Az Apple Watch-iPhone tükrözésének leállítása a Ne zavarjanak, Repülőgép üzemmód esetén

Valószínűleg észrevette, hogy amikor iPhone-ját repülőgépes módba kapcsolja, az Apple Watch is követni fogja a példáját.

Ez fordítva is működik. És vonatkozik a Ne zavarjanak funkcióra is. Noha ez kényelmes és időtakarékos funkció, nem biztos, hogy minden körülmények között megfelelő.

Előfordulhat, hogy nem kell, vagy szeretné, hogy mindkét eszköz ne legyen zavarva módban. Lehet, hogy ki szeretné kapcsolni az Apple Watch riasztásait, de be kell kapcsolnia az iPhone csengőhangját, vagy fordítva.

Hasonlóképpen, lehet, hogy csak repülés előtt engedélyezi manuálisan mindkét eszközön a Repülési mód engedélyezését. (Bár akárhogy is, kézzel kell letiltania őket egy repülés után. De erről később.)

Így kapcsolhatja ki a funkciót - és még néhány további szempontot.

Az iPhone tükrözés kikapcsolása az Apple Watch számára

Nincs olyan beállítás, amely kikapcsolná az iPhone-Apple Watch tükrözését közvetlenül a hordhatón. Mint ilyen, a funkció letiltásához szüksége lesz az iPhone készülékére.

A tükrözés kikapcsolásának lépései

  • Nyissa meg az iPhone készülékén a Watch alkalmazást.
  • Görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik Tábornok. Érintse meg.
  • Érintse meg Repülőgép üzemmód.
  • A következő menüben érintse meg a ikont váltani a Mirror iPhone mellett, hogy letiltsa.
  • Menj vissza a tábornokhoz.
  • Érintse meg Ne zavarj.
  • Ismét érintse meg a ikont váltani a Mirror iPhone mellett.

Természetesen, ha még egyszer szeretné engedélyezni az iPhone-Apple Watch tükrözését, kövesse a fenti lépéseket, és nyomja meg a kapcsolókat, hogy zöldek legyenek.

További szempontok

Mint látható, az iPhone-Apple Watch tükrözés letiltása meglehetősen egyszerű. De még néhány dolgot szem előtt kell tartani.

Az edzés ne zavarjon

Még akkor is, ha kikapcsolja a Ne zavarjanak tükrözést, van egy másik kapcsoló a Watch alkalmazásban, amely érdekes lehet.

Ez az Workout Ne zavarja, és itt található: Watch -> General -> Ne zavarja.

Alapvetően, amikor belép egy edzésbe, a funkció automatikusan az Apple Watch és az iPhone készüléket nem zavarja módba kapcsolja.

Csak egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni.

Repülőgép üzemmód

Ha az iPhone tükrözés engedélyezve van, a Ne zavarjanak bekapcsolásával mindkét eszközön aktiválja a funkciót. Ugyanebben az értelemben, ha bármelyik eszközön letiltjuk, akkor később mindkettőt letiltjuk.

Érdemes megjegyezni, hogy a Repülőgép üzemmódnál nem ez a helyzet.

Amikor bekapcsolja a Repülős módot, mindkét eszközön aktiválja azt. De a Repülőgép mód letiltása nem tükröződhet a két eszköz között.

Más szavakkal, a Repülős mód kikapcsolásához manuálisan ki kell kapcsolnia mindkét eszközön.

Ez nagyrészt azért van, mert a Repülő üzemmód bekapcsolása letiltja az eszköz rádióit. Ez azt jelenti, hogy egyik eszköz sem fog tudni jelet fogadni a funkció letiltásához.

Ez várható viselkedés és nem hiba. De utazás közben tudatában kell lennie annak érdekében, hogy a funkciókat ennek megfelelően újra engedélyezhesse.

Időzóna és repülőgép üzemmód probléma

Általánosságban elmondható, hogy az Apple Watch eszközök időinformációikat arról az iPhone-ról kapják, amelyhez kapcsolódnak.

Ha probléma merül fel az időzónával kapcsolatos információkkal, az nyilvánvalóan problémát jelenthet.

Az iOS 11-ben elterjedt hiba van az iPhone-okkal és az időzónákkal kapcsolatban. A hiba előfordulása változó, de alapvetően komoly problémákat okozhat utazás során - például a kimaradt járatok vagy a riasztások a pontatlan idő miatt.

Úgy tűnik, hogy az iPhone repülőgépes módba kapcsolása kiváltja ezt az időzónát. Feltehetően az a pontatlan időadat átkerül egy Apple Watch-ra.

Persze nem kerülheti el, hogy készülékeit Repülőgép módba állítsa. De ezt érdemes tisztában lenni utazás közben.

Egyelőre nincs megerősített javításunk, de van valami, amit kipróbálhat - az Apple Watchot Repülőgépes módba állíthatja iPhone készüléke előtt (ha a tükrözés le van tiltva).

Ellenkező esetben csak ellenőrizze, hogy célba érve mindkét eszközén pontosak-e az idők.

Legutóbbi hozzászólások