Mac OS X 10.6.6 kiadva a Mac App Store áruházzal; Mi a teendő, ha a frissítés után problémái vannak

Az Apple kiadta a Mac OS X 10.6.6-ot, amely a Mac OS X 10.6.x (Leopard) jelentős frissítése. Az új kiadás a Mac App Store-t tartalmazza, többek között a következőkkel:

  • Megvág egy vágási problémát néhány postScript fekvő tájolású nyomtatásával.
  • Megoldja néhány olyan Mac problémáját (amelyek ATI grafikus kártyával rendelkeznek), amelyben az egérmutató mozgása hibássá válhat, ha külső DVI-kijelzőt csatlakoztatnak.

Az új kiadás a Szoftverfrissítés segítségével érhető el, mind a standard, mind a szerver kiadásban.

Mi a teendő, ha a frissítés után rögtön műsormegállási probléma merül fel

Van egy rutin, amely kiküszöböli a leállítási problémák 99% -át a Mac OS X inkrementális frissítése után. Ha ilyen problémát tapasztal (azaz megszakad a munkafolyamat), kezdje az 1. lehetőséggel, és folytassa a folyamatot, amíg a probléma megoldódik.

1. lehetőség - próbáld ki először

Töltse le a Mac OS X 10.6.6 kombó-frissítőt, amely borsos letöltés, de hibaelhárítási hiba. Zárjon be minden megnyitott alkalmazást és futtassa a telepítőt.

2. lehetőség - ha az 1. opció nem sikerül, próbálkozzon ezzel.

A Mac csökkentett módban történő indítása, majd a normál újraindítás az egyik legelhanyagoltabb és leghatékonyabb eljárás a problémák megoldására a Mac OS X inkrementális frissítése után. A hatékonyság oka: a csökkentett módban történő indítás kényszeríti a lemezkönyvtár ellenőrzését, törli a potenciálisan problémás gyorsítótár fájlokat és más rutinokat hajt végre, itt részletesen.

Csökkentett módban történő indításhoz tartsa lenyomva a Shift billentyűt, amíg a Mac elindul. A csökkentett módban történő indítás után egyszerűen indítsa újra normálisan (a Shift billentyű lenyomása nélkül), és ellenőrizze, hogy fennáll-e a probléma.

3. lehetőség - ha az 1. és a 2. opció nem sikerül, próbálkozzon ezzel.

Frissítés Mac OS X 10.6.5-re.Bár ez az opció kiküszöböli a Mac OS X 10.6.6-ban található fontos biztonsági javításokat, minden egyéb fejlesztéssel együtt, ez lehet a legjobb megoldás, ha egy probléma megszakítja a munkafolyamatot, és az 1. és 2. opció hatástalannak bizonyul.

Telepítse újra (ha még nincs aktuális Time Machine biztonsági mentése). Helyezze be a Snow Leopard telepítőlemezt, majd indítsa újra, miközben a C billentyűt lenyomva tartja. Amikor a rendszer kéri, válassza a normál „Telepítés” opciót. Ne felejtse el kiválasztani „Felhasználók és hálózati beállítások megőrzése.”

A telepítés után a Mac OS X 10.6.x korábbi iterációja marad (a legtöbb jelenlegi kiskereskedelmi lemez tartalmazza a Mac OS X 10.6.2-t), de egy egyébként jórészt ép rendszert. Töltse le a Mac OS X v10.6.5 frissítést (Combo), és alkalmazza, ha a lemezén a Snow Leopard korábbi verziója van. Lehet, hogy vissza kell állítania néhány elmentett felhasználónév / jelszó, böngésző stb.

Visszaállítás a Time Machine Backup alkalmazásból. Ha rendelkezik a Time Machine aktuális biztonsági másolatával,csatlakoztassa a Time Machine biztonsági lemezt, majd helyezze be a Snow Leopard telepítőlemezt, majd a C billentyű lenyomva tartása után indítsa újra. A nyelv kiválasztása után lépjen a Segédprogramok oldalra menüt, és válassza a „Restore from Time Machine Backup” lehetőséget. Válassza ki a Time Machine biztonsági lemezt, és válasszon biztonsági másolatot közvetlenül a Mac OS X 10.6.6 telepítése előtt, és folytassa a művelettel.

Legutóbbi hozzászólások