Gyorsan szabadítson fel iPhone és iPad tárhelyet az iOS és az iPadOS Settings használatával

Sokan közülünk még mindig régebbi és kisebb iPhone, iPad és iPod modelleket használnak azzal, hogy felszabadítsák az iPhone és iPad tárhelyét korlátozott tárolóeszközeinken. Ha látjuk, hogy a „tárolás majdnem megtelt” üzenet mindig azt jelenti, hogy időt kell fordítanunk arra, hogy levágjuk a fotóalkalmazás zsírját, és megnézzük, hol használjuk ezt a tárhelyet. És ez a folyamat fájdalom! Tehát nem lenne jó, ha az Apple elvégezné a munkát helyettünk? Nos, pontosan ezt teszi az Apple iOS és iPadOS tárolási ajánlásai!

2016 előtt az alap iPhone-ok 16 GB-os tárhelyet kaptak - és ebből legalább 4 GB volt az összes rendszerfájl számára! A tárolás hiánya az Apple szakértői körében gyakori panasz volt, mondván, hogy a 12 GB-os használható tárhely közel sem volt senki számára elegendő. Végül 2016-ban, az iPhone 7 megjelenésével az Apple 32 GB-ra növelte belépő szintű telefonjait, ami megduplázta a tárhelyet. Később az iPhone X és a 11-es sorozatokkal ezt megduplázta 64 GB-ra.

De mégis, mindazokkal a dolgokkal, amelyeket most iPhone-jaink tesznek, a 64 GB még mindig nem sok. És úgy gondoljuk, hogy az Apple az elmúlt években az iOS verziók fejlesztésekor meghallgatta az ügyfeleket és a kritikusokat.

Ez az mert az iPadOS belsejében és iOS (iOS 11+ verzióval), az Apple lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy felszabadítsák az iPhone és iPad tárhelyet - VÉGRE!

Ismert amásodik tesztelt

A macOS bevezetésével (kezdve a Sierrától és folytatva a jelenlegi verziókat) az Apple kiadott egy tárolási ajánlási funkciót.

Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos fájlokat kirakjanak az iCloudba, kiemelt minden olyan nagy fájlt, amelyekhez egy ideje nem fértek hozzá, így a felhasználók választhattak, mit mentenek és mit kell kukába helyezni, és két nagyszerű lehetőség is volt a rendetlenség csökkentésére és a tárhely optimalizálására.

És a Mac-felhasználók imádták. Tehát az iOS 11-től kezdve az Apple ezeket a funkciókat hozta az iOS és az iPadOS rendszerbe.

Szabadítson fel iPhone és iPad tárhelyet: nagyszerű helytakarékos funkciók

Ezen iOS és iPadOS tárolási funkciók megtekintéséhez lépjen be Beállítások> Általános> iPhone tárhely (vagy iPad, iPod)

Innen látni fog néhány új dolgot.

Először egy grafikont lát, amely lebontja az iPad (vagy iPhone, iPod) tárhelyét, és mi mit vesz fel.

Ezután megjelenik az Ajánlások lehetőség.

Ezek az Apple által javasolt műveletek a helytakarékosság érdekében. Ezek egy része magában foglalja a régi beszélgetések automatikus törlésének, a fel nem használt alkalmazások kitöltésének és a nagy mellékletek ellenőrzésének lehetőségét. Az iDevice használatának módjától függően előfordulhat, hogy az iTunes videók felülvizsgálatára vonatkozó ajánlásokat és például az Üzenetek nagy mellékletek áttekintését is láthatja.

Az összes ajánlás alatt található az összes alkalmazás és az iDevice által elfoglalt hely felsorolása.

Szabadítson fel helyet az iPhone-on, iPad-en és iPod-on az alkalmazások törlése nélkül az alkalmazások kitöltésével

A legjobb tárhely-megtakarítási trükk, amelyet az Apple bemutat az iPadOS és az iOS 11+ rendszeren, az alkalmazások kitöltése.

Az Apple végül válaszolt a rajongók megkeresésére, hogyan szabadítson fel helyet bármi törlése nélkül! Tehát az Apple az alkalmazások törlése helyett azt kínálja, hogy töltse le őket - alapvetően az alkalmazásokat a felhőbe mozgatja, amíg újra nem akarja, vagy szükség lesz rájuk. Igen, nagyon elképesztő!

Hogyan szabadíthat fel helyet alkalmazások törlése nélkül

 1. Ismét látogasson el Beállítások> Általános> iPhone tárhely
 2. Görgessen le az alkalmazás listájáig
 3. Várja meg az információk feltöltését - ez néha egy kis időt vesz igénybe
 4. Tekintse át a felsorolt ​​alkalmazásokat. Ezeket az elrendezésük szerint mennyi tárhelyet veszik el, és pillanatképet nyújtanak Önnek a legutóbbi használatukról
 5. Ha olyan alkalmazást lát, amely úgy néz ki, mintha sok helyet foglalna el, és egy ideje nem használta, érintse meg a gombot további információk megjelenítéséhez
 6. Tekintse át az Alkalmazásméret, valamint a Dokumentumok és adatok információkat
 7. Ha az alkalmazás mérete nagy, keresse meg a lehetőséget Letöltés App
 8.  A kirakodás eltávolítja az alkalmazást, de megőrzi a felhasználó által beírt adatokat, így az újratelepítéskor az összes adat újra csatlakozik - mint ahogyan soha nem távolította el az alkalmazást!

Amint azt ebben a példában láthatja, ez az alkalmazás „Kerék” körülbelül 200 MB, DE az alkalmazás adatai kevesebb, mint 1 MB (647 KB). Az alkalmazás kirakása, de NINCS Dokumentumai és adatai potenciálisan óriási helyet takaríthat meg.

Íme, az Offload App valójában

Az Letöltés alkalmazásra kattintva az adatok megmaradnak az eszközén, de eltávolítja az alkalmazást. Amikor visszatér a kezdőképernyőhöz, az ikon továbbra is DE marad, mellette egy kis felhő ikon. Az alkalmazásra kattintva automatikusan elindul az alkalmazás újratöltése az App Store-ból.

A letöltés után az iOS visszahelyezi eredeti adatait. És olyan, mintha az alkalmazás soha nem hagyta volna el.

Ezenkívül az iOS 11+ tartalmaz egy lehetőséget, amely lehetővé teszi az iPhone-ok számára, hogy ezt automatikusan elvégezzék olyan alkalmazásoknál, amelyeket nem használtak jelentős ideig.

Takarítson meg helyet a szöveges üzenetek tárolásának csökkentésével

Ezekkel a funkciókkal együtt vannak nagyszerű funkciók a helymegtakarításhoz az Messages alkalmazásban.

Azt kértük, hogy szinkronizálhassuk a szövegeinket az összes eszközünkön, így nem kell újra és újra törölnünk az üzeneteket, attól függően, hogy hány eszköz van összekapcsolva az Apple ID és az Message fiókokkal. Az Apple pedig hallgatott, amikor bevezette az Messages programot az iCloudba.

Először mentheti az Üzeneteket az iCloudba, és áthelyezheti a tárolási terhet az iCloud-tervébe.

 • Az Üzenetek bekapcsolásához lépjen a következőre:Beállítások> iCloud>és váltani üzenetek

Az iCloud iMessages szolgáltatás minden Apple ID-vel szinkronizált iDevice és Mac esetén használható. A funkció kiválasztása után két fő előnye van.

Üzenetek az iCloud előnyeiben

 • Az összes beszélgetés minden eszközön zajlik, és minden eszközön pontosan ugyanúgy néz ki
  • Tehát, ha töröl egy szöveget egy eszközről, akkor azt az összes eszközéről egyszerre távolítja el
  • Az új eszközök automatikusan hozzáadják az üzenetelőzményeket
  • A szolgáltatás előtt, ha új eszközt kapott, az eszköz iMessage-előzményei csak az eszköz megnyitásakor kezdődnek
  • Most minden eszközén megtalálható a teljes Üzenetek katalógusa és szinkronizálása
 • Az üzeneteknek kevesebb helyre van szükségük! Nagy tárolási optimalizálási lehetőség
  • Mivel az összes üzenete mostantól az iMessages szolgáltatásban tárolódik a felhőben, ez helyet szabadít MINDEN ESZKÖZÖN

Vagy távolítsa el manuálisan az üzenettárolót az üzenettárolási javaslatok segítségével

Azok számára, akik nem akarják az iCloudot használni üzeneteik tárolására, az iOS és az iPadOS számos eszközt tartalmaz, hogy helyet takarítson meg üzenetküldéssel.

 • Ezen eszközök megtekintéséhez menjen be Beállítások> Általános> Tárolás elemet
 • Itt görgessen lefelé az alkalmazáslistán, amíg meg nem jelenik az Üzenetek elem
 • Az Messages megnyitásakor megjelenik egy javaslatok listája az Üzenetek szabad helyének tisztításához
 • Az első az Tekintse át a nagy mellékleteket amely lehetővé teszi a nagy mellékletek áttekintését, hogy lássa, mit csinál és amire nincs szüksége
 • A második az A régi üzenetek automatikus törlése amelyet egy ideje nem olvasott - ennek bekapcsolásával eltávolítja az összes üzenetet és mellékletet, amelyet több mint egy éve küldtek vagy kaptak

 • Kapcsolja be ezt a funkciót UTÁN a jövőben kívánt mellékletek vagy beszélgetések mentése után

Tekerje be

Úgy tűnik, soha nincs elegendő tárhely a telefonjainkon, még a nagyobb méretű iPhone-oknál sem.

Tehát az Apple által az iPadOS és az iOS 11+ rendszeren biztosított eszközök és technikák nagyon hasznosak, és sokkal könnyebbé teszik a helymegtakarítást bármely iDevice-n.

Azok számára, akiknek nincs sok tárhelyük az összes üzenet és a hozzájuk csatolt képek, matricák és egyéb dokumentumok számára, ha az üzenetek az iCloud-ban vannak, akkor figyelemre méltó különbséget kell tennie a házon belüli iPhone / iPad tárolási igényekben.

Az iOS és az iPhone és az iPad tárhely felszabadítására szolgáló technikák elsajátítása egyelőre mindenképpen segít abban, hogy mindannyian kezeljük, mit akarunk a telefonunkon és a telefonon.

Legutóbbi hozzászólások