Hogyan küldhet SMS-eket iPad-en és Mac-en

Mindenki tudja, hogy iMessage üzeneteket küldhet bármilyen saját iOS vagy MacOS eszközről. Tudta azonban, hogy valóban SMS-eket is küldhet?

Ez igaz mind az iPad, mind a Mac esetében, és ma végigvezetjük Önt a lépéseken. A mindent beállító folyamat meglehetősen egyszerű és egyszerű.

A szolgáltatások bármelyikének beállítása előtt előfeltétel, hogy a Mac-et és az iPad-et ugyanabba az iCloud-fiókba kell bejelentkezni. Ez azért van, hogy az átirányítási folyamat a szükséges mértékben működjön, mivel az iPhone lényegében „továbbítja” vagy „továbbítja” az üzeneteket a többi eszközére.

SMS-üzenetek küldése iPad-en

Elég egyszerű az SMS-küldés és -fogadás folyamata az iPad-en. Azonban a kezdés előtt be kell állítania valamit, amelyet úgy hívnak, hogy SMS-továbbítás az iPhone-on.

Ehhez íme a következő lépések:

 1. Nyissa meg iPhone Beállítások alkalmazását
 2. Válassza az Üzenetek lehetőséget
 3. Válassza a Szöveges üzenet továbbítása lehetőséget
 4. Kapcsolja be az iPadre továbbítás lehetőségét
 5. Várja meg, amíg az engedélyezési kód megjelenik az iPad készüléken
 6. Írja be a kódot az iPhone készülékére

Miután elkészült, az iPad segítségével zöld buboréküzeneteket küldhet. Természetesen ezen üzenetek elküldéséhez Wi-Fi-n vagy beépített cellaszolgáltatáson keresztül csatlakoznia kell az internethez.

SMS-ek küldése Mac-ről

Csakúgy, mint az iPad esetében, az iPhone-ra is szüksége lesz, mielőtt üzeneteket küldhetne Mac-jéről a többi iOS-eszköz helyett. A következő lépéseket kell megtennie:

 1. Nyissa meg iPhone Beállítások alkalmazását
 2. Válassza az Üzenetek lehetőséget
 3. Válassza a Szöveges üzenet továbbítása lehetőséget
 4. Váltsa át a Mac-re továbbítás lehetőségét
 5. Várja meg, amíg az engedélyezési kód megjelenik a Mac-en
 6. Írja be a kódot az iPhone készülékére

Most elkezdheti az üzenetek küldését nem iOS rendszerű barátainak és családtagjainak a Mac kényelméből. Ez rendkívül hasznos és jól jön, így szemmel tarthatja a számítógépét, szemben a telefonja elérésével vagy az üzenet hiányával.

Következtetés

Miután végrehajtotta a fenti lépéseket, mindenhonnan képes lesz fogadni és megválaszolni az SMS-eket. Sőt, képes lesz új üzeneteket írni és létrehozni anélkül, hogy aggódna, hogy iPhone-ját a csípőjéhez rögzíti. Csak azt javasoljuk, hogy szinkronizálja a Kapcsolattartók listáját az összes eszközén, így könnyedén megkezdheti a beszélgetéseket.

Nagyon jó látni, hogy az Apple megkönnyíti az iOS és a MacOS ökoszisztémában gyökerező életét. Innentől kezdve a vállalat csak tovább javíthatja az Apple életkörét.

Ha bármilyen problémába ütközött, kérjük, bátran ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket. Örömmel segítünk a folyamat során felmerülő problémák megoldásában.

Legutóbbi hozzászólások