Az automatikus alváskövetés használata az Apple Watch-on

Az Apple Watch különféle funkciókat képes ellátni, többek között fitneszkövetőként és szívmonitorként. Sajnos a natív alváskövetés nem tartozik ezek közé. Bár a pletykák szerint az Apple egy teljesen új, automatikus alváskövetési funkcióval egészíti ki a viselhető készülékét, 2019-ben az egyetlen megoldás harmadik féltől származó alkalmazások jelentik. Íme az alváskövető alkalmazások, amelyeket ajánlunk, és miért.

AutoSleep Tracker az Apple Watch számára

Könyvemben az AutoSleep Tracker a legjobb alkalmazás erre a célra a piacon. Először 2016-ban mutatták be az alkalmazást, amelyet könnyű használni (csak aludni, emberek), és hegyeket kínál információkkal minden alvásról.

A fejlett heurisztika segítségével az AutoSleep akkor is működik, ha alvás közben az Apple Watch nincs a csuklóján. Ha az Órát ágyba viseli, az alkalmazás nyomon követi az alvást és a minőséget, és minden reggel értesítést küld Önnek, ha felkel. Ha nem viseli az óráját ágyba, akkor vegye le az óráját, mielőtt lehunyta a szemét. Amint megérinti iPhone-ját, vagy reggel visszarakja az óráját, az AutoSleep tudja, hogy befejezte az alvást.

Ajánlott:

  • Javítsa az alvást ezen iPhone-beállításokkal
  • Egészséges életmód: Új év, az Apple Watch-ra letölthető alkalmazások a jobb élet érdekében
  • Az Apple Watch dokkoló rendszerezése

Ideális esetben az AutoSleep Tracker használatakor ágyhoz kell viselnie az óráját. Amikor megteszi, minden reggel jelentést is kap az alvás minőségéről. Ez a jelentés az alvás idejét, a nyugtalanságot, az ébren töltött időt és a pulzusszámot használja az alvás minőségének értékelésére, és javaslatot kínál a pontszám javítására. Ha nem viseli az órát lefekvés előtt, az alkalmazás csak az alvás idejét rögzíti.

Újabb bónusz: Az alkalmazás tartalmaz egy kalibrálási funkciót, amely lehetővé teszi, hogy többet tanítson az alkalmazásnak az alvási szokásairól. Az alkalmazás ezeket az információkat felhasználva pontosabb felméréseket végez előre.

2. bónusz: Az AutoSleep Tracker a magasan értékelt HeartWatch alkalmazás társalkalmazása, amely az Apple Watch segítségével egész nap nyomon követi a szív egészségi állapotát.

Az AutoSleep Tracker 2,99 dollárba kerül az App Store-ban. A HeartWatch alkalmazás szintén 2,99 dollár.

Párna automatikus alváskövető

A párna méltó alternatívája az AutoSleepnek, bár ez nem a kedvencem, mivel sokkal inkább iPhone alkalmazás, mint az Apple Watch számára. Ettől függetlenül intelligens alvássegítőként nagyon jól működik az alvási ciklusok automatikus elemzésével. Ezen túlmenően az alkalmazás tartalmaz alvássegítő hangokat, személyre szabott betekintést, tippeket és egyebeket.

Az Apple Watch-on az alkalmazás az eszköz automatikus módjára összpontosít, amely az alvó munkameneteket felhasználói bemenet nélkül észleli. A Pillow ezeket az információkat felhasználva mindkét Apple-eszközön megtekinthető jelentéseket hoz létre.

jegyzet: A Párna nem minden funkciója érhető el függetlenül az Apple Watch-on keresztül. Például nem hallgathatja egyedül az alvást segítő dallamokat a hordható eszközön.

Az egyik olyan terület, ahol a Párna könnyen eléri az AutoSleep Tracker programot, az alkalmazás-tervezés. Egyrészt a Párna nagyon hasonlít a Cupertino natív Apple Watch alkalmazásaira. Másodszor, a Párna teljes körű Apple Watch Series 4 szövődményeket nyújt, amelyek eddig hiányoztak az AutoSleep használatával. Ide tartoznak a Watch legújabb Infograph és Infograph Modular arcainak komplikációi.

A Párna ingyenes az App Store-ban; 4,99 dollárt kell fizetnie a fejlett funkciók legtöbbjének eléréséhez. Ez a díj csak egyszeri.

Egyéb opciók

Az AutoSleep és a Párna nem az egyetlen automatikus alváskövető alkalmazás az App Store-ban. Mások a következőket tartalmazzák.

Alvóóra (ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlások)

Az AutoSleephez hasonlóan a Sleep Watchhoz sem szükséges iPhone, hogy kezelje az alváselemzőt. A telepítés után minden alkalommal lefekszik. Minden reggel információkat talál a napi alvási időről és az alvási ciklusról, az átlagos alvási pulzusról, az alvás pulzusának csökkenéséről, a pihentető alvásról és még sok minden másról.

Sleepmatic alváskövető (1,99 USD)

A Fitbit tervezési inspirációját kapva a Sleepmatic által végzett Sleep Tracker alkalmazás automatikusan naplózza az alvást és a szunyókálást, és minden nap átlátó alvásanalízist nyújt. Az érzékenység beállításának lehetőségét is kínálja, ha alvásérzékelése nem ideális az Ön helyzetéhez. A jelentés többi alkalmazásához hasonlóan az Alváskövető is támogatja az Apple HealthKit programot.

Mi van az Apple-vel?

Még 2017-ben az Apple megvásárolta a finn Beddit vállalatot, amely olyan alváskövető eszközöket gyárt, mint például a Beddit 3 Sleep Monitor. Eddig a Beddit alkalmazás előnyeinek egyetlen módja a vállalat egyik önálló eszközének megvásárlása. Ez azonban valószínűleg hamarosan megváltozik.

A Bloomberg szerint az Apple azt tervezi, hogy már 2020-tól natív alváskövetést is felvesz az Apple Watch-ba. A vállalat egyelőre titkos helyszínek tesztelőivel dolgozik annak érdekében, hogy átadja a funkciót. Úgy tűnik, hogy az Apple nagyon sok időt tölt azzal, hogy megvizsgálja, hogyan befolyásolja az alváskövetés az Apple Watch akkumulátorának élettartamát.

A jelentés elmagyarázza:

Az alváskövetés gyakorlati szükségessége az okosórában egy olyan akkumulátor, amely több napig is eltarthat. Minden eddigi Apple Watch-modell hirdetik, hogy képesek egy napot kitölteni, és szükségük van minden este töltésre. Ehhez képest a Fitbit alváskövetéssel ellátott óráit úgy forgalmazzák, hogy akár egy hétig is képesek maradni egy töltéssel.

Azt, hogy a natív alváskövetési funkció kizárólag a 2020-as Apple Watch számára lesz-e elérhető, vagy elérhető-e a régebbi modellekkel rendelkezők számára, egyelőre nem tudni. Valószínűleg az egyedi jellemzők megmaradnak a legújabb Apple Watch modellel rendelkezők számára.

Az Apple bejegyzése itt nem feltétlenül jelenti a harmadik fél alváskövetőinek végét az Apple Watch számára. Mindazonáltal megnehezítheti számukra a versenyt, különösen, ha az Apple eszköze olyan érzékelőket használ, amelyek adatait kívülállók nem érinthetik meg alkalmazásaikhoz. Ettől függetlenül ez sok hónap szabadság.

Végső gondolatok

Az alváskövetés befolyásolja az Apple Watch akkumulátorának élettartamát. A fent említett alkalmazások bármelyikének használatakor azonban nem figyeltem meg jelentős változásokat. Jól vagy rosszabbul folytatom a hordható készülékem feltöltését minden nap. Remélhetőleg a jövőbeni Apple Watchok (még azok is, amelyek beépített alváskövetési funkcióval nem rendelkeznek) olyan akkumulátor-fejlesztéseket kínálnak, amelyek napokkal, nem csak órákkal hosszabbítják meg a töltések közötti időt.

Az Apple Watch automatikus alváskövetői értékes információkat nyújtanak azoknak a felhasználóknak, akik alvási apnoében vagy más, alvással kapcsolatos problémákban szenvedhetnek. Az Apple Watch adatainak összegyűjtésével ezek az alkalmazások megoldásokat ajánlhatnak a jobb alváshoz. Bár egyetlen alkalmazás sem tökéletes, egyesek jobbak, mint mások.

Az AutoSleep Tracker és a Párna a piac legnépszerűbb alváskövető alkalmazásai közé tartozik. Mindegyik egy éjszakai használat után hasznos információkat nyújthat a felhasználónak. Más alkalmazások, például az Alvásóra és az Alváskövető, szintén hasznosak, bár a funkciókészletük hiányozhat.

Miután döntött az alváskövető megoldás mellett, tartsa be magát, és tudassa velünk, hogy melyiket választotta az alábbi megjegyzésekben.

Legutóbbi hozzászólások