Mennyi adatot fogyaszt a Facetime az iPhone / iPad készüléken? Találjuk ki

A FaceTime egy részvényalkalmazás, amelynek célja, hogy videohívásokat indítson más Apple felhasználók számára az interneten keresztül. Igen, csak egy másik Apple-ügyfél videohívására használhatja. Legyen az iPhone, iPad, iPod touch vagy Macbook felhasználó, amennyiben kompatibilis iOS verzióval, Apple eszközzel és internetkapcsolattal rendelkezik.

A FaceTime egy csodálatos alkalmazás, amellyel kapcsolatba léphet barátaival és családjával; különösen, ha nincs közös lakóhelyű városa / országa. Természetesen internetre van szüksége a csatlakozáshoz, és lehetőséget ad a felhasználóknak a Wi-Fi vagy a mobil adatkapcsolat használatára. Ha a Wi-Fi-jén nincs korlátozás, akkor annyit használhat a FaceTime-on, amennyit csak akar. A dolgok azonban kissé trükkössé válhatnak, ha korlátozott internet-tervet használ. Itt kell ellenőriznie a FaceTime-hívás által használt adatmennyiséget.

Mivel az alkalmazás folyamatosan közvetít és tölt fel videókat, ne feledje, hogy nyilvánvalóan sokkal több adatot fog felhasználni, mint a mindennapi alkalmazások. Szerencsére van egy lehetőség az iOS-en, amely betekintési információkat kínál arról, hogy mennyi adatot használt fel a FaceTime-hívása.

A FaceTime használatának ellenőrzése iOS-eszközén

Egyéni hívás

Miután befejezte a FaceTime-hívást, kezdje a Névjegyek alkalmazás megnyitásával. Érintse meg az „Összes” fület, majd a „Legutóbbi” elemet. Eljut egy listához, amely bemutatja a legutóbbi FaceTime-hívásait, a legfrissebb pedig a tetején.

Ha a legutóbbi hívás az, amelynél ellenőrizni szeretné az adatfogyasztást, érintse meg a név jobb oldalán található információ ikont, amely így fog kinézni:

Miután megérintette az információs ikont, megnyílik egy fül, amely mindent elmond a FaceTime hívással kapcsolatban. Az információ azt fogja mondani, hogy érkezett-e vagy tárcsázta-e, mi volt a dátum és az idő, mennyi ideig tartott, stb. És nyilvánvaló, hogy közvetlenül az időtartam mellett megmutatja, hogy mennyi adatot fogyasztott a hívás zárójelben. Így fog kinézni a fül

Hitel: OS X Daily

Ezek az adatok megfelelnek az időviszonyok tényleges időtartamának. Egy tízperces híváshoz mindenképpen 150 MB adatra lenne szükség. A 30 perces FaceTime-hívás meghaladja az 500 MB-ot.

Az adatfelhasználás korlátozása

Ha korlátozott a mobil adatátvitel vagy a Wi-Fi, akkor a FaceTime „adatéhes jellege árthat neked. Szerencsére van egy lehetőség, amely felelőssé teheti az adatfelhasználást. Lehetővé teszi egy adott alkalmazás adatfelhasználásának letiltását. Ezt megteheti a FaceTime számára is.

Legutóbbi hozzászólások