Vezeték nélküli töltéssel rendelkező iPhone hibaelhárítása

Van valami olyan szörnyű, mint felébredni egy félig elhalt iPhone-ra? Nos igen. De ez még mindig bosszantó helyzet. Lehet, hogy elfelejtette egyik napról a másikra feltölteni, vagy valami probléma van az iPhone vezeték nélküli töltőjével.

Amíg az iPhone támogatja a vezeték nélküli töltést, képesnek kell lennie arra, hogy használni tudja. (Ne feledje, hogy csak az iPhone 8 és újabb modellek rendelkeznek vezeték nélküli töltéssel.)

De ha az eszköz vezeték nélküli kapcsolatra képes, és még mindig problémák merülnek fel a töltéssel kapcsolatban, akkor valami más történhet. Lássuk.

Összefüggő:

  A Qi vezeték nélküli töltési problémák elhárítása

  Függetlenül attól, hogy iPhone-ja rendkívül lassan tölt-e, vagy egyáltalán nem töltődik fel, íme néhány dolog, amelyet meg kell próbálnia az adott probléma elhárításához.

  Ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli töltő be van-e dugva

  Győződjön meg arról, hogy jó minőségű, Qi-kompatibilis tartozékot használ-e, és győződjön meg arról, hogy az be van dugva.

  Ez úgy hangozhat, mint egy „no duh” javaslat, de ezt ellenőrizni kell, mielőtt bármilyen más lépést folytatna. Győződjön meg arról, hogy a Qi vezeték nélküli töltő csatlakozik egy működő konnektorhoz vagy hosszabbítóhoz.

  De van néhány más általános karbantartási tipp, amelyeket szem előtt kell tartani a folytatás előtt.

  Például győződjön meg arról, hogy vezeték nélküli töltője Qi-kompatibilis tartozék-e egy jó hírű márkától. Előfordulhat, hogy a vezeték nélküli töltők, amelyek nem támogatják a Qi-t, vagy a vázlatos vállalatok silány opciói, nem működnek az iPhone készülékkel.

  Ha a tápkábel és a töltőszőnyeg között van töltőport, próbáljon Q-heggyel megtisztítani a töltőportot, és ellenőrizze, hogy a töltőbetét jobban működik-e.

  Indítsa újra az iPhone-t, és frissítse a szoftvert

  Ha kétségei vannak, indítsa újra iPhone-ját.

  Sok esetben a hibás vagy hibás viselkedés egyszerű újraindítással könnyen orvosolható. Ez a helyzet az iPhone vezeték nélküli töltési funkciójával is. Ha problémái vannak az iPhone vezeték nélküli töltésével, érdemes kikapcsolnia iPhone-ját vagy végrehajtani a Hard Reset-t.

  Kényszerített újraindítás végrehajtása iPhone X / XR / XS készüléken.

  Hasonlóképpen, az Apple rendszeresen javítja azokat a szoftverhibákat, amelyek gátolhatják a vezeték nélküli töltést. Még akkor is, ha nincsenek aktívan problémái a töltéssel kapcsolatban, érdemes a lehető legfrissebb szoftvert telepíteni, amikor csak lehet.

  Ha a töltési problémák továbbra is fennállnak, és gyanítja, hogy ez továbbra is szoftverhiba lehet, akkor érdemes elvégeznie a DFU-visszaállítást. Ez az egyik legmélyebb „visszaállítás”, amelyet elvégezhet egy iPhone-on. Csak olvassa el útmutatónkat, hogyan kell csinálni.

  Vegye le az eseteket az iPhone készülékéről

  Töltés előtt vegye le azokat a vastag iPhone tokokat.

  Elméletileg csak a fém tokok zavarják a Qi alapú vezeték nélküli töltést. De a gyakorlatban néha a vastagabb műanyag tokok is problémákat okozhatnak.

  A különösen vastag iPhone tokok, mint a LifeProof vagy az Otterbox, gátolhatják a vezeték nélküli töltést, mivel az iPhone és a töltőtekercs között távolságot teremtenek. Ez lassabb töltési sebességhez vagy vezeték nélküli töltéshez vezethet, amely egyáltalán nem működik.

  Ráadásul egyes esetek gátolhatják az iPhone azon képességét, hogy töltés közben hűvös maradjon. A hő nem a legjobb dolog az elektronika számára - és ha készüléke túlmelegedik töltés közben, csökkentheti az akkumulátor élettartamát.

  Ügyeljen az iPhone vezeték nélküli töltőn történő elhelyezésére

  Győződjön meg arról, hogy iPhone-ját megfelelően helyezte a töltőpadra.

  Vitathatatlanul az a legfontosabb, hogy miként helyezi el iPhone-ját vezeték nélküli töltőn, amelyet szem előtt kell tartania a Qi-alapú megoldások használata során.

  Ha laikus kifejezéssel élünk, a Qi egy töltőtekercs segítségével vezeték nélkül továbbítja az energiát a készülékére. De ezek a tekercsek finomak lehetnek. Ha az eszköz nincs megfelelően beállítva a töltőpad tekercséhez, problémákat okozhat.

  Ha az iPhone túl messze van a töltőtekercstől, akkor a töltési sebesség végül nevetségesen lassú lehet. Hasonlóképpen, ha a tekercs és az iPhone nincs megfelelően beállítva, előfordulhat, hogy egyáltalán nem történik töltés. Még ennél is rosszabb, hogy akár töltési "pinget" is kaphat, vagy láthatja, hogy a töltésjelző normálisan működik - még akkor is, ha az eszköz nem tölt. Valószínűbb, hogy nem, ezért sok felhasználó félig feltöltött eszközökre ébred.

  Ha minden más nem sikerül…

  Ha továbbra is problémái vannak az iPhone vezeték nélküli töltésével, akkor sérült lehet az alkatrész vagy hardver problémája a készülékkel. Próbáljon ki egy másik vezeték nélküli töltőegységet, hogy ellenőrizze, működik-e; ellenkező esetben javasoljuk, hogy vigye el iPhone-ját az Apple Store-ba vagy az Apple hivatalos szolgáltatójába, hogy diagnosztizálhassák és kijavíthassák a problémát.

  Reméljük, hogy az Apple hamarosan kiadja saját AirPower márkájú vezeték nélküli töltőszőnyegeit, amelyek az Apple iPhone-t, az Apple Watch-ot, az AirPod-kat és talán az Apple Pencilt is energiával látják el.

  Tervezi-e frissíteni az új AirPower töltőket, amikor azok megjelennek?

  Legutóbbi hozzászólások