Az iPad Pro készülékem nem töltődik, ha csatlakoztatva van! Hogyan tudom kijavítani?

Az iPad Pro fantasztikus eszköz, de áram nélkül alig több, mint egy drága alátét. Sok felhasználónak tapasztalt problémákat azzal kapcsolatban, hogy az iPad Pro nem töltődik, még akkor is, ha az csatlakoztatva van. Ezt a bejegyzést azért állítottuk össze, hogy megmutassuk, hogyan javíthatja.

Az Apple szerint az iPad Pro akkumulátorának körülbelül 10 órányi használatot kell adnia, de ez gyakran nem így van. Mivel sok felhasználó lecserélte munka számítógépét egy iPad Pro-ra, ezért szükség nak nektöltse fel újra, és gyorsan meg kell csinálniuk.

Nem jó, ha az iPad Pro nem töltődik 100% -ig, nem töltődik be, vagy lassan töltődik. Vessen egy pillantást az alábbi javaslatainkra, hogy megtudja, mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Használja ezeket a gyors tippeket a nem töltő iPad Pro gyakori problémáinak megoldásához, vagy olvassa el a teljes részleteket az alábbi bejegyzésünkben:

 1. Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra az iPad Pro alkalmazást.
 2. Hagyja iPad Pro készülékét alvó üzemmódban töltés közben.
 3. Vizsgálja meg, hogy a villám- vagy USB-C-portban nincs-e törmelék.
 4. Ellenőrizze a töltőkábelt és a hálózati adaptert, hogy nincs-e rajta sérülés.
 5. Frissítse iPad Pro készülékét az iOS vagy az iPadOS legújabb verziójára.
 6. Állítsa vissza az iPad Pro beállításait, vagy állítsa vissza a DFU mód használatával.

Hogyan tudom megtudni, hogy az iPad Pro készülékem tölt-e vagy sem?

Töltés közben villám jelenik meg.

Amikor az iPad Pro teljesen halott, nehéz megmondani, hogy egyáltalán tölt-e. Normál esetben egy villám ikon jelenik meg a menüsorban vagy a lezárási képernyőn, hogy az eszköz töltődjön, de ez csak akkor történik meg, ha az iPad Pro bekapcsol.

Próbáljon legalább fél órán át tölteni iPad Pro-t, majd próbálja meg röviden bekapcsolni a Felső gomb lenyomásával. Előfordulhat, hogy megjelenik az Alacsony energiafogyasztás képernyő, amely piros akkumulátor ikont mutat.

Az iPad Pro fehér kábelt mutat az alacsony fogyasztású képernyőn, amikor nem töltődik.

Ha az iPad Pro nem töltődik, akkor az alacsony fogyasztású képernyőn fehér kábelt is lát. Ha iPad Pro készüléke tölt, akkor csak a piros akkumulátort látja.

Ha egyáltalán nem jelenik meg semmi a képernyőn, próbálja meg csatlakoztatni az iPad Pro készüléket egy számítógéphez. Lehetséges, hogy be van kapcsolva, de a képernyő nem működik. Ha számítógépe felismeri az eszközt, kövesse az utasításokat a DFU mód használatával történő visszaállításához.

Miért töltődik ilyen lassan az iPad Pro?

Számos felhasználó kommentálta, hogy az iPad Pro milyen lassan töltődik fel. Általában az iPad-nek 0% -tól 100% -ig kell töltődnie hat órán belül. De számos tényező miatt hosszabb ideig tarthat:

 • a hálózati adapter teljesítménye
 • hogy az iPad Pro van-e használatban töltés közben
 • a töltőkábelek vagy hálózati adapterek minősége
 • hogy USB-portról töltődik-e a konnektor helyett
 • az iPad Pro körüli környezeti hőmérséklet vagy házának szellőzése.

Hogyan tudom az iPad Pro-t gyorsabban tölteni?

Kövesse az alábbi tippeket, hogy az iPad Pro gyorsabban tölthessen:

 1. Hagyja aludni az iPad Pro készüléket töltés közben.
 2. Használjon olyan hálózati adaptert, amely legalább 12 W energiát szolgáltat.
 3. Csatlakoztassa iPad Pro készülékét egy fali aljzathoz, tanúsított Apple kiegészítők használatával.
 4. Tartsa hűvös állapotban iPad Pro készülékét a tok eltávolításával vagy a környezeti hőmérséklet csökkentésével.

  Ellenőrizze a hálózati adapter teljesítményét az alján található címkéből. Kép az Apple-től.

Miért nem töltődik be 100% -osan az iPad Pro?

Két oka lehet annak, hogy az iPad Pro leállhat, mielőtt eléri a 100% -os töltöttséget: magas környezeti hőmérséklet vagy szoftverhiba.

A rendkívül meleg vagy hideg hőmérséklet károsíthatja az iPad Pro lítium-ion akkumulátorát. Ez különösen igaz, ha magas szintre töltik fel. Emiatt az iPad Pro a 80% feletti töltést korlátozza, ha túl magas hőmérsékletet érzékel.

Az iPad Pro 32 ° és 95 ° F között a legkényelmesebb. Az Apple képe.

Máskor a szoftverhibák problémákat okoznak az iPad Pro akkumulátorának leolvasásában. A szoftver azt gondolhatja, hogy az akkumulátora csak 95% -ban van feltöltve, ha valójában 100% -on van. Ez általános probléma volt az iOS 11 esetében, de az Apple megoldotta a későbbi kiadásokban.

Néhány felhasználó javasolja az akkumulátor kalibrálását, de sok oka van feltételezni, hogy ez többet árt, mint használ. Ehelyett ellenőrizze a készülék legújabb szoftverfrissítéseit, vagy fontolja meg azok teljes visszaállítását. Az alábbiakban mindkét megoldást részletesen bemutattuk.

Hogyan javíthatom ki a nem töltő iPad Pro-t?

Az alábbiakban ismertetett hibaelhárítási lépésekkel javíthatja azokat a problémákat, amelyek miatt az iPad Pro nem töltődik vagy nem töltődik fel 100% -ra. Nem szükséges minden lépés, és ezek súlyossága növekszik, ezért minden lépés után ellenőrizze újra az iPad Pro készüléket.

Ha megtalálja az iPad Pro számára megfelelő megoldást, akkor az oldal alján található megjegyzésekben tudassa velünk, mi volt. Így tovább dolgozhatunk az útmutató fejlesztésén.

Minden további nélkül kezdjük!

1. lépés: Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra az eszközt

Az akkumulátorral kapcsolatos problémák gyakran egy szoftverhiba következményei. Ha az iPad Pro nem töltődik be, amikor csatlakoztatva van, vagy nagyon lassan töltődik be, akkor ennek oka lehet, hogy egy alkalmazás vagy folyamat problémákat okoz a háttérben.

Ha az iPad Pro bekapcsol, kövesse az alábbi utasításokat az összes alkalmazás bezárásához és újraindításához. Ha az iPad Pro nem kapcsol be, próbáljon legalább fél órán át tölteni, majd kattintson ide, hogy utasításokat kapjon az újraindítás kényszerítéséről.

Minden alkalmazás bezárása és az iPad Pro újraindítása:

 1. Arcazonosítóval rendelkező eszközökön: Húzza ujját felfelé a képernyő aljától az Alkalmazásváltó megnyitásához.
 2. Arcazonosító nélküli eszközökön: Kattintson duplán a Kezdőlap gombra az Alkalmazásváltó megnyitásához.
 3. Csúsztasson minden alkalmazást a képernyő tetejéről a bezáráshoz.
 4. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Felső gombot, majd csúsztassa az iPad Pro kikapcsolásához.
 5. Várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt megnyomja a Felső gombot a készülék újraindításához.

  Zárjon be minden alkalmazást, és térjen vissza a kezdőképernyőre, mielőtt újraindítaná az iPad Pro alkalmazást.

Az iPad Pro újraindításának kényszerítése:

 1. Arcazonosítóval rendelkező eszközökön: Gyorsan nyomja meg és engedje fel a Hangerő növelése, majd a Hangerő csökkentése gombot, majd tartsa lenyomva a Felső gombot, amíg az iPad Pro újra nem indul.
 2. Arcazonosító nélküli eszközökön: Nyomja meg és tartsa lenyomva a Felső gombot és a Kezdőlap gombot, amíg az iPad Pro újra nem indul.

2. lépés: Frissítse az iOS vagy iPadOS eszközt

Mint már említettük, az iPad Pro felhasználóinak számos töltési problémája valójában szoftverhibák eredménye. Ez különösen igaz az iOS 11 felhasználókra, akik az akkumulátorral kapcsolatos problémák széles skáláját tapasztalták.

Az Apple folyamatosan kiadja az apró frissítéseket az ilyen hibák kijavítására. Frissítse iPad Pro-ját az operációs szoftver legújabb verziójára annak biztosítására, hogy ne szenvedjen régi hibáktól.

Az operációs szoftver frissítése iPad Pro-n:

 1. A Wi-Fi használatával csatlakoztathatja iPad Pro készülékét az internethez.
 2. Eszközén lépjen a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés menüpontra.
 3. Várja meg, amíg az iPad Pro megvizsgálja az új frissítéseket, majd töltse le és telepítse azokat.

  Töltse le és telepítse a legújabb szoftverfrissítéseket, hogy elkerülje az iPad Pro töltésével kapcsolatos problémákat.

3. lépés: Használjon megfelelő hálózati adaptert és aljzatot

Az Apple számos hálózati adaptert gyárt eszközei számára. Az egyes adapterek közötti elsődleges különbség a leadott teljesítmény: például 5 W, 12 W, 30 W. Nem megfelelő adapter használata lehet az oka annak, hogy iPad Pro nem töltődik vagy lassan töltődik fel.

Csak olyan tartozékokat használjon, amelyeken a tanúsított „Made for iPad” logó található.

Ha lehetséges, használja az iPad Pro készülékhez kapott hálózati adaptert. Ellenkező esetben ellenőrizze, hogy az Ön által használt adapter Apple tanúsítvánnyal rendelkezik-e és szállít-e legalább akkora teljesítmény, mint az eredeti adapter. Az alján látható az adapter teljesítménye.

Csatlakoztassa a hálózati adaptert egy fali aljzathoz, ahelyett, hogy az iPad Pro-t a számítógép USB-portjáról töltené. Ha az iPad Pro továbbra sem töltődik, teszteljen egy másik tartozékot ugyanazon a foglalaton.

4. lépés. Vizsgálja meg, hogy a kábel és a csatlakozó nem sérült-e

Az Apple villámkábelei köztudottan törnek, és az új USB-C kábelek nem lehetnek sokkal jobbak. Bármilyen sérülés magyarázhatja, hogy az iPad Pro miért nem töltődik. Vizsgálja meg a kábelét, például:

 • hasított vagy kopott szakaszok
 • ráncok és ráncok
 • perzselő nyomok
 • meztelen vezetékezés
 • hajlított vagy megrepedt csatlakozók.

Győződjön meg arról, hogy a használt töltőkábel Apple tanúsítvánnyal rendelkezik. Ha lehetséges, próbáljon meg másik eszközt tölteni ugyanabból a kábelből. Vagy próbálja meg tölteni az iPad Pro készüléket egy másik kábellel.

Lehet, hogy sérült kábelek okozzák az iPad Pro töltését.

Végül egy zseblámpával ellenőrizze az iPad Pro villám- vagy USB-C-portját. Antisztatikus kefével vagy sűrített levegővel távolítsa el a szennyeződéseket, mint a por, szösz vagy szennyeződés. Nagyon ügyeljen arra, hogy közben ne sértse meg a fém csapokat.

5. lépés: Állítsa vissza vagy állítsa vissza az iPad Pro alkalmazást

Miután tesztelte a töltő tartozékokat, itt az ideje, hogy alaphelyzetbe állítsa az iPad Pro szoftverét. De mielőtt ezt megtenné, készítsen biztonsági másolatot eszközéről az iCloud, az iTunes vagy a Finder használatával.

Javasoljuk, hogy először próbálja meg visszaállítani a hálózati beállításokat. Ez a legkevésbé pusztító lehetőség, és néhány felhasználó számára bevált.

Készítsen biztonsági másolatot iPad Pro készülékéről, hogy ne veszíthesse el a fontos tartalmat vagy beállításokat.

Ha ez nem sikerül, állítsa vissza az összes beállítást. Ez hatással van például az Értesítések, a Riasztások, az Apple Pay, a Kezdőképernyő elrendezése és egyebekre. De nem törli a tényleges tartalmat, például fotókat, videókat, alkalmazásokat vagy jegyzeteket.

Ha az iPad Pro még mindig lassan töltődik, vagy egyáltalán nem töltődik be, vissza kell állítania a DFU (Device Firmware Update) mód használatával. Ez a lehető legmélyebb szintű helyreállítás; újratelepíti a készülék minden szoftverét és firmware-jét.

A hálózati beállítások visszaállítása az iPad Pro készülékén:

 1. Az eszközén lépjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás elemre.
 2. Válassza a „Hálózati beállítások visszaállítása” lehetőséget.
 3. Erősítse meg, hogy „vissza szeretné állítani” a hálózati beállításokat.

  Csak akkor állítsa alaphelyzetbe a hálózati beállításokat, ha tudja a Wi-Fi jelszavát.

Az iPad Pro összes beállításának visszaállítása:

 1. Az eszközén lépjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás elemre.
 2. Válassza az „Összes beállítás visszaállítása” lehetőséget.
 3. Ha a rendszer kéri, írja be a készülék jelszavát vagy a Képernyőidő-kódot.
 4. Erősítse meg az összes beállítás „visszaállítását”.

  Az összes beállítás visszaállítása nem törli a tartalmat, de sok más beállítást megváltoztat.

Az iPad visszaállítása DFU mód használatával:

Amikor DFU módban állítja vissza eszközét, az az eszköz összes tartalmát és beállítását törli. Bármi, aminek nincs más példánya, örökre elveszik. Mielőtt elkezdené, készítsen biztonsági másolatot.

Az eszköz DFU módban történő helyreállításának lépései kissé bonyolultak és megérdemlik a saját bejegyzésüket. Kattintson ide, hogy megtudja, hogyan állíthatja vissza iPad Pro-ját DFU mód használatával. Ha eszközén nincs Kezdőlap gomb, kövesse inkább az iPhone X utasításait.

Beszéljen az Apple-lel az elemcseréről

A fent részletezett hibaelhárítási javaslatok nagyszerű kezdetnek számítanak, de néhány problémát otthon nem lehet megoldani. Ha az iPad Pro az még mindig nem töltődik megfelelően, annak hardverhibának kell lennie. A javításhoz beszélnie kell az Apple-lel.

Minden elemnek élettartama van. IPad esetén az akkumulátornak 1000 töltési ciklus után is meg kell tartania maximális kapacitásának 80% -át. De ha az akkumulátor meghibásodik, akkor jóval azelőtt romolhat.

Használja az Apple Get Support webhelyét, hogy közvetlenül beszéljen az Apple ügyfélszolgálatával. Teszteket futtathatnak az interneten, hogy meghatározzák az akkumulátor állapotát, ütemezhetik az elemcserét, ha erre szükség van.

Látogasson el az Apple weboldalára az egy az egyhez technikai segítségért.

Készítsen biztonsági másolatot az iPadről az akkumulátorcsere előtt!

Az Apple valójában nem cseréli le az akkumulátort az iPad készülékeken. Ehelyett az egész készüléket kicserélik. Ennek oka az, hogy az iPad házát nem lehet véglegesen veszélyeztetve kinyitni.

Ezért biztonsági másolatot kell készítenie iPad készülékéről, mielőtt átadná az Apple-nek elemcsere céljából. Minden olyan tartalom, amelyet nem készítenek biztonsági mentést - fotók, videók, jegyzetek, üzenetek stb. - örökre elvesznek, ha nincs róla másolata.

Az iCloud biztosítja a legkényelmesebb módot az iPad Pro biztonsági másolatának létrehozására.

Sajnos nem lehet új biztonsági másolatot készíteni az iPad Pro készülékről, ha az nem kapcsol be.

Mennyibe kerül az elemcsere az Apple-től?

Ha iPad Pro egy évnél fiatalabb, az Apple-nek a korlátozott garancia mellett ingyen cserélnie kell az akkumulátort. Nem biztos, hogy ez a helyzet, ha az iPad Pro megsérült.

A jótálláson kívül az Apple 99 dolláros átalánydíjat számít fel az elemcseréért, de csak akkor, ha az akkumulátor állapota mérhetően romlik. Ellenőrizheti az akkumulátor állapotát egy harmadik féltől származó szoftverrel, például a Coconut segítségével.

A Coconut egy Mac számítógépet használ az iPad Pro akkumulátorával kapcsolatos információk bemutatására, beleértve a ciklusszámot és az állapotot.

Mondja el nekünk az Apple támogatással kapcsolatos tapasztalatait, kicserélték-e az iPad Pro akkumulátorát, és mennyibe került?

Remélhetőleg, mire idáig eljut, az iPad Pro 100% -ig töltődik, amikor csatlakoztatva van - és nem szuper lassan. Vessen egy pillantást néhány másik iPad Pro bejegyzésünkre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a lehető legtöbbet hozza ki táblagépéből.

Legutóbbi hozzászólások