Macbook Pro 2016 Frissítés, Boom vagy Bust?

Sétáljon be egy BestBuy-t az adott hétvégén, és rengeteg embert talál meg, akik megnézik a különböző gizmosokat és modulokat. Az elmúlt évek során az Apple elég jól együtt értékesítette termékeit a BBuy-val. Korábban az volt, hogy belép az üzletbe, és láthat egy különálló, erősen megvilágított üzletrészt az összes Apple termékkel. Ezeket a termékeket a nagy faasztalok tetején helyezték el, hasonlóan a tipikus Apple Store-hoz. A márkaválasztás szándékos volt. Egy pillanatra éreztette veled, hogy egy Apple Store-ban vagy.

Ezen a tegnapi legutóbbi utazáson, bár láttam, hogy a különálló Apple rész tinédzserekkel van megnézve az új iPad profikat és MacBookokat, azt is láttam, hogy a többi márka az Apple útját követte. Volt egy külön szép kis részed a Samsung dolgaira, valamint egy kis kis sarok, tele SONY eszközökkel. Úgy tűnik, hogy az az előny, amelyet az Apple egyedülálló kiskereskedelmi márkanevén keresztül mutatott be versenytársaival, nem biztos, hogy elegendő több termék értékesítéséhez. Az Apple-nek olyan innovatív termékeket kell bemutatnia, amelyek önmagukban is megállják a helyüket, és egyedülálló módon vonzóak lehetnek az Apple ügyfelei számára.

A PC-k és laptopok értékesítése általában elég szomorú volt. Ha a Mac-ek értékesítését évről évre nézzük, akkor a csökkenés észrevehető. Az Apple 4,03 millió Mac-et adott el 2016 második negyedévében, szemben a tavalyi második negyedévi 4,6 millióval; ez 12,4 százalékkal alacsonyabb. A Mac bevétele 9,1 százalékkal csökkent, a tavalyi 5,6 milliárd dollárról ezúttal 5,1 milliárdra csökkent. Az Apple reakciója az volt, hogy ebben az évben bemutatta a MacBooks új sorozatát. Elég könnyű és elegáns. A MacBook pro frissítése már egy ideje késik, így számíthatunk arra, hogy az Apple a WWDC-n bemutatja a frissített MacBook Pro eszközök új sorozatát.

Az új frissítéssel kapcsolatos pletykák ugyanúgy bőségesek voltak, mint bármely más Apple termék esetében. Vajon az új funkciók valóban előnyt élveznek-e a többi laptop előtt, olyan módon, hogy hatással lesznek az ügyfelekre, hogy kinyissák pénztárcájukat és frissítsék a új MacBook Pro?

A legnagyobb pletyka az, hogy az Apple hozzá fog adni a integrált érintőképernyős kijelző a MacBook pro billentyűzetébe. Ez a kijelző integrálódik abba a térbe, ahol a funkciógombokat látjuk. Attól függően, hogy a felhasználó bármikor mit csinál, a kijelző egyedi parancsikonokat stb.

Forrás: Martin Hajek

A következő jellemző, amelyről szó esett, a a biztonság integrálása az iPhone-ról a MacBook-ba. A MacBook Pro bejelentkezési idejének csökkentése érdekében használhatja az iPhone megérintésével hitelesítheti magát, és a MacBook Pro automatikusan bejelentkezik, ha közel tartja az iPhone-t. Ez a funkció jelenleg egy harmadik féltől származó alkalmazás által érhető el. Úgy gondolom, hogy ennek integrálása a MacBook Pro új vonalába jó szolgáltatás lesz, és csökkentheti a bejelentkezési időt.

A sokat emlegetett funkció a a Siri bevezetése a MacBook családba. Erről a szolgáltatásról, mint az OS X 10.12 kulcsfontosságú összetevőjéről szóló híresztelések nagy nyilvánosságot kaptak. A Mac Siri saját panellel rendelkezik a Rendszerbeállításokban, és a felhasználók gyorsan aktiválhatják azt egy billentyűparancs vagy egy „Hey Siri” paranccsal. Bár a hangsegéd bevezetése új és jó funkció lesz az OS X számára, ez nem egyedi javaslat. A Windows 10 már egy ideje bemutatja a Cortanát „Még az új Mac-eken sincs nekik” szlogen. Ez biztosan változni fog!

A támogatás a USB-C és Thunderbolt 3 biztosan ott lesz a MacBook Pro frissítés részeként. A processzor tekintetében mindenképpen elvárható az új Skylake chipek mind a 13, mind a 15 hüvelykes modellek áramellátására. A ház grafikai oldalán nem lepődünk meg, ha látjuk egy új, erős AMD chip a 15 hüvelykes Retina MacBook profik áramellátása.

Érdekes lesz látni, hogy az Apple hogyan közelíti meg a MacBook Pro különféle elérhető portjait. Minimalista megközelítést követett, amikor az idén frissítette a MacBookokat. Ezen a ponton nem tudjuk biztosan megmondani, hogy ezek a funkciók melyikük fog megjelenni a frissített MacBook Pro-ban, vagy sem. Reméljük, hogy amikor jövő hétvégén belép egy BestBuy üzletbe, jó lesz látni, hogy az Apple rész tele van új emberekkel energiától és lelkesedéstől.

Milyen elvárásokat támaszt az új MacBook Pro 2016 iránt? Ossza meg gondolatait a megjegyzések részben.

Legutóbbi hozzászólások