Jelentős energiát használó weboldal a Safari-ban? Itt van, amit tudnia kell

Egy perc múlva böngészi az internetet és gondolkodik saját vállalkozásán. A következő percben a Safari hibaüzenetet küld, amelyben azt mondja, hogy az egyik weboldala „jelentős energiát fogyaszt”.

Mit jelent ez a hibaüzenet - és okoz-e problémát a Mac számítógépén? A következőket kell tudni a „jelentős energia” vagy „jelentős memória” riasztásokról a Safari-ban a macOS-on.

Mit jelent a Jelentős energia használata a Safariban?

Egy ilyen üzenet riasztó lehet. De mit jelent ez?

Először is meg kell határoznunk, mit értünk ezen a hibaüzeneten. Valójában két különböző üzenet létezik, amelyekről a felhasználók különböző időpontokban értesülnek.

„Jelentős energia”

Olyan figyelmeztetés beszerzése, amely szerint egy bizonyos weboldal jelentős energiafelhasználást igényel, elég aggályosnak tűnik, de a hibaüzenet oka valójában nagyon egyszerű.

A Safari általában akkor jeleníti meg ezt az üzenetet, ha van olyan webhelye, amely elég sok rendszererőforrást használ fel. (Általában csak egy nyitott fül lesz a legtöbb erőforrás.)

Az „energia” ebben az esetben alapvetően az akkumulátor élettartamát jelenti. Ez azt jelenti, hogy a szóban forgó weboldal nem "fogja elrontani" a számítógépét, de meglehetõsen több akkumulátor-üzemidõt használ fel, mint egy normál mûködõ weboldal. Ha nem biztos benne, az Apple utasításait követve ellenőrizheti az akkumulátor ciklusait Mac számítógépén.

Emiatt ez inkább aggodalomra ad okot, ha nem Mac akkumulátorral dolgozik akkumulátorral. Ha a Mac számítógépe be van dugva, kevesebb oka van aggódni.

Megtekintheti azt is, hogy mely alkalmazások használnak sok akkumulátort, ha rákattint az akkumulátor élettartamának jelzőjére a felső menüsorban.

’Jelentős memória’

Valamivel kevésbé gyakori riasztás a memóriához kapcsolódik. A Safari azt mondhatja, hogy egy weboldal jelentős memóriát használ fel. Alapvetően, hasonlóan az energia riasztáshoz, ez csak azt jelenti, hogy az egyik füled felhasználja a rendszer RAM-jának elég nagy részét.

Bár érdemes megjegyezni, a RAM használata a Mac-en valószínűleg nem úgy működik, ahogy elvárja. A közhiedelemmel ellentétben nem igazán akar alapjárati RAM-ot, mert az nem tesz semmit az Ön számára. A böngészője azt a RAM-ot használja, amely egyébként haszontalan lenne, hogy felgyorsítsa és optimalizálja a böngészési élményt.

Az Activity Monitor megnyitásával és használatával ellenőrizheti azt is, hogy a Safari használja-e a RAM jelentős részét, valamint néhány saját erőforrásstatisztikát.

Természetesen mindig fennáll annak az esélye, hogy a böngészők túl sok RAM-ot használnak, és ez valójában lelassítja a rendszer működését. Ezekben az esetekben javasoljuk, hogy hajtson végre néhány műveletet az alábbi tippek részben.

Mi okozza ezt?

Nem teljesen világos, hogy egyes weboldalak miért fogják a Safari figyelmeztetést küldeni „jelentős energia / memória” riasztásra, de van néhány elméletünk.

A videotartalommal rendelkező weboldalak általában nagy bűnelkövetők az erőforrásokkal kapcsolatban. A nagy és aktív megjegyzésrészekkel rendelkező webhelyek szintén elég gyorsan felhasználhatják a rendszer erőforrásait.

Másrészt a hibaüzenet megkapása nem automatikusan rossz dolog - ez csak azt jelenti, hogy a Safari a felkeresett webhelyek őrzője.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Mac lelassul vagy jelentős akkumulátor-üzemidőt használ fel. (Bár természetesen ezzel az üzenettel együtt lassú teljesítményt és rossz akkumulátor-üzemidőt lehet elérni.)

Tippek

Ha nem kap riasztást a Safariban arról, hogy egy weboldal sok energiát használ fel, akkor nincs mód arra, hogy felkutassa az adott hibás lapot.

Ennek ellenére futtathatja ezeket a hibaelhárítási tippeket a probléma megoldására.

Kényszerítve lépjen ki a Safariból

A Safari kényszerített kilépése praktikus módja annak, hogy sietve bezárja az összes lapját.

Az első dolog, amit kipróbálhat, egyszerűen kényszeríti a Safari kilépését és az újraindítást. Esetenként csak egy hibás webhely lesz, amely erőforrásokat vonz, és az erő újraindítása lehetővé teheti a webhely újratöltését és normális viselkedését.

  • Kattintson az Apple logó menüre a bal felső sarokban.
  • Válassza a Kilépés kényszerítése lehetőséget a legördülő menüből.
  • Kattintson a Safari elemre.
  • Kattintson a Kilépés kényszerítése gombra.

Miután kilépett a Safariból, próbálkozzon újraindítással, hogy lássa, megoldódott-e a probléma.

Egy kapcsolódó megjegyzés szerint érdemes lehet újraindítani a Mac-et, hogy lássa, enyhíti-e a problémát.

Használjon tartalomblokkolót

A tartalomblokkoló jó módszer lehet a nyomkövetők és hirdetések felszámolására, amelyek lelassíthatják a rendszer működését.

A legtöbb weboldal ma rengeteg extra gutat tartalmaz - a titkos nyomkövetőktől az erőforrásigényes hirdetésekig.

A Safari jó munkát végez, hogy önállóan blokkolja a weboldal további összetevőit. De ha valamivel több erőre van szüksége a tartalom blokkoló szférában, javasoljuk, hogy egy jó tartalom-blokkolóval, például az uBlock Origin-nel lépjen együtt.

Próbálkozzon az uBlock origó hozzáadásával a Safarihoz, és olvassa el kedvenc webhelyeit. Nézze meg, van-e különbség? Ha mégis, akkor valószínűleg azok a nyomkövetők és hirdetések voltak a hibásak.

Frissítse a macOS-t

A Mac frissítése a zökkenőmentes működés egyik legjobb módja.

Előfordulhat, hogy ezeket a figyelmeztetéseket a hibás Safari viselkedés vagy bizonyos webhelyek optimalizálásának egyszerű hiánya okozhatja.

Ezekben az esetekben a legjobb megoldás a Safari frissítése. Javasoljuk a rendelkezésre álló legújabb macOS frissítés letöltését és telepítését, amikor csak lehetséges.

Ezek nem csak a Safari fejlesztéseit és hibajavításait tartalmazzák, hanem kritikus fontosságú biztonsági frissítéseket is tartalmaznak, amelyek megvédhetik adatait.

További tippek

A bővítmények ellenőrzése, a beépülő modulok letiltása és a gyorsítótár törlése elősegítheti a Mac teljesítményének felgyorsulását.

Felvettük ezeket a további Safari hibaelhárítási tippeket arra az esetre, ha az előző lépések nem működnek.

Az egyértelműség kedvéért ezek többnyire a Safari felgyorsítására összpontosítanak, ha lassan fut. Nem feltétlenül szüntetik meg a „jelentős energia / memória” hibaüzenetet. De mégis megérnek egy lövést.

  • Ellenőrizze a bővítményeket. Lépjen a Safari -> Beállítások -> Bővítmények oldalra. Deaktiválja az összes kiterjesztést, majd egyesével újraaktiválja őket, hogy lássa, egy adott kiterjesztés okozza-e a problémát.
  • Ellenőrizze a beépülő modulokat. Megpróbálhatja a Safari -> Preferences -> Advanced menüpontot. Innen törölje a jelet az „Internet plug-inek” jelölőnégyzetből. Tesztelje le, hogy ez enyhíti-e a hibaüzeneteket.
  • Tisztítsa meg a gyorsítótárat. Engedélyezze a Fejlesztés menüt a Safari -> Beállítások -> Speciális menüpont megnyitásával és a Fejlesztés megjelenítése menüpont kiválasztásával. Ezután kattintson a Fejlesztés menüsorra, és válassza a Gyorsítótárak ürítése lehetőséget.

Ne aggódj

Annak a javaslata, hogy ne aggódjon ez a figyelmeztetés miatt, ellentmondásosan hangozhat, de magyarázzuk el. A Safari ennek a hibaüzenetnek az elküldésével csak téged keres és megpróbál figyelmeztetni egy olyan rendszerre, amely a rendszer erőforrásaira támaszkodik.

De néhány dolog kívül esik az ön kezén. Ha ezt a hibaüzenetet kapja, és nem veszi észre a teljesítmény vagy az akkumulátor élettartamának jelentős csökkenését, akkor a legjobb, ha egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Reméljük, hogy az Apple foglalkozik ezzel a figyelmeztető üzenettel a Safari és a macOS jövőbeli verzióiban. Ha a SafOS általános lassúságát vagy folyamatos összeomlását látja a macOS frissítése után, akkor feltétlenül nézze meg ezt a cikket.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket a tippeket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

Legutóbbi hozzászólások