Az Sidecar használata és engedélyezése inkompatibilis Mac számítógépeken Catalinában

Úgy tűnik, hogy az Apple végül komolyan veszi az iPad termékcsaládot, mint termelékenységi modellt. Tavaly év végén kaptunk Pro szintű hardvert, és az iPadOS megjelenésével egy lépéssel közelebb kerültünk a Pro szintű szoftverélményhez.

A szórakozás azonban nem állt le itt, mivel az Apple néhány fantasztikus integrációt is tartalmazott a macOS Catalina és az iPadOS között. Az egyik a Sidecar, amely lehetővé teszi, hogy lényegében az iPad-et másodlagos kijelzővé alakítsa a kompatibilis Mac számára.

Igen, iPad-jét második monitorként használhatja Mac-jéhez az iPadOS és a MacOS Catalina segítségével!

Amellett, hogy az iPad csak másodlagos kijelzővé vált, az Apple lehetővé tette a következőket az iPad készülékével is:

 • Tükrözze a tartalmat ugyanazon tartalom megjelenítéséhez
 • Használja az Apple Pencilt különböző alkalmazásokkal az Sidecar-on keresztül
 • Készítsen tartalmat az iPad és az Apple Pencil segítségével, és helyezze be a Mac bármelyik dokumentumába

Ez a hozzáadott funkció fantasztikus azok számára, akik mind Mac, mind iPad birtokában vannak, és szeretnék tudni, hogy az iPad a Wacom táblagéphez hasonló termékké válhasson.

Sajnos az Apple úgy döntött, hogy ez a funkció nem elérhető mindenki számára, aki képes futtatni a macOS Catalina-t.

Néhány gyorsparancs segítségével továbbra is engedélyezheti a Sidecart egy nem macOS-kompatibilis MacBook-on

Hogyan használhatod iPad-jedet második monitorként az Sidecar segítségével

 1. Kapcsolja be a Mac-et és az iPad-et
 2. Csatlakoztassa iPad-jét kábellel a Mac-hez
  1. Vezeték nélkül is csatlakoztathatja iPad készülékét
 3. A Mac menüsorában érintse meg a ikont AirPlay ikonra

 4. Ha nem látja az AirPlay ikont, válassza a lehetőséget Apple menü> Rendszerbeállítások> Kijelzők, majd győződjön meg róla, hogy kiválasztotta ”A tükrözési opciók megjelenítése a menüsorban, ha rendelkezésre állnak” 
 5. Válassza ki a iPad az AirPlay listájáról
 6. Az AirPlay ikon kék téglalapra vált, jelezve, hogy az oldalkocsi aktív
 7. Az iPad alapértelmezés szerint megjeleníti a Mac asztali kiterjesztését. Ha tükrözni szeretné a Mac kijelzőjét, érintse meg a kék téglalapot, és válassza a lehetőséget tükrözi a kijelzőt
 8. Az Oldalkocsiból való kilépéshez válassza az AirPlay menüpontot Kapcsolat bontása

Az oldalkocsi nem működik? Nézze meg videónkat

Hibaüzenet jelenik meg: „Nem tudja megnyitni az„ Oldalkocsis ”beállítások ablaktáblát, mert az jelenleg nem érhető el Önnek?”

Ellenőrizze, hogy Mac számítógépei hivatalosan kompatibilisek-e az Sidecar-szal

Az Sidecarhoz Skylake processzorokkal és későbbi modellekkel rendelkező Mac szükséges, valamint az Apple Pencilt támogató iPad.

Íme egy lista mind a Mac-ekről, mind az iPad-ekről, amelyek kompatibilisek a "dobozon kívül" a Sidecarral az Apple hivatalos listáján, amely támogatja a Sidecart.

Ezek az iPad modellek támogatják az iPadOS futtató Sidecart (Apple ceruzatámogatással rendelkező iPadek)

 • 12,9 hüvelykes iPad Pro
 • 11 hüvelykes iPad Pro
 • 10,5 hüvelykes iPad Pro
 • 9,7 hüvelykes iPad Pro
 • 6. vagy újabb generációs iPad vagy újabb
 • iPad mini (5. generáció)
 • 3. generációs iPad Air

Jelenleg ezek a Mac modellek „hivatalosan támogatják” a MacOS Catalina rendszert futtató Sidecart

 • 2016 vagy újabb MacBook
 • A MacBook Air 2018-ban vagy később jelent meg
 • 2016-os vagy újabb MacBook Pro
 • A Mac mini 2018-ban vagy később jelent meg
 • Az iMac 2015 végén vagy később került bevezetésre
 • Az iMac Pro 2017-ben vagy később jelent meg
 • A Mac Pro 2019-ben mutatkozott be

Most a Catalina-kompatibilis macOS-eszközök listája valójában sokkal nagyobb, lehetőséget kínálva az idősebb Mac-ek számára potenciálisan kompatibilis legyen az Oldalkocsival. Sajnos az Apple látszólag önkényesen vágott le a Catalina számítógépekről, amelyek nem "kompatibilisek" az Sidecarral.

Az oldalkocsi engedélyezése inkompatibilis Mac-en (megoldás)

Oké, most egy jó hírért.

Van egy megoldás, amely engedélyezheti az Oldalkocsit. Különböző Mac modellekkel és évekkel végzett tesztelésünk során ez a trükk egyeseken működött, másokon nem - kevés rímel vagy okkal. De érdemes kipróbálni!

Ha nem működik, akkor a leggyakoribb tapasztalat az, hogy az Oldalkocsi megjelenik a Preferenciákban, de iPadje nem jelenik meg az eszközök legördülő menüjében.

Az Sidecar kipróbálásához és engedélyezéséhez Mac-en, ha az nincs a listán, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Csatlakoztassa iPad-jét kábellel a Mac-hez
 2. Nyissa meg a terminált a macOS Catalina számítógépéről
 3. Típus "alapértelmezések: com.apple.sidecar.display AllowAllDevices -bool true; alapértelmezések: com.apple.sidecar.display hasShownPref -bool true; nyissa meg a /System/Library/PreferencePanes/Sidecar.prefPane fájlt”A terminálba (idézőjelek nélkül)
 4. nyomd meg az Entert
 5. Írja be jelszavát, ha a rendszer kéri

Miután beírta ezt a parancssort a Terminálba, megnyílik a Rendszerbeállításai. Innentől kezdve, ha működött, a kijelzők mellett megjelenik egy új lehetőség, „Sidecar” néven, és Ön is élvezheti a szórakozást.

Nem működik?

Ha a lépések nem működtek a Mac számítógépén, Brandon olvasó egy megoldást fedezett fel a GitHubon, amely helyette foltozza a Mac SidecarCore-ját. Ez a módszer szerkeszti az Apple feketelistáját a macOS-ban, amely letiltja az iPadOS 13 / macOS Catalina eszközök számára a Sidecar használatát.

Csak akkor javasoljuk a lépések végrehajtását, ha Ön kényelmesen használja a Terminált, szerkeszti a Mac keretrendszer-fájljait, és elfogadja, hogy az alkalmazást és a parancsokat saját felelősségére használja! Nem az alkalmi Mac-felhasználóknak szól! A folyamat magában foglalja a Mac termináljának SIP (Systems Integrity Protection) letiltását, egy kis alkalmazás telepítését, és 2 újraindítást igényel a helyreállítási partícióba.

Bár néhány Mac vezeték nélkül működik, a legtöbb Mac-hez vezetékes kapcsolatra van szükség ahhoz, hogy az Sidecar működjön ezzel a módszerrel.

Hogyan lehet összekapcsolni az oldalkocsit

Feltéve, hogy telepítve van a macOS Catalina és az iPadOS, most már könnyedén hozzáférhet az Sidecarhoz. Nyissa meg a Rendszerbeállításokat, érintse meg az Oldalkocsi ikont, és adja meg a beállításokat.

Oldalkocsi ikon a Rendszerbeállítások beállításai között.

Innen kattintson a legördülő menüre a „Csatlakozás” alatt. Válassza ki a keresett eszközt, majd nézze meg, hogyan történik a varázslat.

Az Apple néhány további beállítást is tartalmazott, amellyel az oldalkocsi engedélyezése után bütykölhet

 • Oldalsáv megjelenítése: balra / jobbra
 • Az érintősáv megjelenítése: alul / felül
 • Engedélyezze az Apple Pencil dupla koppintását
 • Mutasson mutatót az Apple Pencil használatakor
Oldalkocsi beállításai a Beállítások oldalon.

Az Ön igényeinek megfelelő elrendezés megtalálásához ügyelnie kell ezekre a beállításokra. De ettől függetlenül az Sidecar engedélyezése és bekapcsolása után az iPad készülékével a legtöbb hordozható két kijelzőt állíthatja be, mindezt az Apple jóvoltából.

Hogyan lehet letiltani az Sidecart a terminálon keresztül

Ha játszottál az Oldalkocsival és rájössz, hogy ez valóban nem megy neked, akkor érdemes letiltani. Lehetséges, hogy az Apple ettől függetlenül a jövőben lezárhatja ezt a kiskaput, de egyelőre érdemes maga bezárnia.

Ehhez kövesse ezeket a lépéseket

 1. Nyissa meg a terminált a Mac gépén
 2. Írja be a „defaults write com.apple.sidecar.display AllowAllDevices -bool false értéket; alapértelmezés szerint írja be a com.apple.sidecar.display hasShownPref -bool false értéket a terminálba
 3. nyomd meg az Entert
 4. Adja meg a jelszót, ha kéri

A terminálparancsok befejezése után érdemes nagyon gyorsan újraindítania a Mac-et. Ez az Sidecar maradványait tisztára mossa, hogy ne kelljen aggódnia a macOS Catalina jövőbeli kiadásaival kapcsolatos problémák miatt.

Az oldalkocsi inkompatibilitás miatt nem működik?

Ha megpróbálta az Sidecart működtetni iPad-jével és Mac-jével, de ez csak nem hajlandó elindulni, akkor is vannak olyan harmadik féltől származó alkalmazások, mint a Duet Display, amelyek támogatják a régebbi Mac-eket és az iPadek sokkal nagyobb változatosságát - a Duet még az iPhone-okat is támogatja!

Ez nem ingyenes. De nagyon sok elkötelezett rajongója van, akik szeretik, hogy sokféle eszközzel működik!

Oldalkocsi kapcsolatának hibaelhárítása

 • Az iPad képminősége szörnyű!
  • Vezeték nélküli kapcsolatot használjon vezeték nélküli helyett. Ez különösen igaz a régebbi Mac-ekre, amelyek nem rendelkeznek HEVC kódolóval / dekóderekkel
 • Hiba 32002
  • Használjon helyette vezetékes kapcsolatot
  • Kapcsolja ki az iPad WIFI-jét és Bluetooth-ját
  • Állítsa vissza az iPad bizalmi beállításait, és állítsa vissza a bizalmi kapcsolatot az iPad és a Mac számítógéppel

Következtetés

Az oldalkocsi felvétele valószínűleg azt jelenti, hogy vége lesz az olyan alkalmazásoknak, mint a Duet vagy olyan termékek, mint a Luna Display. A Catalinával rendelkező régebbi macOS-eszközök önszabályozásával azonban egyelőre ezekre a termékekre támaszkodhatnak azok, akik nem hajlandók a hibás billentyűzetekkel foglalkozni.

Nagyon szeretnénk, ha az Apple csak lehetővé tette volna a Sidecar használatát az összes Catalina-kompatibilis számítógéppel, de nem tudunk mindent megszerezni, amit szeretnénk. Remélhetőleg az Apple legújabb szoftverének jövőbeli kiadásai nem gátolják ezt a megoldást abban, hogy hasznos legyen, de ez sem lepne meg minket, ha ezt látnánk.

Mondja el nekünk, ha bármilyen problémába ütközött, amikor megpróbálta használni az Oldalkocsit, és mi örömmel próbálunk segíteni. Addig is figyeljen a hamarosan megjelenő további iOS 13, iPadOS és macOS Catalina tartalmakra.

Legutóbbi hozzászólások