A hangulatjelek kérdőjelként jelennek meg az iPhone vagy iPad dobozaiban?

Sokunk számára az emojik fontos szerepet játszanak a barátaikkal, családjukkal, sőt munkatársaikkal folytatott beszélgetésekben. Jobban kifejezheti magát, és a megfelelő segítségével színes üzenetet adhat az üzenetekhez. Vagyis, ha a játékos hangulatjelek nem jelennek meg az iPhone készüléken kérdőjelként egy dobozban.

Ez lehet a helyzet anélkül, hogy észrevennéd. Bár az emojik normálnak tűnnek az egyik eszközön, előfordulhat, hogy másikon nem megfelelően jelennek meg. Ami azt jelenti, hogy azok az emberek, akiknek hangulatjeleket küldenek, nem biztos, hogy élvezik őket.

Tudja meg, hogyan javíthatja az alábbi emoji problémák alatt.

Miért jelennek meg kérdőjelként az emojik az iPhone-on?

A kérdés megválaszolásához először meg kell magyaráznunk egy kicsit, hogy a számítógépek hogyan dolgozzák fel az információkat. Bár iPhone, iPad vagy számítógépe betűket és hangulatjeleket jelenít meg a képernyőn, a kulisszák mögött valójában különböző kódokat használ, hogy mindent ábrázoljon.

Erre az elektronika és a számítógépek működése miatt van szükség.

Minden okostelefon, táblagép vagy számítógépgyártó vállalja, hogy ugyanazt a kódkészletet használja az egyes betűk, számok, speciális karakterek vagy hangulatjelek ábrázolására. Így ugyanazokkal a kódokkal tudnak kommunikálni egymással.

Ez az Unicode szabvány.

További információért keresse fel az Unicode webhelyét.

Úgy gondolhat az Unicode-ra, mint egy idegen nyelvű szótárra, amelyet minden számítógép használ a kódok betűkké, hangulatjelekké vagy speciális karakterekké alakítására. Még akkor is, ha a Google, az Apple és a Microsoft különböző stílusban rajzolja meg hangulatjelét, a mögöttük lévő Unicode ugyanaz marad.

A hangulatjelek kérdőjelként jelennek meg egy mezőben, amikor iPhone nem ismeri fel az Unicode-ot. Ez néhány különböző okból történhet.

Miért nem ismeri fel az iPhone az Unicode-ot helyesen?

Az Unicode szabvány folyamatosan növekszik, amikor bővítjük a speciális karakterekből és hangulatjelekből álló könyvtárunkat. Csak 2019-ben több mint 200 új hangulatjel került a Unicode szabványba.

Amikor ez megtörténik, frissítenie kell az összes eszközét, hogy tudják, hogyan kell elolvasni ezeket az új hangulatjeleket. Ellenkező esetben sokkal több kérdőjel jelenik meg a dobozokban, mivel az eszköz nem tudja, mit kezdjen az új Unicode-tal.

A legújabb Unicode frissítések nélkül az iPhone nem ismer minden emojit.

Máskor az operációs rendszer sérült fájljai hibákat okozhatnak az eszköz Unicode „szótárában”. Ez ahhoz vezethet, hogy iPhone-ja nem megfelelő hangulatjeleket vagy betűket mutat, vagy rossz Unicode-kódot küld másoknak.

Ne állítsa le az emojikat kérdőjelként egy mezőben

Csak annyit kell tennie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy iPhone, iPad vagy más eszközei ugyanazt az Unicode szabványt használják-e, mint az a személy, akinek hangulatjeleket szeretne küldeni. Ennek legegyszerűbb módja annak biztosítása, hogy minden eszköz naprakész legyen.

1. lépés: Frissítse iPhone vagy iPad készülékét

 1. Csatlakoztassa iPhone vagy iPad készülékét a Wi-Fi-hez.
 2. Menj Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés.
 3. Töltse le és telepítse az eszközéhez elérhető összes frissítést.
Telepítse a legújabb szoftvert iPhone-jára a Beállítások menüből.

2. lépés: Kérje meg a címzettet, hogy frissítse eszközét

Nehéz megmondani, hogy a hangulatjelek kérdőjelként jelennek-e meg egy dobozban, mert problémája van eszközével vagy azzal az eszközzel, amelyre hangulatjeleket küld. A legjobb, ha azt kérdezi, akit üzen, frissítse a saját eszközét is.

Ha iPhone-t, iPad-et vagy iPod touch-ot használ, kérje meg, hogy kövesse a fenti utasításokat.

Az Android-felhasználóknak csatlakozniuk kell a Wi-Fi-hez, és menniük kell a webhelyre Beállítások> A telefonról> Szoftverfrissítés. Ellenőrizze, hogy vannak-e frissítések, és telepítse a rendelkezésre állóakat.

Az Android felhasználóknak frissíteniük kell a szoftverüket is.

3. lépés. Távolítsa el az emoji billentyűzetet az iPhone készülékről

Esetenként teljesen el kell távolítania az emoji billentyűzetet iPhone-járól, majd újra hozzá kell adnia a probléma megoldásához. Ez valószínűleg kijavít minden sérült Unicode-ot az iPhone emoji könyvtárában.

 1. IPhone vagy iPad eszközén lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Billentyűzet.
 2. Koppintson a Billentyűzetek és csúsztassa balra tovább Emoji nak nek Töröl azt.
 3. Itt az alkalom a Beállítások alkalmazás bezárására és az eszköz újraindítására.
 4. Újraindítás után térjen vissza a Billentyűzetek elemre, és érintse meg a elemet Új billentyűzet hozzáadása.
 5. Válassza a lehetőséget Emoji a listáról, hogy újra hozzáadhassa az elérhető billentyűzetekhez.
Csúsztassa ujját vagy koppintson a Szerkesztés gombra az Emoji billentyűzet eltávolításához.

4. lépés: Hozzon létre emoji szövegpótlókat

Néha nem tudja kijavítani a sérült emojisokat, mert az iOS vagy az iPadOS hibát tartalmaz. Amikor ez megtörténik, csak annyit tehet, hogy megvárja, amíg az Apple kiad egy új frissítést, amely javítja, ami akár egy hétig is eltarthat.

Addig is megakadályozhatja, hogy az emojik kérdőjelként jelenjenek meg egy mezőben, ha szövegpótlást hoz létre az iPhone készülékén. Ez a megoldás egyenesen az Apple-től származik, aki azt javasolta, hogy egy hasonló hiba problémákat okozott az iOS előző verziójában.

 1. IPhone vagy iPad eszközén lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Billentyűzet.
 2. Válassza a lehetőséget Szövegcsere majd koppintson a Plusz (+) ikont egy új létrehozásához.
 3. Ban,-ben Kifejezés mezőbe írja be a használni kívánt hangulatjelet.
 4. Ban,-ben Parancsikon mezőbe állítson be egy szöveges parancsikont, amelyet használhat.
 5. Írja be ezt a parancsikont, amikor legközelebb használni szeretné az emojit.
Győződjön meg arról, hogy a parancsikont nem véletlenül írja be.

5. lépés: További támogatásért forduljon az Apple-hez

Ha van ideje tartalékolásra, érdemes közvetlenül kapcsolatba lépnie az Apple-lel az eszközén lévő hangulatjelekkel kapcsolatos problémákkal kapcsolatban. Ez különösen jó ötlet, ha esetleg csak Ön tapasztalja meg ezeket a problémákat.

Látogasson el az Apple Get Support webhelyére, és csevegjen egy tanácsadóval.

Kérjen támogatást bármely Apple-eszközhöz.

Talán javasolhatnak további hibaelhárítási megoldásokat, amelyeket itt nem soroltunk fel. Ha ez a helyzet, kérjük, ossza meg őket az alábbi megjegyzésekben, hogy a jövőbeni olvasók megtudhassák, hogyan javíthatják emojijukat is.

Mindig használhat Memojis helyett

Ha továbbra sem használhatja az emojist az iPhone-ján anélkül, hogy ezek kérdőjelként jelennek meg a dobozokban, akkor helyette átválthat Memojis-ra. Az iOS 13 vagy újabb verzióval akár Memojis-t is használhat harmadik féltől származó alkalmazásokban és Face ID nélküli eszközökön!

A Memoji inkább matricaként működik, mint hangulatjelként, és a Memojikat úgy alakíthatja, hogy rajzfilm formájában szinte pontosan úgy nézzen ki, mint Ön. Mivel nem használják az Unicode-ot, előfordulhat, hogy továbbra is használhatja őket arra, hogy kifejezze magát, amikor a tényleges hangulatjelek nem működnek.

Legutóbbi hozzászólások