Racionalizálja a reptéri várakozást: Adjon hozzá beszállókártyát az Apple Wallethoz

Az utazás remek, de a reptéri bejelentkezés messze nem stresszmentes. Mint például időben eljutni a repülőtérre, és biztonsággal átjutni minden táskával. Az a lehetőség, hogy az Apple Wallet-on keresztül gyorsan hozzáférhet a beszállókártyájához, megtakarítja az utazást a repülőtér bejelentkezési pultjához vagy az önkiszolgáló kioszkhoz.

Így adhatja hozzá a beszállókártyáját az Apple Wallet-hoz, hogy átélje a biztonságot.

Beszállókártyák hozzáadása az Apple Wallethoz

Számos módon lehet beszállókártyát hozzáadni az Apple Wallethoz. De a legegyszerűbb, ha beszállókártyát kap a Mail vagy az Messages alkalmazáson keresztül.

Alternatív megoldásként egy bolondbiztosabb módszer a légitársaság alkalmazásának letöltése. E cikk alkalmazásában mindkettőre kitérünk.

A beszállókártya hozzáadása a Mailből vagy a böngészőből

Sok légitársaság küld e-mailt a beszállókártyájával. A linkre kattintva hozzáadhatja az Apple Wallethoz.

Általában, miután bejelentkezett a járatára, a légitársaság elküldheti Önnek beszállókártyáját nyomtatásra e-mailben. Sok esetben az iOS automatikusan felismeri az e-mailt (ha Mail-t használ), és hozzáadja a Wallet alkalmazáshoz.

Más esetekben valószínűleg bejelentkezhet a járatára egy olyan böngészőben, mint a Safari vagy a Chrome. A beszállókártya céljára a Safarit javasoljuk, mivel szorosan integrálódik az iOS rendszerrel. A Mailhez hasonlóan egy egyszerű lehetőségnek kell lennie arra, hogy beszállókártyát adjon a Wallethoz, ha ezt nem teszi meg automatikusan.

Ne csak vakon támaszkodjon erre a módszerre. Ellenőrizze, hogy a beszállókártya szerepel-e a Wallet alkalmazásban előtt elmész a repülőtérre. Ha nem, folytassa a következő módszerrel.

A beszállókártya hozzáadása egy légitársaság alkalmazáson keresztül

A legtöbb légitársaság-alkalmazás lehetővé teszi, hogy egyszerűen beszállókártyát adjon az Apple Wallethoz. Ez is elég nyilvánvaló lesz.

Néha az iOS nem érzékeli automatikusan a beszállókártyát. Ezekben az esetekben a legjobb megoldás az, ha egyszerűen letölti az alkalmazást az adott légitársasághoz, és ott bejelentkezik.

Ha már be van jelentkezve az alkalmazásba, akkor előfordulhat, hogy a beszállókártyája (vagy a bejelentkezés és a fogadás lehetősége) automatikusan megjelenik. Ellenkező esetben be kell jelentkeznie a hitelesítő adatokkal. Ehhez szükség lehet egy elfelejtett jelszó visszaállítására, ezért mindenképpen jelentkezzen be, mielőtt elindulna a repülőtérre.

Akár be van jelentkezve, akár nem, be kell írnia a megerősítő kódot a bejelentkezéshez és a beszállókártya megszerzéséhez. Magában a légitársaság alkalmazásban kell lennie a Bejelentkezés lehetőségnek.

Mindenesetre látnia kell egy lehetőséget a beszállókártya hozzáadásához az Apple Walletba - az amerikai légitársaságok többsége támogatja a Wallet szolgáltatást. A bérlet Wallet-hoz való hozzáadásának pontos módszere is különbözik. Ám az egészben az erre szolgáló gombnak vagy ikonnak elég nyilvánvalónak kell lennie. Másrészt, ha nem látja könnyen a Wallet szolgáltatást, vegye fel a kapcsolatot az adott légitársasággal.

Beszállókártyák használata az Apple Wallet-ban

Egyszerűen nyissa meg a Wallet elemet, és koppintson a beszállókártyájára. Ezután mutassa be telefonját a TSA-nak és a kapu tisztviselőinek.

Miután a Wallet alkalmazásban van egy bérlet, elég egyszerű használni őket.

Egyes bérletek, beleértve a beszállókártyákat is, automatikusan megjelennek az eszköz adott helyétől függően. Amikor megérkezik a repülőtérre, beszállókártyája értesítésként megjelenhet a zár képernyőn.

Ellenkező esetben nagyon egyszerűen megtalálja, ha egyszerűen megnyitja a Wallet alkalmazást és megérinti.

Miután megnyitotta a beszállókártyáját a Walletban, csak a biztonság során mutassa be a TSA ügynökének és a terminál kapusának. Ez elég gyakori, ezért problémamentesen képesnek kell lenniük a beolvasásra.

Ne feledje, hogy nem minden nemzetközi repülőtér rendelkezik a mobil beszállókártyák kezelésére. A United Airlines felsorolta azokat a nemzetközi repülőtereket, amelyek elfogadják a mobil beszállókártyát. Jobb ellenőrizni, mint feltételezni.

A beszállókártyák eltávolítása az iPhone Walletból

A régi beszállókártyák általában lejártak után maradnak. Jó ötlet eltávolítani őket.

Bár a Wallet alkalmazásban praktikus a beszállókártyák használata, furcsa furcsaságot okoz a rendszer. Nevezetesen, valamilyen oknál fogva a beszállókártyák lógni fognak - még akkor is, ha használatukat befejeztük. Szerencsére elég könnyű eltávolítani őket.

  • A Walletban csak koppintson a beszállókártyára.
  • Koppintson a hárompontos ikonra.
  • Görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Távolítsa el a Pass elemet.

Ez ennyire egyszerű!

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket a tippeket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne megosztani egy kedvenc utazással kapcsolatos tippet az olvasókkal.

Legutóbbi hozzászólások