Minden, amit tudnia kell a 3D Touch iOS rendszerről

Az iPhone 6s készülékkel az Apple új funkciót vezetett be az iPhone 3D-s elnevezésű termékcsaládjába. Ez az Apple Watch-tól kölcsönzött funkció lehetővé teszi, hogy az iPhone képernyője érzékelje a felhasználó bemenetének nyomását, és a nyomás mértékétől függően más eredményt adjon ki. Ez lehetővé tette például az alkalmazások 3D Touch parancsikonjait, valamint az egész iOS-en „bepillantást” és „beugrást” a beszélgetésekbe.

Az iOS 10-től kezdve a 3D Touch túlmutat az „enyhén hasznos trükk” funkción az iPhone szükséges részén. A 3D Touch nélküli felhasználók észrevehetően eltérő és lassabb élményben lesz részük, sőt olyan egyszerű dolgokkal is, mint a 3D Touching, törölhetők minden olyan értesítés, amelyhez a funkcióval rendelkező eszköz szükséges.

A 3D Touch minden iPhone, iPad és iPod (7. generáció) iOS 13 és iPadOS Quick Actions funkcióval érkezik!

A haptikus érintőképernyős eszközök, például az iPhone XR és az iOS 13 / iPadOS bevezetésével az Apple frissíti a hosszú sajtó működését.

A hosszú nyomások mostantól gyors akciómenüt indítanak, csakúgy, mint a 3D Touch, de a haptikus visszacsatolás nélkül (hacsak nem Ön, az iPhone modell támogatja a haptikát.)

A gyors műveletek hosszú megnyomásával nem szükséges, hogy az iPhone nyomásérzékeny 3D érintőképernyőt tartalmazzon (amelyek drágák).

Ehelyett ezek a gyors cselekvési menük olyan funkciókat kínálnak, mint a 3D Touch, beleértve a Peek és az alkalmazásokhoz kapcsolódó funkciókat, csak hosszú megnyomás mellett.

Ez a szolgáltatás elérhető minden olyan iPhone-on, iPad-en és a hetedik generációs iPod touch-on, amely iOS 13 vagy újabb vagy iPadOS vagy újabb rendszert futtat.

A 3D Touch használatával minden újdonság az iOS-ben:

A 3D Touch legtöbb új funkciója a widgetekhez való hozzáférés köré irányul, amelyek mára az élmény fontos részévé váltak. Míg a widgetekhez továbbra is hozzáférhet az Értesítési központ megnyitásával, vagy a kezdőképernyő vagy a zárolási képernyő bal oldalán történő csúsztatással, egy alkalmazás widget a 3D érintéssel érhető el az alkalmazások ikonján.

Miután megérintette a 3D-t, lehetőségeket kap arra, hogy hozzáadja a modult a widget menüjéhez, valamint az adott alkalmazáshoz tartozó 3D 3D Touch opciókat. A widget teljes mértékben interaktív a 3D Touch-tól, és például a Zene widgetben található albumra kattintva automatikusan elindul a lejátszása.

Korábban azok az alkalmazások, amelyek nem rendelkeztek 3D Touch művelettel, nem tennének semmit, ha megnyomják őket, azonban alapértelmezés szerint minden alkalmazás rendelkezik 3D Touch lehetőséggel, hogy megossza az alkalmazást barátaival.

Az Értesítési központ belsejében az „x” gombra kattintva törli a legutóbbi értesítéseket, mint korábban, de amikor a 3D megérintette, most lehetősége van az összes értesítés törlésére.

A Vezérlőközpont néhány új 3D Touch trükköt is felvesz. Az alsó négy funkció (zseblámpa, óra, számológép és kamera) mindegyikének több lehetősége van 3D érintéskor.

A zseblámpa segítségével kiválaszthatja a fényerőt.

Az Óra segítségével beállíthat egy időzítőt.

Számológép lat másolja az utolsó eredményt.

A Kamera pedig az alkalmazás szabványos 3D Touch beállításait nyújtja.

Az Üzenetek alkalmazásban a 3D megérintésével a küldés ikon most új lehetőségeket kínál. Ezek az üzenet hangjának megváltoztatásától a háttéreffektus hozzáadásáig terjednek az üzenetek mezőjében, amikor üzenetet küld.

Amikor bizonyos típusú értesítéseket kap, beleértve az Üzeneteket is, most 3D Touch-ot kaphat, és élő ablakot kaphat az értesítésről. Tehát például az üzenetek értesítésének 3D megérintése élő nézetet jelenít meg az üzenetről folytatott beszélgetésről, lehetővé teszi, hogy válaszoljon, és még azt is megmutassa a válaszadó személynek és válaszának, mintha az alkalmazásban lennél.

A 3D Touch még több jó funkcióval rendelkezik, és az iPhone élmény fontos részévé vált.

Legutóbbi hozzászólások