Nem működik a Mac zárolásának feloldása az Apple Watch alkalmazással? Javítsuk ki!

Kényelmes funkció a Mac-eket birtokló Apple Watch-használók számára a Mac feloldásához (automatikus feloldás), a macOS Catalina és újabb verzióit használók számára pedig az alkalmazások feloldásához.

Ha úgy gondolja, hogy beállította ezt, és nem működik, súlyosbíthatja. Bemutatunk néhány dolgot, amelyet ellenőrizhet, és megpróbálhatja megfelelően működtetni ezt a praktikus feloldó funkciót.

Kövesse ezeket a gyors tippeket a problémák megoldásához, amikor az Apple Watch nem oldja fel a Mac-et

 • Kapcsolja ki a Bluetooth-t
  • Kapcsolja ki a BT-t 30 másodpercig a telefonján, majd próbálja újra az automatikus feloldást. Ellenőrizze, hogy ez megoldotta-e a problémát. A Bluetooth bekapcsolásakor problémamentesen tovább kell működnie
 • Indítsa újra a telefont, az órát és a laptopot ebben a sorrendben
  • Miután újraindította az eszközöket, az újraindítás után manuálisan jelentkezzen be újra a laptopjába. A Feloldás órával kezdve ettől a ponttól kezdve kell működnie
 • Változtassa meg a WiFi hálózatokat
  • Ha több WiFi hálózata áll rendelkezésre (például 5 GHz és 2,4 GHz), próbálja meg az összes eszközt egy másik elérhető hálózathoz csatlakoztatni. Azok számára, akiknek régebbi Mac-je nem támogatja ezt a funkciót, próbálkozzon a wi-fi kártya váltásával, és ez gyakran lehetővé teszi ennek a funkciónak a használatát
 • Kerüljön közelebb vagy távolabb
  • Állítsa be az óra és a Mac közötti távolságot. Néha, amikor az Órában lemerült az akkumulátor, a távolság befolyásolja.

Eszközök támogatják az automatikus feloldást?

Mi szükséges az automatikus feloldáshoz?

Az Alapbeállítások.

Apple-fiókjában engedélyezni kell a kéttényezős hitelesítést. Ehhez lépjen az Apple ID webhelyére, és kapcsolja ki a kétfaktoros ellenőrzést. Ezután lépjen a Mac rendszeren a Rendszerbeállítások közé, kattintson az iCloud, majd a Fiókadatok, majd a Biztonság elemre, és engedélyezze a kéttényezős hitelesítést.

Miután elvégezte ezeket a lépéseket, a telepítési folyamat egyszerű. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik egy kóddal az Apple Watch-on, majd lépjen be a Mac rendszerbeállításaiba, kattintson a Biztonság és adatvédelem elemre, és törölje az „Automatikus bejelentkezés letiltása” jelölőnégyzet jelölését.

Több felhasználó megjegyezte, hogy a feloldási funkcióik nem működnek annak ellenére, hogy megfelelnek a fenti követelményeknek. A felhasználók megjegyzik, hogy az “Oldás feloldása az Apple Watch alkalmazással” üzenet rövid időre megjelenik, de ezután kéri a jelszó megadását.

Ez a funkció lehetővé teszi a számítógép kinyitását hordozható eszközével. Tehát, amikor leül az íróasztalához (feloldatlan) Apple Watch-ját viselve, a Mac-nek automatikusan fel kell oldania a jelszavát.

Az automatikus feloldás a watchOS 3 vagy újabb és a macOS Sierra vagy újabb verziókkal működik. Önnek is rendelkeznie kell támogató eszközökkel.

A támogatott eszközök automatikus feloldása

Kövesse ezeket a lépéseket annak ellenőrzéséhez, hogy a Mac támogatja-e az automatikus feloldást.

 1. Kattintson a gombra Apple ikonra >Erről a Mac-ről a menüsorból.
 2. Kattints a Rendszerjelentés
 3. A bal oldalon bontsa ki a Hálózat szakasz és válassza ki Wi-Fi.

Jobbra, alatta Interfészek, látnod kéne Automatikus feloldás: Támogatott ha a Mac támogatja a funkciót.

Rendszerjelentés automatikus feloldása

Helyesen vannak-e beállítva az eszközei?

Ha a megfelelő operációs rendszerre frissített támogatott eszközök vannak, győződjön meg arról, hogy megfelelően állította be eszközeit.

Győződjön meg arról, hogy:

 • A Wi-Fi és a Bluetooth be van kapcsolva Mac számítógépén.
 • Mindkét eszközön ugyanazzal az Apple ID-vel van bejelentkezve az iCloudba.
 • Kétfaktoros hitelesítést használjon az Apple ID-jéhez.
 • Használjon jelszót az Apple Watchhoz.
 • Nem internetmegosztást vagy képernyőmegosztást használ Mac számítógépén.

Elég közel van, és fel van oldva az órája?

Az automatikus feloldást akkor használhatja, amikor Apple Watch-ot visel, és közel van a Mac-hez. Ahogy az Apple elmagyarázza:

Az automatikus feloldás akkor működik, amikor a fel nem nyitott órát viseli, és nagyon közel van a Mac-hez. Ha szükséges, mozgassa az óráját kissé közelebb.

Engedélyezve van a beállítás?

Először ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva az automatikus feloldás funkció Mac-en.

 1. Nyisd ki Rendszerbeállítások vagy a Dock ikonjának használatával Apple ikonra >Rendszerbeállítások a menüsorból
 2. Válassza a lehetőséget Biztonság és adatvédelem.
 3. Ellenőrizze, hogy be van-e jelölve a négyzet Az Apple Watch segítségével nyissa fel az alkalmazásokat és a Mac-et vagy Engedje meg, hogy az Apple Watch feloldja a Mac számítógépét.
Használja az Apple Watch alkalmazást a Mac engedélyezéséhez

Még mindig vannak gondjai?

Ha ellenőrizte az összes fenti elemet, és az Automatikus feloldás továbbra sem működik, tiltsa le a beállítást a Rendszerbeállítások (fenti) részben, indítsa újra a Mac-et, és engedélyezze újra a beállítást.

Benne vagy?

Az automatikus feloldás remek funkció, és néhány másodpercet takaríthat meg azzal, hogy gyorsabban dolgozik a Mac számítógépén. Remélhetőleg az egyik ilyen javítás működik az Ön számára, és ha sikerül, kérjük, írjon nekünk egy megjegyzést alább, és tudassa velünk, mi volt a probléma!

Legutóbbi hozzászólások