Az arcazonosító nem működik iPhone-on? Hogyan javítsunk ma

Gondjai vannak az iPhone Face ID azonosítójával? A Face ID egyáltalán nem működik, időszakosan működik, vagy rövid ideig működik, majd kudarcot vall? Már nem tudja használni az Arcazonosítót iPhone-ján? Ha igen, akkor nem vagy egyedül. Olvasóink közül többen panaszkodnak arra, hogy iPhone Face ID azonosítója meghibásodik vagy leáll, és egy pillanatig javítják!

Noha nem széles körben elterjedt probléma, azok számára, akik tapasztalják ezt a kérdést, ez igazi fájdalom a tud-mit-ban.

Kövesse ezeket a rövid tippeket az iPhone Face ID azonosításának javításához

 • Távolítson el minden esetet vagy képernyővédőt, és próbálkozzon újra az Arcazonosítóval
 • Ellenőrizze az iPhone folyadékkapcsolat-jelzőinek (LCI) az arra utaló jeleket, hogy az iPhone víz- vagy folyadékkárosodást mutat-e
 • Állítsa vissza a Face ID-t, majd kényszerítse újra az iPhone-t. És próbálja meg újra beállítani az Arcazonosítót
 • Ha iOS 12 vagy újabb rendszert használ, próbáljon meg létrehozni egy alternatív megjelenést az arcazonosítóhoz
 • Ha a probléma közvetlenül a frissítés után jelentkezik, a frissítés után azonnal indítsa újra az iPhone készülékét
 • Próbálja meg visszaállítani iPhone-ját az iTunes alkalmazással
 • Képernyőjavításért vagy a teljes egység cseréjéért forduljon az Apple ügyfélszolgálatához vagy az Apple hivatalos szolgáltatójához

Kíváncsi vagy, hogyan működik a Face ID?

A Face ID meghiúsulásának oka részben az azt működtető technológiának köszönhető.

Az Apple True Depth Camera

A Face ID az Apple által „TrueDepth Camera” néven ismert módon használja az arc rögzítésére. Ez a TrueDepth kamera nem egyetlen kamera a telefonján; inkább az iPhone fény- és infravörös projektorainak és érzékelőinek kombinációja. Mindez képeket készít az arcáról, és adatokat szolgáltat.

Mindezen források felhasználásával a TrueDepth kamera egy 2D-s infravörös képet olvas le 30 000+ infravörös ponttal együtt, hogy az Ön mélységi térképét képezze.

Ezután az iPhone összesíti ezeket a képeket és azok adatait, hogy részletes háromdimenziós térképet készítsen az arcáról. Ezért mozgatja fejét körökben - így az iPhone rögzíti egyedi arcának kontúrjait!

Az arcod térképe tartalmaz adatokat, amelyeket láthatunk (szabad szemmel láthatók), valamint olyan adatokat, amelyeket nem láthatunk (szabad szemmel láthatatlanok). Ha ezeket az adatokat kombináljuk, a Face ID különféle fényhelyzetekben működik, beleértve gyenge fényviszonyokat is, például éjszaka.

Amikor valami rosszul megy az arcazonosítóval

Felveszed a telefonod; a telefon felold. Legalábbis így kell működnie a Face ID-vel. És a legtöbb iPhone X felhasználó számára a Face ID ugyanúgy működik.

Sajnos a Face ID nem sikerül. Ez a hiba gyakran annak az összetett kapcsolatnak az eredménye, amely mindazon érzékelők és projektorok között van, amelyek adatokat gyűjtenek a részletes arctérkép elkészítéséhez.

Honnan tudhatom, hogy az iPhone-nak van-e problémája az arcazonosítóval?

Ha nem sikerül, a Face ID egyáltalán nem működik. A következő üzenetek egyikét fogja látni

 • Az arcazonosító nem érhető el. Próbálja meg később beállítani az Arcazonosítót
 • Az arcazonosító letiltva
 • Problémát észleltek a TrueDepth kamerával. Az arcazonosító letiltva

Ha látja ezen üzenetek egyikét, próbálkozzon az alábbi tippekkel, mielőtt kapcsolatba lépne az Apple ügyfélszolgálatával

Az Arcazonosító hibaelhárítása nem működik

 • Nemrégiben telepített egy új képernyővédőt a készülékére? Vagy megváltoztatja az iPhone tokját?
  • Távolítsa el a képernyővédőt vagy tokot, és ellenőrizze a FaceID azonosítót
 • Zárjon be minden megnyitott és felfüggesztett alkalmazást, majd indítsa újra az eszközt
 • Ha az arcazonosítóval kapcsolatos problémák egy nemrégiben történt iOS-frissítés után kezdődtek, és addig rendben működtek, hajtson végre erőszakos újraindítást, és ellenőrizze, hogy továbbra is tapasztalja-e a problémát
 • Kapcsolja ki mind a „Figyelem szükséges az arcazonosítóhoz”, mind a „Figyelemtudatos funkciók” funkciót Beállítások> Arcazonosító és jelszó
  • Akkor működik jól, ha éppen új szemüveget, napszemüveget vagy színes kontaktlencsét kapott
  • Ez a módszer kevésbé biztonságos megoldás, ezért ideiglenes megoldás
 • Kikapcsolásával kapcsolja ki az iPhone azonosítóját iPhone-on Használja a Face ID alkalmazást a következőhöz: ban ben Beállítások> Arcazonosító és jelszó
  • Ezután indítsa újra a készüléket, majd térjen vissza a következőhöz: Beállítások> Arcazonosító és jelszó és válassza az Arcazonosító visszaállítása lehetőséget
 • Próbálja meg visszaállítani az összes beállítástBeállítások> Általános> Minden beállítás visszaállítása
  • Ez a művelet eltávolítja az összes tárolt wifi jelszót és visszaállítja az összes funkciót a gyári alapértékekre. Nem töröl semmilyen adatot, például fényképeket, üzeneteket stb

Ellenőrizze iPhone mélységérzékelőjét

 • Ellenőrizze, hogy a fényképezőgépe normálisan működik-e, ha szelfit készít portré formájában
 • Koppintson a Kamera alkalmazás> Portré mód kiválasztása> Válassza ki az elülső kamerát
 • Készítsen szelfit

Ha az eszköz portré szelfi funkciója nem a rendeltetésszerűen működik, ez erősen jelzi, hogy problémája van az iPhone mélységérzékelőjével.

Forduljon az Apple ügyfélszolgálatához, vagy egyeztessen egy találkozót az Apple Geniusszal, hogy áttekinthesse iPhone diagnosztikáját.

Nemrégiben okozott vízkárosodást az iPhone készülékén?

 • Először ellenőrizze iPhone külső folyadékkapcsolat-jelzőinek (LCI) színét
  • Az LCI akkor aktiválódik, ha vízzel vagy vizet tartalmazó folyadékkal érintkezik. Az indikátor színe általában fehér vagy ezüst, de ha vízzel vagy vizet tartalmazó folyadékkal érintkezik, pirosra vált
  • A legtöbb iPhone LCI általában a SIM-foglalatban található. Távolítsa el a SIM-tálcát az iPhone LCI-állapotának megtekintéséhez

Annak ellenére, hogy az Apple sok iPhone-t vízállónak tervezett, az iPhone Apple Care jótállása nem fedezi a víz vagy folyadék károsodását.

Ha az Apple víz- vagy folyadékkárra gyanakszik, valószínűleg javításokért vagy cserékért fizetnie kell a zsebéből!

Próbálja meg visszaállítani iPhone készülékét

Ha a fent felsorolt ​​összes tipp nem segített az arcazonosító újbóli működésében, néhány olvasó sikert ér el, ha iPhone-ját iTunes vagy iCloud segítségével állítja helyre.

Visszaállítás iTunes biztonsági mentésből

 1. Kapcsolja ki az iPhone keresése alkalmazást az iPhone készülékén keresztülBeállítások> Apple ID> iCloud> Find My iPhone
  1. A megerősítéshez írja be az Apple ID jelszavát
 2. Nyissa meg az iTunes alkalmazást Mac vagy PC számítógépen, amelyről rendszeresen biztonsági másolatot készít
 3. Csatlakoztassa készülékét az eredeti villámkábellel, ha van ilyen
 4. Válassza ki iPhone-ját az iTunes alkalmazásban
 5. Válassza a Biztonsági másolat visszaállítása lehetőséget
 6. Nézze meg az egyes mentések dátumát és méretét, és válassza ki a legfrissebb biztonsági másolatot, ahol a Face ID működött
 7. Kattintson a Visszaállítás gombra
  1. Ha a rendszer kéri, írja be a titkosított biztonsági másolat jelszavát
 8. Miután az iPhone újraindult, várja meg, amíg szinkronizálódik a számítógépével
 9. Csak a szinkronizálás befejezése után bontsa a kapcsolatot

Az iPhone helyreállításához az iCloud segítségével tekintse meg ezt a cikket.

Jelentett problémák a TrueDepth fényképezőgéppel az arcazonosító működtetésével

Vannak jelentések arról, hogy a felhasználók FaceID problémákat tapasztalnak, amikor iPhone TrueDepth kamerájuk rendellenességeket tapasztal. Különösen úgy tűnik, hogy a hátsó kamera konfigurációja problémákat okoz a TrueDepth kamera Face ID rendszerében.

Az első lépés a készülék javításának megkísérlése a hátsó kamera rögzítésével.

Egy Apple dokumentum szerint, amelyet barátaink szereztek aMacRumors

A legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében, ha az ügyfél arról számol be, hogy iPhone X-jén arcazonosító problémák vannak, akkor a hátsó kamera javításával megoldhatja a problémát. Futtassa az AST 2-t az ügyfél eszközén a kamera ellenőrzéséhez. Ha a diagnosztika hibát talál a fényképezőgéppel, hajtsa végre a javítást, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e. Ha a probléma nem oldódott meg, végezzen teljes egységcserét ugyanazon egység kijelzőjavítása helyett.

Nem világos, hogy mi a kapcsolat a hátsó és az elülső kamera között, de biztosan úgy néz ki, hogy a hátsó kétlencsés kamerával kapcsolatos probléma akadályozhatja a Face ID funkcionalitását.

Tehát, ha a hátsó kamera érzékelőjének javítása nem működik, akkor az Apple egy teljes eszköz cseréjét javasolja.

iOS 12 Face ID fejlesztések

Az iOS 12 további fejlesztéseket hoz a Face ID szolgáltatásban a teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. Tesztelésünk során azt tapasztaltuk, hogy a feloldó funkció reagálóbb, mint korábban.

Ezenkívül az iOS 12 kettős Arcazonosító funkciót kínál Alternatív megjelenés néven. Ez azt jelenti, hogy több arcot is beolvashat.

A funkció használatának másik módja az arc beolvasása szemüveggel vagy anélkül (vagy napszemüveg, színes kontaktusok, kalapok stb.), Majd ellenőrizze, hogy a FaceID funkció jobban működik-e.

Legutóbbi hozzászólások