Az Apple Watch iMessage nem működik, javítás

Az iMessages nagyszerű funkció az Apple óráinkon. Üzenetünket azonnal a csuklónkon kapjuk, anélkül, hogy ki kellene vennünk az iPhone-okat, hogy lássuk, kitől származik. Tehát, amikor az Apple Watch iMessage nem működik, ez valódi kényelmetlenséget és őszintén szólva fájdalmat okoz a….

Az iMessage gyors elérése valószínűleg a leghasznosabb, vagy legalábbis az Apple Watchok által kínált leghasznosabb funkciók toplistáján található. Tudom, hogy az iFolks közül sokan mindennap használjuk ezt a funkciót, ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük üzeneteinket és a barátok és a család életében zajló eseményeket. Míg sok munkahely tiltja az iPhone-okat munkaidőben, a legtöbb nem tiltja az Apple Watchokat. Tehát könnyű ellenőrizni az óránkat, hogy mi történik, mindezt anélkül, hogy megsértenék a munkahelyi szabályokat vagy tolakodóak lennének.

De mint minden jó dolog, néha ez sem működik. Az iMessage pedig különösen hajlamos a problémákra, különösen a párosított Apple Watch-on. Tehát, ha nem kapja meg az üzeneteit, és tapasztalja, hogy az Apple Watch iMessage nem működik, van néhány remek tippünk az Ön számára.

Úgy hangzik, mint te? Amikor megpróbál elküldeni egy iMessage-t valakinek, akkor az Apple Watch SMS-ben küldi el, vagy a Watch értesítést jelenít meg arról, hogy az üzenetet nem sikerült elküldeni. Vagy nem tudja letölteni az iMessage mellékleteket, például a fényképeket.

Az Apple Watch iMessage összes problémájára számos gyors megoldást kínálunk a problémák megoldására.

Ha problémája az, hogy az iMessage nem működik az iPhone-on vagy egy másik iDevice-en, olvassa el az iMessage működőképes állapotának helyreállításáról szóló részletes cikkünket.

Térjünk rá!

kapcsolódó cikkek

 • Az Apple Watch akkumulátorral kapcsolatos problémái? Néhány tipp a segítségért
 • A Haptics nem működik az Apple Watch-on vagy az iPhone-on?

Az iMessages nem kerül az Apple Watch-ra?

Gyors tippek, ha nem tud üzenetet küldeni vagy fogadni

 1. Nézze meg, küldhet-e és fogadhat-e üzeneteket iPhone-ján
  1. Ha iPhone készüléke üzeneteket kap, akkor a probléma az Ön Watch-jával van
   1. Kövesse az alább felsorolt ​​részletes lépéseket az Apple Watch újraindításához, és ha szükséges, szüntesse meg a párosítás és újrapárosítás folyamatát
  2. Ha iPhone készüléke szintén nem fogad üzeneteket, akkor valószínűleg a telefon okozza a problémát
   1. Tekintse meg cikkünket az iMessage problémák kijavításáról az iDevices alkalmazásban
 2. Ha probléma csak egyetlen személlyel vagy néhány kapcsolattartóval fordul elő, de nem mindenkivel
  1. Ellenőrizze ismerőse (vagy ismerőse) telefonszámát vagy Apple ID-jét, és ellenőrizze, hogy helyes-e
 3. Győződjön meg arról, hogy az Apple Watch csatlakozik-e iPhone készülékéhez
  1. Nyissa meg az Apple Watch Vezérlőközpontját, és koppintson a ikonra
   1. Ha csatlakoztatva van, az iPhone „ping” hangot ad ki
 4. Ha kék félholdat lát az óráján, kapcsolja ki a Ne zavarjanak funkciót
 5. Jelentkezzen ki az iMessage alkalmazásból iPhone-ján
  1. Válassza a Beállítások> Üzenetek menüpontot
  2. Válassza a Küldés és fogadás lehetőséget.
  3. Koppintson az AppleID-re
   1. Válassza a Kijelentkezés lehetőséget
   2. Várjon 10-20 másodpercet
   3. Jelentkezzen be újra
 6. Kapcsolja ki az iMessage alkalmazást iPhone-ján, majd kapcsolja be újra

Ellenőrizze az iMessage beállításait

Először meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő fiókot választotta-e az iMessages fogadásához. Az iPhone készülékén valószínűleg több olyan fiókot használ (például iCloud, Google, Outlook és így tovább), ahol üzeneteket kap az Apple üzenetkezelő szolgáltatásán keresztül. Tehát, ha nem az iPhone-on és később az óráján kap üzeneteket, akkor az e-mail fiókok jelenthetik a problémát.

Menjünk a Beállítások> Üzenetek> Küldés és fogadás lehetőségre. Keresse meg az összes fiókját. És ellenőrizze, hogy ki van-e jelölve a rendszeresen használt fiók (ok), vagy ismerik-e ismerőseit. Ha nincs kiválasztva, válassza ki, és nézze meg, hogy megkapja-e az iMessages alkalmazást.

Kényszeríteni az iMessage bezárását és az újraindítást

Előfordul, hogy egy alkalmazás újraindításával a dolgok normalizálódnak. Az iPhone-on (vagy egy másik iDevice) egyszerűen kattintson duplán a Home gombra, majd a bezárásához csúsztassa felfelé az Üzenetek alkalmazást.

Alkalmazások bezárása iPhone-on vagy más iDevice-en

 1. Kattintson duplán a Kezdőlap gombra a legutóbb használt alkalmazások megtekintéséhez
 2. Keresse meg az Üzenetek alkalmazást
  1. Húzza felfelé az alkalmazás előnézetét az alkalmazás bezárásához

Most kapcsolja ki iPhone vagy iDevice készülékét manuálisan vagy a hardveres visszaállítással

 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot, amíg a piros csúszka meg nem jelenik
 2. Húzza a csúszkát a készülék teljes kikapcsolásához
 3. Miután a készülék kikapcsol, nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Ezután indítsa újra az Apple Watch alkalmazást

 1. Tartsa nyomva az oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik a Kikapcsolás csúszka
 2. A készülék kikapcsolásához húzza a csúszkát
 3. Miután az óra kikapcsol, nyomja meg és tartsa ismét lenyomva az oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Miután mind az iPhone, mind az Apple Watch bekapcsol, ellenőrizze, megkapja-e az iMessages alkalmazást. Ez a viszonylag egyszerű és általános tipp általában megoldja ezt a problémát.

Ellenőrizze a Bluetooth és a WiFi lehetőséget

Az iMessages az internetkapcsolatot használja, ezért WiFi (vagy adat) szükséges. Az Apple Watch optimális teljesítménye érdekében mind a WiFi-t (vagy az adatátvitelt), mind a Bluetooth-ot be kell kapcsolni. Ellenőrizze, hogy a WiFi vagy az adat ÉS a Bluetooth be van-e kapcsolva.

Ha már be vannak kapcsolva, kapcsolja ki őket, majd kapcsolja be újra. WiFi és Bluetooth esetén ezek elérésének legegyszerűbb módja a Vezérlőközpont. Csak csúsztassa felfelé a képernyő alját, és érintse meg a WiFi és a Bluetooth ikonokat a letiltáshoz. Ezután koppintson újra a bekapcsoláshoz.

Ha engedélyezve van, akkor a WiFi és a Bluetooth ikonok kékek. Ha le van tiltva, ezek az ikonok szürke színűek.

Indítsa újra az iMessage alkalmazást

Lépjen a Beállítások> Üzenetek elemre, és keresse meg az iMessage kapcsolót a képernyő tetején. Kapcsolja KI. Várjon 10-20 másodpercet. És akkor kapcsolja vissza. Ez a művelet újraindítja az iMessages alkalmazást, és remélhetőleg megoldja a szokatlan beállításokkal kapcsolatos problémákat.

Kétfaktoros hitelesítést használ?

Ha igen, ha a kétfaktoros hitelesítés engedélyezve van, akkor az iMessage és a FaceTime alkalmazáshoz alkalmazásspecifikus jelszót kell létrehozni. A szokásos AppleID jelszó nem működik. Az Apple Watch kezdeti telepítése során, amikor a képernyőn megjelenő utasítások megadják az iMessage jelszavát, győződjön meg arról, hogy alkalmazásspecifikusan létrehozott jelszót használ. NE írja be az AppleID jelszavát, amikor az iMessage jelszavát kéri.

Forrás: Apple

Ha mégis beírta az Apple ID jelszavát, valószínűleg ez az oka annak, hogy az iMessages nem működik. Először próbálja meg újraindítani az órát. Ez arra kényszeríti az Apple Watches-t, hogy hitelesítse újra az iMessage alkalmazással. Ha nem sikerül újra hitelesíteni, a párosított iPhone készülékre kéri a jelszó megadását. Ezúttal adja meg az alkalmazásspecifikus jelszót.

Ha ez a tipp nem működik az Ön számára, akkor szét kell szüntetnie, majd újra párosítania kell az Apple Watch készüléket az iPhone készülékével. Ezúttal pedig készen álljon az alkalmazásspecifikus iMessage jelszavára. És mindenképpen használja az alkalmazásspecifikusan létrehozott jelszót, amikor a rendszer kéri.

Párosítsa az órát, és párosítsa újra az iPhone készülékkel

Talán valami okozza a problémát az óra felől, ezért próbálja meg a párosítást, majd az újbóli párosítást. Az Apple Watch a párosítás előtt tárol egy biztonsági másolatot iPhone-ján, így nem kell aggódnia az összes beállítás és beállítás elvesztése miatt.

Az Apple Watch párosításának megszüntetése

 1. Tartsa bekapcsolva iPhone készülékét, és csukja be az óráját
 2. Indítsa el a Watch alkalmazást iPhone-ján
 3. Lépjen a Saját órám fülre, és koppintson a tetején a Saját órára
 4. Koppintson az óra mellett található „i” ikonra
 5. Érintse meg a Leválasztás megszüntetését. Az Apple Watch piros színnel írta
 6. Erősítse meg, hogy meg akarja tenni ezt a műveletet.
  1. Adja meg az Apple azonosító jelszavát, ha az aktiválási zár letiltására kéri
forrás: Apple

Ezen a ponton az alkalmazás létrehoz egy biztonsági másolatot az óráról. Ha elkészült, megjelenik a Párosítás indítása képernyő. Menjen előre, és párosítsa újra az óráját. Ellenőrizze, hogy a Bluetooth aktív-e, és hogy be van-e kapcsolva a mobiladat-adat, vagy hogy csatlakozik-e a WiFi-hez. A legjobb eredmény elérése érdekében helyezze a telefont közel egymáshoz (néhány hüvelyk vagy cm-en belül).

Párosítsa újra az Apple Watch-ot

 1. Kapcsolja be az Órát az oldalsó gomb lenyomásával és nyomva tartásával
 2. Miután kiválasztotta az óra nyelvét és régióját, indítsa el az óra alkalmazást iPhone-ján
 3. Mindkét eszközön koppintson a Párosítás indítása elemre
 4. Animáció jelenik meg az Apple Watch-on.
  1. Tartsa iPhone-ját az óra felett, és vigye az animációt a keresőbe
  2. Miután elkészült, egy értesítés tájékoztatja Önt arról, hogy az Apple Watch sikeresen párosodott

Ekkor állítsa vissza az Apple Watch beállításait és beállításait a visszaállítási beállítások megérintésével. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A visszaállítás visszahozza az összes korábbi beállítást és felhasználói preferenciát.

Most ellenőrizze, hogy az Messages működik-e az órájával. Kérjen meg valakit, hogy küldjön Önnek egy szöveget, és ellenőrizze, hogy az Apple Watch-on és az iPhone-ján is megkapja-e őket. Győződjön meg arról is, hogy az iMessage-en keresztül küldött képek letöltése is működik-e.

Frissítsen a legújabb iOS-re és a watchOS-ra

Egy meglehetősen egyszerű megoldás a legújabb iOS-frissítés megszerzése mind az iPhone, mind az Apple Watch számára. Ez a frissítés gyakran megoldja azokat a meglévő problémákat, amelyek miatt az iMessages alkalmazás nem működik szinkronban az órával.

Ha nemrég frissített egy új iOS-re, előfordulhatnak hibák, amelyek ezeket a problémákat okozzák. Ha ez a helyzet, győződjön meg arról, hogy az Apple visszajelzést adott-e az adott problémáról (problémáiról). Általában a hibajavításokkal ellátott új verziót gyorsan bevezetik (ez a. Verzió), ezért rendszeresen frissítse iPhone és Apple Watch készülékét, amikor új frissítést hajt végre elérhetővé válik.

Nyissa meg a Beállítás> Általános elemet iPhone-ján, és ellenőrizze, hogy van-e elérhető frissítés a Szoftverfrissítésben. Ha van ilyen, telepítse. Tegye ugyanezt a Watch esetében is: indítsa el a Watch alkalmazást a telefonon, majd kattintson a Saját óra fülre, és folytassa a beállításokkal. Frissítéskor ellenőrizze, hogy az iPhone és az Apple Watch is csatlakozik-e a megfelelő töltőkhöz.

Ezek a frissítések általában megoldják a fennmaradó hibákat, és kijavítják a problémát akár a telefonban, akár az órában. Tesztelje az Apple Watch, az iPhone és az iMessage alkalmazást, hogy lássa, megoldódott-e a probléma.

Ha úgy gondolja, hogy az Apple terméke hibás, vigye a terméket egy Apple Store-ba, vagy használja a Kapcsolatfelvétel az Apple ügyfélszolgálatával weboldalt. Mielőtt meglátogat egy üzletet, vagy felhívja az Apple ügyfélszolgálatát, ellenőrizze az Apple Care + állapotát az Apple támogatási webhelyén.

Összegzés

Szeretjük az üzeneteinket. Akár Mac-eken, iPad-eken, iPhone-okon vagy Apple Watch-okon fogadja őket, az iMessage naprakész tájékoztatást nyújt számunkra barátaink és családtagjaink minden eseményéről. Az iMessages egyike azoknak a kritikus funkcióknak, amelyek napi és akár óránkénti rutinszerűvé válnak. És nagyon szeretjük, hogy az Apple Watches akkor is összeköt bennünket, ha a munkahelyünk vagy a főnökeink tiltják az iPhone-okat az irodában vagy a munkahelyen! Tehát, amikor felfedezi, hogy az Apple Watch iMessage nem működik, az teljesen megzavarja digitális életét.

Szeretjük, hogy az Apple Watch értesítéseket küld nekünk és rengeteg szolgáltatást nyújt, ezért nem kell annyira ellenőriznünk és használnunk az iPhone-t, mint a múltban (az Apple Watch előtti időszakban). Tehát nem kap értesítést az órájáról érkező üzenetekről: elég idegesítő. Szerencsére a problémákat legtöbbször egy gyors újraindítással könnyedén megoldják. Ha ez nem működik az Ön számára, remélhetőleg, az említett tippek és lépések egyike Önnek is megfelel. És ellenőrizze, hogy a Wi-Fi vagy az adat és a Bluetooth be van-e kapcsolva, mielőtt végrehajtaná a fenti hibaelhárítási tippeket.

Végül: az iMessage sok helyet foglalhat el a tárhelyén, képekkel, szövegekkel, animációkkal, gif-ekkel, hangulatjelekkel, valamint a gazdag üzenetküldés minden csengőjével és sípjával. Az összes ilyen adat lebegésével az iMessage lehet a következő adat-disznó. Tehát mielőtt megkapná a rettegett „tárolás majdnem megtelt” üzenetet, nézze át iMessage tárhelyhasználatát. És karcsúsítsd. Részletesebb magyarázatért adjon egy pillantást az iMessage Data kezelése című cikkünkre.

Legutóbbi hozzászólások