Jön az 5G, de készen áll az iPhone készülékére?

Tehát a CES 2018-ról és az MWC 2018-ról leülepedett a por, akkor mi a következő lépés? Nos, rengeteg Android-eszköz kerül piacra, és valószínűleg csatolni fogják az 5G-t.

Az 5G a következő mozgás a mobil hálózati világban, és másodpercenként több mint 10 gigabit sebességgel büszkélkedhet. Hasonlítsa össze ezt a jelenlegi LTE szabványdal, és 10-szeres sebességnövekedést vizsgálunk. Gondoljon bele így - az 5 GB-os film letöltése percek helyett másodpercekig tart.

A MWC 2018-on néhány olyan vállalat, köztük a Qualcomm is, amely megmutatta az 5G képességeit. Ez felvetette a kérdést a jövővel és az iPhone helyével kapcsolatban.

Sajnos, miközben a Samsung és a Huawei eszközöket már 5G képességekkel bocsátják ki, az iPhone talán a görbe mögött áll. A néhány hónappal ezelőtt piacra dobott iPhone X nem fogja tudni kezelni ezeket az új hálózati sebességeket.

Ehelyett a felhasználókat „kényszeríteni” kell a frissítésre, ha valóban a legfrissebbet akarják. Ugyanakkor hasonló lépést láthattunk már az iPhone 4 napjában.

KAPCSOLÓDÓ:

Az Apple 2018-as iPhone-ok részletes, íme, mi jön

Íme, mit tervezett az Apple 2018-ra

A történelem megismételheti önmagát

Akkor a mobil hálózati technológia a 3G-ről 4G / LTE-re bővült. Míg az iPhone 4 képes volt kezelni a 3G-t, a 4G-re való áttérés nem támogatott. Sok szakértő feltételezte, hogy az iPhone 4S lesz az első eszköz, amely kezeli a 4G-t, de ez megint nem így volt.

Ehelyett az Apple az iPhone 5-ig tartott, mielőtt a 4G LTE hálózati sebességet beépítette az eszközeibe. Láthattuk, hogy az Apple hasonló lépést tesz a hálózati sebesség következő generációjával. Ennek egyik oka annak feltételezése, hogy az Apple és a Qualcomm nemrégiben elváltak egymástól.

A Qualcomm korábban szolgáltatta az Apple LTE lapkakészleteit, de az Apple úgy döntött, hogy más irányba mozog az iPhone X-szel. A Qualcomm nagy választ adott, miután bemutatta X50 chipsetjét, amely állítólag forradalmasítja az 5G mobil szélessávot.

Láthatnánk, hogy az Apple és a Qualcomm épp időben pótolja az első 5G-kompatibilis iPhone-t? Valószínű. Azonban az Apple egyik legnépszerűbb kiegészítője az Apple Watch.

Az utolsó generációs Apple Watch volt az első a maga nemében LTE antenna. Ez az antenna valójában a kijelzőbe van építve, ami valami igazán forradalmi és egyedi dolgot hoz létre.

Az 5G-re való lépés azt jelenti, hogy az Apple-nek valószínűleg vissza kell térnie a rajztáblához. Az LTE évek óta létezik, ami időt adott az Apple számára, hogy megfelelően elvégezze a kutatás-fejlesztést. Az 5G integrálása az Apple Watch-ba a játék elején nem valószínű.

Ehelyett várakozással kellene várnunk, mivel az Apple arra törekszik, hogy esetleg újra megváltoztassa a játékot. Hihetetlen lenne másodpercek alatt letölteni a dalok és podcastok lejátszási listáit a csuklójára. És ez nem tartalmazza azt, amit az iPhone hozna az asztalra.

Mi a helyzet a versennyel?

Az Apple legnagyobb versenytársa, a Samsung most mutatta be legújabb készülékét a Galaxy S9-tel. Ez az iteráció nem volt túl izgalmas, kivéve néhány trükkös funkciót és továbbfejlesztett kamerákat.

Ez valóban megnyithatja az ajtót az Apple számára, hogy megelőzze a játékot az ősszel, és mindenkit meglephet. Hogyan érezné magát egy olyan iPhone X Plus megjelenítésével, amely „jövőbiztos” az 5G bevezetéséhez? Ez valószínűtlen forgatókönyv, de itt lenne az ideje, hogy az Apple tőkét használjon.

Más OEM-ek már tervezik a jövőt, a Huawei egyike ezeknek a vállalatoknak. Az MWC 2018-on a Huawei bemutatta első, fogyasztók számára kész 5G chipsetjét, a Huawei Balong 5G01 nevet. Ez a speciális lapkakészlet képes adatokat letölteni 2,3 Gbps sebességgel.

Ez vanrendkívül valószínűtlen, de az Apple még kihasználhatja a Huawei-t ​​bizonyos erőforrásokért, hogy a jövőben 5G-t vigyen az iPhone-hoz. Ez azonban nem fog megtörténni, mivel a Huawei továbbra is harcol az amerikai kormánnyal, csak azért, hogy partnere legyen a fuvarozóknak.

Először a hordozók

Az 5G egy olyan szó, amelyet a következő néhány évben meglehetősen sokat fog dobni. Sok ilyen megemlítést a fuvarozók fognak biztosítani.

A Verizon megerősítette, hogy 2018 végéig megkezdi a „kereskedelmi” 5G bevezetését 3-5 város között. Valójában a Big Red titokban tesztelte az 5G hálózati sebességet a Super Bowl LII során.

Az AT&T valószínűleg a következő a sorban, mivel a társaság három piacon is elindul az év végéig. Eközben valószínűleg a Sprint és a T-Mobile kerekíti a csomagot.

A T-Mobile nemrég azt állította, hogy az 5G ez év végéig akár 30 különböző városba érkezik. Ez elég nagy teljesítmény, és a T-Mobile mindenképpen rendelkezik az infrastruktúrával, hogy a 600 MHz-es spektrumával működjön.

Ha már az infrastruktúráról beszélünk, akkor sem minden veszett el, mert egyetlen 2018-as eszköz sem indul 5G-os vontatással. Sokkal jobb lenne, ha ezek a szolgáltatók kidolgoznák a kinkeket, mielőtt az eszközök megérkeznének, és problémák merülnének fel.

Következtetés

Mindezen „bejelentésekkel” az a probléma, hogy egyetlen, idén kiadott okostelefon sem tudja használni az 5G-t. Ez az a lehetőség, amelyet az Apple kihasználhat és kihasználhataz első a piacon. Ha nem, akkor 2019-ig kell várnunk, hogy lássuk az igazi képességeket.

Az 5G elképesztő lesz. Csak várnunk kell, hogy lássuk, hogyan alakul a piac, és milyen szögben dönt az Apple. Remélhetőleg ez nem 2011-es ismétlés, és az Apple az elsők között lesz a piacon, és utat mutat a jövőbe.

Tájékoztassa velünk, mit gondol erről az 5G-s beszélgetésről, és mit gondol, mit fog tenni az Apple.

Legutóbbi hozzászólások