A Wi-Fi nem működik az iOS 9.3.1, How-To

Elég sok megjegyzést kaptunk az emberektől az iOS 9.3.1 cikkekben, ahol problémákat tapasztalnak a wifihez való csatlakozással kapcsolatban iPhone és iPad készülékeiken. A megjegyzésekből kiderül, hogy ezek a wi-fi kapcsolattal kapcsolatos problémák nem állnak kapcsolatban az eszköz egy adott modelljével. A leírt kihívások között szerepel, hogy nem lehet csatlakozni a wi-fi-hez, a wi-fi kapcsolat ideiglenesnek tűnik, mivel egy idő után megszakad, és egyáltalán nem találja meg a wi-fi kapcsolatot az eszközön. A nem működő Wi-Fi probléma több tényezőhöz is kapcsolódhat, de gyakran megszüntethető néhány gyakori lépéssel.

Először is megpróbáljuk elkülöníteni a problémákat és szűkíteni a problémákat. Ellenőrizze a wi-fi hálózatot más eszközökkel, amelyek otthon vagy munkahelyen vannak. A wi-fi probléma csak egy adott, iOS 9.3.1 rendszert futtató Apple eszközhöz kapcsolódik, vagy az összes eszközzel történik?

Ha a problémát több eszközön tapasztalja, ez problémát jelezhet az útválasztó beállításaiban.

Indítsa újra a routert / modemet: Húzza ki az áramot 2 percre, majd csatlakoztassa újra. Frissítse a Router Firmware szoftvert (keresse meg a gyártó támogatási webhelyét egy újabb FW-vel). Próbálja ki a különböző sávokat (2,4 GHz és 5 GHz) és a különböző sávszélességeket (20 MHz ajánlott a 2,4 sávhoz). Ha az útválasztó készülékprioritás-funkcióval rendelkezik, akkor érdemes letiltani ezt a funkciót. Valószínű, hogy a router egyszerű újraindításával megoldható a probléma.

Ha a problémát csak az iOS 9.3.1 operációs rendszert futtató iPhone-ra vagy iPadre különítette el, és az összes többi eszköz jól működik az útválasztóval, folytassa a következő lépéssel.

Tesztelés egy másik hálózattal:Vigye az iPhone-t vagy iPad-et egy barátjának a helyére, és nézze meg, hogy tud-e csatlakozni a wi-fi-hez. Ha eszköze normálisan képes csatlakozni a wi-fi-hez és jól működik, akkor egyértelműen kizárhatjuk, hogy bármikor felmerülő problémák nem kapcsolódnak az iOS 9.3.1 frissítéséhez. Annak érdekében, hogy megoldja ezt a problémát az iPhone-on vagy iPaden, próbálja ki az A és B lépéseket, amikor hazaér, és visszatér a wifi-hez.

Kérjük, próbálja meg a következő lépéseket:

1. lépés Állítsa vissza a hálózati beállításokat az eszközön. lépjen a Beállítások> Általános> Hálózati beállítások visszaállítása és visszaállítása lehetőségre. Kapcsolja ki a wi-fi Assist funkciót, majd próbálja meg kideríteni, hogy ez megoldja-e a problémát.

2. lépés Érintse meg a Beállítások> Wi-Fi lehetőséget. Győződjön meg arról, hogy a Wi-Fi kapcsolója be van kapcsolva. Koppintson a Hálózatra, amellyel problémái vannak. Érintse meg az alján a „Bérlet megújítása” lehetőséget. Ellenőrizze, hogy ez működik-e az Ön számára. Ez hasznos lehet azok számára, akik problémákat tapasztalnak a megszakadt Wi-Fi kapcsolat miatt.

Megújítsa a bérleti beállítást

-3. Lépés Ha a fenti lépések nem oldották meg a problémát, érintse meg a Beállítások> Wi-fi> elemet, és válassza ki azt a hálózatot, amelynek problémái vannak, hasonlóan az előző lépéshez. Kérjük, érintse meg a gombot Felejtsd el ezt a hálózatot és hagyja jóvá a következő képernyőn. A folytatás előtt kérjük, vegye figyelembe, hogy újra be kell állítania a hálózatot iPhone vagy iPad készülékén, ezért ismernie kell a wi-fi nevet és jelszót. Miután beállította a hálózatot az iPhone készüléken, próbáljon meg csatlakozni a wi-fi-hez.

4. lépés Ha továbbra is problémákat tapasztal a wi-fi-vel,

Kényszerített újraindítás végrehajtása: Tartsa lenyomva a Home és az Wake / Sleep gombokat egyszerre 15-20 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Engedje meg az eszköz újraindítását. Miután az eszköz újraindult, próbáljon csatlakozni a wi-fi-hez.

Ha a kényszerű újraindítás után tapasztalja a problémát, ellenőrizze, hogy a telefon vagy iPad hálózatának DNS-beállításai megfelelően vannak-e beállítva. Ezt úgy teheti meg, hogy megérinti a Beállítások> Wi-Fi> Kattintson a Hálózat elemre, Törölje az összes számot a DNS alatt, és írja be a 8.8.8.8 vagy a 8.8.4.4 parancsot. Ezek a Google nyilvános DNS-címei, és néha segítséget nyújtanak, ha a szolgáltató szerverei lassúak.

5. lépés: Próbálja ki a következő sorrendet

  1. Kapcsolja be a Repülő üzemmódot
  2. Kapcsolja be a Ne zavarjanak lehetőséget
  3. 5 percig kapcsolja ki a készüléket
  4. Kapcsolja be az eszközt, és kapcsolja ki a Repülő üzemmódot és a Ne zavarjanak lehetőséget

6. lépés Ha a fenti lépések egyike sem befolyásolta a probléma kijavítását, érdemes visszaállítania az eszközt. az eszköz helyreállításához ellenőrizze az Apple utasításait. Az iOS 9.3.1-re történő frissítést követően a készülékével kapcsolatos makacs problémák esetén ez lehet az egyetlen kiút, mielőtt úgy dönt, hogy időpontot egyeztet a Genius bárban / Apple Store-ban.

A megjegyzésekből és a visszajelzésekből láthattuk, hogy kisebb problémák esetén az 1. és 2. lépés nagyban hozzájárul a probléma megoldásához. Amikor a problémák túlnyomórészt az eszköz iOS-frissítési problémáival kapcsolatosak, akkor a 4. és az 5. lépés a leghasznosabb. Kérjük, bátran nézze át útmutatónkat az iOS 9 problémák gyakori hibáiról és a kapcsolódó javításokról.

Kérjük, ossza meg velünk, hogy melyik lépés (ek) működött az Ön számára az alábbi megjegyzésekben, és ossza meg bátran törzsével. Sok szerencsét!

Legutóbbi hozzászólások