Az Apple pillangós billentyűzetjavító programjának titkos korlátai

Probléma van az Apple pillangó billentyűzeteivel. És a vállalat javítási programot indított ezeknek az aggályoknak a kezelésére. Itt van, amit tudnia kell, ha új MacBook-ot szeretne vásárolni a pillangós billentyűzettel.

Sajnos úgy tűnik, hogy vannak korlátai annak, hogy hányszor javíthatja meg a MacBookot az adott billentyűzetjavító program keretében. Különösen ez az, ami meglehetősen ismeretlen az Apple közösség körében.

Itt van, amit tudnia kell.

A jelentés

Az Apple pillangó billentyűzetei kivételesen vékony laptopot alkotnak. De hajlamosak megbízhatósági problémákra is.

Egy októberben tett bejegyzésük szerint a Reddit felhasználó spgremlin nemrégiben harmadik alkalommal hozta szervizbe 2016-os MacBook Pro-ját. Az Apple billentyűzet cseréje alatt a felhasználó első két javítása teljesen ingyenes volt. Ahogy lenniük kellene.

De amikor a Redditor harmadszor hozta MacBook Pro-ját, a Genius bár munkatársai azt mondták nekik, hogy nem tartozik a javítási program hatálya alá.

A bejegyzés szerint a szakember azt tanácsolta a Reddit felhasználójának, hogy a javítási programnak vannak „korlátai”, és nem volt hajlandó kiadni egy csere billentyűzetet. (Ami valójában egy helyettesítő tok, mert a billentyűzet be van ágyazva.)

Ehelyett 50 százalékkal ajánlották fel a javítás becsült költségét - ami - érdemes megjegyezni - 450 dollár.

Ez az első alkalom, hogy ilyen politikáról szóló jelentéseket látunk. Ez arra utalhat, hogy ez valójában nem egy dolog, vagy ha mégis, akkor megerősíti, hogy új kezdeményezésről lehet szó.

Ez egy politika?

Az Apple rendelkezik egy billentyűzetjavító programmal, amely minden MacBookot pillangós billentyűzettel lefed. De nyilvánvalóan vannak korlátai (a nagyközönség tudta nélkül).

Érdemes megjegyezni, hogy nem világos, hogy ez az Apple tényleges javítási politikája, vagy egyszerűen egy rosszkedvű Genius Bar munkatársa, aki szabadnapot töltött.

Amint a spgremlin hozzászólásában megjegyzi, gyakorlatilag nincsenek nyilvános információk a billentyűzetjavító program egyes előre meghatározott korlátozásairól.

Másrészt magyarázat lehet az állami törvények „politikájára”. Az Egyesült Államok számos államában és az Egyesült Államokon kívüli más országokban citromtörvények vannak.

Habár nagyon változatosak lehetnek, a legtöbb állami citromtörvény rendelkezik olyan záradékkal, amely előírja a társaság számára, hogy a harmadik javítás után teljesen cserélje ki a számítógépet.

Más szóval, a harmadik alkalom a varázsa. Ha egy vállalatnak kétszer kell cserélnie egy adott alkatrészt, akkor az állami törvények előírják az eszközt gyártó cégtől, hogy a felhasználónak egy teljesen újat adjon ingyen.

Bár írásban még nem láttuk, online is rengeteg jelentés található arról, hogy sok Apple Store is ezt az eljárást követi. Ha egy felhasználó eszközének harmadszorra van szüksége nagyobb tanfolyamra, az Apple Stores jogosult új eszközt adni a felhasználónak.

Egyéb vonatkozó információk

A pillangós billentyűzet problémái széles körben elterjedtek, és gyakran kettős gombnyomást vagy más módon „ragacsos billentyűket” eredményeznek. Pic az Unbox Therapy segítségével.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy az eredeti bejegyzés frissítésében a spgremlin néhány további részletet közölt a javítási folyamatukkal kapcsolatban.

Az Apple támogatási tagja arról tájékoztatta a Redditorot, hogy kérelmet nyújtottak be a teljes MacBook új modellre cserélésére. Fontos, hogy az Apple ügynöke nyilvánvalóan megerősítette azt is, hogy a billentyűzetjavító programnak valóban vannak korlátai.

De azt tanácsolták a Redditornak, hogy két-három nagyobb javítás után egy másik program váltja fel a felhasználó készülékét. (Valószínűleg ez a citromjogi program, amelyről beszéltünk.)

Érdekes módon a Redditor hozzátette, hogy az Apple-nek ki kell építenie egy „ügyet” a cserére és jóvá kell hagynia.

Spgremlin azt is megjegyezte, hogy a konkrét program az Apple belső része. Hozzátették, hogy ez diszkrecionális, nem került nyilvánosságra és nem garantált eredmény.

Sok, a javíthatóságot ismerő felhasználó vitathatja ezeket a kritériumokat. Lakóhelyétől függően a helyi törvények és előírások előírhatják, hogy az Apple cserélje le a MacBook-eszközt a harmadik nagyobb javítás után. Tehát nem „diszkrecionális”.

Természetesen az Apple-nek saját belső politikája lehet az eszköz cseréje a harmadik javítás után azokon a helyeken, ahol a citromtörvény nem írja elő. Ezekben az esetekben a politikát teljesen az Apple követi.

Néhány tipp, ha ez történik veled

Úgy tűnik, hogy az Apple pillangó billentyűzetei eredendően hibásak. Emiatt az Apple felelőssége, hogy „helyrehozza” a felhasználókat.

Az Apple pillangós billentyűzetei köztudottan megbízhatatlanok. Az Apple, mint elismert vállalat, köteles a felhasználók számára megfelelővé tenni.

Ha a korlátok valójában a vállalati irányelvek voltak, akkor az Apple-nek ezt kifejezetten egyértelművé kell tennie a felhasználók számára. Ez különösen igaz, mivel a többször javított billentyűzet szükségessége meglehetősen gyakori eredménynek tűnik a legújabb MacBook-tulajdonosok számára.

Emiatt javasoljuk, hogy vitassa meg az Apple javítási billentyűzet korlátjait.

Íme néhány tipp, ha a Genius bár munkatársai arról tájékoztatják, hogy nem pótolhatják ingyen a pillangós billentyűzetet.

  • Keresse meg az állam vagy az ország helyi citromtörvényeit. Ez értesíti Önt arról, hogy tud-e új készülék beszerzésére ügyet tenni, vagy az állami törvények harmadik kísérlet után cserét igényelnek.
  • Kérdezze meg a Genius Bár munkatársaitól, hogy ez a szabályzat hol van írásban.
  • Kérés, hogy beszéljen a felügyelővel.
  • Ha minden más nem sikerül az Apple Store-ban, fontolja meg a készülék más helyre történő elvitelét. Ebbe beletartozik más Apple üzletek vagy egy hivatalos Apple szolgáltató is.
  • Érdemes felvenni a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával vagy az Apple vállalattal, és fokozni a helyzetet.
  • Ne hagyja abba, hogy az Apple kijavítsa a készülékét. Addig tartsa, amíg az Apple beleegyezik abba, hogy új tokot vagy új MacBookot adjon Önnek.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az információt. Kérjük, a megjegyzésekben tudassa velünk a javítási programmal kapcsolatos tapasztalatait, illetve a Butterfly billentyűzet használatának esetleges tapasztalatait.

Legutóbbi hozzászólások