Mi a helyzet az Apple alkalmazás-specifikus jelszavakkal? Itt van minden, amit tudnia kell

Az Apple szolgáltatásain tárolt adatok általában elég biztonságosak. Tehát mi történik, ha egy harmadik fél szolgáltatásának hozzáférnie kell ezekhez az adatokhoz? Írja be az Apple alkalmazásspecifikus jelszavakat.

Akár alapértelmezésre van szüksége az alkalmazásspecifikus jelszavakról, vagy csak bővíteni szeretné a használatukat és kezelésüket, itt mindent meg kell tudni az Apple szolgáltatásról.

Összefüggő

  Mik az Apple alkalmazás-specifikus jelszavak?

  Az alkalmazásspecifikus jelszavak egy olyan biztonsági funkció, amely lehetővé teszi harmadik féltől származó alkalmazások használatát az Apple adataival (anélkül, hogy megadná őket) is sok hozzáférés).

  Az alkalmazásspecifikus jelszavak lényegében véletlenszerűen generált módszerek arra, hogy egy harmadik féltől származó alkalmazás vagy szolgáltatás hozzáférjen az Apple ID azonosítóihoz. Alapvetően csak így lehet harmadik féltől származó szolgáltatást használni bizonyos iCloud-szolgáltatásokkal, például levelekkel, névjegyekkel vagy naptárral.

  Az alkalmazásspecifikus jelszavakat az egyszerű alkalmazáson keresztüli integráció különbözteti meg, hogy sokkal biztonságosabbak. Általánosságban elmondható, hogy az Apple ID-hez csatlakoztatott alkalmazások csak három típusú adathoz férhetnek hozzá az Apple-fiókjából: e-mailhez, névjegyekhez vagy eseményekhez.

  Alkalmazásspecifikus jelszót fog használni minden olyan mobil-, asztali vagy böngészőalkalmazáshoz, amelyhez hozzáférés szükséges az Apple ID-adatok egyes részeihez, például a Naptárban létrehozott eseményekhez vagy a Névjegyek címeihez.

  Az alkalmazás-specifikus jelszó lehetővé teszi egy harmadik féltől származó szolgáltatás elérését, például a naptári dátumokat - de semmi mást. Azt is biztosítja, hogy jelszavát vagy bejelentkezési adatait soha ne ossza meg egy másik szolgáltatással, vagy tárolja a szerverein.

  Az alkalmazás-specifikus jelszavak használata

  Az alkalmazás-specifikus jelszó ablaktábla kissé el van rejtve, de megtalálja az Apple ID webhelyén.

  Jegyzet: Az alkalmazás-specifikus jelszavak használatához meg kell győződnie arról, hogy az Apple-fiókjában engedélyezve van-e a kéttényezős hitelesítés. Ha nem, akkor ezt javasoljuk.

  Az alkalmazás-specifikus jelszó létrehozása valójában nagyon egyszerű. De megteheti a hivatalos Apple ID-kezelő portálon keresztül is.

  • Irány az Apple Apple ID weboldala. Jelentkezzen be a hitelesítő adatokkal. (Lehet, hogy kétfaktoros hitelesítést kell végrehajtania, ha nem megbízható eszközön van.)
  • Itt számos alcímet talál - köztük a „Biztonság” feliratot.
  • A Biztonság részben alul látható egy gomb Alkalmazásspecifikus jelszavak ez azt mondja Jelszó generálása ...
  • Adjon meg egy jelszócímkét, hogy nyomon tudja követni az alkalmazás-specifikus jelszavakat.
  • Miután ezt megtette, megtalálja az alkalmazás-specifikus jelszót. Írja le, vagy másolja és illessze be.

  Az alkalmazásspecifikus jelszóval kézben már csatlakoztathat egy harmadik féltől származó alkalmazást az Apple ID-jéhez.

  Az alkalmazás-specifikus jelszóval történő bejelentkezés pontos folyamata alkalmazásonként változik. Ajánlatot kell adniuk erre.

  Néhány alkalmazásnak van egy speciális szakasza az alkalmazás-specifikus jelszó összekapcsolására. Más alkalmazások esetén csak a jelszó mezőbe írja be az Apple ID-hez társított e-mail címet és az alkalmazás-specifikus jelszót.

  Az alkalmazás-specifikus jelszavak kezelése és visszavonása

  Megtekintheti, hogy hány aktív alkalmazás-specifikus jelszóval rendelkezik, ha megüt a Megtekintési előzmények elemet.

  Egyszerre csak 25 aktív alkalmazásspecifikus jelszót csatlakoztathat az Apple ID-hez. De ha úgy találja, hogy nincs szüksége egy ilyen jelszóra, akkor bármikor visszavonhatja.

  Ez akkor is hasznos, ha kétségei vannak egy harmadik féltől származó szolgáltatás biztonságával vagy adatvédelmével kapcsolatban. Visszavonhatja az alkalmazás-specifikus jelszavát anélkül, hogy módosítania kellene az elsődleges jelszót vagy vissza kellene állítania a fiókját.

  Apropó, ha végül megváltoztatja az Apple ID azonosítójának jelszavát, az összes alkalmazott alkalmazásspecifikus jelszót biztonsági intézkedésként visszavonják.

  Miután visszavonták őket, új szolgáltatásspecifikus jelszót kell generálnia a szolgáltatás használatának folytatásához.

  Szeretne visszavonni egy egyedi alkalmazásspecifikus jelszót? Csak nyomja meg a mellette lévő X ikont.
  • Jelentkezzen be újra az Apple ID-fiók oldalára.
  • Keresse meg a Biztonság szakaszt, és nyomja meg a mellette található Szerkesztés gombot.
  • Az Alkalmazásspecifikus jelszavak szakasz alatt most megjelenik egy kis gomb, amelynek neve „Előzmények megtekintése”.
  • Itt megtalálja, hány aktív alkalmazás-specifikus jelszó van jelenleg. Látni fogja, hogy pontosan mikor hozta létre, valamint az eredetileg megadott címkét.
  • Egyetlen alkalmazásspecifikus jelszó törléséhez nyomja meg a mellette lévő X-et.
  • Sürgősen meg kell szabadulnia az összes alkalmazásspecifikus jelszavától? Kattintson az Összes visszavonása gombra.
  • Ha befejezte a kezelésüket, nyomja meg a Kész gombot.

  Miután visszavonta az alkalmazásspecifikus jelszót, az már nem fér hozzá az Apple tartalmához. A megadott jelszó is végleg érvénytelen lesz, ezért nem lehet újból felhasználni az úton.

  Néhány további megjegyzés és tipp

  Bár az alkalmazásspecifikus jelszavak használata nagyon egyszerű, íme néhány további tipp, amelyeket hasznos tudni a szolgáltatásról.

  • Az Apple azt javasolja, hogy minden harmadik féltől származó szolgáltatáshoz vagy alkalmazáshoz használjon külön alkalmazásspecifikus jelszót. Mi is. De valójában újra felhasználhat egy alkalmazásspecifikus jelszót több harmadik féltől származó alkalmazásban (mindaddig, amíg azt nem vonják vissza). Másrészt nem generálhatja újra az alkalmazásspecifikus jelszót. Tehát, ha újrahasználni akarja, feltétlenül írja le valahova elérhető helyre.
  • Bár nem feltétlenül kell emlékeznie az alkalmazásspecifikus jelszavára, a legjobb, ha úgy bánik velük, mint a szokásos jelszavával. Tartsa őket rossz kezektől távol. Ha egy rossz színész véletlenül megszerezte, akkor azt aljas célokra használhatta fel, ideértve az adatok egy részének begyűjtését.
  • Bizonyos harmadik féltől származó szolgáltatásoknak nincs szükségük alkalmazásspecifikus jelszavakra, különös tekintettel azokra, amelyek partnerei az Apple. Az egyik figyelemre méltó példa az iCloud for Windows. Mindaddig, amíg be van jelentkezve az iCloud for Windows rendszerbe, a Microsoft szoftver használatakor nincs szüksége alkalmazásspecifikus jelszavakra.
  • Szüksége lehet alkalmazás-specifikus jelszavakra a régebbi Apple-eszközökhöz is, például Mac-ekhez, amelyek a Mac OS X Lion 10.7.5-nél régebbi szoftvert futtatnak, vagy iOS-eszközökhöz, amelyek iOS 5-ös vagy korábbi verziót futtatnak.

  Az alkalmazás-specifikus jelszavak hibaelhárítása

  Ha egy adott alkalmazásspecifikus jelszó nem teszi lehetővé, hogy egy harmadik féltől származó alkalmazásból jelentkezzen be az Apple szolgáltatásaiba, javasoljuk annak visszavonását és egy új létrehozását.

  Ha valamilyen oknál fogva az új alkalmazásspecifikus jelszó nem működik, akkor valószínűleg probléma van a használni kívánt alkalmazással. Győződjön meg arról, hogy az alkalmazás továbbra is karbantartásra kerül. És a legrosszabb esetben forduljon a fejlesztőhöz további hibaelhárításért.

  Reméljük, hogy ezt a cikket informatívnak és hasznosnak találta. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

  Legutóbbi hozzászólások