Az iOS Files alkalmazás iPad-jén - A legjobb tippek és trükkök

Miután az Apple elkezdte alkalmazni a „termelékenységi eszköz” megközelítést az iPad készülékkel, szembetűnő mulasztás történt. Az Apple nem tartalmazott megfelelő fájlkezelő rendszert a dokumentumok és más fájlok számára.

Mindez megváltozott az iOS 11 kiadásával, köszönhetően a Files alkalmazás felvételének. Azóta az alkalmazást finomhangolták és módosították, hogy valóban erőműves alkalmazássá váljon, amely az összes iOS 12 eszközhöz tartozik. Végül az iPadOS biztosítja, hogy az iPad felhasználók milyen erőre vártak!

Az iPadOS új korszakot nyit a Power iPad felhasználók számára

Az új iPadOS for iPad további fejlesztéseket és rugalmasságot biztosított a Files alkalmazás számára. Néhány új funkció, amelyet a felhasználók dicsértek, a következők:

 • Külső meghajtó támogatás: Mostantól egyszerűen csatlakoztathat egy külső meghajtót / USB-t, és az alkalmazás segítségével hozzáférhet a fájlokhoz. Ez segít filmek, zene nézésében, vagy akár fényképek és videók letöltésében az iPad készülékről a meghajtóra, hogy felszabaduljon az iPad területe.
 • Az új iPadOS oszlopnézetet kínál, amely lehetővé teszi fájlok közötti böngészést beágyazott mappastruktúrában, akárcsak a számítógép használata közben.
 • A mappák zipelésének és kibontásának műveletei nagyszerűek az új iPadOS használatával. Nincs szükség harmadik fél eszközére. A beépített funkcióval egyszerűen tömörítheti fájljait.
 • A számos új billentyűparancs megkönnyíti a Fájlok alkalmazásban való navigálást, ha külső billentyűzetet használ az iPad készülékével.

Tudjon meg többet az új iPadOS Files alkalmazás funkciókról, amelyek hatékonyabbá teszik Önt!

 • Az iPadOS új Files alkalmazásában minden megtalálható

Ma megvizsgáljuk a legjobb tippeket és trükköket, hogy dokumentumait a Fájlok alkalmazásban rendezzék.

Hozzáférés további szolgáltatásokhoz (Dropbox, Drive)

Az egyik legjobb dolog az új Files alkalmazásban az, hogy valóban integrálja a többi felhőszolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy a fájlok az összes fájl „központjaként” szolgálnak, és csak egyetlen alkalmazásból lesznek elérhetők.

Többé nem kell aggódnia, hogy megtalálja-e a megfelelő alkalmazást, amelybe a fontos fájlt elmentette.

Ezeknek a szolgáltatásoknak a fájlokban történő beállításához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Töltse le és állítsa be a harmadik féltől származó felhőalkalmazást
  1. Fontos megjegyezni, hogy be kell jelentkeznie a felhőalkalmazásba, mielőtt elérné azt a Files.app alkalmazásban
 2. Nyissa meg a fájlok alkalmazást
 3. Koppintson a Helyek> Szerkesztés elemre
 4. Váltsa át azokat a külső szolgáltatásokat, amelyekhez hozzáférést szeretne
 5. Válassza a Kész lehetőséget

Miután elkészült, mindezeket a Helyek szakasz a Fájlok alkalmazásban. Időbe telhet, amíg a fájlok először feltöltődnek, de ha megtörténnek, akkor mindenhez hozzáférhet.

Fogd és vidd

Ez a következő szolgáltatás abszolút Isten-küldés azok számára, akiknek fájlokat kell újrarendezniük vagy rendszerezniük. Az Apple végre megvalósította eszközein a multi-touch és a drag / drop elemeket.

Lényegében ez azt jelenti, hogy megkezdheti a fájlok áthelyezését, és másolás és beillesztés nélkül áthúzhatja azokat egy mappába. Egyszerűen nyomja meg és tartsa lenyomva a fájlt, majd húzza a fájlt a hozzáadni kívánt mappa fölé.

Ezenkívül megteheti ezt több fájl és mappa segítségével a kompatibilis iOS-eszközökön. Tartsa lenyomva az első fájlt, amelyet áthelyezni szeretne, majd érintse meg a többi fájlt, amelyet áthelyezni szeretne.

Ez egy halom fájlt hoz létre, és addig húzhatja őket, amíg el nem jut a szükséges mappába. Csak dobd őket a mappára, és onnan lesznek rendezve.

Rendezze a dokumentumokat és mappákat a Fájlok menübe

Ha már a fájlok rendezéséről beszélünk, akkor valószínűleg a fájlok és mappák rendezését szeretné elvégezni a Fájlok alkalmazásban. Talán azért, mert annyi van, meg kell találnia az utoljára használtat.

Vagy talán csak azért, mert te ragadós vagy, aki szeret mindent rendben tartani. Függetlenül attól, hogy az Apple miért tette rendkívül egyszerűvé a fájlok rendezését.

A válogatás terén az Apple négy különböző lehetőséget kínál: Név, Dátum, Méret és Címkék.

A fájlok rendezéséhez a teendők szerint tegye a következőket:

 1. Nyissa meg a Fájlok alkalmazást
 2. Navigáljon bármelyik mappába
 3. Innen a további lehetőségek megjelenítéséhez húzza le a fájllistát
 4. Válassza ki az alkalmazni kívánt rendezési lehetőséget
  • Név - ábécé szerinti rendezés fájl / mappa neve szerint
  • Dátum - Rendezés a fájl / mappa dátuma szerint
  • Rendezés - Rendezés fájlméret szerint
  • Címkék - Rendezés a fájlokban / mappákban használt címkék szerint

Miután kiválasztotta a megfelelő rendezési opciót, a fájljai automatikusan átrendeződnek. Innen folytathatja a munkát, vagy módosíthatja a rendezést, amíg meg nem találja a megfelelő dokumentumokat.

Átnevezheti a dokumentumokat és mappákat

Korábban arról beszéltünk, hogy fontos lehet ragasztónak lenni, amikor a dokumentumok és az akták rendezettek maradnak. Ennek egyik kulcsfontosságú módja annak biztosítása, hogy a dokumentumok és mappák megfelelő nevet kapjanak.

A fájlok és dokumentumok átnevezése még könnyebbé vált az új iPadOS használatával. Ellenőrizze a legújabb cikkünket, hogy megtudja, hogyan történik ez az új iPadOS-on

 • A dokumentumok átnevezése a Files App használatával az iOS 13 és az iPadOS rendszeren

Túl sokszor tudtam, hogy van valamiről kép vagy képernyőkép, de úgy tűnik, egyszerűen nem emlékszem a névre. Ez azért van, mert ezek névadó retorikája túlságosan bosszantó, és lehetetlenné teszi a megtalálásukat.

A Fájlok alkalmazásban található mappák vagy dokumentumok átnevezéséhez tegye a következőket:

 1. Nyissa meg a Fájlok alkalmazást
 2. Keresse meg az átnevezni kívánt fájlt vagy mappát
 3. Érintse meg a fájlt név
 4. Írja be a fájl új nevét
 5. Koppintson a Kész

Koppintással hangsúlyoztuk a fájl „nevét”, mert csak a fájl megérintésével megnyílik. Nyilvánvalóan nem ezt akarjuk megtenni, különben egy csomó dokumentumot és mappát nyit meg, csak hogy átnevezze őket.

Címkék létrehozása és kezelése

Tehát a Dokumentumok és mappák segítségével mindent rendbe hoztunk a Fájlok alkalmazásban. Van még egy módszer a szervezéshez, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, mivel egyre népszerűbb.

Az Apple címkéket vezetett be a Files alkalmazásba, lehetővé téve címkék hozzáadását különféle dokumentumokhoz. Ez csak egy újabb módot kínál a dolgok rendezettségének megőrzésére, anélkül azonban, hogy különféle mappákat kellene használni.

Ha címkét szeretne hozzáadni egy dokumentumhoz, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Megnyitja a Fájlok alkalmazást
 2. Koppintson a Válassza a lehetőséget a jobb felső sarokban
 3. Válassza ki a címkézni kívánt dokumentumot
 4. Koppintson a képernyő alján található Megosztás ikonra
 5. A megosztás menü tetején koppintson a ikonra + Címke
 6. Írja be a használni kívánt címkét

Ha elkészült, bármely címkével ellátott fájlja megjelenik a Fájlok alkalmazás Helyek részében. Csak érintse meg a Helyek elemet a jobb felső sarokban, és nézze meg a Címkék szakasz.

Minden beírt címkéje megjelenik, így megérintheti a megfelelőt, és megtekintheti az összes fájlt.

Kapcsolatba lépni egy fájllal

Míg a drag and drop hűvös és minden, a Files alkalmazásnak még egy trükkje van a hüvelyében, amikor a dokumentumokkal és mappákkal való interakcióról van szó.

Használhatja a címkék és minden előnyét, de a Fájlok alkalmazásban van egy „titkos” menü a dokumentumokhoz

 1. Nyissa meg a Fájlok alkalmazást
 2. Tartsa nyomva a dokumentumot vagy mappát
 3. Kiadás

Miután elkészült, megjelenik egy új menü, amely néhány különböző lehetőséget kínál.

Ezek a beállítások attól függően változnak, hogy milyen típusú fájllal kommunikál:

 • Másolat
 • Másolat
 • Töröl
 • Kedvenc
 • Címkék
 • Info
 • Részvény

Ez csak egy újabb apró funkció, amelyet a felhasználók kihasználhatnak, ha valamilyen munkát el kell végezniük.

Helyezze vissza a törölt fájlokat

A rettegett „törölt fájl”. Mindannyian ott voltunk korábban. Véletlenül töröl egy fájlt, amely egy megosztott mappában van, és ez valami szükséges ahhoz, amin dolgozik. Úgy tűnik, hogy nem találja meg a fájlt, és nem tudja, hol van a „kuka”.

Nos, az Apple gondolt azokra az esetlenekre, amelyek odakint vannak, és nagyon egyszerűvé tette a törölt fájlok helyreállítását

 1. Nyissa meg a Fájlok alkalmazást
 2. Koppintson a Helyek
 3. Válassza a lehetőséget Nemrégiben törölve
 4. Keresse meg a szükséges fájlt
 5. Koppintson a Válassza a lehetőséget a jobb felső sarokban
 6. Válassza ki a fájlt
 7. Koppintson a Visszaszerez

Voálá! A törölt dokumentumot / mappát visszaküldjük a Fájlok alkalmazásba, hogy kiborulás nélkül újra munkába állhasson.

Következtetés

Ez csak néhány módszer, amellyel a legtöbbet hozhatja ki a Fájlok alkalmazásból az iPad készülékén. De szeretnénk hallani rólad! Hangzik el a megjegyzésekben, és tudassa velünk néhány kedvenc tippjét és trükkjét!

Legutóbbi hozzászólások