A Mac nem telepít alkalmazásokat, vagy elakad a frissítésnél

A Mac egyik legjobb dolga az előre telepített ingyenes alkalmazások köre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy időről időre nem tölt le és telepít más alkalmazásokat. Könnyűnek kell lennie - mint az Apple legtöbb feladata -, de ez nem mindig így van. Ez a bejegyzés elmagyarázza, mit tehet, ha a Mac nem telepít alkalmazásokat.

Próbálja ki ezeket a gyors tippeket az új alkalmazások frissítéséhez vagy telepítéséhez a Mac számítógépére, vagy további részletekért olvassa el a teljes bejegyzést:

 1. Miután megpróbált megnyitni egy új alkalmazást, válassza a Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem lehetőséget.
 2. Frissítse a macOS-t, és indítsa újra a Mac-et a kapcsolódó problémák megoldásához.
 3. Törölje az alkalmazást a Mac-ről, és telepítse újra a semmiből.
 4. Ideiglenesen kapcsolja ki a tűzfalat a Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem menüpontból.

Gyakori hibaüzenetek a Mac-alkalmazások telepítésekor

Alkalmazások letöltésekor vagy frissítésekor a következő üzenetek egyikét kaphatja:

 • "Az alkalmazás nem nyitható meg, mert nem az App Store-ból származik."
 • „Az alkalmazást nem sikerült letölteni. A Vásárlások oldalon próbálkozzon újra. "
 • „Az alkalmazást nem sikerült letölteni. A telepítést nem sikerült elindítani. ”
Ilyen üzenetet kaphat, ha a Mac nem telepít alkalmazásokat.

Ha ez, vagy valami hasonló történt veled, akkor az alábbi megoldással rendelkezünk. De először győződjünk meg arról, hogy megvan-e az alkalmazás telepítésének alapvető követelménye.

Mire van szükség az alkalmazások telepítéséhez Mac rendszerre?

Egy alkalmazás letöltéséhez, telepítéséhez vagy frissítéséhez a Mac számítógépén a következő három dologra lesz szükség:

 1. jó internetkapcsolat
 2. bőséges ingyenes tárhely
 3. rendszergazdai jelszó.

Ellenőrizze az internetkapcsolatot egy video online közvetítésével. Ha a videó lassan töltődik be, segítségért forduljon az internet szolgáltatójához.

A. Gombra kattintva ellenőrizze tárhelyét gombot a menüsoron, és kiválasztja Erről a Mac-ről >Tárolás. Győződjön meg arról, hogy legalább annyi hely áll rendelkezésre, amennyit az alkalmazásfejlesztő ajánl. Lehetőleg még egy kicsit.

Ellenőrizze, hogy van-e elegendő tárhelye egy új alkalmazás letöltéséhez.

Az alkalmazás telepítésének befejezéséhez gyakran szüksége van rendszergazdai jelszóra. Szükség esetén kérje meg az adminisztrátort, hogy jelentkezzen be és telepítse az alkalmazást. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy meg kell adnia a jelszavát, amikor a fiókod kéri.

Hogyan nyithatok meg olyan alkalmazásokat, amelyek nem az App Store-ból származnak?

A Mac-ek számos beépített biztonsági óvintézkedést élveznek, de harmadik féltől származó alkalmazások letöltésekor néha túl buzgónak tűnhetnek. Alapértelmezés szerint a Mac nem telepít máshonnan alkalmazásokat, csak az App Store-ból, bár ezt könnyű megkerülni.

Az alkalmazás letöltése után kattintson a vezérlőgombbal a Letöltések mappában található fájlra, és válassza a menü Megnyitás parancsát. Ugyanazt az „azonosítatlan fejlesztő” figyelmeztetést kapja, mint korábban, de ezúttal mégis lehetősége nyílik az alkalmazás megnyitására.

Vezérlőgombbal kattintson a más webhelyekről letöltött alkalmazások megnyitásához.

A riasztások gyakoriságát csökkentheti Rendszerbeállítások >Biztonság és adatvédelem >Tábornok. Kattintson a lakatra, és adja meg a rendszergazda jelszavát a beállítások feloldásához, majd válassza az „Engedélyezze az alkalmazások letöltését innen: App Store és azonosított fejlesztők.”

Frissítse a macOS-t, és indítsa újra a Mac-et a problémák csökkentése érdekében

Frissítse a macOS-t a legújabb verzióra, kivéve, ha az nem kompatibilis a használni kívánt alkalmazással. A fejlesztők általában felsorolják az ajánlott operációs szoftvert, bárhonnan is töltik le az alkalmazást.

A MacOS gombra kattintva ellenőrizze a frissítéseket gombot a menüsoron, és kiválasztja Erről a Mac-ről >Szoftver frissítés.

A legújabb szoftverre történő frissítés javíthatja a rendszer hibáit

A Mac újraindítása egy másik hatékony hibaelhárító eszköz. Állítsa le a Mac-et a gombot a menüsoron, és hagyja kikapcsolva egy percig, mielőtt újra bekapcsolná. Miután ezt megtette - és lehetővé tette az összes háttérfolyamat bezárását és újrakezdését - a Mac valószínűleg kevesebb problémával fog futni.

Törölje az alkalmazást, majd próbálja meg újra telepíteni.

Mielőtt bármilyen alkalmazást törölne a Mac-ről, győződjön meg arról, hogy nemrégiben készített biztonsági másolatot az összes értékes adatról.

Előfordulhat, hogy az alkalmazás vagy az alkalmazás telepítője sérült, és ezért a Mac nem fogja telepíteni vagy frissíteni. Az egyetlen megoldás erre az, ha teljesen eltávolítja az alkalmazást a gépéről, és újból letölti a semmiből.

Húzza az alkalmazásokat a Kukába a törléshez.

Az alkalmazás használatával zárja be az alkalmazás bármely verzióját, ha az éppen fut a Mac gépén Kilépés az [alkalmazásból] gombra a menüsorban. Ezután nyissa meg a Findert, lépjen az Applications mappába, keresse meg a megfelelő alkalmazást, és húzza a Kukába.

Ellenőrizze az egyes alkalmazások felhasználói mappáit a Mac számítógépén. Ezt úgy teheti meg, hogy a merevlemezről a Navigáció> Felhasználók> [Felhasználónév]> Alkalmazások menüpontra navigál.

Ürítse ki a kukát, majd indítsa újra a Mac-et, és töltse le újra az alkalmazást.

Ideiglenesen kapcsolja ki a tűzfalat Mac számítógépén.

A tűzfal nagyszerű munkát végez a Mac biztonságában, de néha akadályozhatja más alkalmazások telepítését vagy frissítését. Kikapcsolhatja a Rendszerbeállításokban, de ne felejtse el újra bekapcsolni, hogy a Mac ne maradjon sebezhető.

Menj Rendszerbeállítások >Biztonság és adatvédelem >Tűzfal. Kattintson a lakatra, és adja meg rendszergazdai jelszavát a beállítások feloldásához, majd kattintson a gombra Kapcsolja ki a tűzfalat gomb.

Csak akkor kapcsolja ki a tűzfalat, ha megbízik az alkalmazásfejlesztőkben.

Ki kell kapcsolnia minden víruskereső szoftvert is, mivel ez szintén zavarhatja az alkalmazás telepítését.

Miután az alkalmazás telepítése vagy frissítése befejeződött, ne felejtse el kapcsolja be újra a tűzfalat és a víruskereső szoftvert.

Állítsa vissza a Mac gyári beállításait.

Ez valami nukleáris lehetőség, de ott van, ha akarja.

Ha a fent felsorolt ​​összes többi lépés után továbbra sem tudja elérni, hogy Mac-je telepítse vagy frissítse az alkalmazásokat, a teljes gyári visszaállítás felajánlhatja a megoldást. Ezzel törli az összes adatot és újratelepíti a macOS-t, ezért először győződjön meg róla, hogy rendelkezik-e biztonsági másolattal.

Arra is figyelemmel kell lennie, hogy az egész folyamat meglehetősen hosszú időt vehet igénybe, hat órát felfelé, az internet sebességétől és az adatok mennyiségétől függően.

A Mac gyári beállításainak visszaállításához szükséges utasításokat itt találja.

Telepítse újra a macOS-t a helyreállítási módba való belépéssel a Mac-en. Kép: az Apple-től származik

Az alkalmazások frissítésével kapcsolatos problémák

A közelmúltban a Mac felhasználói új problémát tapasztaltak a macOS Mojave legújabb verziójában. Ebben a problémában a felhasználók nem frissíthetik részvényalkalmazásaikat, mint például a Keynote vagy a Pages. A fiókjukban egy elfogadás gombra kell kattintaniuk, de ez az elfogadás gomb nem létezik!

Az előugró ablak olyan egyszerűen hangzik, de mi van, ha nincs elfogadó gomb!

Ez nem mindenkivel fordul elő: néhány felhasználó problémamentesen megtalálja az elfogadás gombot. De ha hiányzik a tied, akkor is frissítheted az alkalmazást úgy, hogy törlöd a Mac-ről, és letöltenél egy új példányt az App Store-ból.

Az alkalmazás törlésének legegyszerűbb módja, ha a Finder alkalmazás mappájából a Kukába helyezi. Akkor érdemes újraindítani a Mac-et, mielőtt újból letöltené az alkalmazást az App Store-ból. És miután megtette, megkapja annak nemrégiben frissített verzióját.

Az alkalmazásproblémák kijavítása a macOS Catalina alkalmazásban

Mi a teendő, ha nem tudja jóváhagyni az új alkalmazásokat a macOS Catalina alkalmazásban

A macOS Catalina másik bétaproblémája az, hogy nem lehet új alkalmazásokat jóváhagyni a Biztonsági és adatvédelmi rendszerbeállításokból. Ennek egyik módját fentebb ismertettük, de a macOS Catalina béta verzióját futtató felhasználók közül sokan azt tapasztalták, hogy ez nem működik.

Úgy tűnik, hogy a megoldás a Gatekeeper ideiglenes letiltása az új alkalmazás telepítése közben. Javasoljuk, hogy utána kapcsolja be újra. Ezt megteheti a következővel:Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem, kattintson a lakatra, és a feloldásához írja be rendszergazdai jelszavát. Alatt A következő helyről letöltött alkalmazások engedélyezése:válasszaBárhol.

A Terminál segítségével feloldhatja a Gatekeeper letiltásának lehetőségét.

Ha nincsBárhol opciót, nyissa meg a Terminált, és írja be a következő parancssort:

sudo spctl --master-disable

Indítsa újra a Rendszerbeállításokat, és látnia kell aBárholválasztási lehetőség. Ezt bármikor visszavonhatja a parancssor használatával:

sudo spctl --master-enable

Az alkalmazás telepítése után feltétlenül engedélyezze újra a Gatekeeper szolgáltatást, különben sebezhetővé teszi a Mac-et a támadással szemben!

Mi a teendő, ha nem tud frissíteni vagy bejelentkezni a Mac App Store-ba

Ha az Apple Beta szoftverprogramján keresztül tesztvezetést hajtott végre a macOS Catalinán, akkor problémákat tapasztalhatott az Macintosh App Store használatával. Sok felhasználó nem tudja frissíteni vagy letölteni az új alkalmazásokat, mert az App Store nem engedi őket bejelentkezni.

A helyes Apple ID felhasználónév és jelszó megadása ellenére a Mac App Store továbbra is úgy tűnik, mintha nem lennének bejelentkezve. Ha ez történt veled, próbáld meg megoldani a következő felhasználói javaslatokat:

 • Jelentkezzen ki Apple ID azonosítójáról Rendszerbeállítások> Apple-fiók.
 • Jelentkezzen ki az Apple Music alkalmazásból a következővel: Fiók> Kijelentkezésa menüsorból.
 • Próbálja meg letölteni az alkalmazásokat vagy a frissítéseket egy másik felhasználói fiókból.
 • Frissítse a macOS Catalina szoftvert a legújabb béta verzióra, vagy térjen vissza a macOS Mojave stabil nyilvános kiadására.
Miután betartotta ezeket a tippeket, újra be kell tudnia jelentkezni az App Store-ba.

Reméljük, hogy ezen tippek egyike további problémák nélkül telepíti és frissíti az alkalmazásokat. Hagyjon egy megjegyzést alább, hogy elmondja, melyik trükk működött az Ön számára! Vagy ha továbbra is problémái vannak, forduljon közvetlenül az Apple-hez és mondja el, mit mondanak, hogy több olvasónak segíthessünk.

Legutóbbi hozzászólások