Az IFTTT használata az iPhone-on az életed egyszerűsítése érdekében

Okostelefonjaink sok nehéz feladatot kezelnek mindennapi feladatainkhoz. Vannak azonban olyan esetek, amikor azt remélné, hogy a különböző szolgáltatások megfelelően működnek egymással. Itt játszik szerepet az IFTTT.

Mi az IFTTT?

Ha ez, akkor az (IFTTT) még 2011-ben jelent meg az interneten, mielőtt 2013-ban bemutatkozott volna a mobilon. Az IFTTT különböző alkalmazásokat és szolgáltatásokat kapcsol össze az automatizálás segítségével.

Tegyük fel például, hogy minden nap reggel 7-kor értesítést szeretne kapni az időjárásról. Ezután az IFTTT segítségével összekapcsolná az időjárás-szolgáltatóját, és az időtartam beindulása után üzenet érkezik a készülékére.

Nagyon sokféle felhasználási lehetőség van az IFTTT-nél, és ebből az írásból további 50 millió különféle „kisalkalmazás” áll rendelkezésre. Egy kisalkalmazás egy parancs, amelyet arra használnak, hogy a dolgok történjenek az automatizálási folyamattal.

Legjobb felhasználási esetek

Van néhány alapvető felhasználása az IFTTT-től, például helyalapú emlékeztető a tej felszedéséhez. Vannak azonban összetettebb lehetőségek is, és íme néhány kedvencünk.

 • Értesítést kaphat, ha egy adott alkalmazás ára csökken
 • Beszéljen jegyzeteket az Evernote-nak a Siri és az iOS emlékeztetők segítségével
 • Készítsen biztonsági másolatot a készített új iOS-fotókról a Dropboxba
 • Mentsen új iOS-névjegyeket a Google Névjegyek közé

Ezek elég alapnak tűnhetnek, de mégis nagyszerű célt szolgálnak a megfelelő ember számára. Az IFTTT azonban kibővült az intelligens otthoni termékek és a hangsegédek (azaz a Google Assistant és a Siri) világában is.

Néhány jó példa erre:

 • Kapcsolja be vagy ki a Wemo kapcsolót
 • Kapcsolja be a Philips Hue lámpákat a Sirivel
 • Hozzon létre egy eseményt iPhone naptárában a Google Home segítségével
 • Mondja meg Alexának, hogy küldjön e-mailt a bevásárló listának

Mi az IFTTT működése?

Mint fent említettük, az IFTTT már támogatja a Google Assistant, a Siri és az Amazon Alexa szolgáltatásokat. Ez azt jelenti, hogy az IFTTT segítségével interakcióba léphet különböző intelligens otthoni termékekkel, például az Alexa-eszközökkel, a Google Home-nal és még sok mással.

Mobil fronton az IFTTT kompatibilis mind az iOS, mind az Android rendszerrel. Ez megkönnyíti azok életét, akik mindkét platformot használják, de rendszeresen szeretnék folytatni az IFTTT használatát.

Az IFTTT-nek egy kiábrándító szempontja van azok számára, akik nemrég fektettek be az Apple HomePod-jába. Úgy tűnik, hogy az Apple első intelligens hangszórójának nincs hivatalos támogatása.

Arra számítunk azonban (és ujjainkat keresztezzük), hogy az idén valamilyen típusú frissítés érkezik, amely ezt megváltoztatja. Az új termékeknél mindig van egyfajta késés, és csak idő kérdése lehet, hogy ez megváltozzon.

Készítsen személyes recepteket

Noha több, mint elegendő kisalkalmazás és recept van már létrehozva, az IFTTT lehetőséget kínál arra, hogy saját készítsen. Ez rendkívül egyszerűen megtehető akár a számítógépéről, akár közvetlenül az iOS-eszközéről.

A receptek létrehozása előtt létre kell hoznia egy iFTTT fiókot. Ezt megteheti az alkalmazás első letöltése után.

Miután az IFTTT megtalálható az eszközön, és a fiókját létrehozták, a következő lépésekkel készítheti el a személyes receptet:

 1. Nyissa meg az IFTTT alkalmazást
 2. Válassza a „Saját kisalkalmazások” lehetőséget
 3. Koppintson a „+” ikonra a jobb felső sarokban

Innen látni fogja az „Új kisalkalmazás” feliratot, a „ha ez akkor ez” sorrenddel. Érintse meg az „ezt” elemet, és ekkor megjelenik egy képernyő, amely lehetővé teszi, hogy megtalálja azt a szolgáltatást, amely ebben a folyamatban először működik.

Elég sokféle szolgáltatás közül lehet választani, és mindegyik végiggörgetése fájdalmat okozhat. Szerencsére van egy keresőmező az oldal tetején, ha pontosan tudja, mit keres.

Miután megtalálta a megfelelő szolgáltatást, akkor felkérik Önt, hogy töltse ki a szükséges adatokat és nevezze el az Applet nevet. Ezután meg kell találnia a kisalkalmazás „azon” részének műveletét.

Miután kiválasztotta és megfelelően kitöltötték, létrejön az Applet. Ha attól tart, hogy a dolgok nem működnek megfelelően, akkor mindig az IFTTT-t kényszerítheti a cselekvésre. Ezzel tesztüzenetet küldünk arról, hogy minden megfelelően működik.

Hozzon létre IFTTT modult

Időről időre előfordulhat, hogy gyorsabb hozzáférést szeretne elérni ezekhez az IFTTT kisalkalmazásokhoz, mint az alkalmazáshoz való hozzáféréshez. A közelmúltban az alkalmazást frissítették a widgetek támogatásával, amelyekhez könnyedén hozzáférhet, ha közvetlenül a kezdőképernyőn csúsztat.

Ennek egyik tökéletes példája az IFTTT használata a fények be- vagy kikapcsolásához akár intelligens otthoni csatlakozóval, akár a Philips Hue készlettel. Ha widgetet szeretne hozzáadni az Értesítési Központhoz, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyissa meg az IFTTT alkalmazást
 2. Válassza a „Saját kisalkalmazások” lehetőséget
 3. Koppintson a fogaskerék ikonra a bal felső sarokban
 4. Válassza a „Widgetek” lehetőséget
 5. Koppintson a „Widgetek beszerzése” elemre

A következő képernyőn láthatja ezeknek a gyors hozzáférésű moduloknak a legnépszerűbb lehetőségeit. Például gyorsan küldhet tweetet, hozzáadhat egy jegyzethez az Evernote-ban, elhomályosíthatja a fényeket és így tovább.

Miután megtalálta a használni kívánt modult, válassza ki a megfelelő opciót. Innentől kezdve be akarja kapcsolni a modult a megadott kapcsolóval.

Miután hozzáadta a modult a listához, van néhány extra vezérlője. Ezeket úgy lehet beállítani, hogy visszalépünk a „Saját kisalkalmazások” widget-elrendezéshez.

Widget konfigurációk

A widget konfigurálásakor néhány lehetőség látható:

 • Megjelenítés a mai nézetben
  • A widgetek eléréséhez csúsztassa ujját a Zárolás képernyőn, a Kezdőképernyőn vagy az Értesítési központban
 • Műsor az Apple Watch-on
  • Modulokat futtathat az IFTTT alkalmazásból az Apple Watch alkalmazásban
 • Kezdőképernyő ikonra
  • Modulok megnyitása a kezdőképernyőhöz hozzáadott parancsikonból

Tehát tegyük fel, hogy készen áll arra, hogy kissé megváltoztassa a dolgokat, és el akarja távolítani vagy kicserélni valamelyik kisalkalmazását. Az IFTTT alkalmazás rendkívül megkönnyíti a kütyük és kisalkalmazások törlését vagy deaktiválását.

Widgetek / kisalkalmazások törlése

Menjen vissza az IFTTT alkalmazás „Saját kisalkalmazások” szakaszához. Válassza ki a letiltani kívánt widgetet / kisalkalmazást, és kapcsolja ki a kapcsolóra.

Ha ténylegesen teljesen törölni szeretné a modult, érintse meg a fogaskerék ikont a jobb felső sarokban. Ezzel eljut a konfigurációs képernyőre, de érdemes végiggörgetni és megérinteni a „Törlés” gombot. A widget vagy az Applet teljesen eltávolításra kerül a listáról, és többé nem váltja ki őket.

Következtetés

Az IFTTT egy olyan szolgáltatás, amely az App Store egyik legegyedibb lehetősége, és számos eszközzel működik. Ha örvényt akarsz adni ennek, letöltheted az alkalmazást, regisztrálhatsz és elkezdheted.

Miután regisztrált, mindenképpen térjen vissza ide, és tudassa velünk néhány kedvenc kisalkalmazásáról vagy moduljáról. Lehet, hogy a jövőben újra felkeressük az IFTTT-t, hogy megjelenítsük a közösség által készített listát a legjobb IFTTT kisalkalmazásokról.

Legutóbbi hozzászólások