Az Irányítópult letiltása Mac-en

Mindannyian szeretjük a Mac-et, de vannak olyan dolgok az operációs rendszerben, amelyeket alig használunk. Ennek oka az, hogy nehéz olyan módszereket kitalálni, amelyekkel ezek a ritkán használt funkciók hasznossá válhatnak. Az egyik ilyen funkció a Macbook Irányítópultja. Az alkalmazás szépen megtervezett, de nincs valódi célja. Emelje fel a kezét, ha az elmúlt héten használta Irányítópultját a Mac-en vagy a Yosemite-t futtató Macbookon.

Az OS X legújabb kiadásával a Dashboard használata még ritkábbá vált. Miért lenne szükséged még mindig widgetekre, ha mindenhez lehet alkalmazásod?

A műszerfal legrosszabb az, hogy amikor egyáltalán nem akarja használni, akkor is előfordulhat, hogy hébe-hóba véletlenül kinyitja. Az irányítópult elég haszontalan, de úgy lett megtervezve és elhelyezve a billentyűzeten / trackpadon, hogy az elérhetővé váljon.

Szerencsére van mód a funkció teljes letiltására.

Az Irányítópult letiltásának módjai

Kétféleképpen tolhatja el az irányítópultot, és távol tarthatja a Mac-től. Az első megakadályozza, hogy megjelenjen a Misszióvezérlésben, míg a másik módszer megakadályozza, hogy bármilyen rossz mozdulattal véletlenül kinyissa. Számunkra mindkét módszer hatékony volt, így kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban megfelel az Ön igényeinek, vagy könnyebb az Ön számára.

Eltávolítása a misszióvezérlés felhasználói felületéről

A misszióvezérlés az a műszerfal lakóhelye, amely minden alkalommal megjelenik, amikor megnyomja a küldetés vezérlőgombját (az F3 billentyűt).

Az Irányítópult innen való eltávolításához kövesse az alábbi egyszerű lépéseket ...

1- Lépjen a „rendszerbeállítások” oldalra, és nyissa meg a „Mission control” opciókat.

2- A megnyíló új ablakban lépjen a legördülő menübe, közvetlenül az „Irányítópult” felirat mellett. Kattintson a legördülő menü „ki” elemére.

A terminál teljes kikapcsolásához

Ezzel eltávolítja az Irányítópultot a misszióvezérlő felhasználói felületéről, de akkor is hibát okozhat, ha megnyomja ezt a rossz gombot. Az irányítópult letiltásához, hogy az ne nyílhasson meg semmiféle gesztustól, kövesse az alábbi utasításokat,

Könnyű!

1- Nyissa meg a „terminál” ablakot, és írja be a következő parancsot - másolhatja és beillesztheti az ablakba is.

alapértelmezések: com.apple.dashboard mcx-disabled-logikai érték IGEN && killall Dock

2- Miután megadta a fenti parancsot, nyomja meg a „Return” gombot a végrehajtáshoz.

3- A dokk újraindítja magát, és amikor visszatér, akkor nem látja ott az irányítópultot.

Gyors megjegyzés: A fenti parancsba beírhatja a „Nem” szót az „Igen” helyett, ezzel ellentétes hatást érhet el, vagyis a műszerfalat életre keltheti azok számára, akik nem tudnak élni anélkül. Remélem, hogy nem te vagy.

A lényeg

Ott jársz emberek, kész a Dashboard a Mac-en.

A harmadik féltől származó widgetek használata lehet az egyetlen ok, amelyre gondolhatunk, ha valaki továbbra is kitartana az Irányítópult mellett. Őszinte véleményünk szerint a modern alkalmazások több mint képesek kiváltani például a Számológép, az Óra, a Naptár és az Időjárás elemeket.

Az iOS eszköz widgetjei azonban más állatok. Különösen az iOS 10 esetében a widgetek irányítópultja nagyon hasznos az iPhone-ok emelési és ébresztési funkcióival együtt. Mac gépeken még nem szeretjük az irányítópult eddigi funkcióit.

Talán hiányzik a teljes történet. Ha rendszeresen használja az Irányítópultot Mac számítógépén, akkor szívesen hallanánk Önt az alábbi megjegyzésekben.

Legutóbbi hozzászólások