A Find My iPhone aktiválási zár kereső eszköz használata

Remek eszköz a használt iPhone, iPad, iPod Touch és Apple órák iránt érdeklődők számára a Find My iPhone aktiválási zár kereső eszköz. Ez az eszköz segít megtanulni, ha egy használt iDevice-t ellopnak, elvesznek vagy remélhetőleg újra felhasználható. Tehát bármikor használja ezt az iPhone aktiválási zár kereső eszközt, amikor Ön vagy valaki érdekli egy használt iPhone vagy más iDevice vásárlását vagy ajándékba vételét. Ez az eszköz segít megnézni az iDevice aktiválási zárjának aktuális állapotát.

Sajnos 2017-től az Apple eltávolította webhelyéről az iCloud Activation Lock állapotellenőrző eszközt.

Van azonban egy megoldás a vásárlók számára a piacon egy használt (Új-neked vagy Használt) iDevice számára. Néhány ember azt állítja, hogy az Apple letiltja az aktiválási zárat a felhasználók számára, amikor a vásárlás jogszerű igazolását kapják.

Óvatosan

Ez a megoldás jelenleg működik, de az Apple bármikor teljesen eltávolíthatja a webhelyről. Tehát, ha ez a módszer már nem működik, tudassa velünk.

Miért fontos a tiszta ESN?

Az ESN vagy az elektronikus sorozatszám az átjáró iPhone vagy más iDevice aktiválásához az Apple-mel és vezeték nélküli hálózaton. Előfordul, hogy az iPhone-ok (és más iDevices) rossz vagy feketelistájú ESN-kkel rendelkeznek, és ennek általában három oka van:

 1. A Tulajdonos nem fizette ki teljesen az iPhone-t
 2. Az iPhone továbbra is aktív, de más fiókja alatt van
 3. Valaki arról számolt be, hogy az iPhone elveszett vagy ellopták

Ha az iDevice a felsorolt ​​három körülmény bármelyike ​​fennáll, akkor az iPhone NEM fog aktiválódni egy másik ügyfél szállítói számláján

Azt hitte, hogy iPhone-ját ellopták vagy elveszett, de aztán megtalálta?

Ha iPhone-ját elveszettként vagy ellopottként jelentette be szolgáltatójának, akkor fel kell hívnia a szolgáltatót és közölnie kell vele, hogy megtalálta a telefont. Ha ezt nem teszi meg, akkor az eszköznek rossz az ESN-je, és Ön (vagy bárki más) nem fogja tudni aktiválni mobilszolgáltatójával vagy az Apple-lel.

Hogyan kell keresni az iPhone aktiválási állapotát, Frissítve 2017

 1. Látogasson el az Apple támogatási webhelyére
 2. Az eszközök listájából válassza az iPhone lehetőséget
 3. Kattintson bármelyik HARDVER keresési kategóriára, például Javítás és fizikai sérülés vagy Akkumulátor, áramellátás és töltés.
 4. A következő oldalon válasszon ki egy adott problémát, például a képernyő sérülése, az operációs rendszer nem reagál, vagy nem tudja kikapcsolni
 5. Koppintson a Küldés javításhoz elemre.
 6. Ezután adja meg eszközének sorozatszámát, IMEI vagy MEID azonosítóját az Activation Lock állapotának ellenőrzéséhez
 7. Ha az Aktiválási zár (vagy az iPhone keresése) engedélyezve van, akkor egy üzenet jelenik meg Sajnáljuk, de nem tudunk javítást létrehozni, amíg az iPhone keresése aktív

2017 decemberétől néhány olvasótól hallottuk, hogy ez a megoldás már nem életképes. Most meg kell adnia a fizetési információkat, mielőtt elérné az Activation Lock állapot ellenőrzőjét.

Ellenőrizze harmadik fél útján!

Egy másik nagyszerű lehetőség az aktiválási zár (ESN – elektronikus sorozatszám) ellenőrzésére mobilszolgáltatóján vagy harmadik féltől származó viszonteladókon keresztül, például a Swappa-nál és a Ting-nél. Az iPhone ESN ellenőrzésének legjobb lehetősége a fő mobilszolgáltatókon keresztül történik. De ha a szolgáltatója nem rendelkezik ESN ellenőrző eszközzel, akkor a harmadik féltől származó viszonteladók, mint a Swappa, jó megoldás. Ha viszonteladói ESN ellenőrzőket használ, győződjön meg arról, hogy az adatokat több webhelyre is csatlakoztatta. Előfordul, hogy ezek a viszonteladók hibás ESN státuszt adnak meg - így a legjobb, ha duplán, sőt hármasan ellenőrzik!

Tehát, ha egy használt iPhone vagy egy másik iDevice vásárlásán gondolkodik, használja ezeket a harmadik felektől származó webhelyeket vagy szolgáltatói webhelyeket, hogy ellenőrizze a New-To-You iPhone érvényességét, és ellenőrizze, hogy az IMEI tiszta-e az aktiváláshoz!

Használt iPhone vásárlása?

Soha ne vegyen tulajdonjogot semmilyen használt iPhone, iPad vagy iPod touch készülékre, amíg azt nem távolította el az előző tulajdonos fiókjából

Kövesse ezeket a lépéseket, mielőtt megvásárolná a korábban birtokolt iDevice-t

 1. A feloldáshoz kapcsolja be a készüléket, és csúsztassa el
 2. Ha megjelenik a jelszó zárolási képernyő vagy a Kezdőképernyő, az eszközt nem törölték
  1. Kérje meg az eladót, hogy teljesen törölje az eszközt a következővel: Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden tartalom és beállítás törlése
  2. NE vásároljon használt iPhone-t, iPad-et vagy iPod touch-ot, amíg azt nem törli
 3. Tudja, hogy egy eszköz készen áll a használatra, amikor az első bekapcsoláskor az „iPhone beállítása”, „iPad beállítása” vagy „iPod beállítása” felkérést kapja.
  1. Kezdje el az eszköz telepítési folyamatát
  2. Miután kiválasztotta a nyelvet, a régiót és csatlakozott a hálózathoz, elindul az aktiválás.
   1. Ha az előző tulajdonos Apple ID-jét és jelszavát kéri, akkor az eszköz továbbra is összekapcsolódik a fiókjával
   2. Kérje az eladót, hogy írja be a jelszavát. Ha az előző tulajdonos nincs jelen, kérje meg, hogy távolítsa el az eszközt a fiókjából távolról az icloud eszközén keresztül.

Mindig ellenőrizze az ESN-t, amikor használt iPhone-t vásárol

Ha rossz vagy feketelistán szereplő ESN-t használó eszközt vásárol, az állapot megváltoztatásának egyetlen módja az eredeti tulajdonos. És ez gyakran lehetetlenség. A használt iPhone-ok biztonságos és biztonságos vásárlásához mindig használja a szolgáltató ESN eszközét vagy a fent említett, harmadik féltől származó ellenőrzőket. Ne ragadjon el egy drága tégla iPhone vagy iDevice mellett!

Az iPhone IMEI / MEID vagy iDevice sorozatszámának megkereséséhez néhány különböző módszer létezik

 1. Minden iDevice, beleértve az Apple Watch Go to alkalmazást is Beállítások> Általános> Névjegy
 2. Használja az iTunes alkalmazást, válassza ki az eszközét, majd kattintson a gombra Összegzés (csak akkor működik, ha az iDevice szinkronizálja az iTunes alkalmazást)
 3. IPhone esetén kattintson a telefonszámra az IMEI / MEID megtekintéséhez
 4. Az iPad mobilmodelljén kattintson a Sorozatszám elemre az IMEI / MEID megtekintéséhez
 5. Az Apple Watch esetében keresse meg az óra hátoldalára vésett sorozatszámot
 6. IPhone 5 vagy újabb verzióval az összes iPad és iPod Touch, valamint az eredeti iPhone, az IMEI / MEID és / vagy a sorozatszám a készülék hátoldalán található
 7. IPhone 4S és régebbi, valamint iPhone 6S esetén az IMEI / MEID a SIM tálcán található
 8. Az IMEI / MEID számok az iDevice eredeti csomagolásán is megtalálhatók, ezért ha hozzáfér az adott csomagoláshoz, nézze meg az egyes iDevice-okhoz tartozó fehér címkét.
 9. A termék sorozatszámát megtalálhatja az eredeti termékbizonylaton vagy számlán is
 10. Megpróbálhatja telefonján tárcsázni a * # 06 # számot is, és az Apple szöveges úton elküldi az IMEI / MEID számot

Mit tegyek, ha az előző tulajdonos elfelejtette kikapcsolni az iPhone aktiválási zár keresését?

Ha az előző tulajdonos egyszerűen elfelejtette eltávolítani az iDevice-t a fiókjából, akkor a legegyszerűbb megkérni őket, hogy távolítsák el most. Ha azonban ez a tulajdonos nem áll rendelkezésre, akkor van néhány lehetőség.

Olvassa el a használt iPhone és iDevices cikkeket, a Használt iPhone / iPad és a használt iPhone vásárlási útmutató beállítása című cikket, hogy további tippeket találjon arról, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a New-To-You iDevices szolgáltatásból.

És ha véletlenül olyan piacon van, hogy eladja iPhone-ját vagy iDevice-jét, olvassa el cikkünket arról, hogy mit kell tennie, mielőtt elküldi az iDevice-t a következő útjára.

És nézze meg ezt a cikket, ha vásárlás vagy eladás piacán van.

Összegzés

Tanulság: Ne vásároljon használt eszközt anélkül, hogy fizikailag ellenőrizné, hogy be van-e kapcsolva az iCloud.

Ha online vásárol, úgyis kockáztat. Az Apple szerint az Activation Lock le kell tiltani mielőtt egy eszközt másnak átadnának vagy eladnának.

Ennek elmulasztása az eszközt használhatatlanná teszi minden új tulajdonos számára. Ezzel az eszközzel az Apple megkönnyíti az Activation Lock ellenőrzését. Remélhetőleg megakadályozza az embereket abban, hogy olyan eszközt vásároljanak, amely zárolva lehet, mert elveszett vagy ellopták.

Legutóbbi hozzászólások