Az iPhone megfelelő töltéssel is kikapcsol

Számos felhasználó jelentett egy olyan problémát, amelyben az iPhone kikapcsol, mintha normál használat közben (SMS-ben, az internet böngészésében stb.) Vagy az akkumulátor élettartama alatt nem használna akkumulátort, annak ellenére, hogy az akkumulátor élettartama meghaladja az 5% -ot. Ha ezt a problémát tapasztalja, akkor a következő módon végezheti el a hibaelhárítást:

1. Bár ennek a problémának sok oka lehet, a könnyű, de nagy valószínűséggel kezdjük. Előfordulhat, hogy a telefon akkumulátor-mérőjét kalibrálni kell. Az Apple azt javasolja, hogy havonta egyszer kalibrálja az összes iOS-eszköz (iPhone, iPad és iPod touch) akkumulátorát. Ha iPhone készüléke kikapcsol, miközben az akkumulátor töltöttségi szintje meghaladja az 1% -ot, tegye ezt:

  • Csatlakoztassa a készüléket öt percre a konnektorhoz. A telefon automatikusan újraindul, ha elegendõ a töltés.
  • Ezután húzza ki a készülékét, és végezze el a telefon kemény visszaállítását a Home gomb és a be / ki (alvás / ébresztés) gombok együttes megnyomásával, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Ezután használja a telefonját az akkumulátor lemerüléséhez, amíg az újra kikapcsol. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az iPhone nem kezd leállni 1 százalékos akkumulátor-élettartammal. Általában egy-két próbálkozásra van szükség. Majd legközelebb, amikor az iPhone nem megfelelő töltöttség miatt kikapcsol, dugja be az eszközt a konnektorba, és töltse folyamatosan négy órán keresztül a telefon használata nélkül. Ha ez megoldja a problémát, mostantól kezdve havonta egyszer teljesen merítse le készülékét, majd töltse fel az akkumulátort 100% -ra.

2. Ha a fenti megoldás nem oldja meg a problémát, akkor szoftveres problémája lehet. Ennek ellenőrzéséhez:

  • Frissítse az iOS-t, ha van elérhető frissítés.
  • Ha az iOS frissítése nem oldja meg a problémát, készítsen biztonsági másolatot eszközéről (iTunes vagy iCloud), majd törölje az összes tartalmat és beállítást, majd állítsa vissza új eszközként. Az eszközzel ellenőrizze, hogy fennáll-e a probléma. Ha a probléma megszűnt, akkor most állítsa vissza eszközét az iTunes vagy az iCloud biztonsági másolatából. Ha ez nem segít, akkor lehet, hogy hardverproblémája van.

3. Ha a fenti megoldások egyike nem oldja meg az akkumulátor problémáját, akkor előfordulhat, hogy az eszköz akkumulátora hibás, és ki kell cserélni. Ha az új iPhone egy évesnél fiatalabb, akkor a garancia erre a cserére vonatkozik. Ha az eszközén nem érvényes a garancia, akkor az Apple cseréje 79 dollárért.

Legutóbbi hozzászólások