Hogyan ellenőrizhető, hogy az iPhone rendelkezik-e Qualcomm vagy Intel modemmel?

Valamennyi modern okostelefon rendelkezik modemchippel, amely laikusok szerint lehetővé teszi számukra, hogy csatlakozzanak az internethez.

Ezeket a modemeket természetesen különböző gyártók gyártják. Például az Apple mind a Qualcomm-tól, mind az Intel-től szerzi be szélessávú iPhone-modemeit.

Ezen a ponton elgondolkodhat azon, hogy melyik gyártó modemje sportolja a saját Apple iPhone modelljét. És bár a válasz látszólag kissé önkényes, ezt is elég könnyű megtudni.

Miért fontos ez

Normális esetben valószínűleg nem az a gondolkodó, aki szállítja az adott alkatrészeket az iPhone készülékén belül. És az eszköz legtöbb alkatrészének ez nem olyan nagy baj. De az iPhone modeme egy kicsit más történet.

A Cellular Insights, az eszköz teljesítményének elemzését végző fogyasztói technológiai szervezet kimerítő tesztek sorozatát futtatta az iPhone X készüléken, hogy megnézze, melyik LTE modem - a Qualcomm vagy az Intel - gyorsabb.

A csoport azt találta, hogy a Qualcomm az LTE sebességét tekintve még mindig felülmúlja az Intelét. Ez egy ideje így van, és bár az Intel felzárkózik, az egyszerű igazság az, hogy a Qualcomm chipek csak gyorsabbak. Legalább most.

Ezenkívül sok régebbi (X és régebbi) iPhone-t használó ember úgy találja, hogy a Qualcomm modemek gyorsabb és stabilabb teljesítményt nyújtanak. A Qualcomm modemek láthatóan azokon a területeken is jobban teljesítenek, ahol a jel gyenge.

A legújabb iPhone modellek kizárólag Intel modemeket használnak!

Először az összes iPhone 11 modell (11, 11 Pro és 11 Pro Max) és az összes iPhone XS / XR modell az Intel LTE modemeit tartalmazza, nem pedig a Qualcomm-ot.

És az új iPhone SE (a második generáció 2020-ban került bevezetésre) Intel modemeket is tartalmaz.

A régebbi iPhone modellek tartalmazzák az Intel és a Qualcomm modemeket

Az iPhone X példájaként az okostelefonnak valójában három változata áll rendelkezésre - és ez nem tartalmazza a különböző színeket vagy a tárolási konfigurációkat. Valójában melyik változat van köze ahhoz a szolgáltatóhoz, amelyen keresztül megvásárolta az iPhone készülékét.

Az ok, hogy a különböző vivők különböző modemeket kapnak, abból fakad, hogy két vezető cellás szélessávú szabvány létezik: CDMA és GSM.

 • Az Egyesült Államokban az AT&T és a T-Mobile a GSM szabványt használja.
 • A Verizon és a Sprint viszont a CDMA-t használja.

Így bontják le a variánsok a rendelkezésükre álló modemet tekintve, és milyen hálózatokhoz vannak kötve.

 • iPhone X Model A1865 - Ez az iPhone modell a Qualcomm Snapdragon X16 LTE modemjét használja CDMA hálózatokhoz, például a Verizonhoz és a Sprinthez.
 • iPhone X Model A1902 - Ez az iPhone X Qualcomm Snapdragon X16 LTE modemet is használ, de csak Japánban értékesítik.
 • iPhone X Model A1901 - Ez a modell az Intel XMM 7480 modemjét használja - amely GSM-alapú. Mint ilyen, akkor az iPhone modellt kapja meg, ha készülékét az AT&T vagy a T-Mobile segítségével vásárolta.

Hogyan lehet megtalálni, melyik modem van az iPhone-on

A legegyszerűbb módja annak kiderítése, hogy melyik modeme van az iPhone-jában (az Egyesült Államokban élők számára): kérdezze meg magától, hogy melyik szolgáltatót használja, és térjen vissza a fenti listára.

Természetesen ez nem mindig ilyen egyszerű - különösen, ha használtan vásárolta meg iPhone-ját, vagy közvetlenül az Apple-től nyitotta fel.

És míg a CDMA-eszközök tartósan az adott szolgáltatóhoz vannak kötve, a GSM-eszközök manuálisan feloldhatók és átvihetők más hálózatokba.

Ezt szem előtt tartva, itt megtudhatja, hogy melyik iPhone-modellje van

 • Indítsa el a Beállításokat
 • Érintse meg az Általános, majd a Névjegy elemet
 • Koppintson a Típusszám információk megtekintéséhez - érintse meg kétszer az összes információ megtekintéséhez
  • Ha itt nem látja a Modellszámot, görgessen lefelé, és érintse meg a Jogi elemet.
  • Innen látni fogja a modell számát (például az alábbi képen, amely a tudomásul veszi, hogy az iPhone SE 1. generációja).
 • Ha az iPhone X esetében A1865 olvasható, akkor Qualcomm modem van. Ha A1901, akkor Intel modem.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a gyors tippet.

Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése vagy további betekintése van a modemek teljesítményével kapcsolatban.

Legutóbbi hozzászólások