Részletes áttekintés az új TV alkalmazásról az iOS 10.2-ben

A héten az Apple elindította az iOS 10.2-et iPhone és iPad készülékekhez. Az új zenei funkciók és az Emoji-k mellett az iOS 10.2 tartalmaz egy új „TV” alkalmazást, amely az iOS-eszközökön csaknem egy évtizede megtalálható hagyományos „Videók” alkalmazást váltja fel.

Az új alkalmazás elindul az Apple TV-nek a belső nevű TV-alkalmazás mellett, amely egy új központ, amely eltávolítja az alkalmazástényezőt a televíziós élményből, hogy minden a tartalomhoz kapcsolódjon.

A TV alkalmazás meghaladja az iPhone készülékén eredetileg megtalálható hagyományos tartalomtárat. Korábban a Videóközpont volt az összes iTunes TV-műsor és film, valamint az iTunesból importált személyes tartalom.

A tévé ennél sokkal több. Míg az alkalmazás továbbra is tartalmazza az összes megvásárolt iTunes-tartalmat, mostantól az eszközön lévő összes tartalom központja, amelyet számos partnerség alakított ki az Egyesült Államok tartalomszolgáltatóival.

Fontos az Egyesült Államok álláspontja. Az Apple ezen összes új tartalomlökése az Egyesült Államokra összpontosít, és valószínűleg nem fog hamarosan külföldre költözni. Valószínűleg ezt az Apple próbálta meg a múltban, és továbbra is reméli, hogy a jövőben versenyezni fog az Egyesült Államok tartalomszolgáltatóival.

Az új TV alkalmazás mellett az iOS 10.2 tartalmaz egy új „Egyszeri bejelentkezés funkció ”, szintén az Apple TV-től kölcsönözve, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszer bejelentkezzenek kábelszolgáltatójukba, és automatikusan kinyissák a hozzáférést minden olyan alkalmazáshoz, amelyen a tartalomért fizetnek.

A szolgáltatás írás közben csak hihetetlenül korlátozott szolgáltatói körrel működik, azonban jól működik. A DIRECTV felhasználó például beléphet a beállításokba, bejelentkezhet a fiókjába, majd a TBS vagy FXNOW alkalmazások letöltésekor automatikusan hozzáférést kap a tartalomhoz.

Visszatérve a TV alkalmazáshoz, indításkor beírja a könyvtár. Itt látni fogja az összes olyan műsor listáját, amelyet éppen néz, amelyet vagy megvásárolt, vagy feliratkozott a hozzáférésre. Így például elindítottam a South Park, a Survivor, a Simpsons és a Seinfeld nagy ikonjainak megtekintését, mindazokat a műsorokat, amelyeket hozzáadtam a könyvtáramhoz.

Alul a Filmek lehetőséget látja. Ez ugyanúgy működik; a könyvtárába felvett harmadik féltől származó tartalomszolgáltatók filmjei mellett az iTunes alkalmazásban megvásárolt vagy kölcsönzött filmek láthatók.

A következő fül az 'Nézd meg most'. Ez megmutatja azokat a tévéműsorokat, amelyek éppen nézés közben vannak, és hozzáférést biztosítanak a legújabb epizódhoz, vagy lehetővé teszik, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta.

A harmadik fül a Bolt. Itt böngészhet a tartalom kategóriáiban, új műsorokat nézhet meg, amelyeket megtekinthet, és megnézheti, hogy mely alkalmazások nyújtanak olyan tartalmat a tévéalkalmazáshoz, amely még nincs meg.

Az utolsó fül az Keresés, amely lehetővé teszi tévéműsorok és filmek keresését igény szerint. A fülre kattintva megjelenik egy keresőmező, valamint a jelenleg felkapott filmek és tévéműsorok listája.

A keresőmező az összes tartalomszolgáltatón fog keresni, nem csak az iTunes-on, és megmutatja, hogy rendelkezésre állnak-e. A „Spongebob Squarepants” kifejezésre való keresés megmutatta az összes epizód listáját, amelyek mindegyike megvásárolható volt az iTunes-on, streamelhető volt a Hulun, vagy mindkettő. Ha rákattintasz egy epizódra, amely mindkét oldalon elérhető, hatalmas gombok jelennek meg, az egyik közvetlenül az iTunes alkalmazásból vásárolható meg, az egyik pedig a Hulu-ban nyílik meg. A Hulu-ban történő nyitás közvetlenül belemond az epizódba.

A filmek hasonlóan működnek. A ’Zoolander’ revela keresése után elérhető volt az iTunes-on és a Showtime-on, és lehetővé tette számomra, hogy nézzek előzeteseket és olvassam a film véleményeit.

Összességében az új TV alkalmazás jelentős előrelépést jelent a korábbi Videók alkalmazáshoz képest, lehetővé téve a felhasználók számára a tartalom központosított környezetét a prioritásként kezelt iTunes környezettel szemben. Az új alkalmazást automatikusan telepítik az összes iOS 10.2 rendszert futtató eszközre, amely már elérhető.

Legutóbbi hozzászólások