A hiperhivatkozások eltávolítása a Pages dokumentumokból

Amikor webet, például www.appletoolbox.com vagy e-mail címet ír be egy Pages dokumentumba, a szöveg automatikusan hiperhivatkozássá válik. Ez a szolgáltatás néha nagyon hasznos lehet, és bosszantó is lehet. Ez a rövid cikk bemutatja, hogyan lehet könnyen eltávolítani a hiperhivatkozásokat.

Mac OS X)

Lépések:

Az alábbi lépések elmagyarázzák az egyes hiperhivatkozások eltávolítását.

1. Kattintson az „Ellenőr megjelenítése” elemre. (vagy Nézet> Ellenőr megjelenítése)

2. Vigye a kurzort a hiperhivatkozás szövegére.

3. Kattintson a Linkellenőr fülre

4. Törölje a jelet az „Engedélyezés hiperhivatkozásként” jelölőnégyzetből.

Távolítsa el az összes hivatkozást (hiperhivatkozást) egy Pages dokumentumból

Az összes hiperhivatkozás deaktiválására van mód. Vegye figyelembe, hogy ez az opció nem távolítja el teljesen a hiperhivatkozásokat, csak inaktiválja őket. Csak kattintson az Ellenőr megjelenítése gombra, kattintson a Hivatkozás-ellenőrző elemre, és válassza az „Összes hiperlink inaktívvá tétele” lehetőséget. De ez nem változtatja meg a formázást, ami azt jelenti, hogy a szövege továbbra is hiperhivatkozásnak fog kinézni. Ezért érdemes megváltoztatni a színeit és stílusát.

Hogyan kapcsolhatom ki az automatikus hiperhivatkozásokat?

Az automatikus hiperhivatkozások kikapcsolásához válassza az Oldalak> Beállítások lehetőséget, majd kattintson az Automatikus javítás elemre, majd törölje az „E-mail és webcímek automatikus észlelése” jelölőnégyzet jelölését.

iOS (iPad)

Ha szeretné, eltávolíthatja a hiperhivatkozást a szövegből, ha az Oldalak alkalmazást iOS rendszerre használja. Csak érintse meg a hiperhivatkozás szövegét, majd a Linkbeállítások elemet, majd koppintson a Link eltávolítása elemre.

Kapcsolodo tartalom:Hogyan nyitható meg a Mac .pages fájlformátuma Microsoft Windows rendszeren

Legutóbbi hozzászólások