Új használati útmutató az iPad-hez: iPad 101, iPad alapjai - Apple Eszköztár

Gratulálunk! Megvette a legelső iPad-jét. Sok új iPad felhasználó számára olyan egyszerű dolgok, mint az alkalmazások keresése / telepítése / törlése, vagy egyszerűen az iPad kikapcsolása és bekapcsolása nehézségekbe ütközhet. A készülék első bekapcsolásakor egy nagyon egyszerű folyamat végigvezeti Önt az iPad beállításán. Ezt követően az iPad használatra kész. Itt van egy egyszerű kezdési útmutató és néhány iPad-tipp, amelyek segítenek megtanulni az iPad használatának alapjait.

iPad

Az iPad széles körben a piac legjobb tablet számítógépének számít. Az Apple szerint az iPad „egy varázslatos ablak, ahol semmi nem áll köztetek és amit szeretsz”. Az iPad-et egy többérintéses képernyő és egy virtuális képernyős billentyűzet vezérli. A legtöbb navigáció az iPad-en egyszerű érintési parancsokkal történik, például egy alkalmazás elindításával.

Külső gombok

Az iPad kikapcsolása és bekapcsolása: Kikapcsolhatja az iPad készüléket úgy, hogy néhány másodpercig lenyomva tartja az Alvó / Ébresztés gombot, amíg meg nem jelenik a piros csúszka a kikapcsoláshoz, majd használja a képernyőn látható Csúsztatás funkciót, és az iPad leáll. A készülék újraindításához egyszerűen nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvó / Ébresztés gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Kép szerzői jogok az Apple Inc.

A készülék alaphelyzetbe állítása: A készülék alaphelyzetbe állításához nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés és a Kezdőlap gombot egyszerre legalább tíz másodpercig (figyelmen kívül hagyja a Csúsztatás a kikapcsoláshoz sávot), amíg meg nem jelenik az Apple logó. Ne feledje, hogy a visszaállításra nagyon ritkán lesz szükség. Csak akkor állítsa vissza a készüléket, ha problémái vannak az iOS-eszközzel (pl. Az iPad nem reagál).

Összefüggő:

  • iPad Frozen, nem válaszol, hogyan lehet javítani

Az iPad oldalsó kapcsolója használható a képernyő tájolásának lezárására vagy az iPad hangok némítására (zene, podcastok, filmek, videók és tévéműsorok nem tompított.). Az iPad kijelző tájolása automatikusan változik a telefon fogásával. Számos iPad-alkalmazás lehetővé teszi a képernyő álló vagy fekvő tájolású megtekintését. Forgassa el az iPad készüléket, és a kijelző is forog, automatikusan beállítva a nézetet az új képernyő tájolásához. Az automatikus fekvő-portré tájolásváltás azonban bizonyos helyzetekben bosszantó lehet, például amikor ágyban olvas.

Az oldalkapcsoló funkciójának módosításához érintse meg a elemet Beállítások> Általános és válassza a Forgatás rögzítése vagy a Némítás lehetőséget. Ha ezt a beállítást némításra állítja, akkor engedélyezi a Rotation Lock funkciót úgy, hogy duplán kattint a Home gombra a nemrégiben használt alkalmazások megjelenítéséhez, majd csúsztassa balról jobbra, és érintse meg a Screen Rotation Lock gombot. Ha a Forgatás zárolására állítja, akkor engedélyezheti a némítást úgy, hogy duplán kattint a kezdőlapra, majd megérinti a Némítás gombot.

Összefüggő:

  • Az iPad forgatásom függőlegesen van rögzítve, és nem tudom kinyitni a forgást. Hogyan tudom ezt megoldani?

A Kezdőlap gomb olyan, mint egy „hazamegy” gomb, és arra használják, hogy (A) felébressze az iPadet, amikor alszik. (B) visszatérés a kezdőképernyőre, amikor bármilyen alkalmazásban (alkalmazásban) tartózkodik. (C) hozza elő a Többfeladatos sávot, és (D) lépjen ki, amikor alkalmazásokat töröl / rendez.

Alkalmazások: Mi az alkalmazás - Alkalmazások meghatározása

Az alkalmazás (vagy alkalmazás) olyan szoftver, amelyet iOS-eszközökön (például iPad, iPod, iPhone és Mac) futtatásra terveztek. Az Apple App Store-on keresztül érhetők el. Néhány alkalmazás ingyenes, míg másoknak ára van. A fizetős alkalmazások általában valahol a 0,99 USD – 9,99 USD ársávba esnek. Az ingyenes alkalmazások általában tartalmaznak a programba ágyazott hirdetéseket. Az iPad különféle beépített alkalmazásokat tartalmaz, beleértve, de nem kizárólag, a Safari-t az internet böngészéséhez, a Mail-t e-mailek küldéséhez és fogadásához, a Photos-et a képfájlok rendezéséhez, a FaceTime-t videohíváshoz, és az Messages-et rövid üzenetek küldéséhez és fogadásához. . Az alkalmazások további beépítései: YouTube, Zene, iTunes, App Store, iBooks, Maps, Notes, Naptár, Game Center, Videók és Camera.

Hogyan találhatok alkalmazásokat

Több mint 40 000 iPad-alkalmazással nehéz lehet megtalálni a legjobbat az Ön számára. Egyszerűen megteheti a Google keresését az alkalmazások megtalálásához. De a Google nem biztos, hogy mindig a legjobb eredményt adja. Egy másik módszer az, ha közvetlenül keres az App Store-ban. Egyszerűen érintse meg az App Store ikont, ahol rendezni és megtalálni az alkalmazásokat kategóriák, népszerűség és felhasználói értékelések szerint.

Alkalmazás vásárlásához / telepítéséhez érintse meg a szürke gombot, rajta az ár (vagy ahol az Ingyen van írva). Ezt követően az iPad meg fogja kérni az Apple azonosítóját és jelszavát. Ha nincs Apple ID azonosítója, itt létrehozhat egyet.

Miután letöltötte az alkalmazást, az alkalmazás új ikonja megjelenik a képernyőn, így az ikon megérintésével elindíthatja.

Összefüggő:

  • Az alkalmazás nem tölt le / telepít a „Várakozás…” vagy a „Betöltés…” oldalra.
  • Az alkalmazás nem működik: Az App Store-ból vásárolt alkalmazás hibaelhárítása

iPad multitasking

A multitasking egy iOS olyan funkció, amely lehetővé teszi az alkalmazások futtatását a háttérben, miközben másik alkalmazást használ. Bármikor válthat az alkalmazások között. Ehhez kattintson duplán a kezdőlap gombra, és a főképernyő kicsúszik a közelmúltban használt alkalmazások megnyitásának útjából. A multitasking azt is jelenti, hogy az alkalmazás bezárása a home gomb megnyomásával nem zárja be az alkalmazást. Ha különböző okokból teljesen be akar zárni egy alkalmazást (pl. Az alkalmazás nem reagál), kattintson kétszer a Kezdőlap gombra, majd érintse meg és tartsa lenyomva a bezárni kívánt alkalmazást, amíg röhög, majd a bezáráshoz érintse meg a mínuszt (-).

Hogyan törölhetem / rendezhetem az alkalmazásokat

Ha sok alkalmazás van, akkor több képernyője lesz; navigálhat a képernyők között az ujjával az iPaden való végighúzásával. Esetleg mappákba is rendezheti az alkalmazásokat, vagy csak bármilyen okból helyezheti át őket. Alkalmazások áthelyezéséhez érintse meg és tartsa az ujját az áthelyezni kívánt alkalmazás ikonján, amíg a képernyőn megjelenő összes ikon nem kezd rángatózni. Ezután ujjával mozgathatja az alkalmazás ikonjait, és áthúzhatja a kívánt helyre. Mappákat is létrehozhat alkalmazáscsoportok elhelyezésére (pl. Játékok, pénzügyi, hírek stb.). Ehhez érintse meg és tartsa lenyomva bármely alkalmazást; amikor kuncognak, húzza az egyik alkalmazás ikont a másikra egy mappa létrehozásához.

Egy alkalmazás eltávolításához az iPad-ről egyszerűen érintse meg és tartsa lenyomva egy alkalmazást, amelytől meg akar szabadulni, amíg az ikonok nem kezdik el lobogni; látni fog egy kis X-et. Érintse meg ezt az X-et, és amikor a rendszer kéri, érintse meg a Törlés gombot. Ha nem látja a kis X-et, akkor valószínűleg azért, mert az alkalmazások törlése az iPad készülékén korlátozott. Továbbá, mivel az alkalmazások eltávolítása olyan egyszerű, érdemes korlátozni az alkalmazások törlését, különösen akkor, ha készülékét megosztja gyermekeivel. Kérjük, olvassa el ezt a cikket további információkért. Ezenkívül nem törölheti az iPad készülékére telepített beépített alkalmazásokat (nem lesznek rajta „x” betűk); amely magában foglalja a Safarit, az iTunes-ot, az App Store-ot, a Fotókat stb.

Fontos megemlíteni azt is, hogy ha töröl egy alkalmazást, később újra letöltheti azt, vagyis nem kell újra megvásárolnia. Kérjük, olvassa el ezt a cikket.

Amikor befejezte az iPad-alkalmazások rendezését, a kezdőlapra kattintva állítsa le a rángatózást.

Akkumulátor és az iPad töltése

A teljesen feltöltött iPad körülbelül tíz órás használatot jelent. Egyszerű tippek követésével javíthatja iPad akkumulátorának élettartamát és élettartamát. Kérjük, olvassa el ezt a cikket további információkért. Vegye figyelembe azt is, hogy az iPad csatlakoztatása a számítógéphez USB-n keresztül nem feltétlenül tölti fel az iPad-et, mert előfordulhat, hogy számítógépe nem biztosít elegendő energiát az eszköz töltéséhez, hacsak nincs benne nagy teljesítményű USB-port.

Összefüggő:

  • iPhone / iPad elvesztette töltését, miközben csatlakoztatva van

Az iOS szoftver frissítése

Minden iOS-kiadással az Apple új funkciókat mutat be. Szóval érdemes frissíteni az iOS szoftvert. Ehhez csak érintse meg a elemet Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés. Az iPad ellenőrzi a frissítéseket, és ha van ilyen, automatikusan letöltheti.

Összefüggő:

  • iPad hibaelhárítás, az iPad problémák megoldása
  • Az iPad lassan fut? Hogyan lehet felgyorsítani a lassú iPad-et
  • Az iOS-eszközök megfelelő karbantartása: iPad, iPhone és iPod

Legutóbbi hozzászólások