Szövegcsere a macOS-ban: Hogyan kell használni és javítani, ha nem működik

Nem kell rekordméretű gépírónak lenned, hogy növelhesd a termelékenységedet egy Mac-en. Ehelyett a Szövegcsere használatával hozzon létre parancsikonokat, amelyek automatikusan beírják a hosszú ideig használt hosszú mondatokat.

Kövesse az ebben a cikkben szereplő utasításokat, hogy annyi szövegpótlást állítson be a Mac számítógépén, amennyit csak akar. Még azt is elmagyaráztuk, hogyan lehet javítani a Szövegcserét, ha az már nem működik a macOS-ban.

Mi a teendő, ha a szövegcsere nem működik a macOS-ban

A menüsorban lépjen a következőre: Szerkesztés> Cserék és kapcsolja be Szövegcsere. Amikor legközelebb beír egy szövegpótló parancsikont, a macOS helyettesíti azt a helyettesítő szöveggel. Ha nincs Cserék opció, ez azt jelenti, hogy az Ön által használt alkalmazás nem működik a szövegpótlással a macOS-ban.

Mit tehetek a szövegcserével a macOS-ban

Vannak, akik a Szöveghelyettesítést használják címek, jogi nyilatkozatok vagy aláírások gyors beszúrására. De használhatja az elírási hibák javítására, a szimbólumok bevitelére vagy a HTML-kód létrehozására is.

Alapvetően szinte bármihez használhatja a Szövegcserét. Csak az a képessége korlátozza Önt, hogy ötleteket gondoljon.

Íme néhány jó példa a MacOS-ban létrehozható szövegcsere-parancsikonokra:

 • atb =
 • adrs = utca, város, kerület, ZIP
 • [email protected] = [email protected]
 • signoff = Köszönjük, hogy elolvastad, tudasd velünk a gondolataidat a megjegyzésekben!
 • nda = Nem közzétételi megállapodás
 • teh = az
 • (c) = ©
A Szövegpótlás használatának nincs korlátozása a Mac számítógépén.

Hogyan hozhatok létre szövegpótló parancsikonokat a macOS-ban?

Hozza létre a szövegpótló parancsikonokat a MacOS Rendszerbeállításaiból. Mielőtt elkezdené, győződjön meg arról, hogy tudja, milyen szöveget szeretne cserélni, és a parancsikont, amelyet használni szeretne hozzá. Fontos olyan parancsikont használni, amelyet valószínűleg nem normálisan gépel be.

Jó tipp, ha eltávolítjuk a magánhangzókat egy szóból, vagy szokatlan írásjeleket adunk az elejére. Így valószínűleg nem írja be a parancsikont és tévedésből helyettesíti a szöveget.

Szöveghelyettesítő parancsikonok létrehozása a rendszerbeállításokból:

 1. Menj > Rendszerbeállítások> Billentyűzet.
 2. Kattints a Szöveg fülre kattintva felfedheti a szövegcsere parancsikonjait.
 3. Adjon hozzá új parancsikonokat a + (Plusz) gombra, majd írja be a parancsikont és a szöveget, amelyre cserélni kívánja.
Távolítsa el a betűket a parancsikonból, hogy egyedivé váljon.

Miután létrehozta a szövegpótlókat a Rendszerbeállításokban, írja be a parancsikonokat a kompatibilis alkalmazásokba. Amikor eltalálTér vagy írjon be írásjeleket, a macOS a parancsikont a teljes szövegre cseréli.

Alternatív megoldásként jelöljön ki egy szövegrészt, és lépjen a következőre: Szerkesztés> Cserék> Cserék megjelenítése a menüsorból. Bekapcsol Szövegcsere és kattintson a gombra Cserélje ki parancsikonok a kiválasztott szövegben.

Cserélje ki a dokumentumban található összes helyettesítést, vagy csak a kiválasztottakat.

Szinkronizálási parancsikonok szinkronizálása az iCloud segítségével

A Mac-en létrehozott szövegpótló parancsikonok szinkronizálódnak az Apple más eszközeivel is, amelyeket az iCloud segítségével használ. IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken megtalálja a hivatkozásokat Beállítások> Általános> Billentyűzet> Szövegcsere.

Szövegcsere-parancsikonok exportálása egy másik Mac-be

Mentse a parancsikonokat egy Plist fájlba.

Könnyű biztonsági másolatot készíteni vagy másolni a szövegpótló parancsikonokat a macOS-ból. Ehhez menjen a > Rendszerbeállítások> Billentyűzet> Szöveg, majd kattintson és húzza a megfelelő szövegcserék kiválasztásához. A létrehozásához húzza a parancsikonokat az Asztalra Szöveghelyettesítések.plist fájl velük mentve.

A parancsikonok másik Mac-be történő importálásához nyissa meg újra a Szöveg rendszerbeállításai oldalt, majd húzza át a ikont Szövegpótlások fájlt a Szövegcsere mezőbe.

Mi van, ha a szövegcsere nem működik a macOS-ban?

Sok ember tapasztal problémákat azzal, hogy a szövegcsere nem működik a macOS-ban. Ez különösen elkeserítő, mert valószínűleg sok időt töltött a parancsikonok létrehozásával, hogy eredményesebbek legyenek, és most még csak nem is működnek.

Számos oka lehet ennek. Legtöbbször a szövegcsere problémáit lehet kijavítani a macOS-ban az alábbi lépések egyikével.

1. lépés: Győződjön meg arról, hogy kompatibilis alkalmazást használ

Sajnos a Mac számítógépén nem minden alkalmazás működik az Apple szöveges cseréjével. Ez a legvalószínűbb oka annak, hogy a parancsikonok nem működhetnek egy adott alkalmazásban.

Ha meg szeretné tudni, hogy a macOS szövegcsere működjön-e a használt alkalmazásban, kattintson a gombra Szerkesztés a menüsorból. Keresse meg a Cserék opciót a legördülő menüben. Ha ott van, akkor a szövegcserének működnie kell az adott alkalmazásban.

A Cserék opció megjelenik a Szerkesztés menü a kompatibilis alkalmazásokhoz.

A Cserék opció csak azokban az alkalmazásokban jelenik meg, amelyek a szövegcserével működnek, például:

 • Szafari
 • Oldalak
 • TextEdit
 • Google Chrome

Nem Cserék a Szerkesztés menüpont azt jelenti, hogy az Ön által használt alkalmazás nem működik a macOS szövegcserével. Az adott fejlesztő feladata, hogy beépítse a Szövegcsere funkciót. A népszerű alkalmazások, amelyek nem működnek a szövegcserével, a következők:

 • Microsoft Word
 • Microsoft Outlook
 • Mozilla Firefox
Mivel Cserék hiányzik a Szerkesztés menüben tudja, hogy a WhatsApp nem működik a Szövegcserékkel.

Még akkor is, ha az Ön által használt webböngésző általában a macOS szövegcserével működik, előfordulhat, hogy nem minden webhelyen működik. Előfordul, hogy bizonyos webes űrlapok még kompatibilis alkalmazásban sem engedik meg a szöveg helyettesítését.

Ha azonban egy alkalmazás nem működik a Szövegcserével, akkor is a Spotlight használatával gyorsíthatja a dolgokat. Nyissa meg a Spotlight elemet, és írja be a szövegcsere parancsikont. Ezután kiválaszthatja, átmásolhatja és beillesztheti a teljes szöveget az alábbi parancsikonok segítségével:

 • Spotlight megnyitása: Cmd + szóköz
 • Mindet kiválaszt: Cmd + A
 • Másolat: Cmd + C
 • Paszta: Cmd + V
Akkor is használhatja Reflektorfény a Szövegpótlások kibővítéséhez.

2. lépés: Engedélyezze a szövegcsere-helyettesítéseket az egyes alkalmazásokban

Lehetősége van a Szövegcsere be- és kikapcsolására a Mac kompatibilis alkalmazásaihoz. Ezt akkor teheti meg, ha vannak olyan alkalmazások, amelyekben soha nem kívánja használni a Szövegpótlást.

A szövegcsere be- vagy kikapcsolásához egy adott alkalmazáshoz válassza a lehetőséget Szerkesztés> Cserék az adott alkalmazás menüsorából. Kattints a Szövegcsere opció a be- és kikapcsoláshoz. Be kell kapcsolnia egy pipát.

A szövegcsere be van kapcsolva, ha mellette van egy pipa.

3. lépés: Szerkessze a mentett szövegpótló parancsikonokat

Néha a mentett parancsikonok szerkesztésével kijavíthatja a MacOS-ban nem működő szövegcsere problémáit. Ez nem befolyásolhat semmit, de úgy tűnik, hogy segít az Apple operációs rendszerének hibája miatt.

Menj > Rendszerbeállítások> Billentyűzet> Szöveg a parancsikonok megtekintéséhez. Ezután próbálkozzon az alábbi javaslatok egyikével vagy mindegyikével a Szövegcsere javításához:

 • Hozzon létre és töröljön egy új szövegpótló parancsikont.
 • Szerkessze a meglévő szövegcsere parancsikonját vagy helyettesítő szövegét.
 • Töröljön egy meglévő szövegcserét, majd hozza létre újra.
Szerkessze vagy törölje a meglévő szövegpótló parancsikonokat.

A meglévő szövegpótlások áttekintése során ügyeljen arra, hogy kivételesen hosszú legyen a helyettesítő szöveg. Bármi, ami meghaladja a 128 karaktert, problémákat okozhat, mivel az Apple egy pillanat alatt blokkolta a hosszú szövegpótlást.

4. lépés: Frissítse a macOS legújabb verziójára

Az iOS 8 2014-es kiadása egy Szövegcsere hibát vezetett be az iPhone-okra és az iPadekre, amelyek javításához az Apple-nek néhány extra szoftverfrissítést kellett végrehajtania. Győződjön meg róla, hogy a macOS legújabb verzióját futtatja, hogy biztosan ne szenvedjen hasonló hibákat.

Menj > A Macről> Szoftverfrissítés hogy ellenőrizze az új frissítéseket. Ügyeljen arra, hogy letöltse és telepítse azokat, amelyek elérhetők a Mac számítógépén.

Jelölje be a jelölőnégyzetet, hogy a számítógépe mindig naprakész legyen.

5. lépés. Indítsa újra az alkalmazást, majd indítsa újra a Mac-et

Mint mindig, amikor valami nem működik a Mac gépén, célszerű újraindítani az Ön által használt alkalmazást, és ha ez nem segít, indítsa újra a Mac-et is. Ez ugyanaz, amikor a Szövegcsere leáll a macOS-ban.

A gombbal lépjen ki az aktuális alkalmazásból Cmd + Q. Ha nem reagál, nyomja meg a gombot Opció + Cmd + Esc és úgy dönt Kényszer Kilépés helyette. Ezután indítsa újra az alkalmazást, és próbálkozzon újra a Szövegcsere funkcióval.

A nem válaszoló alkalmazásokhoz használja a Kényszerített kilépés ablakot.

Ha ez nem segített, akkor menjen > Leállítás és úgy dönt Leállitás inkább a Mac-et. Várjon legalább 30 másodpercet a Mac kikapcsolása után, mielőtt megnyomja a Erő gombot az újraindításhoz.

Vegyünk egy harmadik féltől származó szövegbővítő segédprogramot

Ha a szövegcsere továbbra sem működik a macOS-ban, töltse le helyette egy harmadik féltől származó szövegbővítő segédprogramot. Már írtunk a Mac-en telepítendő harmadik féltől származó legjobb segédprogramokról, amelyek olyan szövegpótló alkalmazásokat tartalmaznak, mint a KeyboardMaestro vagy az Alfred.

Legutóbbi hozzászólások