Az Apple intelligens akkumulátortokja károsíthatja az iPhone akkumulátorát?

Az Apple intelligens akkumulátortokja nagyszerű módja annak, hogy megvédje iPhone készülékét, és némi extra energiát adjon neki (egy kis hozzáadott tömeg árán). De valóban károsak lehetnek-e az iPhone akkumulátorának élettartama szempontjából?

A rövid válasz valószínűleg nem az. Az iPhone-ok szabályozzák saját töltési ciklusukat, és leállítják a töltést, amikor az akkumulátor töltöttségi szintjén van. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni.

Összefüggő:

  • Normálisan romlik az iPhone akkumulátora?
  • Az új akkumulátorhasználati jelentések olvasása az iOS 12 rendszerben
  • A 2019-es iPhone háromszoros teleobjektívvel, 15 W-os vezeték nélküli töltéssel és 25% -kal nagyobb akkumulátor-kapacitással rendelkezik
  • Hiányzik az akkumulátor százalékos aránya az iPhone X / XS / XR készüléken

Biztonságos az intelligens akkumulátor tok iPhone készülékekhez?

Rossz az Smart Battery Case az iPhone készülékéhez? A rövid válasz valószínűleg nem az.

Valójában elég sok online üzenet és szál található az intelligens akkumulátor tokokról és az iPhone-okról. Némelyikük néhány évre nyúlik vissza, és a legújabbak ebből a hónapból származnak (az iPhone XS és XR tokok megjelenése után).

Ezeken a bejegyzéseken a felhasználók becsengetik saját anekdotikus tapasztalataikat. De sok szál mindenféle egyértelműség nélkül elhal. Feltehetően azért van ez így, mert az Apple nem egyértelműen tisztázza, hogy okos akkumulátor-tokjai nem károsak-e az akkumulátorokra.

De annak is oka lehet, hogy egy maroknyi felhasználó jelentette, hogy az iPhone akkumulátor kapacitása valóban leromlott az intelligens akkumulátor tok használata után.

Ezek a jelentések pontosak, vagy a felhasználók egyszerűen következtetéseket vonnak le a hibás bizonyítékok alapján? Vessünk egy pillantást az elemekre általában - és mi károsíthatja őket.

Ellenőrizze, hogy az iPhone akkumulátora rendesen romlik-e.

Az iPhone akkumulátorának romlása mind abból áll, hogy hány „töltési” ciklust hajtott végre.

Korábban kitértünk arra, hogy az átlagos iPhone-felhasználó esetében mekkora a normál akkumulátorromlási sebesség. Ha nincs ideje elolvasni rajta a cikkünket, akkor az általános elvonás az, hogy az átlagos felhasználók között nagyban változhat.

Mivel az akkumulátor minőségromlása változó, a felhasználók azt tapasztalhatják, hogy az iPhone akkumulátorának kapacitása valóban romlik az intelligens akkumulátor tok használata után. De ez nem azt jelenti, hogy a Smart Battery Case okozza. A korreláció nem egyenlő az oksággal.

Valamennyi lítium-ion akkumulátor idővel normálisan romlik. A leépülés mértéke attól függ, hogy milyen gyakran használja az okostelefont, milyen gyorsan meríti le az akkumulátort és milyen gyakran tölti fel.

És ellentétben a közhiedelemmel, az iPhone egyik napról a másikra történő töltése vagy töltőn hagyása, amikor teljesen fel van töltve, nem árt neki. Hasonlóképpen, ha egy intelligens akkumulátor-tok van feltöltött iPhone-on, nem fogja megölni az akkumulátorát.

Ez azért van, mert amint kitértünk rá, az akkumulátor meghibásodása mind arra utal, hogy hány „töltési” ciklust hajtott végre.

Ne hagyja, hogy a Smart Battery Case túlmelegedjen.

Az iPhone-hoz kifejlesztett Smart Battery Case még hosszabb akkumulátor-élettartamot biztosít Önnek, miközben nagyszerű védelmet nyújt.

De a spektrum másik végén egy intelligens akkumulátor-tok teheti elméletileg károsíthatja az akkumulátort - de nem az Ön által gondolt okokból. Túlmelegedésről van szó, ami mindenképpen károsíthatja az akkumulátort és a szokásosnál gyorsabban csökkentheti annak teljes kapacitását.

A gyors töltés vagy a vezeték nélküli töltés használata az okostelefon melegebbé válhat, mint a hagyományos kábel- és adapterbeállításoknál.

És ez még nem minden, bármilyen típusú tok használata az iPhone-on is problémákat okozhat. Ha egy tokot töltő okostelefonon hagy, akadályozhatja annak természetes lehűlését.

Az Apple maga javasolja, hogy a felhasználók a töltés előtt távolítsanak el minden esetet az iPhone-ról.

Ne feledje továbbá, hogy az iOS Battery Health menüben található kapacitásjelző csak becslés - és időnként pontatlan is lehet. Tehát ne gondold túl.

Tippek az iPhone akkumulátorának biztonságához.

Ha továbbra is aggódik az intelligens akkumulátor tokja miatt, íme néhány tipp az iPhone akkumulátorának biztonságához.

  • Ne használja az intelligens akkumulátortokot közvetlen napfényben, vagy amikor a környezeti hőmérséklet valóban magas.
  • Ne használja az intelligens akkumulátor tokot grafikusan intenzív játékok vagy más CPU-lemerítő alkalmazások használata közben.
  • Csak megbízható gyártótól származó MFi tanúsítvánnyal rendelkező töltőket és töltőtartozékokat használjon.
  • Töltse külön az iPhone-t és az intelligens akkumulátor-tokot, a töltés során a tényleges eszközön lévő ház nélkül.
  • Ha azt tapasztalja, hogy iPhone vagy Smart Battery Case szokatlanul felforrósodik használat közben, vegye le a tokot.

Mi a véleményed erről a kérdésről? Megvásárolta már az Apple intelligens akkumulátor tokját, és elkezdte használni az új iPhone XR / iPhone XS készülékkel? Szeretnénk hallani a gondolatait.

Legutóbbi hozzászólások