Mac OS X: Az alkalmazások telepítése, frissítése és eltávolítása

A Mac App Store-ban ezer és ezer nagyszerű alkalmazás található, amelyeket letölthet és telepíthet a Mac számítógépére. Az App Store pedig megkönnyíti mindannyian naprakészen tartását. De ha már nem szeretne alkalmazást, eltávolíthatja azt. Ez a cikk leírja, hogyan vásárolhat, telepíthet, frissíthet és távolíthat el alkalmazásokat a macOS és a Mac OS X alkalmazásokhoz (ingyenes vagy fizetett alkalmazásverziók).

kapcsolódó cikkek

 • A Mac Apps frissítései nem jelennek meg
 • Mac Apps összeomlik
 • A Mac App Store üres
 • Hogyan tölthet le mac alkalmazásokat bárhonnan a macOS számára

Alkalmazások telepítése, frissítése és eltávolítása a macOS vagy a Mac OSX App Store-ból: Alkalmazások telepítése

1. Könnyen telepítheti az alkalmazásokat a Mac App Store-ból (macOS és Mac OS X). Itt van, hogyan:

 • Nyissa meg a Mac App Store-ot. A Mac App Store indításának többféle módja van. Például; (a) Megnyitja a Mac App Store-t, ha az Apple Store menüpontra kattint az App Store-ra (). b) Megnyitja a Mac App Store-t a Dockban található App Store ikonra kattintva, és kattintva az App Store ikonra az Applications mappában.

2. Az App Store megnyitása után böngészhet az alkalmazások között. Az alkalmazások között többféleképpen lehet böngészni: Kiemelt, Toplisták, Kategóriák, Megvásárolt és Frissítések. Keressen egy alkalmazást, amelyet le szeretne tölteni és használni.

3. Keressen egy telepítendő alkalmazást (ingyenes vagy fizetős), majd kattintson az alkalmazás árára (lehet, hogy ingyenes is), majd kattintson az Alkalmazás vásárlása fizetős alkalmazáshoz vagy az Alkalmazás telepítése lehetőségre egy ingyenes alkalmazásért. Ha fizetett alkalmazást telepít, az alkalmazás költségeit az Apple ID bankszámlájára terhelik. Ha nincs Apple ID-fiókja, akkor gyorsan létrehozza. Ahhoz, hogy alkalmazásokat vásároljon a Mac App Store-ból, rendelkeznie kell Apple ID-vel.

4. A telepítés után az alkalmazások automatikusan települnek az / Applications mappába.

Automatikus letöltés több Mac gépre

1. Ha minden Mac számítógépén le akarja tölteni a megvásárolt alkalmazásokat, lépjen a Rendszerbeállítások> App Store> Más Mac gépeken vásárolt alkalmazások automatikus letöltése lehetőségre, ha több Mac számítógépet használ.

2. Ha bármilyen alkalmazást valamilyen okból nem sikerült sikeresen letölteni (pl. Nincs internetkapcsolat), akkor ellenőrizheti őket az App Store> „Befejezetlen letöltések ellenőrzése” lehetőségre kattintva.

Az alkalmazások frissítése

Az alkalmazások frissítéséhez választhatja az Apple menü Szoftverfrissítés lehetőséget (), VAGY megnyithatja a Mac App Store-t, és kattintson a „Frissítések” gombra. Az alkalmazásfrissítési beállításokat a Rendszerbeállításokban is módosíthatja (Rendszerbeállítások> App Store)

Az alkalmazások eltávolítása

A beépített alkalmazások megkereséséhez és eltávolításához nyissa meg a Launchpad alkalmazást, és tartsa lenyomva bármelyik alkalmazás ikont, amíg el nem kezdenek ingatni. A Little X-ek az egyes ikonok sarkában jelennek meg az összes eltávolítható alkalmazásnál. Ez a folyamat minden olyan alkalmazásra vonatkozik, amelyeket a MacApp Store-ban vásárolt (az eltávolítás előnyben részesített módja, mivel eltávolításra kerül a telepítési adatbázisból, ami problémákat okozhat, ha megpróbál újratölteni). Ne feledje, hogy a megvásárolt alkalmazásokat újból letöltheti a Mac App Store> Vásárlások menüpontjával. Nem törölhet néhány beépített alkalmazást, például a Safari, a FaceTime, a Mail, a Siri, az iTunes stb.

Felhívjuk figyelmét, hogy MINDEN harmadik féltől származó alkalmazást, amelyek nem a MacApp Store-ból származnak, más módon kell eltávolítani (lásd a szállítók utasításait vagy az eltávolítókat)

Alkalmazások telepítése, frissítése és eltávolítása (az internetről vagy DVD-ről / CD-ről letöltve, nem az App Store-ból)

Alkalmazásokat tölthet le és telepíthet CD-kről, DVD-kről vagy webhelyekről; ez a folyamat azonban egy kicsit bonyolultabb. Így:

1. Vegye figyelembe, hogy az itt leírt lépések a különböző szoftverkiadók között eltérőek lehetnek.

2. Alapértelmezés szerint a macOS vagy a Mac OS X lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alkalmazásokat ellenőrzött forrásokból telepítsenek. Ezt a beállítást úgy módosíthatja, hogy a Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem> Általános fülre kattint, és válassza az Bárhol lehetőséget az Alkalmazások engedélyezése innen:

3. Miután megtalálta az alkalmazást, töltse le azt a Mac számítógépére. Letöltés után ki kell csomagolni. Az alkalmazásfejlesztők általában kétféleképpen csomagolják szoftverüket: Zip fájlok vagy Lemezképek (dmg fájlok). Egyszerűen kattintson duplán a megnyitáshoz. Ha dmg fájlról van szó, akkor dupla kattintással „csatlakoztatja” a lemezképet a géphez. Most egy másik eszközként jelenik meg a Finder Eszközök alatt. Az alkalmazás telepítése után eltávolíthatja a .dmg fájlt a Finder kiadógombjára kattintva, és törölheti a letöltött .dmg fájlt is.

4. Az alkalmazást az Applications mappába másolhatja, ha áthúzza az Applications mappába. Hozzáadhatja az alkalmazást a Dockhoz, ha az ikonját húzza a Dockba, ha úgy tetszik.

Az internetről letöltött alkalmazások eltávolítása

Először húzza az eltávolítani kívánt alkalmazást vagy programmappát a Kukába. Vegye figyelembe azt is, hogy a merevlemezen maradhat néhány (beállítások, támogatás stb. Eltávolítás.) Fájl. Érdemes eltávolítani őket is. Ehhez keressen a program nevével vagy fejlesztői nevű fájlokkal a „~ / Library / Preferences /” (felhasználói könyvtár) részben; és a „/ Library / Preferences /” (rendszerszintű), valamint a „~ / Library / Application Support /” és „/ Library / Application Support /” mappák; majd a talált fájlokat helyezze a kukába.

Egyéb alkalmazások törlése

 •  A Finder oldalsávon kattintson az Alkalmazások elemre
 • Amikor egy alkalmazás egy mappában van, nyissa meg az alkalmazás mappáját, hogy ellenőrizze, van-e Uninstaller
  • Ha az Eltávolítás lehetőséget látja App vagy App Távolítsa el az eltávolítót, kattintson rá duplán, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
 • Ha egy alkalmazás nincs egy mappában, vagy nincs eltávolítója, húzza az alkalmazást az Alkalmazások mappából a Kukába, majd válassza a Kereső> Kuka ürítése lehetőséget
  • Ha meggondolja magát a kuka ürítése előtt, válassza ki az alkalmazást a kukában, majd válassza a Fájl> Visszahelyezés lehetőséget

A Kuka ürítésekor az alkalmazás véglegesen eltávolításra kerül a Mac-ről. Ha az alkalmazással létrehozott fájlokat, akkor előfordulhat, hogy nem tudja megnyitni azokat

Hogyan telepítsük újra a Mac-hez kapott alkalmazásokat

Ha törli a részvényalkalmazást, az újratelepítése egyszerű

 • A macOS-hoz kapott alkalmazás újratelepítéséhez telepítse újra a macOS-t
  • A macOS újratelepítése nem törli az Ön adatait
 • Az iTunes újratelepítéséhez töltse le az Apple Downloads alkalmazásból
 • A MacOS-szal nem rendelkező alkalmazás újratelepítéséhez használja a Mac App Store-ot
 • Ha alkalmazásai DVD- vagy CD-lemezen érkeztek, és nem jelennek meg az App Store-ban, akkor a lemez (ek) segítségével telepítse újra őket

Több:

 • A melléklet nem sikerült. Nem lehet Pages, Numbers és Keynote fájlokat küldeni
 • Mac OS X: távolítsa el a.DS_Store fájlokat

Legutóbbi hozzászólások