Az iPhone 6 hibaelhárítása

Mint általában az Apple termékek esetében, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus megjelenését féktelen lelkesedés fogadta. Az iPhone legújabb kiadásában az Apple úgy döntött, hogy követi a versenytársak által meghatározott trendeket, és létrehozott egy mobiltelefont, amely sokkal nagyobb érintőképernyővel rendelkezik, mint elődei. Minden szempontból az iPhone 6 hatalmas sikert aratott. A Fortune magazin közvélemény-kutatásának becslése szerint az iPhone 6 eladásai elérték a 66 millió eladott telefont a december 27-én véget ért negyedévre. Az Apple azonban 74,5 millió telefon eladásával megdöntötte ezt a rekordot. Míg a legtöbb ember elégedett a vásárlásával, sokan panaszkodnak az iPhone 6-mal kapcsolatos problémákra. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb iPhone 6 problémákat, a tesztelt megoldásokkal együtt.

Az iPhone 6 akkumulátor-élettartamával kapcsolatos problémák

Az emberek elsődleges panasza az iPhone 6 telefonjukkal az akkumulátor élettartamával kapcsolatos problémák. Ezeket a problémákat súlyosbította az IOS 8.1 és 8.2 frissítései. Sokan azonban úgy vélik, hogy nem az operációs szoftver frissítéseivel van a probléma, hanem inkább maga a telefon kialakításával.

Szerencsére számos olyan lehetőséget kínál, amelyet az iPhone 6 felhasználói kipróbálhatnak, ha telefonjuknak nagy az akkumulátor-lemerülése. Az iOS 8 frissítéseknek köszönhetően az iPhone 6 felhasználók láthatják, hogy milyen háttéralkalmazások merítik leginkább az akkumulátoruk élettartamát, és kikapcsolhatják őket. Ez a funkció a Beállítások-> Általános-> Használat-> Akkumulátor-használat menüpont alatt található. A felhasználók felsorolják, hogy mely alkalmazások használták akkumulátoruk legnagyobb részét az elmúlt 24 órában és az elmúlt 7 napban.

Az akkumulátor élettartamának meghosszabbításának másik lehetősége a háttérfrissítési funkció lekapcsolása. Ez a funkció lehetővé teszi az alkalmazások frissítését a háttérben. Bármennyire is kényelmes ez a funkció, az akkumulátor élettartamát is felemészti. Ehhez lépjen a Beállítások -> Általános -> Háttéralkalmazás-frissítés -> lehetőségre, és kapcsolja ki ezt a funkciót az összes alkalmazás vagy az egyes alkalmazások esetében. Az iPhone 6 akkumulátor-élettartamának megőrzésére szolgáló további lehetőségek a képernyő fényerejének csökkentése, a push e-mail kikapcsolása, a 4G LTE kikapcsolása, legrosszabb esetekben pedig a telefon használata repülőgépes módban.

iPhone 6 Wi-Fi csatlakozási problémák

Az Apple vitafájljaival kapcsolatos általános panasz az iPhone 6 internethez való csatlakozásával kapcsolatos problémák. A problémák a szürkés Wi-Fi-től az instabil kapcsolatokig terjednek. Sajnos sem az Apple, sem az iPhone rajongói nem tudtak biztos tűzjavítással előállni az iPhone 6 Wi-Fi csatlakozási problémáival kapcsolatban. Van azonban néhány lehetőség, amely az emberek többségének bevált. Ide tartozik a hálózati beállítások visszaállítása. Ez viszonylag könnyen elvégezhető, és csak néhány percet vesz igénybe. Az iPhone 6-on válassza a Beállítások-> Általános-> Visszaállítás-> Hálózati beállítások visszaállítása lehetőséget. Újra be kell töltenie a jelszavát, majd várnia kell néhány percet, amikor a telefon újraindul és változtat.

Ha ez a megoldás nem működik, lépjen a Beállítások-> Adatvédelem-> Helyszolgáltatások-> Rendszerszolgáltatások részhez a Wi-Fi hálózat kikapcsolásához. Ezután indítsa újra a telefont, és jó esély van arra, hogy a Wi-Fi normálisan működjön.

iPhone 6 Bluetooth problémák

A Bluetooth problémák nagyon gyakoriak az iPhone 6 felhasználók körében, különösen akkor, ha megpróbálják őket összekapcsolni autószoftverükkel. A Wi-Fi csatlakozási problémákhoz hasonlóan nincs egyetlen, mindenki számára megfelelő szilárd megoldás. Számos Apple-rajongó és Apple-fórum azonban megjegyezte, hogy az összes beállítás visszaállítása segített megoldani Bluetooth-problémáikat. Ez a Beállítások -> Általános -> Visszaállítás -> Minden beállítás visszaállítása menüpont segítségével érhető el.

Egy másik lehetőség a hálózati beállítások visszaállítása a Wi-Fi-kapcsolat szakaszban ismertetett lépésekkel. Ha ez megtörtént, nyomja meg az Alvás / Ébresztés gombot a Kezdőlap gombbal, amíg az Apple logó meg nem jelenik a telefonon.

Nem reagál érintőképernyő

Nagyon sok panasz érkezett amiatt, hogy az iPhone 6 képernyője nem reagál. Úgy tűnik, hogy a probléma sokat fordul elő a billentyűzettel. A billentyűk lassan reagálnak, vagy egyszerűen nem működnek, ha a telefon álló módban van. Bizonyos esetekben a képernyő egyik fele teljesen nem reagál.

Néhány megoldás a következőket tartalmazza:

 • Az Alvás / Ébresztés és a Kezdőlap gomb lenyomva tartása egyszerre, amíg az Apple logó meg nem jelenik.
 • Az összes beállítás alaphelyzetbe állításához válassza a Beállítások -> Általános -> Visszaállítás -> Az összes beállítás visszaállítását. Megjegyzés: Miután ez megtörtént, újra be kell állítania egy érintésazonosítót, újra be kell írnia a jelszavakat, és újra fel kell töltenie a háttérképet. A telefon adatait azonban nem törli.
 • Végezze el a teljes gyári visszaállítást. Ez a lépés mindent töröl a telefonról, ezért célszerű először biztonsági másolatot készíteni a telefonról. Sokan azt javasolták, hogy az iPhone 6-ot állítsák be új telefonként a visszaállítás helyett. Azok, akik megpróbáltak visszaállítani az iTunes vagy az iCloud szolgáltatásból, azt mondták, hogy a probléma újra jelentkezett.

Meghibásodott iPhone 6 kamera

Az iPhone 6 fényképezőgépének számos problémája volt, beleértve a kromatikus rendellenességet és a lila árnyalatokat. További problémák közé tartozik a kameraalkalmazás indítása, hogy csak egy fekete képernyőt láthasson, és a rossz irányban készített fényképek. Néhány megoldás a következőket tartalmazza:

 • Állítsa alaphelyzetbe a telefon beállításait a Beállítások -> Általános -> Visszaállítás -> Az összes beállítás visszaállítása menüpont segítségével. Bizonyos információkat újra meg kell adni, de egyetlen adatot vagy fényképet sem törölünk.
 • Néhány iPhone 6-tulajdonos rájött, hogy kamerájuk problémája az volt, hogy új telefonjukat egy régebbi iPhone-ról készített biztonsági másolatból állították vissza. Miután az iPhone 6-ot újnak állították be, és mindent manuálisan tettek a telefonra, a fényképezőgép problémája megszűnt.
 • Egyeseknél a kamerával kapcsolatos problémák a hardver meghibásodásai voltak. Ebben az esetben egyszerűen vegye fel a kapcsolatot az Apple-lel, vagy keresse fel az Apple Store-t a telefon értékeléséhez. Ha gond van a hardverrel, az Apple ingyen kicseréli a kamerát.

A Touch ID nem ismeri fel az ujjlenyomatát

A Touch ID az Apple okostelefonjainak rajongói kedvenc funkciója az iPhone 5S óta. Lehetővé teszi a telefonhasználók számára, hogy hozzáférési kód megadása nélkül nyissák meg telefonjukat és férhessenek hozzá alkalmazásokhoz. Sajnos ez a funkció nem mindig működik olyan jól, ahogy kellene. Bizonyos esetekben a felhasználók több mint 10 kísérletet tettek a telefonjuk kinyitására.

A meghibásodás okától függően többféleképpen érheti el a Touch ID funkció megfelelő működését. Sok esetben egyszerűen meg kell tisztítani a szennyeződéseket és a törmeléket az érzékelőből, és meg kell győződni arról, hogy az tiszta. Ha ez nem működik, lépjen a Beállítások -> Érintésazonosító elemre, távolítsa el az összes tárolt ujjlenyomatot, és adjon hozzá egy új ujjlenyomatot az utasítások szerint.

Hajlítás

Az iPhone 6 egy vékony alumínium eszköz. Sok felhasználó panaszkodott arra, hogy képesek könnyen hajlítani a készüléket, ha rajta ülnek, vagy kis nyomást gyakorolnak rá. A YouTube és más videomegosztó szolgáltatások tele vannak olyan videókkal, amelyeken a felhasználók megpróbálják meghajlítani a telefonjukat. Bizonyos esetekben sikeresen meg tudták csinálni.

Az iPhone hajlításának megakadályozásának legjobb módja az, ha házat vásárol hozzá. Az Apple hivatalos esetei nagy védelmet nyújtanak, csakúgy, mint néhány harmadik fél által értékesített ügy.

Hanggal kapcsolatos kérdések

Az iPhone 6 hangproblémáinak elhárításakor az első lépés mindig annak biztosítása, hogy a csendes mód ne legyen aktiválva. Ehhez keresse meg a telefon bal felső sarkában azt a kapcsolót, amely néma üzemmódba kapcsolja a telefont. Ha a telefon néma üzemmódban van, az iPhone rezeg, de nem játszik le hangokat, figyelmeztetéseket vagy hanghatásokat. Meglepő tudni, hogy a felhasználók többsége ezzel az egyszerű javítással képes volt megoldani néhány hangzatos problémát.

Egy másik lehetőség az, hogy az Alvó / Ébresztés gombbal tartsa lenyomva a Home gombot az alaphelyzetbe állítás végrehajtásához. Ha a probléma továbbra is fennáll, vigye a telefont az Apple Store-ba a hardver kiértékeléséhez.

A telefon nem fog hívásokat kezdeményezni

Míg az iPhone 6 tele van harangokkal és sípokkal, elsődleges funkciója a telefonhívások kezdeményezése. Sok felhasználó panaszkodott, hogy egy perc alatt tudnak telefonálni, de a következő percben egyáltalán nem tudnak telefonálni. Az alábbiakban bemutatjuk a probléma megoldásának néhány módját:

 • Kapcsolja be a repülőgépes módot a Beállítások alkalmazásban. Várjon néhány másodpercet, majd kapcsolja ki.
 • Hajtsa végre a lágy alaphelyzetbe állítást: tartsa lenyomva a Home és az Alvás / Ébresztés gombot, amíg a telefon vissza nem áll.
 • Deaktiválja a Ne zavarjanak beállítást a Beállítások -> Ne zavarjanak menüpontra kattintva.
 • Deaktiválja a letiltott telefonszámok beállítását a Beállítások -> Telefon -> Letiltva menüpont megnyitásával.
 • Deaktiválja a hívásátirányítási beállítást a Beállítások -> Telefon -> Hívásátirányítás menüpont kiválasztásával.
 • Vegye ki és állítsa vissza a SIM-kártyát.
 • Állítsa vissza a hálózati beállításokat a Beállítások -> Általános -> Visszaállítás -> Hálózati beállítások visszaállítása menüpont segítségével.

Ha a probléma továbbra is fennáll, próbálja meg visszaállítani a telefont újként, vagy vegye fel a kapcsolatot az Apple céggel a telefon hardverének kiértékeléséhez.

iPhone 6 összeomlik és újraindul egyedül

Néhány iPhone 6-os felhasználó panaszkodik, hogy eszközeik beragadnak a rendszerindítási ciklusba, és folyamatosan ki- és bekapcsolják önmagukat. A probléma általában egy alkalmazás indításakor jelentkezik. A felhasználók arra panaszkodnak, hogy kék vagy piros képernyőt látnak. Ez a probléma inkább a nagy tárolókapacitású telefonoknál tapasztalható, és úgy gondolják, hogy a telefon flash-tárolókomponenseihez kapcsolódik.

A legtöbb esetben ez a probléma hardveres probléma, és a telefont ki kell cserélni. Néhány felhasználó képes volt a gyári beállítások visszaállítására, majd szelektíven telepíthette telefonjára a szükséges alkalmazásokat. Ez azonban időigényes és radikális lépés, amely nem garantálja az eredményeket.

Néhányan azt mondták, hogy telefonjuk frissítése a legújabb iOS-re megoldotta a problémát. Ez a Beállítások -> Szoftverfrissítés -> Letöltés és telepítés menüpontban érhető el, amikor új frissítés elérhető.

Nem hallom a telefonhívásokat

Sok iPhone 6 felhasználó foglalkozott azzal a frusztráló problémával, hogy nem hallja a másik hívót, amikor telefonál. Néhány megoldás a következőket tartalmazza:

 • A hangerő növelése és annak biztosítása, hogy a hangerő a fejhallgatón és ne a fejhallgatón keresztül érkezzen.
 • Ecsettel vagy sűrített levegővel tisztítsa meg a hangszórórácsot.
 • Győződjön meg arról, hogy semmi nincs csatlakoztatva a fejhallgató porthoz.
 • Válasszuk le a Bluetooth kapcsolatot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a telefonhívás nem hangszórórendszerre vagy autó rendszerre irányul.
 • Lépjen a Beállítások -> Általános -> Kisegítő lehetőségek menüpontba, és ellenőrizze, hogy a Telefon zajszűrése funkció be van-e kapcsolva. Ha van, kapcsolja ki.
 • Hajtsa végre a lágy alaphelyzetbe állítást: tartsa lenyomva a Home gombot az Alvás / Ébresztés gombbal egyszerre, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Az iPhone 6-tal az Apple egyedülálló terméket hozott létre, amely lehetővé tette számára, hogy visszaszerezze okostelefonok királyaként dobott szerepét. Szerencsére az Apple gyorsan reagál a telefonjaival kapcsolatos problémákra, és rendszeresen frissíti szoftverét. Az iPhone 6 tulajdonosai garantálhatják, hogy a legtöbbet hozzák ki telefonjukból, időt szánva a funkcióinak megismerésére és az alapvető hibaelhárítási lépések megtételére, amelyeket a telefon maximális hatékonyságának biztosítása érdekében tehetnek.

Legutóbbi hozzászólások