Az Apple TV távirányítójának nem működése javítása

Az Apple TV távirányítói többféle változatban kaphatók, az Ön tulajdonában lévő Apple TV generációjától függően. A legújabb Apple TV modellek egy Siri alapú távvezérlőt használnak, amely hangvezérlést és böngészési mechanizmusokat kínál. Ezek a távirányítók elég erősek, de néha mindannyian frusztráló problémákat tapasztalunk.

Ebben a cikkben megvizsgálunk néhány okot, amelyek miatt az Apple TV távirányítója nem működik, és mit tehet a megoldott problémák megoldása érdekében.

Töltsd fel!

 • Csak a nyilvánvaló megfogalmazása érdekében kérjük, győződjön meg arról, hogy teljesen feltöltötték-e az akkumulátort!
  • Töltse a Siri távirányítót vagy az Apple TV távirányítót legalább 30 percig a fali töltőhöz (nem számítógéphez) csatlakoztatott Lightning - USB kábellel.

Távolítson el egy akadályt vagy akadályt, és tartsa a hatótávolságon belül

 • Kérjük, ügyeljen arra, hogy távolítson el mindent, amely elzárja az utat az Apple Remote és az Apple TV eleje között, ahol az IR érzékelő található.
  • Nagyon örülnénk, ha az Apple TV távirányítója RF helyett RF jellel lenne ellátva, de tekintettel az IR-re, a látóhatárnak tisztának kell lennie ahhoz, hogy a távvezérlő beszélhessen a TV egységgel.
  • A Siri távirányítóinak ezen a tartományon belül kell maradnia, mert a távvezérlő az Apple TV-hez való Bluetooth kapcsolatra támaszkodik

Tisztítsd meg!

Ha az Apple TV távirányítójának gombjai nem működnek vagy elakadnak, próbálja meg tisztítani a távirányítót Q-Tip (vattacsomó) és izopropil-alkohol használatával.

Ha pamutcsere nem áll rendelkezésre, használjon kis mennyiségű alkoholt egy szöszmentes ruhára, és körkörös mozdulatokkal dörzsölje meg a távvezérlő gombjait. Kezdje egy előre mozdulattal, majd fordítsa vissza, hogy a dolgok elakadjanak!

Fókuszáljon a gombok széleinek tisztítására

Ügyeljen arra, hogy megtisztítsa a távvezérlő összes gombjának széleit, különösen, ha a gombok elakadnak vagy ragadósnak érzik magukat. Ha a gombok továbbra is tapadnak, próbáljon meg egy sűrített levegős kannát eltávolítani a szélein ragadt dolgokat.

Ha az alkohol és a sűrített levegő dörzsölése nem áll rendelkezésre, akkor megpróbálhat egy puha fogkefét is, és finoman ecsetelheti a gombokat és azok széleit, hogy eltávolítson mindent, ami beragadt!

A gombok tisztítása után használjon mikroszálas kendőt, és óvatosan járja át a távvezérlő összes felületét.

Állítsa vissza a távvezérlő és az Apple TV kapcsolatot

 • Húzza ki az Apple TV-t az áramforrásból. Várjon legalább hat másodpercet, majd dugja vissza
 • Próbálja újra a távvezérlőt
 • Ha a Siri távirányítót használja, a Menü és a Hangerő növelése gombok egyidejű megnyomásával visszaállíthatja azt. Ez a művelet alaphelyzetbe állítja a távvezérlőt, és újra párosítási módba állítja.

Párosítsa újra a távvezérlőt az Apple TV-vel

 • A Siri távvezérlőhöz körülbelül három hüvelyk távolságra kell irányítani az Apple TV-től
  • Ezután tartsa lenyomva öt másodpercig a távvezérlő Menü és Hangerő növelése gombjait
  • Ha kéri, helyezze a távirányítót az Apple TV tetejére a párosítás befejezéséhez
 • Az alumínium vagy a fehér távirányítóhoz kösse össze az Apple TV-vel. Az Apple távirányítón úgy, hogy hat másodpercig lenyomva tartja a Menü és a Jobb gombot
  • A TV képernyőn keressen egy hivatkozás szimbólumot közvetlenül a távvezérlő ikonja felett
  • Amikor megnyomja az Apple TV távirányítóját, ellenőrizze az Apple TV egység fényének reakcióját. Ha egymás után háromszor villog, az azt jelenti, hogy a távvezérlőt már más távirányítóval párosította a tévéhez.

Ha a lámpa villog, amikor megnyomja az Apple Remote távvezérlő gombjait, de a TV-n semmi nem történik

 • Próbálja meg párosítani az Apple TV-t a TV-távirányítóval, majd lépjen be a távoli beállításokba, és próbálja meg párosítani az Apple TV-távirányítóval
 • Ha a Siri távirányítót használja, a Menü és a Hangerő növelése gombok egyidejű megnyomásával visszaállíthatja azt. Ez a művelet alaphelyzetbe állítja a távvezérlőt, és újra párosítási módba állítja
 • Az Apple TV újraindításához próbálja meg tartani az Apple Remote Menü és Le gombjait
 • Ha az újraindítás után is segítségre van szüksége, húzza ki az Apple TV-t a konnektorból. Várjon legalább hat másodpercet, majd dugja vissza. Néha működhet az egység áramtalanítása
 • Ha az Apple TV fénye nem villog, és a tévéképernyőjén háromszögben felkiáltójel látható, cserélje ki az Apple távvezérlő elemét

Ha az Apple TV 4 Siri távirányítója nem csatlakozik, a legjobb megoldás az USB-C kábel megvásárlása, az Apple TV csatlakoztatása a számítógéphez és a gyári beállítások visszaállítása az iTunes segítségével.

Csak a Siri távoli problémái

 • Néhány felhasználó panaszkodott a sebesség kalibrálásáról is az új Siri távirányítón.
  • Ha az érzékelő túl érzékeny az Ön számára, akkor nem állíthatja be az érzékenységet, de megváltoztathatja, hogy milyen gyorsan gördüljön. Az alapértelmezett Medium, de ha erre megy Beállítások> Távirányítók és eszközök> Érintési felület követése megváltoztathatja Gyors vagy Lassú
  • A felület követési sebességének megváltoztatása hasznos lehet, ha a karakterek bevitelével küzd a képernyőn megjelenő billentyűzeten
 • Egy másik hasznos tipp a karakterek kiválasztásához a képernyőn megjelenő billentyűzeten: Ha egyenesen az ábécé végéig csúsztat, akkor kissé erősebben csúsztathatja az Apple TV távirányítóján, és a „kurzor” mindkét irányban áthúzódik a képernyőn.
 • Ha a távvezérlő továbbra sem reagál, érdemes megbeszélnie egy időpontot a Genius bárban, és megnézheti őket.
  • Addig is használhatja iPhone-ját és iPadjét, és ezeket az eszközöket távirányítóként használhatja az Apple TV vezérléséhez.

A legfontosabb az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy be van állítva az Otthoni megosztás, és ugyanazt a wi-fi hálózatot használja

 1. Csatlakoztassa a Remote alkalmazást futtató iPhone-ját / iPadjét otthoni Wi-Fi-hálózatához
 2. Győződjön meg arról, hogy Apple TV-je ugyanahhoz a WiFi hálózathoz csatlakozik. Ugyanazon hálózat használata kritikus fontosságú ahhoz, hogy a távoli alkalmazás működjön az Apple TV-vel
 3. Az Apple TV-n lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Távirányítók és eszközök> Távoli alkalmazás
 4. Amikor a rendszer kéri, adja meg az otthoni megosztáshoz használt Apple ID-t és jelszót
 5. Most nyissa meg a Távoli alkalmazást iOS-eszközén
 6. Menjen a Beállítások képernyőre, és válassza ki az Apple TV-t
 7. Néhány pillanatba telik az alkalmazás és az Apple TV párosítása, és képesnek kell lennie arra, hogy az iOS készülékét az Apple TV vezérléséhez használja.

Használja az Apple Tv Remote alkalmazást iPhone, iPad vagy iPod készülékén

Az iOS 12 és újabb verziókat használó, Apple 4. generációs és újabb verziójú Apple TV-k felhasználói számára az Apple TV Remote alkalmazást automatikusan hozzáadják a Vezérlőközponthoz a könnyű hozzáférés érdekében.

Az Apple TV Remote App ugyanúgy működik, mint a távvezérlője! Gyorsan navigálhat és vezérelheti a lejátszást az Apple TV 4K vagy az Apple TV-n (4. generáció).

Az Apple TV távirányítójának beállítása iOS 11 és újabb verziókhoz

 1. Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a legújabb szoftverrel az Apple TV-hez és az iDevice-hez
 2. Szükség esetén töltse le az Apple TV Remote alkalmazást az App Store-ból
 3. Csatlakoztassa Apple TV-jét és az iDevice-jét ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz
 4. Nyissa meg az Apple TV Remote alkalmazást az iDevice eszközén
 5. Koppintson az Apple TV hozzáadása elemre
 6. Válassza ki az Apple T készülékét
  1. Az Apple TV 4K vagy az Apple TV-n (4. generáció) várja meg, amíg egy négyjegyű kód megjelenik a televízióján
  2. Írja be ezt a kódot a párosítási képernyőn
  3. Ha a kód nem jelenik meg, és vezérelheti az Apple TV-t, akkor az iOS-eszköz már párosítva van - folytassa és használja az alkalmazást
 7. Az iDevice eszközén menjen a Beállítások> Vezérlőközpont> Vezérlők testreszabása és koppintson az Apple TV távirányító melletti Plusz jelre (+)
 8. Nyissa meg eszközén a Vezérlőközpontot, és érintse meg az Apple TV Remote ikont
 9. Koppintson az Apple TV-re a listából
 10. Adja meg a négyjegyű jelszót, amely kérésre megjelenik az Apple TV képernyőn

Minden jót kívánunk. Kérjük, bátran ossza meg észrevételeit.

Olvasói tippek

 • Próbálja felmelegíteni egy kicsit, hogy fellazuljon minden, ami a gombokban megragadt. Hajszárítót használtam - csak hogy kicsit felmelegedjen. Ezután tisztítsa meg alkohollal és Q-Tip vagy ruhával. Nekem bevált!

Legutóbbi hozzászólások