Az iPad Pro használatának megkezdése: A teljes útmutató

Akár most kapta kézbe a legújabb 9,7 ″ -os iPad Pro-t, vagy végül meghúzta a ravaszt a 12,9 ″ -os nagytestvéren, kétségtelenül vágyik az indulásra. Ez az útmutató ismerteti az összes alapvető tudnivalót, amelyeket tudnia kell, hogy új iPad Pro-jával talpra állhasson.

Szeretne egy parancsikont? Használja az Automatikus beállítást

Az iOS 11 és újabb verziókkal az Apple gyors opciókat kínál az automatikus beállítás funkcióval. Csak annyit kell tennie, hogy bekapcsolja az új eszközt, és a jelenlegi készüléke közelébe helyezi. Mindaddig, amíg mindkét eszközön iOS 11 vagy újabb rendszer fut, jó, ha megy. Kövesse a Gyors indítás utasításait, hogy régi eszközének összes tartalmát át tudja vinni az új iPhone-ra, iPad-re vagy iPod touch-ra. További információért olvassa el ezt a cikket az iOS automatikus beállításáról.

Kezdeti beállítás

Amikor először elindítja az iPad Pro készüléket, az ikonikus Apple logóval, majd a többnyelvű „helló” képernyővel fogadja. Az iPad-nek automatikusan ki kell választania a megfelelő nyelvet a tartózkodási helye alapján, de szükség esetén választhat egy alternatív nyelvet is. Ugyanez vonatkozik a következő ország vagy régió képernyőjére is.

A továbbiakban további beállítási lehetőségeken keresztül vezetjük végig, beleértve az iPad csatlakoztatását egy Wi-Fi hálózathoz, a Helyszolgáltatásokat, amelyeket engedélyeznie kell bizonyos alkalmazások használatához, mint például a Maps, valamint a jelszó és a Touch ID beállításához, amelyeket nagyon ajánlom. Kívánt esetben kihagyhatja ezeket a lehetőségeket, és később beállíthatja őket, de sokkal kevesebb gondot jelent, ha a kezelőfelületen beállítják őket.

Lehetősége van új iPad-et új eszközként beállítani, vagy visszaállítani egy korábbi iPad-ről. Mivel a legtöbb iPad Pro vásárló valószínűleg egy régebbi iPad-ről frissít, ez utóbbi lehetőség a legértelmesebb.

Visszaállíthatja iPad-jét iCloud biztonsági mentésből vagy USB-n keresztül az iTunes rendszert futtató számítógépen, ha inkább régi iskolába jár. Ha az iCloudról történő visszaállítást választja, akkor csak meg kell adnia az iCloud bejelentkezési nevét és jelszavát a folyamat megkezdéséhez. Akárhogy is, a biztonsági mentésből történő visszaállítással ugyanazokkal az alkalmazásokkal és beállításokkal állíthatja be iPadjét, mint a régi eszközén. Miután befejezte az iPad helyreállítását, készen áll az új iPad Pro használatára.

Beállítás új eszközként

Ha tetszik az újrakezdés ötlete, akkor az új iPad-et új eszközként állíthatja be, és ha ez az első iPad-vásárlás, akkor ez az egyetlen lehetőség. Van néhány extra lépés a beállításhoz, amikor ezen az úton halad, de érdemes lehet kompromisszumot kötni, ha egy csomó régi adat eltömítette a tárhelyet az előző iPadjén.

A kezdeti beállítási folyamat része az iPad összekapcsolása egy iCloud-fiókkal. Ha van már meglévő fiókja, csatlakoztathatja azt új iPadjéhez, és továbbra is beállíthatja az eszközt újként. Ha új Apple konvertáló vagy, létre kell hoznod egy ingyenes iCloud-fiókot, amelyet elsősorban alkalmazások, zene, könyvek vásárlásához és az Apple összes többi szolgáltatásának eléréséhez fogsz használni.

Miután befejezte a kezdeti beállítási folyamatot, valószínűleg először meg kell tennie, hogy hozzáadja e-mailjeit, névjegyeit és naptárjait új iPadjéhez. Ehhez lépjen a Beállítások alkalmazásba, majd válassza a Levelek, Névjegyek és Naptár lehetőséget. Itt kiválaszthatja szolgáltatóját, ahol az e-mail és egyéb információk tárolódnak. A legtöbb fő szolgáltatás, például a Gmail és az Outlook beállítása egyszerű, és csak a bejelentkezési adatokra van szükség. Ha azonban munka céljából csatlakozik egy Exchange-fiókhoz, akkor előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie informatikai részlegével, hogy megkapja a beállítás bonyolultabb részleteit.

További beállítási lehetőségek

Ezen a ponton jó állapotban van ahhoz, hogy elkezdje dolgozni az új iPad-en, de néhány további dolog, amelyet be kell állítania, hogy a legtöbbet hozza ki a vásárlásból.

Valószínűleg jól ismeri az Apple Pay alkalmazást, és annak beállítása egyszerűvé teszi az alkalmazások és egyéb tartalmak és szolgáltatások vásárlását az Apple-től. Ezenkívül sok alkalmazás integrálta az Apple Pay szolgáltatást, így felhasználhatja az alkalmazások belsejében történő vásárlásra is. Az Apple Pay úgy állítható be, hogy a Beállítások alkalmazásba lép, majd a Wallet és Apple Pay lehetőséget választja.

Az Apple iMessage és FaceTime szolgáltatásai nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatban maradhasson barátaival és családtagjaival, akik szintén használják az Apple készülékeit. Mindkét szolgáltatást beállíthatja a Beállítások alkalmazásban. Az Üzenetek és a FaceTime is rendelkezik megfelelő fülekkel a Beállítások alkalmazásban, ezért irány azokhoz, akik aktiválják őket.

Fel kell készülnie és készen áll a vadonatúj iPad Pro használatára. Remélem, hogy ez az útmutató segített a folyamatban. Most élvezze az új eszköz használatát!

Még nincs iPad Pro-ja? Miért nem megy át a B&H Photo-ra és nem ragad egyet? Nem csak, hogy nem számítanak fel adókat, de ingyenes szállítást is biztosítanak.

Legutóbbi hozzászólások