Hogyan menthetünk egy e-mailt PDF-fájlként iPhone-ra és iPadre

Az iOS 13 sokat kínál a felhasználóknak, és bár sok új funkció létezik, vannak „régi” funkciók, amelyeket elfelejtettek. Az egyik ilyen szolgáltatás az a lehetőség, hogy e-maileket menthet PDF-ként az iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékére.

Valami furcsa okból az Apple rendkívül összezavartá tette a folyamatot. Ez, valamint az egyéb „energiafelhasználói” funkciók hiánya, megnyitotta az ajtót a harmadik féltől származó e-mail kliensek számára, hogy kitűnjenek és előkeljenek a toplistákon.

Mi az a PDF?

Ahogy az várható volt, a „PDF” kifejezés a Portable Document Format rövidítése. De valószínű, hogy látott egy-két PDF-et a számítógépével töltött ideje alatt, mivel ez tényleges módja lett az űrlapváltásnak vagy a digitális szerződéskötésnek.

PDF használatakor egy kicsit jobban szabályozhatja a dokumentum tartalmát. Például Ön vagy egy munkáltató felírhat egy szerződést, amely tartalmazza az összes képfájlt és szöveget, az alján lévő sorokkal együtt aláírásra.

Ezután, ha olyan alkalmazást használ, mint a PDF toll vagy Adobe alkalmazás a Mac számítógépén, megnyithatja és megtekintheti a dokumentumot. A szerződés felülvizsgálata és / vagy szerkesztése után aláírhatja az alján, majd elküldheti. Lényegében a PDF-ek csak sokoldalúbbak, mint a PNG vagy JPG fájlok.

Hogyan menthetünk egy e-mailt PDF fájlként

Csak néhány olyan funkció van beépítve az iOS-be, amelyek nem vágottak, nem szárazak és nem egyszerűek. Ennek egyik példája az e-mail mentése PDF fájlként a Mail alkalmazásból.

Így mentheti az e-mailt PDF-fájlként az iOS Mail alkalmazásból:

 1. Nyissa meg az iPhone alkalmazást a Mail alkalmazásban
 2. Görgessen, válassza ki és nyissa meg a menteni kívánt e-mailt
 3. Koppintson az alján található nyílra, és új menü jelenik meg
 4. Ebben az új menüben érintse meg a gombotNyomtatás
 5. Csípje össze két ujjal, és nagyítsa az e-mail üzenetet
 6. Koppintson aRészvény ikonra a jobb felső sarokban
 7. Érintse meg aMentés fájlokba ikonra a Megosztás menüben
 8. Görgessen végig, és válasszon ki egy mappát
 9. Miután kiválasztotta, érintse meg a elemetMentés a jobb felső sarokban

Miután hozzáadta az e-mail üzenetet a Fájlok alkalmazáshoz, az automatikusan PDF-fájllá konvertálódik. Ezután áttérhet iPhone-ján a Fájlok alkalmazásra, és áthelyezheti vagy megoszthatja bárkivel, akire szüksége van.

Használja ki a Parancsikonok alkalmazást

Az iOS 13 kiadásával az Apple a parancsikonokat alapértelmezett alkalmazássá változtatta az iOS eszközön. Ez azt jelenti, hogy nincs semmi extra letöltés az App Store-ból annak érdekében, hogy ezek működjenek.

A Shortcuts alkalmazás által nyújtott varázslatnak köszönhetően az e-maileket valójában sokkal könnyebbé alakíthatja PDF-fájlokká. De először meg kell találnia a megfelelő parancsikont, majd hozzá kell adnia a megosztási lapjához.

 1. Nyissa meg aParancsikonok alkalmazást az iOS eszközön
 2. Koppintson aKéptára jobb alsó sarokban
 3. Kattintson aKeresésdoboz és típusKészítsen PDF-t
 4. Válassza ki az első lehetőséget
 5. Koppintson aParancsikon hozzáadása

Most, hogy a parancsikont hozzáadta a galériához, hozzá kell adnia a megosztási lapjához. Így teheti meg:

 1. Nyissa meg a Parancsikonok alkalmazást iOS-eszközén
 2. Koppintson a jobb felső sarokban található hárompontos túlcsordulás gombra
 3. ToggleMegjelenítés a Megosztás laponhozTovábbpozíció
 4. Élvezd!

Ennyit kell tennie az új Parancsikon hozzáadásához. Most a következőképpen használhatja a Mail alkalmazásból:

 1. Nyissa meg az iPhone alkalmazást a Mail alkalmazásban
 2. Görgessen, válassza ki és nyissa meg a menteni kívánt e-mailt
 3. Koppintson az alján található nyílra, és megjelenik egy új menü
 4. Ebben az új menüben érintse meg a gombotNyomtatás
 5. Csípje össze két ujjal, és nagyítsa az e-mail üzenetet
 6. Koppintson aRészvény ikonra a jobb felső sarokban
 7. Válassza a lehetőségetKészítsen PDF-t a Share Sheet menüben

Innentől kezdve a Gyorsbillentyűk varázsolni fogják, és automatikusan létrehozzák a PDF fájlt.

Mi van a többi iOS levelező klienssel?

Mint sok energiafelhasználó tudja, az alapértelmezett Mail.app kliens csak sokak igényeinek megfelelően nem tölti ki a számlát. Habár jelentős frissítések és funkciók-kiegészítések történtek, még mindig hiányoznak néhány egyéb szolgáltatás.

Itt jön be az App Store szépsége, mivel nagyon sokféle e-mail kliens közül lehet választani. Az egyik rajongói kedvenc a Spark by Readdle, amely olyan cégtől származik, amely olyan alkalmazásokat gyárt, mint a PDF Expert és a Calendars 5.

Mivel ezek a harmadik féltől származó fejlesztők tetszés szerint hozzáadhatnak és eltávolíthatnak olyan funkciókat, amelyek megnyitják az ajtókat a beépített képességek előtt. Ha a Sparkról van szó, pontosan ezt kapja meg, mivel a PDF-be mentés folyamata sokkal könnyebb.

 1. Nyissa meg aSzikra alkalmazást az iPhone-on
 2. Keresse meg a menteni kívánt üzenetet, és nyissa meg
 3. Koppintson az alján található hárompontos túlcsordulás menü gombra
 4. Görgessen át és válassza a lehetőségetMentés PDF formátumban

Innen felveheti a megjegyzéseket (a Spark egy másik funkciója a csapatmunkára) és az e-mail előzményeit. Ezután csak érintse megMentés és megadja a Megosztás menüt az új PDF fájl elküldéséhez vagy mentéséhez az iPhone készülékén.

Következtetés

Az e-mail PDF-formátumba mentése nem biztos, hogy sokat kell tennie, de amikor mégis megteszi, fontos, hogy a funkcionalitás rendelkezésre álljon. Reméljük, hogy az Apple a jövőbeni iOS-frissítések során lenyomja a borítékot, hogy a Mail könnyebben használható legyen, és kevesebb fejfájást okozzon.

Ha továbbra is problémái vannak az e-mail PDF-fájlba történő mentésével az iPhone, iPad vagy iPod Touch készüléken, tudassa velünk a megjegyzéseket.

Legutóbbi hozzászólások