Az Apple Watch edzéselemzése

Az Apple Watch vitathatatlanul a legtöbb funkciógazdag testedzést és egészséget viselő eszköz a piacon. Azonban, hacsak nem tudja, hogyan kell elemezni az összegyűjtött adatokat, az Apple Watch nem jár a lehető legnagyobb haszonnal. Ebben a cikkben megismerheti az Apple Watch által gyűjtött fitneszadatokat és azok elemzésének módját.

Hol találhatók az edzésadatok

Az edzésadatokat az iPhone Activity és Health alkalmazásai gyűjtik és tartják karban.

On Activity App

 1. Érintse meg a Tevékenység kb az iPhone kezdőképernyőjén.
 2. Válaszd ki a Edzés fülre. Ezen a képernyőn láthatja az Apple Watchról gyűjtött edzéseket, amelyek a legújabbakkal kezdődnek. Görgessen a régebbi edzések megtekintéséhez.
 3. Érintse meg a Edzés további információért.

Az Workout oldalon található információk az elvégzett gyakorlat típusától függően változnak. Például a jógából vagy az úszásból gyűjtött edzésadatok jelentősen eltérnek a többi edzéstől. Mivel a séták és a futások valószínűleg az Apple Watch legjobban követett gyakorlatai, itt maradok az ilyen típusú edzéseknél.

Ajánlott:

 • Egészséges életmód: Új év, az Apple Watch-ra letölthető alkalmazások a jobb élet érdekében
 • Az Apple Watch dokkoló rendszerezése
 • Az Apple Watch zene vagy a podcastok nem működnek, javítás

Amint az alább látható, a sétákhoz az Apple Watch olyan információkat gyűjt, mint az aktív kalóriák, az összes kalória, a távolság, a teljes idő, az átlagos pulzus, az átlagos ütem, az osztások, a pulzus / helyreállítás, a séta térképe és az időjárás-jelentés.

Ha sok különböző típusú gyakorlatot végez, rendezheti az Edzés képernyőn. Koppintson az Összes edzés elemre a képernyő jobb felső sarkában. Érintse meg a kívánt edzés típusát. A következő példában csak elliptikus gyakorlatok láthatók:

On Health App

Az edzésadatokat az iPhone alkalmazás Health alkalmazásában is gyűjtik és karbantartják. Az összegyűjtött információk azonban kevésbé specifikusak és az adott napon összegyűjtött adatokkal vannak csoportosítva. Például az Egészség alkalmazásban fenntartott futtatásból kapott adatok tartalmazzák a távolságot, a lépéseket és az elégetett kalóriákat.

Figyelje meg, hogy az információkat grafikon formában jelenítik meg. Rendezhet nap, hét, hónap és év szerint.

Az alábbi példában összefoglaló információkat láthat az Egészség alkalmazásban fent említett sétáról:

A kulcsszámok megértése

Ebben a szakaszban többet megtudhat az Apple Watch edzéseken keresztül gyűjtött konkrét információkról. Minden esetben azt javasoljuk, hogy ellenőrizze ezeket az információkat az Activity alkalmazásból, annak ellenére, hogy egyes adatok magán az Apple Watch-on és az Health alkalmazáson keresztül is megtekinthetők. Csak könnyebb megtekinteni az Activity alkalmazásban.

Gyűrűk bezárása

Az edzésprogramokból összegyűjtött információk többnyire önmagát magyarázzák. A lépéseket, a távolságot, az elégetett kalóriákat és a hasonló információkat más hordható eszközök gyűjtik össze, beleértve más okosórákat és fitneszkövetőket. Az Apple Watch felhasználói számára is előnyös lehet, ha minden nap „bezárják a gyűrűket”. A három gyűrű, a Mozgás, a Testmozgás és az Állás szórakoztató és egyszerű módot nyújt az egészségesebb napok megélésére.

Ezt a három gyűrűt a következőképpen számolják:

 • A Mozog gyűrű alapja a naponta elégetett kalória. Ezt a számot hetente módosíthatja.
 • Bezárhatja Gyakorlat csengjen úgy, hogy legalább 30 perces tevékenységet végez egy gyors séta közben vagy felett.
 • Végül a Állvány gyűrű bezárható, ha legalább egy percet állsz, napi 12 alkalommal.

Ami az edzéseket illeti, minél többet éget, annál közelebb kerül a Move céljának lezárásához. Ezenkívül, ha az órája felismeri, hogy edzésprogramot végez, akkor egyre közelebb kerül a Testmozgás cél eléréséhez. Ezeket a gyűrűket megtalálhatja az Apple Watch-on, valamint az iPhone-on található Activity és Health alkalmazásokban.

Pulzusszám

Egészséges szív nélkül egyikünk sem lenne nagyon hosszú. Szerencsére az Apple Watch rendelkezik ezzel a furcsa képességgel, hogy 24/7-ben nyomon kövesse a pulzusunkat. Az Apple Watch Series 4 ezt egy lépéssel tovább teszi, de lehetővé teszi a pitvarfibrilláció jeleinek ellenőrzését.

Edzés közben az Apple Watch folyamatosan és a gyakorlat befejezése után három percig méri a pulzusát. Ezzel meghatározhatja az edzés helyreállítási arányát. Az Apple ezen információk alapján kiszámítja, hogy mennyi kalóriát égetett el.

Az Apple Watch kiszámítja a napi pihenés gyakoriságát és a gyalogos átlagot is, azáltal, hogy gyorsulásmérő adatokkal veszi a pulzus hátterét.

Az edzés során gyűjtött pulzus információk megkeresése:

 1. Az Activity alkalmazásban érintse meg a ikont Edzések fülre.
 2. Érintse meg az adott elemet Edzés át szeretné tekinteni.
 3. Láthatod Pulzusszám és A pulzus helyreállítása információkat ezen a képernyőn. Görgessen előre és hátra, hogy megnézze mindkét adatsort.

A futás / séta térkép útvonalának ellenőrzése

Az Apple Watch nyomon követi a gyalogos vagy futott útvonalat. Az Apple Watch Series 2-től kezdve nincs szüksége magára az órára, hogy összegyűjtse ezeket az adatokat. Ha az első generációs Apple Watch tulajdonosa, akkor az útválasztási információk megszerzéséhez szüksége lesz az iPhone-jára.

Az edzés során gyűjtött útvonalinformációk megkeresése:

 1. Az Activity alkalmazásban érintse meg a ikont Edzések fülre.
 2. Érintse meg az adott elemet Edzés át szeretné tekinteni.
 3. Görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a Térkép szakasz. Érintse meg a Térkép bővíteni.

Edzés térkép színek magyarázata

 • A sárga az átlagos tempód
 • A zöld a leggyorsabb ütem
 • A piros és a narancs a leglassabb ütem

Minden szakasz az adott szakasz átlagain és a teljesítés hosszán alapul.

Harmadik fél integrációja

Nyomon követheti az edzéseket az Apple Watchról a natív Workout alkalmazással vagy egy harmadik féltől származó alkalmazással. Akárhogy is, az adatokat továbbra is az Activity (and Health) alkalmazáson keresztül gyűjtik. Az Apple Watch számára elérhető két legnépszerűbb edzőalkalmazás a Nike Run Club és a Runkeeper.

Az ingyenes Nike Run Club alkalmazás nyomon követi és tárolja a futásokat, valamint egyéb gyakorlatokat, csakúgy, mint az Apple Watch alapértelmezett Move alkalmazását. Ugyanakkor audio vezetésű futóedzéseket is kínál a Nike edzőivel és sportolóival. Létrehozhat személyre szabott edzéseket is a célok elérése érdekében. Ezenkívül az alkalmazás segítségével csatlakozhat a heti és havi távolsági kihívásokhoz, hogy motivált maradjon. Útközben digitális trófeákat és kitűzőket is kereshet, hogy megünnepelje eredményeit.

Eközben ott van a freemium Runkeeper alkalmazás, amelynek saját listája van a motivációs eszközökről azoknak a felhasználóknak, akik szeretnek futni, sétálni, kerékpározni, túrázni stb. A RunKeeper hangos felszólításokat kínál edzés közben, kihívásokat, jutalmakat, virtuális csoportokat és egyebeket. Az alkalmazáson belüli vásárlás feloldja a Runkeeper Pro prémium élményét, ahol útmutatókat talál az 5K, a maraton és más hosszú távú kihívásokhoz.

Összegzés

Az Apple Watch tartalmazza mindazt, amire szükséged van, hogy motiváld magad, hogy formába lendülj az edzésprogramokon keresztül. Milyen típusú edzéseket végez az Apple Watch használatával? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

Legutóbbi hozzászólások