Hogyan lehet mások által létrehozott nyilvános lejátszási listákat találni az Apple Music alkalmazásban

Az Apple Music és a Spotify meglehetősen hasonló platformok. De nem mindig érzi így. Vegyünk például nyilvános „közösségi” lejátszási listákat. Könnyen elérhetők a Spotify-ban, kicsit kevésbé az Apple Music-ban. De valójában léteznek az Apple streaming platformon.

Akár egy ideje Apple Music-felhasználó, akár csak a Spotify-ról vált át a platformra, itt mindent meg kell tudnia a nyilvános lejátszási listák létrehozásáról és megtalálásáról.

Az alapok

Ha azt szeretné, hogy a lejátszási listája nyilvános legyen, ellenőrizze, hogy ez a váltás be van-e jelölve.

A lejátszási listák kicsit másképp működnek a Spotify és az Apple Music alkalmazásban. A Spotify-ban a lejátszási listák lehetnek nyilvánosak vagy privátok. Az Apple Music alkalmazásban a nyilvános lejátszási listák technikailag megosztott lejátszási listák.

Megosztott lejátszási lista létrehozása nagyon egyszerű az Apple Music alkalmazásban:

  • Nyissa meg az Apple Music alkalmazást.
  • Keressen egy dalt, és tartsa lenyomva. A megjelenő menüben válassza a Hozzáadás egy lejátszási listához lehetőséget. Új lejátszási listát is létrehozhat a Könyvtár> Lejátszási listák menüpont megnyitásával.
  • Innen látnia kell egy gombot, amely azt mondja Megjelenítés a Saját profilban és a Keresésben a leírás alatt. Így készít nyilvános lejátszási listát.
  • Miután megnyomta ezt a váltót, a lejátszási lista bárki számára elérhető lesz az Apple Music alkalmazásban, hogy meghallgassa és kiegészítse saját könyvtárával.

Érdemes megjegyezni, hogy előfordulhat, hogy nem látja ezt a lehetőséget, ha nincs profilja az Apple Music alkalmazásban. Hasonlóképpen problémákba ütközhet akkor is, ha profilja nem nyilvános. Létrehozhat egy Apple Music profilt, vagy megváltoztathatja a profil beállításait Neked és üti a személy ikont.

Lejátszási lista megosztása az Apple Music alkalmazásban

Szeretne lejátszási listát küldeni egy barátjának? Használja a Megosztás lapot a megosztás számos lehetőségéhez.

Ha meg szeretné osztani valamelyik nyilvános lejátszási listáját barátaival, akkor nem kell elküldenie nekik annak nevét a kereséshez. Valójában közvetlenül elküldheti nekik.

Ez a jelenleg használt platformtól függően változik. IOS-eszközök esetén csak érintse meg a hárompontos ikont és a Lap megosztása ikont. A számítógépeken ez a hárompontos ikon, majd a Lejátszási lista megosztása gomb. Az Android felhasználók számára ez az Android stílusú Megosztás lap.

Innen az Apple Music lejátszási listáit sokféle névjegynek küldheti el az Üzenetek, a Mail, a Twitter, a Facebook, az AirDrop vagy más alkalmazások segítségével.

Csak vegye figyelembe, hogy a címzettnek Apple Music előfizetőnek is kell lennie ahhoz, hogy valóban meghallgassa a lejátszási listát.

Hogyan lehet nyilvános lejátszási listákat találni az Apple Music alkalmazásban

A nyilvános, a felhasználók által létrehozott lejátszási listák a „Megosztott lejátszási listák” alatt jelennek meg.

Van néhány módja annak, hogy valóban megtalálja a többi Apple Music-felhasználó által létrehozott lejátszási listákat.

  • A legegyszerűbb módszer, ha egyszerűen lejátszási listát kapunk természetesen egy barátjától vagy családtagjától.
  • Egy másik elterjedt módszer az, hogy egyszerűen felfedezzük őket a For You-ben, a „Nézze meg, mit hallgatnak a barátok” alcím alatt. Ne feledje, hogy a listán szereplő dalok, albumok vagy lejátszási listák csak a barátok listáján szereplő személyektől származnak.
  • Ha nyilvános lejátszási listát szeretnél találni a barátlistádon kívüli személyektől, akkor meg kell keresned. Csak érintse meg a Keresés gombot a jobb alsó sarokban, és adjon meg egy lekérdezést. Az eredménylistában csak görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a „Megosztott lejátszási listák” felirat.

Miután megtalálta a kedvére való lejátszási listát, egyszerűen meghallgathatja, vagy hozzáadhatja a lejátszási lista egy példányát a könyvtárához.

Nyilvános lejátszási listák mentése iPhone vagy iPad eszközre

Ha talál egy fantasztikus lejátszási listát, tele tele lekvárokkal, amelyeket hozzá szeretne adni a saját könyvtárához, megteheti. Van erre pár lehetőség.

Az első az, hogy egyszerűen megérinti a + Hozzáadás gombot egy nyilvános lejátszási lista (vagy egy ismerősének lejátszási listája) teteje közelében. Ez menti a lejátszási listát a könyvtárába.

Ennek a módszernek azonban van néhány figyelmeztetése. Ha a lejátszási lista tulajdonosa bármilyen dalt hozzáad vagy töröl, az tükröződik a lejátszási lista másolatán. Ez azért van, mert az Apple Music alapértelmezés szerint külön tárolja a mentett lejátszási listákat a tényleges könyvtárától.

Általában hozzáadhat egy dalt az Apple zene lejátszási listájához anélkül, hogy hozzáadná a könyvtárához. Az Apple itt a fehér könyvében ismerteti a folyamatot.

Ha a lejátszási lista pontos másolatát szeretné tárolni a könyvtárában, akkor ezt a viselkedést a Beállításokban módosíthatja. Csak menjen a Beállítások -> Zene elemre, és nyomja meg a Lejátszási lista hozzáadása melletti kapcsolót.

Apple zenerajongó vagy? Melyek azok a közelmúltbeli fejlesztések, amelyek valóban teszik a napodat? Milyen további szolgáltatásokat kellene bevezetnie az Apple számára az Apple Music alkalmazásban. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzések segítségével.

Legutóbbi hozzászólások