Minden új az iOS 10 Maps alkalmazásban

Az iOS 10 az Apple egy ideje legnagyobb iOS-frissítése, több száz új funkcióval és jelentős újratervezéssel. Az egyik alkalmazás, amely megkapja az arcplasztikát, az új Maps alkalmazás az iOS 10-ben.

Amikor a Maps alkalmazás elindult az iOS 6 mellett, és felváltotta a korábban talált Google Maps alkalmazást, sok vita tárgyát képezte. Az alkalmazás helytelenül jelölné meg a helyeket, és szinte képtelen volt útbaigazítást adni. Bocsánatkérő levelet írtak, menedzsmenteket menesztettek, és új rendszereket hoztak létre, például a nyilvános béta programot annak biztosítására, hogy ne történjenek hasonló fiaskók.

Az iOS 6 óta a Maps alkalmazás lassan fejlődik, és most olyan helyen van, ahol valóban versenytársként tekinthet más szolgáltatásokra, mint például a Google Maps és a Here Maps. Az iOS 10 teljesen megváltoztatja a Maps alkalmazás kialakítását, valamint számos új funkcióval bővül.

Itt van minden, ami új:

Amikor először elindítja az új Maps alkalmazást, egy új, egyszerű kezelőfelülettel fogadja a kérdést, hogy „Hová akar menni?”, Valamint az aktuális hőmérséklet, valamint a beállítások és az aktuális tartózkodási hely megkeresésének gombjai a jobb felső sarokban.

Ha felfelé csúsztat a beviteli mezőben, megkapja a legutóbbi keresések listáját, valamint lehetőségeket kínál arra, hogy gyorsan eligazodjanak olyan helyekhez, mint az otthon és a munkahely. Ezenkívül az alkalmazás emlékezni fog arra, ahol legutóbb leparkolta autóját, és útmutatást adhat.

A kérdésre kattintva megjelenik a Maps korábbi verzióiban található ajánlott helyek listája, olyan kategóriákra bontva, mint Étel, Ital, Vásárlás és egyebek.

Miután megtalálta valahova, ahová szeretne menni, kap egy kártya a helyről, amely tartalmazza a fényképeket, telefonszámokat, webhelyeket, nyitvatartási időt, függetlenül attól, hogy elfogadják-e az Apple Pay szolgáltatást, és véleményeket. A tetején egy nagy "Útvonalterv" gomb jelenik meg, valamint a leggyakrabban használt szállítási mód várható érkezési ideje.

Az Útvonalra kattintva négy lehetőséget kap: Vezetés, Gyaloglás, Tömegközlekedés és Vezetés. A menetirányok a szokásos módon működnek, több lehetőséget kínálnak, és az egyikre a Go gombra kattintva megjelenik az új irányfelület. A tetején látható az aktuális utasítás, az alján pedig az érkezési idő, hány perc van hátra, hány mérföld van hátra, és van egy befejező gomb. Ha gyorsan felfelé csúsztatja az útvonaltervet, akkor lehetőséget ad arra, hogy megállót adjon az útvonalhoz.

A gyalogos irányok hasonlóan működnek, azonban van egy módosított kezelőfelülete, mivel Ön nem vezet.

A tömegközlekedés a helyi tömegközlekedés használatával adja meg az útvonaltervet, és adja meg, hogy a végén mikor érkezik meg.

A Ride újdonság az iOS 10 rendszerben. Ez lehetővé teszi az olyan alkalmazások, mint az Uber és a Lyft, szinkronizálását a Maps alkalmazással, és lehetővé teszi például, hogy keressen egy éttermet a Maps alkalmazásban, foglaljon foglalást az OpenTable segítségével közvetlenül a Maps alkalmazásból, majd foglaljon egy kört közvetlenül a Térképből.

Az Apple azt szeretné elérni, hogy a külső tevékenységekkel kapcsolatos teljes élményét közvetlenül a Maps alkalmazásból rendezhesse a Maps új beépülő moduljaival. A felhasználók pillanatok alatt megtervezhetnek egy egész estét.

Az új Maps alkalmazás idén ősszel indul az iOS 10 mellett, de most már kipróbálhatja az iOS 10 Beta verzióval. A bétákkal kapcsolatos további információkért olvassa el az útmutatót.

Nézze meg átfogó iOS 10 funkcióinkat és útmutatónkat.

Legutóbbi hozzászólások