WiFi csatlakozási problémák az iPad Pro alkalmazásban, Javítás

Az új iPad Pro-nak problémái lehetnek az 5 GHz-es Wi-Fi-csatornához való csatlakozással. Ezt fedezték fel az iPad Pro modelleknél, különösen a 9,7 hüvelykes modellnél. A probléma a kapcsolattal fordul elő, mivel csupán 30 másodperc alatt megszakad.

Megállapíthatja azt is, hogy többször is meg kell próbálnia a jelszavát elfogadni annak ellenére, hogy a helyes jelszót írja be. Ez általában akkor történik, amikor megpróbálja újracsatlakozni.

 • Menjen közelebb az útválasztóhoz, és nézze meg, hogy távolság-e
  • Ha igen, érdemes megfontolnia egy WiFi ismétlő vagy bővítő hozzáadását VAGY egy hálós hálózati rendszer alkalmazását otthonába / vállalkozásába a holt zónák csökkentése érdekében
 • Váltás 2,4 GHz-es jelre (5 GHz helyett)
 • Indítsa újra az iPad-et és / vagy a WiFi routert
 • Állítsa vissza a hálózat beállításait
 • Az iPad kézi hozzáadása az útválasztó beállításaihoz

Mi történik az iPad WiFi-jével?

Ez a probléma különösen az 5 GHz-es csatornánál jelentkezik, miközben még mindig képes megbízható kapcsolatot találni egy 2,4 GHz-es csatornával.

Ez a kérdés egyedülálló az új iPad Pro számára, mivel a korábbi iPadek és az iPhone egyaránt támogatja a 2,4 GHz-es csatornát.

Először lépjen közelebb a WiFi routerhez, hogy megállapítsa, a probléma a közelsége

Ha iPadje túl messze van az útválasztótól, akkor a jel túl gyenge lehet ahhoz, hogy megbízhatóan működjön. Tehát lépj be a hatótávolságba, és próbálkozz újra.

Ezután ellenőrizze, hogy betartotta-e a Wi-Fi útválasztók és a hozzáférési pontok ajánlott beállításait. Az Apple weboldalán ide kattintva megtalálhatja őket.

Valószínű, hogy a probléma csekély, és néhány egyszerű trükk követésével megoldódik. Kezdetnek kipróbálhatja a következő lépéseket.

Kapcsolja be és ki a WiFi-t

Hülyén hangzik, de gyakran működik! Tehát menjBeállítások> WiFiés kapcsolja ki a WiFi-t. Várjon néhány másodpercet, majd kapcsolja be újra.

Ha a WiFi hálózat neve alatt az automatikus csatlakozás letiltva van, koppintson rá, hogy bekapcsolja az Automatikus csatlakozás lehetőséget.

Sokak számára ez az egyszerű tipp trükközik!

Indítsa újra az eszközt:

 • 11 hüvelykes iPad Pro vagy 12,9 hüvelykes iPad Pro esetén: Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Ezután tartsa lenyomva a Bekapcsológombot, amíg a készülék újra nem indul
 • IPhone 8 vagy újabb rendszeren: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Ezután tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 6s és régebbi készülékeken, iPad vagy iPod touch esetén: Tartsa lenyomva a Kezdőlap és a Felső (vagy Oldalsó) gombokat legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Hálózati beállítások visszaállítása:

Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás> majd a Hálózati beállítások visszaállítása elemet

Most lépjen a Wi-Fi-re, és adja meg újra a hitelesítést a csatlakozáshoz.

Ellenőrizze az útválasztót vagy a modemet

Indítsa újra az útválasztót:

Időnként az útválasztó vagy a modem hibája lehet. Indítsa újra, vagy húzza ki / csatlakoztassa az útválasztót, hogy lássa, megáll-e a probléma.

Csak azért, hogy biztos legyek benne, csatlakoztassa a Wi-Fi-t más mobiltelefonhoz vagy számítógéphez, hogy lássa, a probléma az útválasztó végén van-e.

Frissítse az útválasztó firmware-jét:

Frissítse a WiFi routert a legújabb firmware-rel.

Mivel ez a gyártótól függően eltérő, kérje az útválasztó gyártójától vagy az internetszolgáltatójától a firmware frissítésének pontos lépéseit.

A QoS letiltása:

Megpróbálhatja letiltani a QoS szolgáltatást az útválasztón, ha az rendelkezésre áll. Itt talál egy példát a népszerű Belkin routerre.

Ha problémája nem oldódik meg a fenti egyszerű lépésekkel, próbálkozzon ezzel.

Sávszélesség módosítása:

Megpróbálhatja átmenetileg átállítani a csatorna sávszélességét csak 2,4 GHz-es üzemmódra. Ez gyakran megoldja a problémát, és lehetővé teszi az iPad számára, hogy a 2,4 GHz-es csatornán fusson.

Miután sikeresen csatlakoztatta iPad-jét az internethez, próbáljon meg átváltani az 5 GHz-es jelre, és ellenőrizze, hogy iPad-e állandó jelet tart-e fenn.

Eszköz manuális hozzáadása az útválasztóhoz:

Próbáljon meg manuálisan hozzáadni egy eszközt, ha megnézi az útválasztó beállítási oldalán található Eszközök részt, majd használja „Adjon hozzá eszközt manuálisan”.

Miután megtalálta ezt a beállítást, adja hozzá az iPad vagy más eszköz nevét és annak wifi-címét (keresse meg itt: Beállítások> Általános> Névjegy> WiFi-cím) és végül mentse az összes változtatást.

Most menj vissza Beállítások> WiFi az eszközön, és írja be újra a jelszót, és nézze meg, sikeresen csatlakozik-e a wifi hálózatához!

Ez egy hasonló kapcsolódási probléma megoldása, amellyel néhány Mac-felhasználó szembesült. Ennek meg kell tennie a trükköt, és lehetővé kell tennie egy logikus 5 GHz-es csatornát az új iPad Pro készülékén. Általában csak bizonyos útválasztókban található meg.

Az iPad még mindig nem csatlakozik a WiFi-hez?

Még akkor is, ha ez nem oldja meg a kapcsolódási problémát, itt az ideje, hogy felkeresse az Apple áruházát, és megnézze a hardverbeállításokat.

A legtöbb esetben kicserélik az iPad-et egy újra. Győződjön meg azonban arról, hogy az új iPad-en nem ugyanaz a probléma. Ellenőrizze, hogy tud-e csatlakozni egy 5 GHz-es kapcsolathoz, és ellenőrizze, hogy jól működik-e.

Az iPad Pro egy fantasztikus új eszköz kibővített képernyővel a felhasználói élmény fokozása érdekében. Sok más eszközhöz hasonlóan, az iPad első használatakor is talál problémákat. Ezeket általában alapvető hibaelhárítással oldják meg.

Ha nem tudja kijavítani a problémákat, vegye fel a kapcsolatot az Apple céggel, mivel ez az új iPad továbbra is az Apple jótállására érvényes. Az Apple-t az üzletükben érheti el, vagy kapcsolatba léphet velük az Apple ügyfélszolgálatán keresztül.

Sok szerencsét, és ossza meg velünk alábbi észrevételeit.

Legutóbbi hozzászólások