz való hozzáférésről van szó. A béta alkalmazás egész életében felmerülnek olyan kérdések, amelyekre fel kell hívni a fejlesztő figyelmét.

Ezenkívül a fejlesztők valószínűleg kérdéseket tesznek fel tőled, hogy jobb képet kapjanak az alkalmazás használatáról. Néha ezek feleletválasztós kérdések lesznek, esetleg egy e-mail vagy a fejlesztő elérheti a közösségi médián keresztül.

A tesztelés során rendkívül fontos, hogy visszajelzést küldjünk. Ez különösen igaz azokra az esetekre, amikor olyan hibával találkozik, amely miatt az alkalmazás összeomlik, vagy valami hibátlan.

Visszajelzéskor fontos, hogy ne "tartsa vissza" a véleményét. A fejlesztő úgy döntött, hogy tesztelje az alkalmazásukat, így a lehető leghűségesebb és határozottabbnak kell lennie a véleményével. Csak legyél valóságos, és a jövőbeni kiadásokban megjutalmazzák.

Mi az a Testflight?

Ami a tényleges tesztelési folyamatot illeti, sok iOS-fejlesztő támaszkodik a Testflight által biztosított keretrendszerre. Ezt az alkalmazást az Apple hozta létre, és lehetővé teszi, hogy a béta tesztelők telepítsék a béta alkalmazásokat a telefonjukra.

A Google Play Store-tól eltérően nem választhatja ki a béta alkalmazás tesztelését közvetlenül az iOS App Store-ból. Ehelyett meghívót kell kapnia a fejlesztőtől, és le kell töltenie az alkalmazást a Testflight alkalmazásból.

Íme néhány gyors találat arról, hogy mit tesz a Testflight a fejlesztők számára:

 • Legfeljebb 25 belső tesztelő engedélyezése a fejlesztői csapat tagjainak
 • Hívjon meg akár 10 000 külső tesztelőt, miután az Apple elvégezte az első felülvizsgálatot
 • Az iOS 13 használatával a tesztelők közvetlenül küldhetnek visszajelzést egyszerűen képernyőkép készítésével
 • Működik iOS, watchOS, tvOS és iMessage alkalmazásokkal
 • A béta tesztalkalmazások a feltöltés után 90 napig aktívak maradnak
 • Egyszerre legfeljebb 100 alkalmazást lehet tesztelni

A Testflight egy fontos eszköz a fejlesztők számára, hogy az emberek az alkalmazásukat a végleges kiadás előtt elérjék. Ez kritikus jelentőségű a fontosabb alkalmazásfrissítések és a jelentős szoftverkiadások esetében, mint például az iOS 13 vagy az iPadOS.

Hogyan hívhatok meg a Testflightra?

A fejlesztőknek számos különböző módszerük van a felhasználók meghívására a Testflight alkalmazás béta tesztelésére. Az alábbiakban részletezzük ezeket:

 • E-mail - A fejlesztők e-mailben meghívót küldenek egy linkkel az alkalmazás telepítéséhez és a bétatesztelés megkezdéséhez. A leghatékonyabb módszer a béta verziók megosztására egy meghatározott felhasználói csoporttal.
 • Nyilvános linkek - A fejlesztői csapatok megoszthatják a Testflight linket a nyilvánossággal, és akár 10 000 tesztelő is regisztrálhat. Ezt a linket meg lehet osztani közösségi médián, e-mailen vagy más üzenetküldő platformon keresztül.

Ha van olyan alkalmazás, amelyet bétatesztelni szeretne, akkor az alkalmazások céloldalán általában megtalálja a kapcsolatot a fejlesztővel. Alkalmanként megjelennek olyan közösségi média bejegyzések, amelyek megadják a linket, vagy konkrét utasításokat adnak a béta teszt folyamathoz való csatlakozásról.

Az alkalmazások megtalálásának másik hasznos módja az r / TestFlight, r / iOSbeta, r / iOSapps vagy r / iOSgaming használata a Reddit-en. Különböző fejlesztők mindig tesztelőket keresnek, és ki tudja, talán a következő gyémántot találja durván.

Bétatesztelheti az alkalmazásokat a Testflighton kívül?

Nem minden béta alkalmazásigények tesztelni kell a Testflight segítségével. Vannak olyan alkalmazások vagy alkalmazáscsomagok, amelyeket első féltől származó módszerekkel lehet tesztelni.

Általában ez azt jelenti, hogy telepítenie kell egy Eszközkezelő profilt az iPhone készülékére, amely hozzáférést biztosít olyan alkalmazásokhoz, amelyek máshol nem állnak rendelkezésre. Ez a módszer kissé kockázatos lehet, mivel van néhány olyan információ, amelyet telefonjáról megoszthat a fejlesztő az Apple nélkül anélkül, hogy szemmel tartaná a dolgokat.

Íme néhány példa ezekre a más módszerekre:

 • Firebase alkalmazás-terjesztés a Crashlytics szolgáltatással
 • Alkalmazás Központ
 • TestFairy

Amint azt korábban elmondtuk, fontos, hogy vigyázzon, melyik bétateszt programhoz csatlakozik, ha a fejlesztő nem használja a Testflight-ot. Ismeretlen profilt telepítenek az iOS eszközére, hogy a fejlesztő megkapja a szükséges információkat hibajavítások vagy összeomlások esetén.

Következtetés

Félelmetes a kedvenc alkalmazások bétatesztelésének képessége. Mindazonáltal elengedhetetlen, hogy ha ezt az utat járja be, akkor megfelelő visszajelzés benyújtásával segítse a fejlesztőket.

Mondja el nekünk, ha további kérdése van a béta tesztelési folyamattal kapcsolatban. Ezenkívül hangozzon el a megjegyzésekben, és tudassa velünk, melyek a kedvenc alkalmazásai.

Legutóbbi hozzászólások